Τὸ παρὸν νέο ἱστολόγιο εἶναι ἡ συνέχεια τοῦ παλαιοῦ μὲ τὸ ὁποῖο συνδέεσθε μέσῳ τῆς διευθύνσεως http://endiameseperioche.blogspot.gr

Τὰ ἄρθρα τοῦ παρόντος ἱστολογίου, ἀπὸ τὸ 2012 μέχρι τὸ 2017, ἐδημοσιεύοντο τακτικά, μαζὶ μὲ ἄλλα κείμενα τοῦ Κιτσίκη, στὴν ἀθηναϊκὴ ἡμερησία ἐφημερίδα "Ἐλεύθερη Ὥρα" καὶ ἐνεπλουτίζοντο μὲ ἐκτενῆ ἄρθρα, στὸ τριμηνιαῖο περιοδικὸ τοῦ Δημήτρη Κιτσίκη, ποὺ φέρει τὸν ἴδιο τίτλο μὲ τὸ ἱστολόγιο, δηλαδὴ "Ἐνδιάμεση Περιοχή" (http://www.intermediateregion.com), περιοδικὸ τὸ ὁποῖο δημοσιεύεται ἀνελλιπῶς ἀπὸ τὸ 1996.
Ὁ Κιτσίκης ἐδημοσίευε ἐπίσης τακτικά, μακροσκελῆ ἄρθρα, ἀπὸ τὸ 1999 μέχρι τὸ 2017 καὶ τὸν θάνατο τοῦ ἐκδότου του Παύλου Βουδούρη, στὸ ἀθηναϊκὸ μηνιαῖο περιοδικὸ "Τρίτο Μάτι".

Βλέπε καὶ μία συνέντευξη, ἐφ'ὅλης τῆς ὕλης τοῦ Κιτσίκη στὸ lifo.grΓιὰ ὅσους διαβάζουν γαλλικά,εἰσέρχεσθε στὸ παρακάτω ἱστολόγιο
γιὰ νὰ διαβάσετε ἄρθρα τοῦ Κιτσίκη

May 15, 2020

571 – Τὸ ταξικὸ μῖσος. Καραμανλῆς: Ὅταν λέγω ἰσόβια ἐννοῶ ἰσόβιαΤὸ ταξικὸ μῖσος ἔφαγε τὸν Νῖκο Μπελογιάννη


571 – Τὸ ταξικὸ μῖσος. Καραμανλῆς: Ὅταν λέγω ἰσόβια ἐννοῶ ἰσόβια

Οἱ πραξικοπηματίες τοῦ 1967 ἦσαν παιδιὰ τοῦ Καραμανλῆ τοῦ Πρεσβυτέρου καὶ τὸ Κολωνάκι ἐπερίμενε ἀπὸ αὐτοὺς νὰ πράξουν συμφώνως μὲ τὰ συμφέροντα τῆς ἀστικῆς τάξεως. Ὅμως ἐπρόδωσαν καὶ τὸ Κολωνάκι, ἀπὸ τὸν Παναγιώτη Κανελλόπουλο στὸν Κωνσταντῖνο Καραμανλῆ καὶ τὸν Εὐάγγελο Ἀβέρωφ ἐτρομοκρατήθη.
Στὸν Μεσοπόλεμο, οἱ ἀξιωματικοί, ὅπως ὁ Πλαστήρας, ἔκαμαν πραξικοπήματα κάθε ἕξι μῆνες ἀλλὰ τὸ Κολωνάκι δὲν ἀνησυχοῦσε διότι ἦσαν ῥέμπελα συνάμα ὅμως καὶ ὑπάκουα παιδιά τους.Δὲν ἐνεκλήσθησαν οὔτε κἄν φυλακή. Μὲ τὸν Παπαδόπουλο ὅμως ἐτρομοκρατήθησαν:  Αὐτὸς καὶ μερικοὶ συναγωνιστές του ἐτιμωρήθησαν μὲ τὸ ταξικὸ μῖσος ποὺ προυκάλεσαν, πεθαίνοντας ἔγκλειστοι.
Ὁ ταξικὸς νόμος εἶναι διαφορετικὸς γιὰ τοὺς κοινοὺς ἐγκληματίες. Τὸ διεπιστώσαμε γιὰ μία ἀκόμη φορὰ μὲ τὴν δίκη τῶν κοινῶν τεράτων ἐγκληματιῶν τῆς φοιτητρίας Ἑλένης Τοπαλούδη. Κατεδικάσθησαν ἰσόβια καὶ νομίμως θὰ ἐξέλθουν ἀπὸ τὴν φυλακὴ τὸ ἀργότερο σὲ 26 χρόνια καὶ πιθανῶς ἐνωρίτερα. Γι αὐτοὺς δὲν ἰσχύει ἡ αἰωνία τιμωρία διότι δὲν ἔβαλαν σὲ κίνδυνο τὸ ἀστικὸ καθεστώς.
Συμπέρασμα: Ὅταν ξεσπᾷ ὁλοκληρωτικὴ ἐπανάστασις οἱ πραξικοπιματίες ἐπαναστάτες πρέπει ἀλύπητα νὰ θανατώνουν τοὺς ἐχθρούς τους: ταξικὸ μῖσος ἔναντι ταξικοῦ μίσους. Ἐκτὸς καὶ εἶσαι Χριστὸς ποὺ προτιμᾷς νὰ σταυρωθῇς, παρὰ τὴν Κυριακὴ τῶν Βαῒων νὰ δεχθῇς τὴν ἀπαίτησι  τοῦ ὄχλου νὰ γίνῃς βασιλεὺς τοῦ Ἰσραήλ.
Δημήτρης  Κιτσίκης                                15 Μαῒου 2020

11 comments:

 1. Συνεπώς , Κιμ Γιονγκ Ουν , Πούτιν και Τραμπ εφαρμόζουν επακριβώς τα παρακάτω : οταν ξεσπά ολοκληρωτικὴ επανάστασις οι πραξικοπιματίες επαναστάτες πρέπει αλύπητα νὰ θανατώνουν τοὺς εχθρούς τους: ταξικὸ μισος εναντι ταξικού μίσους .

  ReplyDelete
  Replies
  1. Το βρήκες, προσοχή μόνον μην πετάξει και το χάσεις!

   Ειδικά στις πορνικές ολιγαρχίες των τραμπ και Πούτιν η ταξική πάλις είναι ολοφάνερη καθημερινώς!

   (στην Κορέα δεν υπάρχουν τάξεις ένα καλό της κρατικής ιδεολογίας του Juche, της μοναδικής αληθινώς εθνικομπολσεβικικής σε υπαρκτό χρόνο παγκοσμίως)

   Delete
 2. Εγώ απόψε μόλις παρακολούθησα την δραματική ταινία "Εχθροί" Ελληνική ασπρόμαυρη με σενάριο του Φώσκολου.

  Λες και διάβαζα το παραπάνω άρθρο σας. Μολονότι οι εποχές αλλάζουν και οι πρώην Δραπετσωνίτες είτε μεταναστεύουν και αυτοί για την Αλεμαννία παρέα με τους απογόνους των Κολωνακιωτών κάνοντας ταβέρνες εκεί και βγάζοντας 4πλάσια τον μήνα από αυτούς τους λογιστάκους (ή τραπεζικούς) χαρτογιακάδες είτε χόρτασαν μάσα ΠΑΣΟΚική "σοσιαλ-ληστική", το άρθρο για την εποχή εκείνη δεν παύει να είναι επίκαιρο. Πλέον την σήμερον ημέραν και λεφτά να έχεις τα ίδια τραβάς, η τριτοκοσμίκευση του "ανεπτυγμένου" κόσμου χάριν της παγκοσμίου καπιταλιστικής ανταγωνιστικότητας επέφερε και επέβαλε την βίαια και ενιαία προλεταριοποίηση (λουμπενοποίηση δυστυχώς) "πλουσίων" και φτωχών, μορφωμένων και αγραμμάτων, Κολωνακιωτών και Δραπετσωνιτών χάριν της αυξήσεως του καπιταλιστικού κέρδους των πολυεθνικών και του νομαδικού πλανητικού Κεφαλαίου. Δεν είναι να απορεί κανείς για την άνοδο του ταξικώς ενωποιητικού Φασισμού ύστερα, αφού όλες οι πρώην τάξεις στο ίδιο κολασμένο πικρόζουμο βράζουν. Η ονειρωκτική επάνοδος στην εποχή της αστικής ευμάρειας που ονειρεύονται οι πάσης φύσεως Κολωνακιώτες εκφράζεται πολιτικώς δια του Εθνικοκαπιταλισμού ή Οικονομικού Εθνικισμού και ιδίως στην Ιταλία δια του Σαλβινισμού με λόγια και λικνίσματα στην πλαζ για επαναφορά της χαμένης Βρυξελλικής ευμάρειας και εθνικής περηφάνειας του ΑΕΠ στις μάζες των θολωμένων Ιταλών αστών.

  Για αυτό, τον τελικό λόγο έχει ο Μιχαλολιάκος και ποτέ ο Σαλβίνι. Αυτός θα βγει κερδισμένος αν όχι ο μοεζίνης,

  Φώτης

  ReplyDelete
  Replies
  1. https://www.kathimerini.gr/1078455/article/epikairothta/kosmos/o-tramp-apelyse-ton-geniko-epi8ewrhth-toy-steit-ntipartment , to be continued...

   Delete
  2. Το πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα μια ιδεολογία αλλά τα άτομα. Είχαμε τον Φασισμό ο οποίος ηττήθηκε το 1945 και τον Κομμουνισμό που ηττήθηκε το 1991. Μπορεί ο καθηγητής να μην συμφωνεί που ηττήθηκαν αλλά εγώ συμφωνώ.

   Το πρόβλημα όμως ήρθε μετά καθώς στην Ευρώπη επικράτησε ο άκρατος Φιλελευθερισμός και ειδικά στα ήθη. Αυτό είναι η απόλυτη καταστροφή. Αλλά και πάλι το πρόβλημα δεν είναι ο Καπιταλισμός που όλο το λέει το ΚΚΕ. Το πρόβλημα είναι ο νεοέλληνας μετά το 1974.

   Γεωπολιτικά έχουμε γίνει παρίες. Από την μία έχουμε τους τάχα "εθνικιστές" που απλώς φωνάζουν παρωχημένα συνθήματα και στηρίζουν δικτάτορες και rag tag στρατούς όπως στη Λιβύη και στη Συρία και από την άλλη έχουμε τους τάχα "διεθνιστές" να θέλουν τραβεστί και ανοικτά σύνορα.

   Λάθος κάνουνε πολλοί που λένε ότι δεν κυβερνάει ακόμη ο Τσίπρας. Την ίδια πολιτική έχουμε σε αυτά τα θέματα. Μόνο στα οικονομικά αλλά και εκεί ο Τσίπρας τα έδωσε όλα. Η εκλογή ενός κόμματος όπως το ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα δείχνει την πλήρη παρακμή μας. Να έχουμε φτάσει σε σημείο ΜΕΣΑ στην Ελλάδα να λέμε ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική και για το αν υπάρχουν 80 φύλα.

   Delete
  3. Αν και το σχόλιό σου τραβά πολύ συζήτηση, το Μακεδονικό το διαχειριστήκαμε τελείως λανθασμένα.

   Όσο για τα πολλά σεξουαλικά φύλα η πανεπιστημιακή μαλάκυνση λόγω Δυτικοποιήσεως καλά κρατεί και όντως αυτό με έναν Έρντογαν απέναντι ο οποίος σωστώτατα ως ισλαμιστής καταδικάζει την ομοφυλοφιλία είναι τραγικο για εμάς κσι το Γένος μας. Ο Αθηναϊσμός στο μεγαλείο του. Μόνον αν φύγουμε από το Δυτικό σύνολο μπορούμε να γλιτώσουμε από το κακό αυτό. Επίσης για τον Φασισμό ηττήθηκε ο εθνικιστικός σωβινισμός του (ιμπεριαλισμός του) στρατιωτικά δηλαδή ηττήθηκε κρατικά όχι ιδεολογικά όπως ο Σοβειτισμός το 1991. Τεράστια διαφορά.

   Θα σχολιάσω περισσότερο αύριο.

   Delete
  4. Εισπράκτορα, ο τραμπ αποτελεί φασίζοντα σαμποτέρ του καπιταλιστικού και κοινωνικώς φιλελευθέρου κρατικού μορφώματος των ΗΠΑ. Αν εγκαθιδρυθεί θα είναι σαν να κέρδισε ο Νότος τον Αμερικανικό Εμφύλιο, θα έχει πάρει την ρεβάνς ουσιαστικά. Το θέμα όμως είναι ότι όπως ακριβώς έχει παραδεχθεί πολλάκις και ο ιδιος ο Ντούγκιν, η κατάρρευση του κόσμου του αστού ναι μεν θα επιφέρει σημαντικότατες αλλαγές-μεταβολές στην καθημερινότητα, μα στην τελική απλώς για την ώρα ανοίγει ένα παράθυρο στο μέλλον στο άγνωστο καθώς ουδείς ξέρει τί θα είναι αυτό. Δεν υφίσταται δηλαδή πλάνο ολοκληρωμένο, πολιτικά, οικονομικά, θρησκευτικά, κοινωνικά και ιδεολογικά για το "Αύριο" παρά μόνον εικασίες, σαν να εξερευνείς σπήλαιο με δαυλό. Ούτε ο ίδιος ο Ντούγκιν δεν γνωρίζει τί ακριβώς εμπεριέχει η ίδια του η σκέψη, η 4η πολιτική του θεωρία, το έχει παραδεχθεί εξάλλου πλείστες φορές, δείγμα ανωτέρου πολύ Ανθρώπου. Αυτό είναι το πιο κρίσιμο όμως διότι κάλλιστα δυνάμεθα να επιστρέψουμε εν ριπή οφθαλμού στην εποχή του λίθου δια της πυρηνικής καυστικής οδού. Δεν υπάρχει το τελεολογικό ιδεολογικό δίπολο Κομμουνισμού και Καπιταλισμού του Ψυχρού Πολέμου που επέβαλε μία τελεσιδικία στην Ανθρωπότητα. Βαδίζουμε μετέωροι προς το Άγνωστο...

   Delete
  5. Ή θα έχουμε δηλαδή μετάβαση σε έναν νέο Μεσάιωνα, δείγματα του οποίο ήδη βιώνουμε (επάνοδος του ισλαμισμού, άνοδος στην εξουσία των τραμπ και Μπολσονάρου που απορρίπτουν την Δυτική επιστημοσύνη χάριν της αποδοχής του πλήθους και της θρησκείας) ή μετάβαση σε μία τελείως καινούρια και διαφορετική μορφή του ανθρωπίνου είδους, ένα είδος μετα-ανθρωπισμού, αφετηρία του οποίου αποτελεί η εκ θεμελίων διάλυση των σεξουαλικών ταυτοτήτων και η πλήρης αυθαιρεσία επιλογής μίας ή και πολλών σε δεύτερο στάδιο, σαν να πρόκειται για ρούχο.

   Delete
  6. Αυτά βέβαια είναι βαθύτατα βαθυά για τον λαουκτζίκο και τους πολιτικάντηδες.

   Οι περισσότεροι αν όχι όλοι εξ αυτών αναπολούν το 2008 ακόμα!!! Και νομίζουν ότι ο Μητσοτακισμός δηλαδή ο πετυχημένος Ελληνικός φιλελευθερισμός (Δυτικού τύπου κρατισμός στα Βρυξελλικά πρότυπα) θα τους φέρει την...ευημερία!

   Delete
  7. Η μετάβαση στο Μεσαίωνα θα γίνει αλλά θα επιστρέψει ο παγανισμός και η φυσιολατρεία.

   Delete
 3. Καλύτερα να βαδίζουμε προς το άγνωστο με πίστη στον Χριστό , παρά να βαδιζουμε στο γνωστό με πλάνο ολοκληρωμένο, πολιτικά, οικονομικά, θρησκευτικά, κοινωνικά και ιδεολογικά. Η ζωή μας δεν είναι Η/Υ να θέλει προγραμματισμό. Η ζωή θέλει μόρφωση και θεϊκή άγνοια , πράγματα αντιφατικά αλλά εξίσου αλληλένδετα.

  ReplyDelete