Τὸ παρὸν νέο ἱστολόγιο εἶναι ἡ συνέχεια τοῦ παλαιοῦ μὲ τὸ ὁποῖο συνδέεσθε μέσῳ τῆς διευθύνσεως http://endiameseperioche.blogspot.gr

Τὰ ἄρθρα τοῦ παρόντος ἱστολογίου, ἀπὸ τὸ 2012 μέχρι τὸ 2017, ἐδημοσιεύοντο τακτικά, μαζὶ μὲ ἄλλα κείμενα τοῦ Κιτσίκη, στὴν ἀθηναϊκὴ ἡμερησία ἐφημερίδα "Ἐλεύθερη Ὥρα" καὶ ἐνεπλουτίζοντο μὲ ἐκτενῆ ἄρθρα, στὸ τριμηνιαῖο περιοδικὸ τοῦ Δημήτρη Κιτσίκη, ποὺ φέρει τὸν ἴδιο τίτλο μὲ τὸ ἱστολόγιο, δηλαδὴ "Ἐνδιάμεση Περιοχή" (http://www.intermediateregion.com), περιοδικὸ τὸ ὁποῖο δημοσιεύεται ἀνελλιπῶς ἀπὸ τὸ 1996.
Ὁ Κιτσίκης ἐδημοσίευε ἐπίσης τακτικά, μακροσκελῆ ἄρθρα, ἀπὸ τὸ 1999 μέχρι τὸ 2017 καὶ τὸν θάνατο τοῦ ἐκδότου του Παύλου Βουδούρη, στὸ ἀθηναϊκὸ μηνιαῖο περιοδικὸ "Τρίτο Μάτι".

Βλέπε καὶ μία συνέντευξη, ἐφ'ὅλης τῆς ὕλης τοῦ Κιτσίκη στὸ lifo.grΓιὰ ὅσους διαβάζουν γαλλικά,εἰσέρχεσθε στὸ παρακάτω ἱστολόγιο
γιὰ νὰ διαβάσετε ἄρθρα τοῦ Κιτσίκη

Oct 6, 2019

515 - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΤΡΑΜΒΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ


Ἡ ἔλευσις τοῦ Ἰσλάμ


515 - Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΤΡΑΜΒΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ


Ἐμεῖς οἱ ἱστορικοὶ συγκρίνουμε τὸν ΚΑ' αἰώνα μὲ τὸν Ε΄ αἰῶνα ὅταν παραπαίουσα ῥωμαϊκὴ αὐτοκρατορία μέσα στὴν ἀσύλληπτη διαφθορά της καὶ τοὺς ἀποβλακωμένους αὐτοκράτορές της ὑπέκυπτε στοὺς βαρβάρους λαθρομετανάστες.
Σήμερα Οὐάσιγκτον εἶναι στὰ χέρια τῶν αὐτοκρατορίστων Κλίντον, Ὀμπάμα καὶ Μπάϊντεν ποὺ κυλιοῦνται στὴν ἀκολασία τῶν σεξουαλικῶν ὀργίων, συγκεντρώνουν τεράστιες περιουσίες μὲ ἀθἐμιτους τρόπους καὶ ὅλοι μαζὶ καταφέρονται -προσπαθῶντας νὰ τὸν λασπώσουν- κατὰ τοῦ μοναδικοῦ ἥρωος ποὺ προσπαθεῖ μὲ δόντια καὶ μὲ νύχια νὰ σώσῃ τὴν αύτοκρατορία, τοῦ Δονάλδου Τραμβίου.
Στὴν περιφέρεια τῆς Αὐτοκρατορίας, ἡ κτῆσις Ἑλλὰς δύσκολα παρακολουθεῖ τὰ τεκταινόμενα τῆς καταρρεύσεως.
 Τὸ βασικὸ ἐρώτημα εἶναι: προφητεία τοῦ Νοστράδαμου πτώσεως τῆς ἰταλικῆς Ῥώμης καὶ τοῦ Βατικανοῦ στὰ χέρια τῶν μουσουλμάνων θὰ πραγματοποιηθῇ καὶ ἐὰν ναί, θὰ ἀντικατασταθῇ χριστιανισμὸς μὲ τὸ Ἰσλάμ, ὅπως ἐπὶ Μεγάλου Κωνσταντίνου ἀντεκατεστάθη ἑλληνικὴ θρησκεία μὲ τὴν χριστιανική;
Ἐμεῖς ἐδῶ, ὡς πυγμαῖοι τῆς παραπαίουσας Αὐτοκρατορίας ἔχουμε μεσάνυχτα μὲ τὸν πλουμιστὸ ἀρχηγῖσκο μας τὸν Μητσοτάκη, περὶ ἀλλων νὰ τυρβάζῃ. Κολλᾶμε στὸν ἀντιτουρκισμὸ καὶ μόνον.
Δημήτρης Κιτσίκης                        6 Ὀκτωβρίου 2019


41 comments:

 1. Ἀπὸ τὸν λογαριασμό μου στὸ Προσωποβιβλίο:
  ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΟ ΕΝΖΥΜΟ" Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ
  Ἕνα συνταρακτικὸ γεγονὸς τῶν τελευταίων ἐτῶν στὴν Ἑλλάδα ἐνεφανίσθη μὲ τὶς δημοσιεύσεις τοῦ πολυτονικοῦ "περιοδικοῦ τῶν παιδιῶν τῆς Ἀντιγόνης" Τὸ Ἔνζυμο, "περιοδικὸ ἐνάντια στὴν νεοελληνικὴ πραγματικότητα" τοῦ κομματισμοῦ, τοῦ ἀστικοῦ κοινοβουλίου καὶ τῆς ἀποικιοποιήσεως τοῦ ἑλληνισμοῦ, ἀπὸ τὸ 1821.Χωρὶς φόβο, χωρὶς σεκταρισμούς, στοχεύει στὴν σύνθεσι ὅλων τῶν ἐπαναστατικῶν καὶ ἀπελευθερωτικῶν κινημάτων κομμουνισμοῦ καὶ φασισμοῦ γιὰ νὰ ἐπαναφέρῃ τὸν ἑλληνισμὸ στὸ κέντρο τοῦ πλανήτου, ἀκολουθῶντας τὴν ῥῆσι μου: "Ἕλλην εἶναι αὐτὸς ποὺ θέτει τὸν ἑλληνισμὸ ὑπεράνω κομμάτων". Ἐκτὸς τοῦ περιοδικοῦ καὶ ἐκτὸς τοῦ ἱστολογίου του (βλέπε https://ellinikosblog.wordpress.com) τὸ ἐν λόγῳ συγκρότημα δημοσιεύει στὶς ἐκδόσεις του "Ἔξοδος" μία σειρὰ εὐχρήστων βιβλίων τσέπης ὑψηλοῦ προβληματισμοῦ ὅπως τὸ ἑξῆς ἔργο μεταφρασμένο στὰ ἑλληνικά, τοῦ Loren Goldner, "Κεμαλισμὸς καὶ μπολσεβικισμός". Ὅσο ὑπάρχουν τὰ "παιδιὰ τῆς Ἀντιγόνης" ἡ Ἑλλὰς δὲν πεθαίνει. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 2. Γράφει ὁ Παλιός στὴν προηγούμενη ἀνάρτησί μου: "Μεθοδικά και προοδευτικά, ο Τραμπ διαλύει ολοκληρωτικά τον πόλο ισχύος των ΗΠΑ παγκοσμίως. Απορεί κανείς πώς δύναται άνθρωπος να δηλώνει ότι υποστηρίζει 100% την εξωτερική πολιτική του Τραμπ εφόσον αυτή είναι γεμάτη παταγώδεις αποτυχίες και μόνον".
  Μὲ λυπεῖ πράγματι ἡ ἀναπόφευκτη συνεχῆς "Μυκονοποίησις" τοῦ ἄλλοτε νεαροῦ πολλὰ ὑποσχόμενου Ἕλληνος ἀστοῦ. Ἀλλὰ αὐτὸ δὲν μὲ ἐκπλήσσει. Εἶναι στὴν λογικὴ τῆς κοινωνικῆς πραγματικότητος. Πάντως, δύναται κάλλιστα νὰ συνεχίσῃ μὲ κόσμιο τρόπο νὰ ἐκθέτῃ ἐδῶ τὶς ἀπόψεις του. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
  Replies
  1. Με όποια άποψη εσείς διαφωνείτε κύριε Καθηγητά την βαφτίζετε "Μυκονοποίηση" ενώ εσείς ο ίδιος είπατε είς τριπλούν (μία με την τοποθέτηση Τζόν Μπόλτον ως συμβούλο εθνικής ασφαλείας, μία με το 2018 με το υποτιθέμενο σχέδιο απο-Φινλανδοποιήσεως της Ελλάδος από την ανερχόμενη Τουρκία από τον Τραμπ και μία μόλις προ μηνών όταν ξαναείπατε εσφαλμένα ότι ο Τράμβιος θέλει να τελειώνει με τον Έρντογαν) ότι ο Τράμβιος σχεδιάζει και καλά πόλεμο κατά του Έρντογαν με μπροστάρη την Ελλάδα στο Αιγαίο.

   Αντί να απαντάτε στο ερώτημα περί της σωρείας των αποτυχιών της Αμεριικανικής εξωτερικής πολιτικής επί Τραμβίου και της συνεχόμενης αύξησης της ισχύος του διδύμου Ρωσίας-Κίνας (εν πολλοίς σε Ιράν, Μέση Ανατολή και Βενεζουέλα χάριν στις Τραμβικές ενέργειες) εσείς κατηγορείτε εμένα με έναν γελοίο χαρακτηρισμό επειδή τολμώ να ομιλώ (και έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω) κατά του Τράμπ και μάλιστα ομιλώ με επιχειρήματα.

   Εμένα με λυπεί η φανατισμένη στάση σας, άκρως δογματική η οποία κρίνει κάποιον εάν είναι ή όχι "επαναστάτης" από το εάν αυτός στηρίζει ή όχι τον Τραμπ, μολονότι οι κινήσεις Τραμπ πνίγουν την Ελλάδα αφήνοντάς την εκτεθειμένη στην Τουρκία (όπως και την Κύπρο) από την μία και αναγκασμένη στην τελική να διαλέξει με τρόπο Ρώσικης ρουλέτας τον τρόπο που επιθυμεί αυτή να πεθάνει (με λαθρομεταναστευτικό Αρμαγγεδδώνα εντός της Ε.Ε. ή με πυρηνικό Αρμαγγεδδώνα ως πρωτοστάτης των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο και δίχως αμυντικά ανταλλάγματα).

   Πολλές φορές έχω γράψει ότι η Ελλάδα στην τελική οφείλει ολοκληρωτικά να στραφεί στο μέτωπο Ρωσίας-Κίνας και εσείς παρόλα αυτά με κατηγορείτε για "Μυκονιατισμό"(!!!) ενώ η Τουρκία που ετόλμησε την στροφή προς την Ευρασία κέρδισε και κερδίζει και την υποτακτικότητα του Τραμπ διότι ο Τραμπ ελέγχεται ΠΛΗΡΩΣ από τον Πούτιν.

   Οπότε έκανα λάθος έχετε δίκαιο!

   Το παιχνίδι είς ό,τι αφορά τις ΗΠΑ παίζεται εξ'ολοκλήρου με τον ΠΟΥΤΙΝ και όχι με τον Τράμβιο ή την τωρινή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Με τον Πούτιν λοιπόν και μόνον.

   Υ.Γ. Το Κατεστημένο των ΗΠΑ σε πανικό προσπαθεί να περισώσει ό,τι έχει απομείνει από την Αμερικανική Αυτοκρατορία παγκοσμίως, προσπαθώντας εκ νέου να εκδιώξει τον άλογο (δίχως λογική) σαμποτέρ Τράμβιο, ο οποίος έχει κατορθώσει η Αμερική να είναι πλήρως απομονωμένη παγκοσμίως, μισητή (ακόμα και ο Μαδούρο διοργάνωσε το μεγαλύτερο αντι-Τραμβικό συλλαλητήριο στον κόσμο!!) και δίχως καμία ισχύ, απεμπολώντας παντού τις κτήσεις της (όπως στην Νότια Κορέα, την Μέση Ανατολή, την Τουρκία, την Λατινική Αμερική ακόμα και την Ιταλία).

   Υ.Γ. Πράγματι, με τέτοιες αντιδράσεις που παίρνω από εσάς σε κάθε απόπειρά μου να διεξαχθεί διάλογος σοβαρός περί του Τραμπ και της πολιτικής του, αναρωτιέμαι γιατί χάνω τον χρόνο μου να απολογούμαι για τις απόψεις μου ενάντια σε έναν φοβερό δογματισμό υπέρ του Τραμπ στα όρια της παράνοιας που θυμίζει σκοταδισμό. Εγώ λυπούμαι διότι αλλιώς σας γνώρισα και αλλιώς εσείς εμφανίζεστε στο κοινό ως "ανοιχτός στην συζήτηση" για όλα τα θέματα κάτι που όχι μόνον δεν πράττετε αλλά κάνετε επίθεση και σε έναν μαθητή σας επειδή ετόλμησε και διαφώνησε με το δόγμα του "Τραμβισμού"! Ζούμε σε τρελές εποχές πράγματι και με την τρέλα που επικρατεί δεν είναι να απορεί κανείς πώς οι άλλοι νεαροί της ηλικίας μου δεν μπλέκουν σε τέτοια ιστολόγια ώστε να τα ακούνε στην τελική και από πάνω αλλά την ρίχνουν στον μπάφο και το σεξ.

   Οι τελευταίες απαντήσεις σας κατά εμού, δικαιώνουν πλήρως την στάση τους.

   Delete
  2. Γράφετε επίσης ότι η Ουάσιγκτον είναι σήμερα στα χέρια του Δημοκρατικού Κατεστημένου.

   Πιο εσφαλμένη στην κυριολεξία παρατήρηση για να καλύψει την απόλυτη Τραμπική ανικανότητα διακυβερνήσεως δεν έχω ξαναδεί στο διαδίκτυο. Η υποστήριξη που δείχνετε στον Τραμπ έχει φτάσει πλέον σε έναν βαθμό πέραν κάθε σκέψης λογικής και σας οδηγεί εάν μου επιτρέπετε σε παρατηρήσεις παρανοϊκές όπως η παραπάνω, η οποία και δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα.

   Ιδίως το Ρεπουμπλικανικό κόμμα επί Τραμπ είναι βουτηγμένο στην διαφθορά. Πάμπολλοι Ρεπουμπλικανοί "Τραμβιστές" αλλά και μη έχουν χρηματισθεί αδρά από Ρώσους ολιγάρχες για να προωθήσουν συγκεκριμμένη ατζέντα. Μόνον στην Κίνα εκτελούνται όσοι διέπραψαν διαφθορά. Και η Ρωσία και η Αμερική και το Ρεπουμπλικανικό κόμμα και όλοι είναι βουτηγμένοι στην διαφθορά. Ούτε πλούτισε ο Τραμπ με νόμιμες πάντα μεθόδους. Έχουν βγει και δημοσιεύματα ότι ζήτησε χρηματική βοήθεια από την Ρωσία άλλη μία ένδειξη ότι έχει κάθε λόγο να προωθεί την Ρωσική ατζέντα παγκοσμίως (και ακριβώς αυτό κάνει) αφού οι Ρώσοι τον ελέγχουν στην κυριολεξία όπως και λοιπούς Ρεπουμπλικανούς (π.χ. το παρατσούκλι του Mitch McConnell είναι "Moscow Mitch").

   Το θέμα είναι ότι στο μέλλον και μάλιστα στο εγγύς μέλλον θα βγούνε όλα αυτά στην φόρα και τότε θα δούμε ποίος έβλεπε τα πράγματα ξεκάθαρα όπως είναι και δίχως δογματισμούς και ποίος κατηγορούσε τα ίδια του τα πνευματικά παιδιά (όπως κάνετε εσείς σε εμένα) με παρανοϊκές κατηγορίες λόγω λαγνείας προς το πρόσωπο του Τραμπ, από την ανάγκη αναδείξεως ενός "ταραξία" στο Δυτικό στρατόπεδο και μόνον ασχέτως με τις επιπτώσεις των πράξεών του στην Ελλάδα αλλά και το Δυτικό στρατόπεδο. Πάντως για τον Αρμαγγεδδώνα στον οποίο αναφέρεστε με τον Τραμπ στην εξουσία να είστε σίγουρος ότι οι ΗΠΑ οδεύουν προς την ήττα, όχι την νίκη. Το γράφω γιατί προσβλέπετε σε νίκη της Δύσεως, την ισχύ της οποίας τσακίζει ο Τραμπ καθημερινά χάριν του διδύμου Ρωσίας-Κίνας, προς το οποίο και αναγκαστικά κάποτε θα στραφεί και η Ελλάδα για να γλιτώσει την καταστροφή.

   Delete
  3. Εμένα με πληγώνει συναισθηματικά ΠΟΛΥ η συμπεριφορά σας, διότι σας θεωρώ πατέρα μου, να με κατηγορείτε με τον τρόπο αυτό επειδή τολμώ και αντιτίθεμαι στον Τραμπ.

   Εγώ πρέπει να γράφω ότι με λυπεί ο "Τραμβολαγνικός Δογματισμός" σας όχι εσείς να γράφετε ότι λυπάστε επειδή αντιτάσσομαι στην αλόγιστη πολιτική του Τραμπ και επειδή έγραψα ότι μου άρεσαν οι μεροκαματιάρηδες καλλιτέχνες της Μυκόνου, την οποία επισκέφθηκα μέρα, δίχως να αναφέρω κανένα μα κανένα διθυραμβικό σχόλιο για τα πορνεία της Μυκόνου τα οποία και είναι κλειστά την ημέρα.

   Εγώ λυπάμαι διότι αποτελούσατε μορφή μέντορος για εμένα, έναν άνθρωπο πάντα ανοιχτό για συζήτηση και καθόλου δογματικό, εν αντιθέσει με τον πατέρα μου που δεν τολμούσα ούτε μία λέξη για τον Πούτιν να αναφέρω, αλλά τελικά ίδιος γίνατε και εσείς με τον φανατισμό σας υπέρ του Τραμπ!

   Να με σταυρώσετε λοιπόν διότι απαρνήθηκα τον μέγα-φωστήρα Τραμπ!

   Delete
  4. Και να μην με ξανακατηγορήσετε για Μυκονιατισμό διότι δεν έχω καμία σχέση με τα μπαφαρισμένα χαζά που την επισκέπτονται κάθε χρόνο. Ντροπή σας να με κατηγορείτε έτσι, επειδή διαφωνώ στο ότι ο Τραμπ είναι μεγάλος ηγέτης.

   Οι πολλά υποσχόμενοι ακριβώς διαβάζουν σωστά την πραγματικότητα, δεν υποπίπτουν σε δογματισμούς ή φαντασιώσεις. Για εμένα η φαντασίωση περί του μεγάλου και τραννού σωτήρος Τραμβίου είναι ολόιδια με την Βρυξελλική φαντασίωση περί δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λοιπών ασυναρτησιών που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα.

   Έχετε να με δείτε από το καλοκαίρι του 2016 και ούτε καν ξέρετε τί κάνω κάθε καλοκαίρι ή πώς τα περνάω και με ποιούς συνανστρέφομαι στο Πανεπιστήμιο ή αλλού. Το τελευταίο που περίμενα από εσάς είναι να με συκοφαντείτε έτσι ότι κουνάω δήθεν τον κώλο μου στην Μύκονο και κατεβάζω 5 Moët στην καθισιά μου!

   Φταίω εγώ που ξεκίνησα να μαθαίνω και Γαλλικά με μοναδικό σκοπό να εντρυφήσω στην Γαλλική κουλτούρα και να διαβάζω τα πολλά βιβλία σας στα Γαλλικά κατόπιν δική σας παροτρύνσεως πέρυσι αλλά δεν πειράζει θα μου μείνει η κουλτούρα τουλάχιστον. Και τα βιβλία θα τα πάρω και θα τα διαβάσω και ας συνεχίσετε να με συκοφαντείτε. Η σκέψη σας με ενδιαφέρει και δόξα τω Θεώ είναι γραμμένη και κυρίως το σπουδαιότερο προ Τραμβίου για αυτό και έχει σώας τας φρένας. "Ασελγήστε" επάνω μου με ψευδείς κατηγορίες όσο θέλετε. Εγώ θα συνεχίσω να διαβάζω τα όσα γράψατε στην διάρκεια του βίου σας.

   Delete
  5. Επιστρέφω σχεδόν έναν χρόνο μετά, 30 Μαΐου 2020 στο σχόλιο αυτό ως ένδειξη του πόσο δίκαιο είχα για την τραγική κατάπτωση της Αμερικανικής ισχύος επί διακυβερνήσεως τραμπ με αποτέλεσμα η Αμερική να ευρίσκεται στα πρόθυρα κοινωνικής καταρρεύσεως, επιβολής στρατιωτικού νόμου, απομονωμένη και μισητή όσο ποτέ άλλοτε, με μαζική ανεργία στο εσωτερικό της, καθημερινές εξεγέρσεις, βανδαλισμούς και δολοφονίες πολιτών θυμίζοντας Αφρικανικές μπανανίες ή την Βαγδάτη υπό πολιορκία.

   Όπως σας είχα πει και τότε, η Ιστορία πάντοτε δικαιώνει όποιον έχει δίκαιο και ποτέ τους φανατισμένους ανεγκέφαλους. Ο "διάλογος" αυτός σίγουρα θα μείνει ιστορικός ως ένδειξη των τραγικών συνεπειών του φανατισμού και της έλλειψης ορθολογισμού στην ανάλυση των πλανητικών τεκταινομένων. Μάλιστα η συμπεριφορά σας τότε να με κατηγορείτε για Μυκονιατισμό δίχως να γνωρίζετε καθόλου την καθημερινότητά μου λόγω ελλείψεως αντεπιχειρημάτων από την δική σας μεριά στα σχόλιά μου, αποτελεί χαμηλότατο επίπεδο στην σχέση μας. Ευτυχώς σήμερα λογικευτήκατε.

   Φώτης

   Delete
 3. Εδώ κοτζάμ Αμερική και είναι στα πρόθυρα μίας τελείως εξευτελιστικής ήττας από την Τουρκία στην Βόρεια Συρία, στα πρόθυρα εκδίωξής της από τους ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ της Τουρκίας, αποκλειστικά λόγω της Τραμβικής ανοχής και ανικανότητας και εσείς λέτε ότι ο Τραμπ μάλιστα προσπαθεί να σώσει την Αυτοκρατορία!!!

  Ξαναλέω, η πραγματικότητα σας διαψεύδει καθημερινά για τον Τραμπ. Εμένα μπορείτε να με κατηγορήσετε όσο θέλετε. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει και όσο ο Τραμπ είναι επάνω η Αμερική θα χάνει κάθε μέρα όπως ακριβώς και συμβαίνει από τότε που ανέβηκε στην εξουσία το 2016 παρότι το σλόγκαν του έλεγε το ακριβώς αντίθετο. Φτάσαμε μάλιστα στο σημείο το δόρυ των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ντε φάκτο να είναι πλήρως ανενεργό και ευνουχισμένο επί του Τραμπ ο οποίος και το εχθρεύεται. Κατά τα άλλα αυτός θα σώσει την ισχύ των ΗΠΑ...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ήδη σήμερα η απόλυτη επιβεβαίωση των όσων γράφω και η απόλυτη διάψευση του δήθεν σωτήρος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας, Τραμπ:

   https://www.rt.com/news/470344-us-syria-turkey-kurds/

   https://www.rt.com/news/470340-us-troops-turkey-syria/

   Ο Τραμπ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙ με τον χείριστο τρόπο, για πολλοστή φορά την Αμερικανική ισχύ και διπλωματία παγκοσμίως, παρατώντας στο έλεος του Τουρκικού στρατού και των τζιχαδιστών του, τους συμμάχους των ΗΠΑ, Κούρδους της Ροζάβα.

   Τεράστιο το μήνυμα που στέλνει ότι είναι ώρα ο πλανήτης να φτύσει την αιματοβαμμένη αυτή υπερδύναμη η οποία δε, έγινε και αιτία να χαθεί για τον Ελληνισμό η μισή Κύπρος.

   Πρέπει άμεσα να στραφούμε στην Ρωσία και την Κίνα για να γλιτώσουμε.

   Υ.Γ. Θυμάμαι ήταν 2017 φθινόπωρο και έλεγε ο Καθηγητής "Σωστές οι παρατηρήσεις σου Παλιέ. Από την στάση του Τραμβίου στην Συρία* θα κριθεί το γόητρο των ΗΠΑ παγκοσμίως και η βαρύτητά τους ως υπερδύναμη για τις συνομιλίες με την Βόρεια Κορέα".

   2 χρόνια μετά οι ΗΠΑ απολύτως ξεφτιλισμένες και γυμνές στο έλεος των Τουρκικών απειλών στην Συρία, με την ουρά στα σκέλια με αποκλειστικότατη ευθύνη του Τραμπ και κανενός άλλου. Όσο για τις συνομιλίες με την Βόρεια Κορέα, ο Τραμπ έχει δώσει συγχωροχάρτι στον Κιμ και αυτός συνεχίζει κανονικά την δημιουργία πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων με την Τραμβική ανοχή και πολύ ορθά πράττει ο μέγας Κιμ.

   *αναφερόμενος στις τότε Τουρκικές απειλές για εισβολή στην Συρία, κάτι που πραγματοποιείται σήμερα λόγω της Τραμπικής υποχωρητικότητας.

   Delete
  2. Η απόλυτη προδοσία!

   Και βάλαν τους Κούρδους να διαλύσουν τις οχυρώσεις τους και τους παρατάνε τώρα παρά τα χίλια δύο διθυραμβικά σχόλια ότι θα τους υπερασπιστούν μέχρι θανάτου!

   Ακριβώς τις ίδιες μπαρούφες που είπαν Πάιατ και Πομπέο σε εμάς ως γλυκόλογα να ακούσουμε κατά της Τουρκίας, είπαν και στους Κούρδους και τους εγκατέλειψαν εν μία νυκτί!

   Άμεση στροφή προς την Ρωσία για να παραμείνουμε τουλάχιστον Ορθόδοξοι και να μην ισλαμοποιηθούμε ή τουρκοποιηθούμε.

   Ο μοναδικός εγγυητής της όποιας Συνομοσπονδίας επ'ουδενί δεν δύναται να είναι ο τελείως αναξιόπιστος Ντόλαντ Τραμπ. Μονάχα ο Πούτιν δύναται ως νέος Τσάρος της Ρωσίας να εγγυηθεί την ύπαρξη της Ορθοδοξίας στα Στενά, έστω και με Ρωσική επικυριαρχία. Άλλωστε ο Πούτιν ελέγχει πλήρως και τον Τραμπ. Ο Τραμπ του άφησε την Συρία στο πιάτο αφού ήδη δυνάμεις του Άσαντ μαζί με Ρωσικές ειδικές δυνάμεις είναι έτοιμες μετά την Αμερικανική υποχώρηση να κινηθούν κατά της Μανμπίτζ.

   Delete
  3. https://greeksoftheorient.wordpress.com/2019/09/27/%ce%b6%ce%b1%ce%b6%ce%ac-%ce%ba%ce%b9%ce%b6%ce%b9%ce%bb%ce%bc%cf%80%ce%ac%cf%83%ce%b7%ce%b4%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd/

   Delete
  4. Πέρα βρέχει Γρηγόρη, ως συνήθως!!

   Delete
  5. https://greeksoftheorient.wordpress.com/2019/10/04/%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%bf%cf%86%ce%bf%ce%bd%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%81%ce%bd%cf%84%ce%bf%ce%b3%ce%ac%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%84%cf%89%ce%bd/

   Delete
 4. Άλλο επιπλέον δείγμα απεμπολήσεως του παγκοσμίου ηγετικού ρόλου των ΗΠΑ επί Τραμπ:

  https://www.rt.com/news/470335-russia-us-international-stability-spoiler/

  Αυτά τα γράφουν επί Τραμπ και όχι επί Ομπάμα ή επί Κλίντον ή επί Μπους.

  Ξαναλέω, ο Τραμπ διαλύει καθημερινά την Αμερικανική ισχύ και διπλωματία. Θα συμπαρασύρει στην Άβυσσο μαζί του την Αμερική αν συνεχίσει να κυβερνά. Η δική μου η άποψη είναι αυτή ταιριάζει πλήρως με την πραγματικότητα και δεν βασίζεται σε φαντασιώσεις ηρώων και ιπποτών με άσπρα άλογα και σε δογματισμούς. Ό,τι γράφω εγώ για την Αμερική και το δίδυμο Ρωσία-Κίνα το γράφει η πλειοψηφία των αναλυτών παγκοσμίως, σε διάφορα ιστολόγια και περιοδικά.

  Κατά τα άλλα φταίει η "Μυκονοποίηση"...ό,τι να'ναι!

  ReplyDelete
 5. "Για εμένα η φαντασίωση περί του μεγάλου και τραννού σωτήρος Τραμβίου είναι ολόιδια με την Βρυξελλική φαντασίωση περί δημοκρατίας, ανθρωπίνων δικαιωμάτων και λοιπών ασυναρτησιών που δεν σχετίζονται με την πραγματικότητα. "

  Πολὺ σωστὴ κουβέντα. Θὰ προσθέσω ὅμως καὶ τὴν φαντασίωση περὶ γνησίου εὐρωπαϊκοῦ ἐθνικοσοσιαλιστικοῦ κινήματος γιὰ νὰ σωθεῖ ἡ Εὐρώπη.

  Κοινὸ σημεῖο τῶν ἀνωτέρω φαντασιώσεων εἶναι ὅτι μπορεῖ νὰ σωθεῖ ἡ Εὐρώπη καὶ παράλληλα νὰ συνεχίσει νὰ ἐκμεταλλεύεται τὸν ἀναπτυσσόμενο τρίτο κόσμο. Αὐτὰ τελειώσανε...

  Ὅσον ἀφορᾶ τὰ περὶ Τράμπ ἡ θέσητοῦ Παλιοῦ εἶναι ἀρκετὰ συγκροτημένη καὶ σὲ καμιὰ περίπτωση δὲν τὸν κατατάσσει σὲ μυκονιατισμὸ. Ἀπὸ τὴν στιγμὴ ποὺ ἔχει ξεφύγει ἀπὸ τὸν ἄμεσο ἤ ἔμμεσο μητσοτακισμὸ εἶναι ἀποδεκτὸς ὁποιοσδήποτε. Δὲν ξέρω ἄν γιὰ τὸν κ.Κιτσίκη τὴν θεωρία τοῦ χάους μπορεῖ νὰ τὴν ἐπικαλεῖται ὁ ἴδιος γιὰ τὰ λεγόμενά του, ἀλλὰ ὄχι κάποιος ἄλλος...

  Πρὸ τῶν τελευταίων ἀμερικάνικων ἐκλογῶν εἶχα γράψει τὸ παρακάτω μὲ τίτλο Τενεκέδες.
  http://katotokerdos.blogspot.com/2016/11/blog-post.html

  τὸ ὅτι ἦταν - καὶ ἐξακολουθεῖ νὰ εἶναι -προτιμώτερος τῆς Χίλλαρυ, δὲν τὸν καθιστᾶ ὑπεράνω κριτικῆς...Ἄν καὶ ἐγὼ ὑποστηρίζω τὸν οὐτοπικὸ Μπέρνι Σάντερς...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ο Εθνικοσοσιαλισμός Ζαραθούστρα δεν είναι αποικιοκρατικός.

   Η Χιτλερική πτέρυξ υπήρξε απλώς μία εκ των Εθνικοσοσιαλιστικών εντός του Κινήματος. Υπήρξε παραδόξως αποικιοκρατική προς λευκούς πληθυσμούς (Σλαύους) και προς πληθυσμούς πλήρως εκπολιτισμένους και όχι βαρβάρους, όπως ήσαν οι Εβραίοι.

   Χιτλερισμός και Νορδικισμός αποτελούν αιρέσεις του κοινού Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος και να είσαι σίγουρος ότι η συμμετοχή πολλών Σλαυικών οργανώσεων σε αυτό αποτελεί εγγύηση απουσίας επαναλήψεως των Νορδικιστικών εγκλημάτων και θεωριών του Χιτλερισμού.

   Ο αληθής εκφραστής του Εθνικοσοσιαλισμού υπήρξε ο Γρηγόριος Στράσσερ ο οποίος ούτε υπέρ της αποικιοκρατίας ήταν ούτε και χρησιμοποιούσε καν την έκφραση που έγραψες εσύ "τρίτος κόσμος", διότι τότε αυτός ήτο η ίδια η Γερμανία της Βαϊμάρης. Οι Εθνικοσοσιαλιστές αηδιάζουν από αποικιοκρατικά καθεστώτα (όπως σήμερα η Ε.Ε., το Ισραήλ και οι ΗΠΑ ιδίως προ του Τραμπ) διότι γνωρίζουν ότι καπιταλισμός και αποικιοκρατία (ανεξαρτήτου μορφής δεν χρειάζεται να είναι εδαφική ή στρατιωτική βλέπε σημερινή Αφρική αλλά και Βρυξελλική Ελλάδα) πάνε χέρι-χέρι. Ο Εθνικοσοσιαλισμός δεν ασπάζεται τον καπιταλισμό ούτε τον αστισμό αλλά τον βίο αρχετύπων προ-βιομηχανικών όπως του αγρότου, ποιημένος, κυνηγού, πολεμιστού και ιερέος-μοναχού ακόμα δηλαδή έναν βίο βασισμένο όχι στο χρήμα αλλά τον σωματικό ή πνευματικό ιδρώτα, δηλαδή έναν βίο Σπαρτιατικό.

   Παρόλα αυτά το Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα με μπροστάρηδες μορφές όπως τον Ρόζενμπέργκ αλλά και τον ίδιο τον Χίτλερ επεκτάθηκε μέχρι την Ινδία αλλά και εντός του Εβραϊσμού (οργάνωσις Lehi) διότι τότε Εβραίοι και Ινδοί τελούσαν υπό αποικιοκρατικό Αγγλοσαξωνικό καπιταλιστικό ζυγό. Ο Χίτλερ όμως τυφλωμένος από τον αντισημιτισμό και κυρίως τον Νορδικισμό του έβλεπε τους Αγγλοσάξωνες ως φυλετικούς του συμμάχους και όχι ως γεωπολιτικούς και ιδεολογικούς του αντιπάλους για αυτό και τους φέρθηκε κόσμια στην Δουνκέρκη αλλά και σε χώρες Δυτικοευρωπαϊκές που τελούσαν υπό Γερμανική κατοχή όπως την Γαλλία. Αντιθέτως Σλαύοι αλλά και Έλληνες μαρτύρησαν στην Γερμανική κατοχή.

   Όπως και να έχει σήμερα το κοινό Ευρωπαϊκό Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα με πνευματική Ιερουσαλήμ την Σπάρτη της Ελλάδος θα αποτελούσε θανάσιμο πλήγμα για τον καπιταλισμό και δη για τις τράπεζες διότι θα κατέστρεφε τον αστισμό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό ως στρατιώτες συρρέουν "περιθωριακοί" δηλαδή οι λιγότερο αστικοποιημένοι τύποι, όπως και στο Κομμουνιστικό. Βλέπεις στην Ελλάδα με την Χρυσή Αυγή πώς ακόμα και σήμερα την τρέμει το Κατεστημένο. Έναν χρόνο λειτούργησε πλήρως (2012-2013) και κόντεψε να διαλύσει το σάπιο αστικό Βρυξελλικό σύστημα εν Ελλάδι, όπως το ΚΚΕ το 1945-46, διότι έδρασε πλήρως Σπαρτιατικά με μπροστάρη έναν σύγχρονο Σπαρτιάτη τώ βίω, τον Ηλία Κασιδιάρη.

   Μολονότι η Ελλάδα γεωγραφικά και γεωπολιτικά ανήκει στην μακρινή περιφέρεια της Ευρώπης ως γεωγραφικό χώρο, η ύπαρξις της Σπάρτης ως πνευματικής Ιερουσαλήμ του μελλοντικού κοινού Ευρωπαϊκού Εθνικοσοσιαλιστικού Κινήματος, μαζί με την Ρώμη, την θέτει σε θέση άκρως ηγεμονική και όχι δευτερεύουσα μίας Εθνικοσοσιαλιστικής Ευρώπης. Το παράδειγμα της Χρυσής Αυγής το οποίο θαύμαζαν και ζήλευαν πλείστα εθνικοσοσιαλιστικά κινήματα σε Ευρώπη και τις ΗΠΑ επαληθεύει την θέση αυτή.

   Delete
 6. Νά προσθέσω ὅμως στὸν Παληὸ νὰ μὴν παρασύρεται καὶ νὰ μὴν ὑποστηρίζει σὰν τοτὲμ τὸν Καμμένο μὲ τὸν ἴδιο τρόπο ποὺ τὸ κάνει ὁ Κιτσίκης γιὰ τὸν Τράμπ...Μὲ τὸν ἴδιο τρόπο ποὺ ὑποστηρίζουν οἱ βρυξελλικοὶ -ὄντως δικὸς σου εἶναι ὁ ὅρος Παληὲ - τὸν Σημίτη...Διότι καὶ ὁ Καμμένος δὲν εἶναι ὑπεράνω κριτικῆς...

  ReplyDelete
  Replies
  1. Καμμία σχέση Σπύρο, διότι άλλωστε ο Καμμένος όχι μόνον φέρθηκε τίμια με την παραίτησή του, αλλά αύξησε στο ζενίθ την μαχητική ικανότητα της Ελλάδος προώθησε τέλεια τα συμφέροντά της σε Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο μέσω συμμαχιών με Σίσι, Νετανιάχου και Χαφτάρ και είναι Ρωμηός υπέρ της Ρωσίας αλλά καταλαβαίνει την δεινή μας γεωπολιτική θέση να είμαστε στην πρώτη γραμμή του ΝΑΤΟ.

   Delete
 7. Παλιέ, γράφεις: "Ο Τραμπ διαλύει καθημερινά την Αμερικανική ισχύ και διπλωματία. Θα συμπαρασύρει στην Άβυσσο μαζί του την Αμερική αν συνεχίσει να κυβερνά". Και ἐρωτῶ. Μήπως αὐτὸ εἶναι ποὺ θέλουμε, λαμβάνοντες ὑπ' ὄψιν τὸ παρὸν ἄρθρο μου γιὰ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΤΡΑΜΒΙΚΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ;
  Καὶ μήπως αὐτὸ τελικὰ ἐπιθυμοῦμε ὡς ἐναλλακτικὴ λύσι νὰ εἶναι αὐτὸ ποὺ γράφεις: "Ο μοναδικός εγγυητής της όποιας Συνομοσπονδίας επ'ουδενί δεν δύναται να είναι ο τελείως αναξιόπιστος Ντόλαντ Τραμπ. Μονάχα ο Πούτιν δύναται ως νέος Τσάρος της Ρωσίας να εγγυηθεί την ύπαρξη της Ορθοδοξίας στα Στενά, έστω και με Ρωσική επικυριαρχία. Άλλωστε ο Πούτιν ελέγχει πλήρως και τον Τραμπ. Ο Τραμπ του άφησε την Συρία στο πιάτο αφού ήδη δυνάμεις του Άσαντ μαζί με Ρωσικές ειδικές δυνάμεις είναι έτοιμες μετά την Αμερικανική υποχώρηση να κινηθούν κατά της Μανμπίτζ".Ἰδοὺ λοιπὸν τὰ ἄδυτα τῆς πολιτικῆς τοῦ χάους. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 8. Παλιέ, γιὰ σκέψου το. Μήπως αὐτὴ θὰ εἶναι ἡ ἐπιθυμητὴ κατάληξις γιὰ τὸν Τράμβιο; Δημήτρης Κιτσίκης
  Ἰδού: https://www.onalert.gr/kosmos/giati-i-syria-mporei-na-ginei-to-vietnam-tis-toyrkias/363647/?utm_medium=Referral&utm_source=Notification

  ReplyDelete
  Replies
  1. 7 μήνες μετά εκεί οδεύουμε σε ήττα ολοκληρωτική της Τουρκίας στην Συρία. Έχει φοβερό ενδιαφέρον ότι ό,τι είπα τότε βγήκε ολόσωστο έως "προφητικό".

   Επίκειται νέα και ολοκληρωτική την φορά αυτή επίθεση στην Ιντλίμπ από την Συρία κατά των εκεί τούρκων τζιχαδιστών με Ρωσικά νέα αεροσκάφη Mig-29 που μόλις παρέλαβε ο Άσαντ από την Ρωσία.

   Delete
 9. Καταρχήν θα έπρεπε να μου ζητήσετε συγγνώμη πριν σας απαντήσω και όχι απλά επειδή ο Ζαραθούστρα (και τον ευχαριστώ θερμά για αυτό) επικρότησε τις θέσεις μου, "αξιωθήκατε" και μου απαντήσατε (επιτέλους) ανθρώπινα για να επαναλάβετε αυτό που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω:  Ότι δηλαδή ο Τραμπ είναι ένας άμυαλος-βλακώδης σαμποτέρ, ο οποίος με όχημα την δικαιολογημένη δυσαρέσκεια της μικρομεσαίας Αμερικής, προωθεί κατόπιν απολύτου ελέγχου του από τον Πούτιν, την Ρωσική ατζέντα είς βάρος παντού των Αμερικανικών συμφερόντων με την δικαιολογία ότι πολεμά και καλά το βαθύ κράτος, ενώ οι πάντες γνωρίζουν ότι υπερδύναμη καπιταλιστική δίχως ιμπεριαλιστικούς στόχους δεν υφίσταται, ενώ όταν μία υπερδύναμη ιστορικά, σαν τις ΗΠΑ σήμερα, σταματά αιφνιδίως την επέκταση (όπως σε Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν) αναγκαστικά αρχίζει η φάση της συρρικνώσεως της ισχύος της, όπως επί Τραμπ, την οποία συρρίκνωση εκμεταλλεύεται μία άλλη ανερχόμενη υπερδύναμη η οποία μάλιστα βρίσκεται και πολύ κοντύτερα στην περιοχή ως ηπειρωτική δύναμη, η Ρωσία. Η κατάστασις στην Μέση Ανατολή επί Τραμπ είναι ενδεικτικότατη αυτού.  Τώρα να απαντήσω εγώ σε τί ακριβώς;; Καταρχήν είναι τελείως εσφαλμένος ο τίτλος διότι πρόκειται περί "Τραμβικής Καταστροφής" και όχι σωτηρίας. Το αντίθετο συμβαίνει το Καθεστώς προσπαθεί να σώσει με νύχια και με δόντια την Αυτοκρατορία των ΗΠΑ την οποία διαλύει για τα προσωπικά του συμφέροντα (εγωιστικά-εξουσιαστικά και επιχειρηματικά) ο Τράμπ χάριν του διδύμου Ρωσίας-Κίνας. Οπότε το όλο σας άρθρο επάνω είναι τελείως εσφαλμένο.  Πέραν αυτού ναι, συμφωνώ στην επιστροφή της Ελλάδος, την πολυπόθητη(!), στην Ενδιάμεση Περιοχή και την προστασία της από την Ρωσία όπως και θα είχε συμβή ιστορικά εάν δεν είχε ξεσπάσει η Λενινική Επανάσταση το 1917, η οποία ιστορικά λειτούργησε για τους Έλληνες και τους Αρμενίους πολύ αρνητικά. Υπάρχουν όμως 2 θέματα σοβαρά: ο Πουτινικός Πανσλαυισμός των Ορθοδόξων κρατών και τα πρωτεία του Πατριαρχείου.  Περί του πρώτου, εμένα προσωπικά καθόλου δεν με ενοχλεί ο Ελληνο-σλαυισμός των Βαλκανίων διαμέσω της Ορθοδοξίας ο οποίος δεν θα εκφραστεί με την Βουλγαρία η οποία ιστορικά αποτελούσε πάτημα τρίτων χωρών (Γερμανία, ΗΠΑ) στην περιοχή και η οποία ελλείπεται και Ορθοδόξου πίστεως σήμερα και ισχύος, αλλά θα έχει ως μπροστάρη μία Ελληνο-Σερβική συμμαχία και σύμπραξη στα Βαλκάνια κάτι που μας συμφέρει πολύ και λόγω του κινδύνου δημιουργίας μίας Μεγάλης Μακεδονίας και μίας Μεγάλης Αλβανίας από τις Βρυξέλλες-Γερμανία (για αυτό και έθεσαν βέτο οι Γάλλοι, μολονότι τρέχουν τις διαδικασίες εντάξεως Αλβανίας και Σκοπίων στην Ε.Ε. οι Γερμανοί) και δεύτερον λόγω της επικινδύνου ανόδου του ισλαμισμού στα Βαλκάνια μέσω της Βοσνίας και των Αλβανο-Κοσοβαρικών περιοχών όπου κατοικούν οι σουνίτες (όχι μπεκτασήδες) Γκέκηδες (βόρεια Αλβανία, Κόσοβο). Ιδίως ο ισχυρός Βαλκανικός χαρακτήρας της Ελληνικής ενδοχώρας αλλά και του Ελληνικού λαού γενικότερα (λόγω κοινής με τους Βαλκανικούς Λαούς Διναρική συνιστώσα) ταιριάζει απολύτως με την αντίστοιχη σλαυική Σερβική νοοτροπία πολύ περισσότερο από ότι με την Τουρκική (στην οποία εγγύτερα βρίσκεται η Κυπριακή). Επίσης η Σερβία χαίρει αξιολογότατης στρατιωτικής βιομηχανίας λόγω των σχέσεών της με την Κίνα και την Ρωσία ενώ χαίρει επίσης φιλικών σχέσεων με την Γαλλία ακριβώς όπως η Ελλάδα. Εάν επικρατήσει η Γαλλική Μακρονική παράταξη στις Βρυξέλλες (και είναι κοντά στο να το πετύχει) η εξωτερική πολιτική των Βρυξελλών θα στραφεί προς τα Γαλλικά συμφέροντα και συνεπώς τα σχέδια προωθήσεως του Αλβανικού και Σκοπιανού επεκτατισμού θα καμφθούν διότι αποτελούν μπροστάρη του Γερμανικού-Αυστριακού (και όχι Γαλλικού) επεκτατισμού προς την Βαλκανική ενδοχώρα. Η Μακρονική παράταξη είναι κοντά στο να "τα βρει" και με την Ρωσία συν τοις άλλοις, κάτι ωφέλιμο για εμάς. Ήδη έπρεπε να συνεχίζαμε κανονικότατα τις εμπορικές μας σχέσεις με την Ρωσία αγνοώντας πλήρως τις κυρώσεις σε αυτήν με τον ίδιον τρόπο που ανέστειλαν με πρωτοβουλία τους οι χώρες του Βίζεγκραντ την συνθήκη Σένγκεν και τα ανοιχτά σύνορα.

  ReplyDelete
 10. Όσο για το Πατριαρχείο, αυτό δυστυχώς συνέπραξε με τις ΗΠΑ και φυσικά ηττάται διότι η Ρωμηοσύνη όσο και να προσπαθεί η Δύση δεν δύναται να Βατικανοποιηθεί. Με την σωστή όπως είπατε κατάρρευση και γελοιοποίηση ακόμα και εντός της ιδίας της Ιταλίας (Ιταλικός Εθνικισμός εναντίον Πάπα) του Βατικανού, οι ΗΠΑ στράφηκαν στο Φανάρι ως νέο πόλο έλξεως της Χριστιανοσύνης παγκοσμίως, ως εναλλακτικό Βατικανό. Όμως η πλήρη άγνοιά τους περί της Ορθοδόξου Παραδόσεως αλλά και της ψυχής της Ρωμηοσύνης τους ωθεί ηλιθίως στο λάβωμα του Ορθοδόξου Χριστιανικού σώματος (όπως και οι προτάσεις τους Προτεσταντικοποιήσεώς του ή αλλιώς "εκσυγχρονισμού" της Ορθοδοξίας άκουσον-άκουσον) με αποτέλεσμα το σχίσμα Κωνσταντινουπόλεως-Μόσχας και την απομόνωση του Πατριαρχείου μας από την Ρωμηοσύνη χάριν μίας σχισματικής Εκκλησίας του Κιέβου. Εάν το Κατετσημένο ήταν στην εξουσία, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, θα είχε κάποιο (στρατηγικό) νόημα η κίνηση αυτή, αλλά επί Τραμπ είναι καταστροφή. Ακόμα και η Ελληνική Εκκλησία, και πράττει ορθά είναι στα πρόθυρα αποκηρύξεως του Φαναρίου χάριν της Μόσχας. Το Φανάρι στην τελική θα στραφεί προς την Ερντογανική προστασία με αντάλλαγμα πιθανώς την μερική λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως ισλαμικό τέμενος στις ισλαμικές εορτές.  Φυσικά εμμένουν διάφορα θέματα ως προς τα οποία η στροφή αυτή δεν δύναται να ολοκληρωθεί όπως η πλήρη στρατιωτική μας επικόλληση στο ΝΑΤΟ, η πίστη των στρατηγών και πολιτικών μας στο Κατεστημένο, ο στρατιωτικός μας οπλισμός (πλήρως Αμερικανικός) και φυσικά η σημαντική πιθανότητα επανόδου του Κατεστημένου στην εξουσία των ΗΠΑ, το οποίο δε, δεν είναι καθόλου διατεθειμένο να χάσει το Ελληνικό οικόπεδο και θα προωθήσει περισσότερο τα σχέδια διαμελισμού μας με τους Αλβανούς κυρίως εάν η Ελλάδα πράξει τώρα κάτι τέτοιο δίχως προστατευτικά ανταλλάγματα από την Ρωσία και δευτερευόντως ίσως την Κίνα.  Είς ό,τι αφορά τώρα τους Κούρδους, όχι κανένα δήθεν σχέδιο δεν έχει ο πανίβλαξ Τράμβιος. Για όσους γνωρίζουν και εγώ μανιακώς καθημερινά παρακολουθώ το πόσο μεθοδευμένα και οργανωμένα στήνουν οι ΗΠΑ (το Κατεστημένο προφανώς ο Τράμβιος δεν έχει ιδέα) ένα κανονικότατο καθεστώς και μάλιστα απολύτως Δυτικού τύπου, ως νέο Ισραήλ εντός του εδάφους της Κουρδικής Ροζάβα. Συνεπώς η εγκατάλειψη αυτού του διαμαντιού του νεογνού δευτέρου Ισραήλ είναι καταστροφική ιδίως δε, είς ό,τι αφορά την Τουρκική κυριαρχία. Η Συρία δύσκολα θα γίνει Βιετνάμ της Τουρκίας διότι:  Πρώτον τα εδάφη της Ροζάβας εποφθαλμιούν και οι Ιρανικές δυνάμεις και οι Συριακές του Άσαντ. Ο Άσαντ και μονάχα αυτός για να λέμε τα πράγματα ως έχουν έχει δικαίωμα στα εδάφη αυτά ως χαμένο έδαφος του Συριακού Κράτους, πλην των Κούρδων οι οποίοι τα κέρδισαν με αίμα και αγώνα.  Δεύτερον η γεωμορφολογία του εδάφους της Ροζάβας δεν ευνοεί αντίστοιχη κατάληξη της Αμερικανικής εκστρατείας στο Βιετνάμ διότι πρόκειται για «flatland» με έδαφος δίχως βουνά, πετρελαιοπηγές στην έρημο και πεδιάδες εύφορες πέριξ του Ευφράτου.

  ReplyDelete
  Replies
  1. *ιδίως δε είς ό,τι αφορά την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

   (όχι την Τουρκική)

   Delete
 11. Τρίτον με την διάλυση των Κουρδικών μονάδων, ουδείς άλλος θα δεχθεί να πολεμήσει πλέον πλάι στις ΗΠΑ. Πρώτον λόγω της επικής προδοσίας που διέπραξε ο Τράμπ και δεύτερον διότι πολύ απλά ελάχιστοι λαοί στην Μέση Ανατολή είναι ικανοί σήμερα να πολεμήσουν στρατιωτικά, με πρώτους τους Άραβες. Πλην των Κούρδων ουδείς άλλος ετόλμησε να τα βάλει με τους τζιχαδιστές του Ι.Κ. διότι οι περισσότεροι λαοί της Μέσης Ανατολής είναι εκφυλισμένοι από την ζωή στην έρημο και το αραλίκι ή έχουν εκφυλισθεί λόγω αστισμού όπως πολλοί Άραβες των πόλεων (σαν τους «πρόσφυγες» αντι-Ασαντικούς που ήρθαν σε εμάς πέρυσι) όσο περίεργο και να ακούγεται. Και ο Άσαντ βασίστηκε σε Ιρανούς και επίλεκτα σώματα Σύρων και Ρώσων για να πολεμήσει. Και οι τζιχαδιστές αντι-Ασαντικοί δεν είναι Άραβες ή Σύριοι στην πλειονότητά τους αλλά Ουιγούροι, Σομαλοί, Σουδανοί, Αφγανοί, Βόρειο-Αφρικανοί ή ακόμα και λευκοί μουσουλμάνοι Καυκάσιοι (από τον Καύκασο). Οι Κούρδοι είναι η μοναδική ίσως φυλή της Μέσης Ανατολής η οποία δεν έχει υποκύψει στον αστισμό και για αυτό έχει γλιτώσει προς στιγμήν τον εκμαυλισμό παρά τις θηριώδεις προσπάθειες του Τουρκικού κράτους μέσω "έργα υποδομών" δηλαδή αστικοποίηση, να τους μετατρέψει από σκληροτράχυλους ποιμένες σε μαλθακούς αστούς. Θυμίζω τις δραματικές επιπτώσεις της αστικοποιήσεως των Ελληνικών και Αρμενικών πληθυσμών στην Μικρά Ασία μέσω του εμπορίου. Η μαχητική των ικανότητα μειώθηκε στο ελάχιστο, με αποτέλεσμα να μην πολεμήσουν τους Κεμαλικούς (ο αστικός πληθυσμός της Σμύρνης αναλώθηκε σε νταηλίκια φθηνά κατά των Τούρκων και ουδέποτε ενετάχθη στον τακτικό μας στρατό ως πεζικάριος), επαναπαυόμενοι στις "Μεγάλες Δυνάμεις" ότι θα πολεμούσαν για τις εθνικές τους επιδιώξεις, ενώ το μουσουλμανικό μιλλέτι με μπροστάρηδες τους ιδίους τους Κούρδους τους οποίους σήμερα μισεί ο Τουρκικός Εθνικισμός, πάμπτωχοι και πεινασμένοι και ζώντας σε κακουχίες, συνέτραξαν στις τάξεις του Κεμάλ με αποτέλεσμα την σφαγή των Ελλήνων και Αρμενίων εμπόρων της Ανατολίας. Απόδειξις τρανή αυτού είναι η επική νίκη των Αρμενίων στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Κάραμπακχ την επομένη της πτώσεως της ΕΣΣΔ. Οι μη-αστοί πρώην εργάτες Αρμένιοι, καθόλου εκφυλισμένοι από τον αστισμό, συνέτριψαν τους Αζέρους μολονότι οι πιθανότητες νίκης τους ήσαν αρχικά μικρές. Επιπρόσθετη απόδειξη αποτελεί η επανάσταση του 1821 η οποία εξέλαβε σχεδόν ολοκληρωτικό Αλβανικό-Αρβανίτικο χαρακτήρα λόγω της αστικοποίησης του μορφωμένου κομματιού του Ρωμαίηκου Μιλλετίου το οποίο συνέδραμε μεν με την περιουσία του στον αγώνα, πλην όμως ήτο μικρό σε αριθμό και αδύναμο σε μαχητική ικανότητα παρά την ψυχή του (βλέπε π.χ. εξέγερση Υψηλάντου στην Μολδοβλαχία με φάλαγγες Ρωμηών φοιτητών, όχι βοσκών). Εν αντιθέσει, οι Ρωμηοί Αρβανίτες πλήρως σκληραγωγημένοι από την κλεφτουριά και τον ποιμενικό βίο, συνέχισε μέχρι τέλους το αντάρτικο ακόμα και επί της λεηλασίας της Πελοποννήσου από τον Ιμπραήμ. Είναι σχεδόν αδύνατο να κάνεις επανάσταση με εμπόρους, λογοτέχνες και γενικότερα αστούς, δίχως αγρότες, βοσκούς και εργάτες. Το ίδιο συνέβη στον Μακεδονικό Αγώνα του οποίου πρωτοστάτησαν όχι οι γεωργοί ή οι έμποροι αλλά οι ποιμένες Κρήτες, Βλάχοι και Ελληνορθόδοξοι σλαύοι.

  ReplyDelete
  Replies
  1. *συνέτρεξαν στις τάξεις του Κεμάλ

   Delete
 12. Το σχέδιο ενός νέου Ισραήλ στην Μέση Ανατολή ονόματι "Κουρδιστάν" αποτελεί μεγαλοφυΐα του Βαθέος Κράτους, διότι μπαίνει ως σφήνα στα εχθρικά για τις ΗΠΑ κράτη Συρία, Ιράκ, Ιράν και Τουρκία, αποτρέπει την ηπειρωτική ένωση των μουσουλμανικών κρατών αυτών, τσακίζει την ισχύ του Τουρκικού και Ιρανικού ισλάμ το οποίο μισεί το Ισραήλ και εγγυάται από τις ΗΠΑ τον έλεγχο πλουσιωτάτων πετρελαιοπαραγωγικών πηγών της Μεσοποταμίας, των ποταμών Τίγρη και Ευφράτη αλλά και τις υδάτινες και πετρελαϊκές διόδους της Μέσης Ανατολής. Από το πρότζεκτ μένει και η Σαουδική Αραβία ικανοποιημένη διότι συγκρατεί τα πρωτεία του Ισλάμ (είς βάρος του Ιράν αλλά και της Τουρκίας) ενώ προωθεί και τα Αγγλο-σιωνιστικά συμφέροντα στην περιοχή. Το Κουρδιστάν συμφέρει συνεπώς ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ τον Ελληνισμό διότι μπλοκάρει την σημερινή Τουρκία από την πάμπλουτη Μεσοποταμία, τσακίζει την ισχύ της και την αναγκάζει σε αναγκαστική στροφή προς το Αιγαίο χάριν των Ελληνικών εκεί συμφερόντων μίας μελλοντικής Ελληνοτουρκικής συνομοσπονδίας υπό Αμερικανική ομπρέλα.  Η Ρωσία έχει αντίστοιχο σχέδιο για τα Τουρκικά εδάφη, απλώς χρησιμοποιεί τους Αρμενίους αντί των Κούρδων, μαζί με τους Γεωργιανούς και τους Λάζους. Το σχέδιο της Ρωσίας είναι η σύγκρουση Τουρκίας-Αμερικανικού Κατεστημένου (βλέπε δηλώσεις Γκράχαμ) και η σύγκρουση με αφορμή τους Τουρκοσύρους αντι-Ασαντικούς τζιχαδιστές, της ισλαμιστικής Τουρκίας με την συμμαχία Συρία-Ιράν-Ρωσία ώστε η Ρωσία να προωθήσει τα συμφέροντά της ένα εκ των οποίων είναι η Μεγάλη Αρμενία. Για να χτυπήσει την Τουρκία πρέπει πρώτα αυτή να είναι ΕΚΤΟΣ ΝΑΤΟ και πλήρως μισητή στις ΗΠΑ κάτι που με την απόφαση Τραμπ και Κατεστημένου-Κογκρέσου (δηλώσεις συστημικών Ρεπουμπλικανών για έξοδο της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ αλλά και τις βαρύτατες δυνατές κυρώσεις σε αυτήν) είναι ένα βήμα από το πραγματωθεί.

  ReplyDelete
 13. *ιδίως δε είς ό,τι αφορά την ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ

  ReplyDelete
 14. Δύνασαι Παλιὲ νὰ συνεχίσῃς νὰ ὑβρίζῃς τὸν Τράμβιο ἀλλὰ δὲν ἀλλάζει τίποτα στὸ θέμα. Ὁ Τράμβιος εἶναι εἶναι μεγαλοφυὴς πολιτικὸς καὶ ἀπαραίτητος γιὰ τὴν καταπολέμησι καὶ τὴν καταβαράθρωσι τοῦ καπιταλιστικοῦ παγκοσμισμοῦ. Νομίζω ὅτι ἀρκετὰ ἐπέμενες στὴν γνώμι σου ποὺ θεωρῶ ἐσφαλμένη. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
  Replies
  1. Την θεωρείτε εσφαλμένη αλλά τελείως αυθαιρέτως αν μου επιτρέπετε.

   Επίσης ο Τράμπ δεν επιθυμεί την καταστροφή του καπιταλισμού διότι ο ίδιος οφείλει όλη την ύπαρξή του και ισχύ του στον καπιταλισμό. Σε χώρες που έχει καπιταλιστικά συμφέροντα όπως στην Τουρκία με δύο πύργους του παρακαλώ, δρα υποτακτικά.

   Τυγχάνει απλώς να δρα ως σαμποτέρ με την νέα μορφή μερκαντιλισμού του, η οποία όπως ήδη έγραψα πριν ωθεί το Δυτικό στρατόπεδο σε εμφύλιο καπιταλιστικό.

   Δεν διαλύει κανέναν καπιταλισμό. Τελείως εσφαλμένη παρατήρηση δεν κατανοώ που την βασίζεται. Η ίδια η Γουόλ Στριτ γιγαντώθηκε επί της προεδρίας του και ο ίδιος έχει πει ότι θα καταρρεύσει αν βγει στην εξουσία ένας Σοσιαλιστής αντι-Τραμβικός από το Δημοκρατικό στρατόπεδο.

   Το μόνο που καταφέρνει είναι να απομονώνει την Αμερική και να βοηθά μακροπρόθεσμα των καπιταλισμό της Ρωσίας και της Κίνας. Όλος ο πλανήτης είναι καπιταλιστικός και θα είναι με ή χωρίς τις ΗΠΑ. Μόνον μία παγκόσμια άνοδος ενός εθνικοσοσιαλιστικού ή κομμουνιστικού ή κινήματος μπορεί να τον ανατρέψει. Ακόμα και ο Ισλαμισμός υιοθετεί ορισμένες χροιές του καπιταλισμού, θυμίζω δικό σας άρθρο το 2016 στο περιοδικό "Τρίτο Μάτι".

   Delete
  2. Μία επιπρόσθετη απόδειξη του πόσο υποστηρικτής του Καπιταλισμού είναι ο Τράμπ, είναι η διάγνωση του Ντούγκιν την επομένη της εκλογής του Τραμπ στον "Alex Jones" ότι η Αμερική ακριβώς όταν εξελέγη ο Τραμπ βρισκόταν πολύ κοντά στο ξέσπασμα μίας Σοσιαλιστικής Επαναστάσεως με μπροστάρηδες την ριζοσπαστική πτέρυγα της Δημοκρατικής Νεολαίας (του Δημοκρατικού κόμματος), της οργανώσεως "antifa" αλλά και των πολλών οργανώσεων τύπου "Black Lives Matter". Προφανώς πίσω από αρκετές από αυτές τις οργανώσεις βρισκόταν ο Σόρος και το Κατεστημένο αλλά η διάγνωση του Ντούγκιν παραμένει αληθής. Ο Τραμπ μπλόκαρε την εξέγερση αυτή και μετατρέπει το μίσος της νεολαίας κατά του καπιταλισμού της Γουόλ Στρητ σε εθνικιστικό μίσος κατά της Κίνας και της οικονομικής της ανόδου. Πρόκειται εν ολίγοις περί ακροδεξιού καπιταλιστή για να μην πω γκάνγκστερ. Σωστά τα λέει ο Σπύρος ότι ο Μπέρνι Σάντερς είναι αληθινός ήρωας και όπως όλοι οι ήρωες δεν είναι δυνατόν να είναι υπέρ της Γουόλ Στρητ και του καπιταλισμού αλλά σοσιαλιστής του Λαού, εν αντιθέσει με τον Τραμπ.

   Delete
  3. Τέλος για να μην ξεχνάμε, ό,τι επαναστατικό έχει ο Τραμπ το έχει πράξει λόγω του Μπάννον και μόνον όπως κατά της λαθρομετανάστευσης.

   Ο ίδιος ο Μπάννον είχε πει ότι ο Τραμπ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΑ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, αλλά μετά από παρότρυνση ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΑΝΝΟΝ, ο Τραμπ έθιξε είς βάθος το θέμα και επιμένοντας υπό τις εντολές του Μπάννον, κέρδισε έτσι την προεδρία των ΗΠΑ.

   Οπότε όπως και να το πάρετε ο Τραμπ δεν έχει τίποτα δικό του, ούτε μία σκέψη. Ούτε καν το τείχος δεν έχτισε ακόμα παρότι στέρησε 3,6 δις δολλάρια για να ξεκινήσει την κατασκευή του. Για τις πατατιές του αυτές κέρδισε την κριτική μίας εκ των στενοτέρων υποστηρικτριών του, της Άνν Κούτερ.

   Delete
  4. Εδώ ο Τραμπ λέει "AMERICA WILL NEVER BE A SOCIALIST COUNTRY"

   https://www.realclearpolitics.com/video/2019/02/05/trump_america_will_never_be_a_socialist_country_we_were_born_free_and_we_shall_stay_free.html

   Κατά εσάς βέβαια πολεμά τον καπιταλισμό...

   Delete
 15. Περαιτέρω απόδειξη προωθήσεως των Ρωσικών συμφερόντων από τον Τραμπ:

  https://www.defence-point.gr/news/ipa-dimokratikoi-apochorisi-apo-tin-open-skies-doro-ston-poytin

  Όπως και με την συνθήκη ΙNF ο τελικός κερδισμένος είναι η Ρωσία.

  Ο εμπορικός πόλεμος δε του Τραμπ ο οποίος εντείνεται πετυχαίνει τέλεια τον σκοπό του, συσφίξεως των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας είς βάρος των ΗΠΑ. Η Ρωσία δεν έβλεπε ποτέ με καλό μάτι την απόλυτη καπιταλιστική συνεργασία Κίνας και Δύσεως και μέσω του Τραμπ την τσάκισε δημιουργώντας και εμφύλιο στο Δυτικό στρατόπεδο. Μεγαλοφυές το σχέδιο του Πούτιν. Τώρα η Ρωσία επιβιώνει χάριν της Κινεζικής οικονομίας (όπως και το Ιράν και η Βενεζουέλα) και η Κίνα χάριν των Ρωσικών όπλων και της Ρωσικής ενέργειας. Θυμίζω οι χάρτες διαμελισμού της Ρωσίας του Μπρεζίνσκι έδιναν όλη την ανατολική Ρωσία (Σιβηρία) στην Κίνα:

  https://www.sott.net/image/s10/205582/full/Map_of_a_Divided_Russia_by_RFE.jpg

  Υ.Γ. Για να υπάρχει μία συμμαχία πρέπει να βασίζεται επί ίσοις όροις. Συνεπώς τα περί Αμερικανο-Ρωσικής συμμαχίας επί Τραμπ απλά δεν στέκουν.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Καλά τα έλεγες "Παλιέ" αλλά ποιος σε άκουγε τότε!

   Delete
 16. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ: Ο ΤΡΑΜΒΙΟς ΤΡΕΛΛΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

  Ὁ Τράμβιος ὁ ἀνεπανάληπτος.Ὁ ἀμερικανὸς Μάο. Ἀναρχικὸς καὶ ἴνδαλμα τῆς πλανητικῆς νεολαίας.Τὸ δίδυμο Πούτιν-Τράμβιος θὰ καταστρέψῃ τὸν καπιταλισμὸ μέσῳ τοῦ καπιταλισμοῦ. Φιλελεὐθεροι σοσιαλδημοκράτες τραπεζῖτες κρυφθῆτε στὴν Μύκονο.Τὰ ἔχετε χαμένα.

  https://www.rt.com/usa/470443-trump-syria-kurds-soldiers/?utm_source=Newsletter&utm_medium=Email&utm_campaign=Email&fbclid=IwAR1H6RgGJkQ-qMhoZDbvjrpP6ii9tzGYCmYehPTY3E-EW215nBbGUzYXQ7M

  Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 17. Παλιέ, ἡ ὑπομονή μου ἔχει ὅρια. Δὲν ἀνέβασα τὸ τελευταῖο ὑβριστικό σου "σχόλιο" στὸ ὁποῖο λὲς ὅτι ὁ Τράμβιος γαυγίζει. Τὸ πρόβλημἀ σου ἴσως δύναται νὰ τὸ λύσῃ ψυχίατρος. Σὲ παρακαλῶ λοιπὸν νὰ ἀποσυρθῇς ἀπὸ τὸ ἱστολόγιό μου. Εὐχαριστῶ. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
  Replies
  1. Χαχαχα αχρείαστος απεδείχθη ο ψυχίατρος ακόμα και το ίδιο το αγαπημένο του Twitter μπλόκαρε τα τραμπικά "γαυγίσματα". Αποτελεί πλέον πραγματικότητα απτή ό,τι είπα τότε.

   Να είστε καλά κύριε Καθηγητά που με βγάλατε σωστό!

   Φώτης

   Delete
 18. Εδώ οι ΗΠΑ δεν αντιλαμβάνονται το επερχόμενο τέλος τους...και θα τό αντιληφθούν οι Ελληνικές ηγεσίες.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ο,τι να'ναι στην κυριολεξία.

   Delete