Τὸ παρὸν νέο ἱστολόγιο εἶναι ἡ συνέχεια τοῦ παλαιοῦ μὲ τὸ ὁποῖο συνδέεσθε μέσῳ τῆς διευθύνσεως http://endiameseperioche.blogspot.gr

Τὰ ἄρθρα τοῦ παρόντος ἱστολογίου, ἀπὸ τὸ 2012 μέχρι τὸ 2017, ἐδημοσιεύοντο τακτικά, μαζὶ μὲ ἄλλα κείμενα τοῦ Κιτσίκη, στὴν ἀθηναϊκὴ ἡμερησία ἐφημερίδα "Ἐλεύθερη Ὥρα" καὶ ἐνεπλουτίζοντο μὲ ἐκτενῆ ἄρθρα, στὸ τριμηνιαῖο περιοδικὸ τοῦ Δημήτρη Κιτσίκη, ποὺ φέρει τὸν ἴδιο τίτλο μὲ τὸ ἱστολόγιο, δηλαδὴ "Ἐνδιάμεση Περιοχή" (http://www.intermediateregion.com), περιοδικὸ τὸ ὁποῖο δημοσιεύεται ἀνελλιπῶς ἀπὸ τὸ 1996.
Ὁ Κιτσίκης ἐδημοσίευε ἐπίσης τακτικά, μακροσκελῆ ἄρθρα, ἀπὸ τὸ 1999 μέχρι τὸ 2017 καὶ τὸν θάνατο τοῦ ἐκδότου του Παύλου Βουδούρη, στὸ ἀθηναϊκὸ μηνιαῖο περιοδικὸ "Τρίτο Μάτι".

Βλέπε καὶ μία συνέντευξη, ἐφ'ὅλης τῆς ὕλης τοῦ Κιτσίκη στὸ lifo.grΓιὰ ὅσους διαβάζουν γαλλικά,εἰσέρχεσθε στὸ παρακάτω ἱστολόγιο
γιὰ νὰ διαβάσετε ἄρθρα τοῦ Κιτσίκη

Jan 11, 2019

473 - Ὁ ἱστορικὸς ἐπιστήμων ὡς μελλοντολόγος
473 - Ὁ ἱστορικὸς ἐπιστήμων ὡς μελλοντολόγος

Ἡ ἱστορικὴ ἐπιστήμη χωλαίνει ὅταν περιορίζεται στὸ παρελθὸν καὶ ἐπιβάλλει στὸν ἑαυτό της θεματικούς, χρονικοὺς καὶ χωρικοὺς  φραγμοὺς. Τὸ πρότυπο τοῦ μεγάλου ἱστορικοῦ ὑπῆρξε ὁ βρεταννὸς Ἀρνόλδος Τόϋνμπη (1889-1975) μὲ τὴν δωδεκάτομη πλανητικὴ ἱστορία του, ποὺ φέρει τὸν τίτλο A Study of History, τὸ δὲ πρότυπο τῶν ἀποτυχημένων ἱστοριῶν εἶναι ἡ πληθώρα τοπικῶν ἀφηγημάτων ποὺ περιορίζονται σὲ περιορισμένο θέμα χρόνο καὶ χῶρο.

 Ὁ ἄξιος ἱστορικὸς πρέπει νὰ χειρίζεται ταυτοχρόνως δύο ἐργαλεῖα: τὸ τηλεσκόπιο καὶ τὸ μικροσκόπιο, δηλαδὴ νὰ τοποθετῇ τὸν ἱστορικὸ ἄνθρωπο ταυτοχρόνως ἐντὸς τοῦ πλανήτου καὶ ἐντὸς  τοὺ χωριοῦ του.

Στὶς 24 Μαρτίου 1999 ξεκίνησε ὁ πλανητικὸς πόλεμος μὲ τὸν βομβαρδισμὸ τῆς Γιουγκοσλαυΐας ποὺ θὰ λήξῃ μὲ πυρηνικὸ Ἀρμαγεδδῶνα τριάντα χρόνια ἀργότερα, μὲ ὁλικὴ σύγκρουσι ΗΠΑ-Κίνας. Τὸ 2006 ἀπεφάσισα λοιπὸν νὰ διδάσκω κάθε χρόνο στοὺς φοιτητές μου ὄχι τὸ παρελθὸν ἀλλὰ τὸ μέλλον τοῦ πλανήτου, ὄχι  ὡς προφήτης ἤ ἀστρολόγος ἀλλὰ ὡς μελλοντολόγος ἱστορικός. Ἤδη διανύω τὸ 13ο ἔτος τοῦ μαθήματος αὐτοῦ ποὺ δὲν ἐπαναλαμβάνει σὲ τίποτα τὰ προηγούμενα μαθήματα ἀλλὰ διδάσκει τὸ νόημα τῶν ἐξελίξεων τῶν γεγονότων εἰς τὸ γίγνεσθαι πρὸς τὴν τελικὴ καταστροφή.

Στὸ πλανητικὸ αὐτὸ πλαίσιο ἐντάσσεται βεβαίως καὶ τὸ ἑλληνικὸ κρατίδιο ποὺ πορεύεται πρὸς τὴν ἀναπόφευκτη ἀναγέννησί του μὲ προορισμὸ τὴν ἐπαναφορὰ τοῦ ἑλληνισμοῦ στὴν συμπαντική του διάστασι. Ἡ αἰσιοδοξία μου ὡς πρὸς τὸ μέλλον τοῦ Γένους μας εἶναι ἀκατανίκητη βασισμένη καὶ μόνον σὲ ἀντικειμενικὰ στοιχεῖα ποὺ συνεχίζω νὰ παρουσιάζω κάθε χρόνο στοὺς φοιτητές μου.

Δημήτρης Κιτσίκης                             11 Ἰανουαρίου 2019

51 comments:

 1. Τὸ εὒχομαι ἀλλὰ σα κοινός θνητός, περί Ἐλλάδος, δέ βλέπω ἐπαναφορὰ , μαῦρο χάλι βλέπω.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ο Καμμένος θα πατήσει το κουμπί.

   Έρχεται δημοψήφισμα ή εκλογές. Μην ανησυχείς. Μια φορά Ζούμε. Δεν είμεθα φτιαγμένοι να περπατούμε νεκροί, όπως στον "πολιτισμένο κόσμο".

   Και μία πόλη να μείνει Ελληνική, σημασία έχει η Ζωή.

   Αλλά στο θέμα μας, μην ανησυχείς. Άλλωστε μία "Μακεδονία του Αιγαίου" θα διαλύσει τα πάντα στην περιοχή και συμφέρει μόνον την Γερμανία και δευτερευόντως πιθανώς την Κίνα. Τον Τράμβιο και τον Πούτιν, καθόλου. Προέχει η στιβαρή ενότητα του Χώρου μας και όχι η αντικατάσταση των "επιγονικών" Οθωμανικών κρατών με "Κόσοβα" που θα τα πουλάνε στο παζάρι για τρεις κι εξήντα! Άλλωστε ΚΚΕ και Χ.Α., τα νειάτα μας της Επανάστασης λένε ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας για χάριν των νταβατζήδων του Γερμανικού κεφαλαίου. Ελπίζω να μην φτάσουμε σε σημείο "έγχρωμης επαναστάσεως" Εθνικομπολσεβικικής φύσεως για να παραδώσει ο Τσίπρας Δημοψήφισμα ή Καρέκλα!

   Delete
  2. Ο Κίνδυνος Διαμελισμού της Ελλάδος από Γερμανία και Κίνα:

   Φαίνεται ότι οι δυνάμεις που προωθούν τον Ελληνικό διαμελισμό δεν είναι οι ΗΠΑ του Τραμβίου φυσικά μήτε η Ρωσσία, αυτές επιθυμούν την ενότητα του "Μεσογειακού τριγώνου" ως αναγκαίο φράγμα κατά της Κινεζικής επεκτάσεως της "Οδού της Μετάξης" προς Δυσμάς και της Γερμανικής καθόδου νοτίως στο Αιγαίο. Η Ελλάς πράγματι ως ομφαλός της Οικουμένης!

   Η Κίνα επιθυμεί την Ελλάδα από τον Όλυμπο και κάτω με μεγάλο κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου τον Πειραιά ώστε πρώτον να αποκτήσει πάτημα εντός της Ε.Ε. οικονομικό και εμπορικό στην Νοτιοανατολική Βαλκανική (την πόρτα-πύλη της Ε.Ε. από την Ανατολική Μεσόγειο) και δεύτερον να ελέγχει επιτυχώς την γύρω περιοχή του Αιγαίου πέριξ του λιμένος Πειραιώς και της Αθήνας με τον μεγάλο της εμπορικό στόλο ιδίως την στιγμή που τα Ελληνικά χωρικά ύδατα μένουν στα 6 ναυτικά μίλια. Η διασύνδεση Πειραιώς-Μομβασίας (Κένυα) μέσω του Σουέζ δημιουργεί ένα κανάλι τροφοδοσίας που αρχίζει/καταλήγει στις πλούσιες παράκτιες νότιες Σινικές μεγαλουπόλεις της Καντόνας:

   https://www.researchgate.net/profile/Xiaotong_Liu15/publication/323247730/figure/fig1/AS:631624077168682@1527602323561/The-map-of-One-Belt-and-One-Road-initiative-Source-McKinsey-Company.png

   https://cdn.static-economist.com/sites/default/files/images/print-edition/20170805_WBC987.png

   Μέσω της Ελλάδος αποκτά πρόσβαση και στην Ευρωπαϊκή ενδοχώρα και στα πλούσια λιμάνια του Γερμανο-Ολλανδικού Βορρά. Η Κάρπαθος και η Κρήτη μαζί με τα Δωδεκάνησα ως "Πύλη" στρατιωτικώς και ιδίως με επέκταση των ναυτικών μιλίων σε 12 (συμφέρει υπό διευθέτηση αμφότερες Ελλάδα ΚΑΙ Τουρκία), η πύλη αυτή στην Κίνα κλείνει. Ήδη η Κίνα είναι πανταχού παρούσα στην Ελλάδα και τυχαίο δεν είναι που ο Τσίπρας ως πολιτικός "τζόκερ" ενώ αρχικά είχε δώσει την πρώτη θέση στην Κίνα για την ΔΕΘ του 2018, ύστερα από την πίεση ΗΠΑ-Καμμένου την έδωσε στις ΗΠΑ, οι οποίες αντικατέστησαν την Κίνα ως τιμώμενη χώρα το 2018.

   Η Γερμανία επιθυμεί έλεγχο της Ελλάδος από τον Όλυμπο και άνωθεν, με έδρα την Θεσσαλονίκη και πέριξ της ώστε να αποκτήσει "εκβολή" στο Αιγαίο και μέσω των δύο υποστηριζόμενων από αυτήν κρατιδίων της, Μεγάλη Αλβανία και Μεγάλη Μακεδονία, να ελέγχει επιτυχώς πρώτον την πρόσβαση σε Αιγαίο και Ιόνιο (Αδριατική) ώστε μέσω της διώρυγας του Σουέζ στην Αίγυπτο (λιμένας Αλ-Σαΐντ) να τροφοδοτεί και να τροφοδοτείται με πλούσια αγαθά μέσω της Κεντροευρωπαϊκής της ενδοχώρας των Βαλκανίων και της Αυστρίας οι οποίες θα "εκβάλουν" στην Θεσσαλονίκη. Δεύτερον μέσω της Μεγάλης Αλβανίας και Μεγάλης Μακεδονίας να ελέγχει την ενδοχώρα αυτή και να μπλοκάρει άλλη δύναμη από το να αποκτήσει πρόσβαση στα Βαλκάνια και τις Αιγαιακές "εκβολές" τους. Προτιμά την Ελλάδα διαμελισμένη ώστε πρώτον να μην δύναται να αντισταθεί στα σχέδιά της, δεύτερον να έχει ένα κρατίδιο (Μεγάλη Μακεδονία) στην νότια Βαλκανική που να το ελέγχει, τρίτον να εμποδίσει την Κίνα να έχει όλη την Ελληνική πίτα για τον εαυτό της και τέταρτον να συνδέσει τους πλούσιους βόρειο-Γερμανικούς και Ολλανδικούς λιμένες της με το κέντρο του διαμετακομιστικού εμπορίου Ευρώπης-Ασίας-Μέσης Ανατολής, στο Σουέζ της Αιγύπτου μέσω της Θεσσαλονίκης. Επίσης, εάν πραγματοποιηθεί μία Μεγάλη Αλβανία και μία Μεγάλη Μακεδονία η Ελλάδα χάνει την πρόσβαση στον αγωγό "TANAP" στις βόρειες περιοχές της χάριν της εδαφικής επεκτάσεως των δύο κρατών αυτών σε Ήπειρό και Μακεδονία αντίστοιχα:

   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0a/TAP_TANAP_SCP_Schah_Denis.png

   Γερμανία-Κίνα και συνεργάζονται από την μία είς βάρος της Ελλάδος και από την άλλη ανταγωνίζονται η μία την άλλη, με την Κίνα να αρπάζει τον Πειραιά και την Γερμανία την Θεσσαλονίκη.

   Μονάχα μία κοινή Ελληνο-Σερβική "σφήνα" με Πουτινο-Τραμβική στήριξη δύναται να φράξει την παραπάνω εξέλιξη, θανατηφόρα για την Ελλάδα μα και την Σερβία. Ίδωμεν!

   Delete
  3. Ἡ παραπάνω ἀνάλυσις εἶναι πολὺ σωστή. Δημήτρης Κιτσίκης

   Delete
  4. Φίλτατε Παλιέ. Μπορείς να μου εξηγήσεις πώς ο Τσουρουφλισμένος πλέον ΥΠΕΘΑ θα πατήσει το κόμβιον;πολιτικό μέλλον δεν υπάρχει ούτε έστω και την τελευταία στιγμή που ψάχνει τα προσχήματα. Από την άλλη διαφαίνεται το ύψιστο μειονέκτημα της αστικής δημοκρατίας:να περνάω εγώ καλά ως "βολευτής" και να κολλήσω με κόλλα UHU τα παχυλόμισθα οπίσθια στην πόρνη καρέκλα ..ούτε ήρως ήταν παρά μόνο σούβλα γύρος...ας πάει στον αγύριστο και αυτός και αν έχει ανδρικές ορμόνες ας μας συναντήσει στο συλλαλητήριο στις 20 του μηνός .Ο όχλος γίνεται λαός σιγά σιγά.σας είχα πει κύριε καθηγητά ότι το σύμπαν μας έχει εφεδρείες ...τώρα θα δούμε τα κουκιά που θα μετρήσουμε και αν αληθεύει πώς ο τράμβιος ια κηρύξει στρατιωτικό νόμο (Όχι για το τείχος...μη γελιόμαστε θέλει να βάλει μέσα στη μπουζού τραπεζίτες και όχι μόνο...)τότε ο σταθμάρχης της CIA εν Ελλάδι θα μείνει για Πρώτη φορά ουδέτερος και θα μείνουν τα παλιοτόμαρα του Κοινοβουλίου στο έλεος του λαού..

   Delete
  5. Θωμά το μόνο που σας παρακαλώ είναι να μην παίξετε τον ρόλο χρησίμων ηλιθίων όπως πριν έναν χρόνο όταν και κοντέψατε να δώσετε στο πιάτο την εξουσία εκ νέου στο Βρυξελλικό τόξο, τον Κούλη, τον Βενιζέλο, τον Πάγκαλο και τους άλλους προδότες με την ακέφαλη διαδήλωσή σας στο Σύνταγμα την οποία καπηλεύτηκαν δεξιοτεχνικά άτομα σαν τον Πατούλη της αστικής ακροδεξιάς. Ο Πορτοσάλτε είχε ανέβει στην ταράτσα του κτηρίου του Public τότε από την χαρά του διότι ήθελε να πέσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δη ο Καμμένος που τα βάζει με το αφεντικό του, τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο. Δεκάρα δεν δίνει για την Μακεδονία ο σαλτιμπάκος.

   Ο Καμμένος δεν έχει άλλη επιλογή. Πρώτον, εάν δεν δράσει ό,τι έπραξε με σκληρότατη δουλειά πάει στράφι και δεύτερον όπως έχει πει ο ίδιος "είμαστε σε πόλεμο με τους νταβατζήδες...ή θα μας φάνε ή θα τους φάμε..." ενώ πρόσφατα δήλωσε ότι δεν θα πάει στα θυμαράκια από "αδέσποτη" της μαφίας. Όλες οι δυνάμεις επιπροσθέτως της περιοχής μας που μας βλέπουν συμμαχικά το πράττουν χάριν στον Καμμένο και συνεπώς τον στηρίζουν σε ό,τι πράττει. Ο Τράμβιος και το "επιτελείο" του δε, θέλουν στιβαρά χέρια στην Ανατολική Μεσόγειο κατά της Κίνας και Γερμανίας όχι λαπάδες σαν τον Τσίπρα να αλλάζουν σαν τον άνεμο. Σίσι, Νετανιάχου, Χαφτάρ, πιθανώς Έρντογαν (ή Νταβούτογλου) και φυσικά Πάνος Καμμένος. Οι καταστάσεις είναι σχεδόν πανομοιότυτπες με την 4η Αυγούστου 1936, εάν έχεις διαβάσει τις αρχικές σελίδες του σχετικού βιβλίου του Καθηγητού που εκδόθηκε το περασμένο καλοκαίρι εάν δεν απατώμαι.

   Επαναλαμβάνω. Καλή επιτυχία εύχομαι αλλά εάν δεν θέλετε να δράττε ως όχλος αλλά Λαός να είστε ικανοί για Δημιουργικό Χάος, όχι χρήσιμοι ηλίθιοι που να σας καπελώνουν οι χείριστοι των χειρίστων σαν τους Γερμανοτσολιάδες της ΝΔ.

   Προσωπικά πιστεύω ότι θα δώσετε τεράστια ώθηση στην εγκαθίδρυση λαοκρατικού Καμμενικού καθεστώτος, με απευθείας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Λαό και χρήση δημοψηφισμάτων. Καλό βόλι!

   Delete
  6. Το μόνον που με ανησυχεί είναι η επανάληψη της φράσεως από τον Καμμένο ότι "οι πολιτικές δυνάμεις είναι και οφείλουν να μείνουν εκτός πολιτικής".

   Διαφωνώ. Ολόκληρη εξωτερική πολιτική κατόρθωσε ο Καμμένος (όπως με το Κατάρ που πέτυχε την απελευθέρωση των 2 φυλακισμένων φαντάρων μας από την Τουρκία) ως ΥΠΑΜ και επί της ουσίας ΥΠΕΞ Νο. 2

   Για αυτό ξαναλέω, Δημοψήφισμα και εκλογή ΠτΔ από τον Λαό. Ο Καμμένος έπειτα ΣΙΓΟΥΡΑ θα βάλει υποψηφιότητα με νομοσχέδιο που θα επαναφέρει όλες τις εξουσίες στον ΠτΔ όπως ίσχυε προ του ευνουχισμού του αξιώματος αυτού.

   Delete
  7. Σας προτείνω υπό τον Πάνο Καμμένο να κατεβείτε στο Σύνταγμα ώστε να μην είστε ακέφαλοι όπως τον περασμένο Ιανουάριο προ ακριβώς ενός έτους.

   Ήδη διέγραψε όσους μειοδότες προτίμησαν την καρέκλα από την Πατρίδα (σαν τον Κουίκ και την Κουντουρά) ο Καμμένος ενώ οι άριστες σχέσεις του με το Στράτευμα (Αποστολάκης) μα και την Ουασιγκτώνα και τα πέριξ ημών συμμαχικά κράτη (π.χ. Ισραήλ, Αραβικά εμιράτα, Αίγυπτος) τον καθιστούν τον μοναδικό άξιο να αποτελέσει την κεφαλή του Μακεδονικού Κινήματος.

   Αποτελεί τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ πολιτικό που είπε ότι θα βγει στους δρόμους, θα καταφύγει στο ΣτΕ και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάνωντας τα πάντα για να ΜΗΝ περάσει η Συμφωνία.


   Αυτόν θέλουμε, διότι ταυτόχρονα θα έχουμε εξίσου καταλυτικές εξελίξεις στα Σκόπια με Αλβανικό αντάρτικο και εσωτερικό πραξικόπημα αρχικά κατά του Ιβάνοφ και ύστερα κατά Ζάεφ ως μπούμερανγκ που θα έχει και την στήριξη του Σλαυικού Λαού της ΠΓΔΜ.

   Delete
  8. Επαναλαμβάνω:

   ΜΗΝ ΓΙΝΕΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ!

   (Όπως ήσασταν πέρυσι...)

   Delete
  9. (Μόλις έδιωξε και τον Κόκκαλη για μειοδοσία)

   Delete
  10. Ο Καμμένος Θωμά μόλις ανακοίνωσε ότι θα βρίσκεται στο μεγάλο Συλλαλητήριο το Σάββατο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών του Σόρος.

   Βάλετε μυαλό και συνασπιστείτε υπό τον Καμμένο όχι υπό καραγκιόζηδων "Πατούληδων"!

   Παίξτε έξυπνα!

   Delete
 2. Επιτέλους!

  Και έλεγα ρε γαμώτο πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει ούτε μία αντίδραση από τον στρατό των Σκοπίων ούτε μία αντίδραση από το Πουτινο-Τραμβικό, αντι-ΝΑΤΟΪΚΌ μπλόκ;;

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ!

  https://www.geopolitica.ru/article/v-makedonii-gotovitsya-gosudarstvennyy-perevorot

  Πατήστε για Αγγλική μετάφραση, η δεξαμενή σκέψεως του Ντούγκιν "Geopolitica.ru" τον σύνδεσμο της οποίας έχει ο Καθηγητής δεξιά στο ιστολόγιό του, αναφέρει πραξικόπημα στα Σκόπια! Επιτέλους!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ο Ιβάνοφ αρνείται να υπογράψει την κατάπτυστη Συμφωνία. Επιβεβαίωση του Ντούγκιν για πιθανό πραξικόπημα στα Σκόπια:

   http://www.thetoc.gr/politiki/article/arneitai-o-proedros-tis-pgdm-na-upograpsei-to-neo-suntagma

   Θάτσι, σειρά έχει το Κόσοβο:

   https://www.defence-point.gr/news/chasim-thatsi-meta-to-zitima-tis-onomasias-tis-pgdm-seira-echei-to-kosovo


   ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ!

   ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΟ-ΣΕΡΒΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝΟ-ΤΡΑΜΒΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ!

   Delete
  2. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για μία τέτοια επιχείρηση διότι:

   1. Η Γερμανία και η Ε.Ε. με πλήθος εσωτερικών προβλημάτων πνέουν τα λοίσθια.

   2. Η Τουρκία είναι απασχολημένη στο Κουρδικό και Συριακό μέτωπο.

   3. Τράμβιος και Πούτιν είναι σύμμαχοι και δεν θα αντιδράσουν ιδίως δεν θα ξεκινήσουν πόλεμο για τους Αλβανούς, τους Κοσσοβάρους ή τους Σκοπιανούς.

   Delete
 3. Με το πραξικόπημα στα Σκόπια κάλλιστα δύναται η Συμφωνία να χαρακτηριστεί "άκυρη" και "αντι-δημοκρατική".

  ReplyDelete
 4. Την ίδια στιγμή εάν όντως γίνει πραξικόπημα και τα Σκόπια οδηγηθούν σε εσωτερική αναταραχή (π.χ. έναρξη Αλβανικού αντάρτικου για Μεγάλη Αλβανία), η Ελλάδα μπορεί να επέμβει ως "ειρηνευτική δύναμη" μαζί με άλλες σύμμαχες χώρες στην περιοχή των Βαλκανίων, διαλύοντας το κρατίδιο αυτό και ενδεχομένως επανακτώντας οριστικά το Μοναστήρι.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Με καλύψες πλήρως.αμήν και γένοιτο!!!

   Delete
 5. Συγχαρητήρια Παλιέ. Ἐρευνᾷς καὶ βλέπεις σωστά. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 6. Οἱ Χατζηγώγηδες προσεπάθησαν πολλάκις νὰ εἰσέλθουν ἀνεπιτυχῶς, ὡς δῆθεν σχολιαστές, στὸ παρὸν ἱστολόγιο ἀλλὰ κατέληξαν νὰ ἀσχολοῦνται μὲ τὴν συνήθη τους πρακτική, αὐνανιζόμενοι. Παρὰ ταῦτα, τοὺς εὐχαριστῶ γιὰ τὸ ἀρρωστημένο ἐνδιαφέρον ποὺ δείχνουν στὸ πρόσωπό μου. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 7. Σας ευχαριστώ κύριε Καθηγητά.

  Η σοσιαλδημοκρατία ως η πλέον αντι-λαοκρατική δικτατορική έκφραση του Κοινοβουλευτισμού για ακόμη μία φορά σε Ελλάδα και Σκόπια. Στις 2 χώρες πέρασε άκρως δικτατορικά και αντι-λαϊκά μία συμφωνία που κανείς Λαός δεν ήθελε μονάχα οι Gauleiter των Γερμανικών τραπεζών και της Γερμανικής βιομηχανίας.

  Η Σερβία, ορθώς ανεγνώρισε τον κίνδυνο περικυκλώσεώς της από το αντι-Πουτινικό και αντι-Τραμβικό, ευτυχώς μελλοθάνατο, στρατιωτικό μπλόκο των Διεθνιστών που ονομάζεται ΝΑΤΟ και (επιτέλους) ο Βούτσιτς έβαλε μυαλό και έπεσε στην αγκαλιά του Πούτιν:

  https://www.pronews.gr/kosmos/valkania/742071_ektakto-i-servia-stin-eyrasiatiki-enosi-speydei-o-vpoytin-gia-tin-ypografi

  Περιμένουμε και εμείς τον Καμμένο για μία νέα Βαλκανική με ηγεσία Σερβο-Ελληνική, κατά του Εθνικιστικού επεκτατισμού των Σκοπίων και των Αλβανών.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Η Αγγλία ως η χείριστη των χειρίστων Μέγαιρα του παγκοσμίου καπιταλισμού, υπεράνω ακόμη και των Γερμανικών ΜΜΕ (αχνά ανέφεραν την θνησιγεννή Συμφωνία διότι θεωρούν την Ελλάδα "Πουέρτο Ρίκο" της Ε.Ε. που θέλει να αντισταθεί στις βουλήσεις του αποικιοκράτου των Βρυξελλών) έχει ξεκωλωθεί από το πρωί να γράφει υμνητικά εδάφια και ψευδο-αναλύσεις από κολοκυθολόγους αρθρογράφους της μελιντζάνας για την "φοβερή και τρομερή διπλωματική καινοτομία" και "επιτυχία", μιλώντας μάλιστα για...Νόμπελ Ειρήνης στους μειοδότες Ελλάδος και Σκοπίων (Τσίπρας-Ζάεφ) επειδή ακριβώς κάθε δολοφόνος του οποίου οι πράξεις προκαλούν αιματοκυλίσματα και μαζικούς θανάτους (Ομπάμα, Αλ-Γκόρ, Κίσσινγκερ) αυτομάτως αναγορεύεται σε "υπερ-προστάτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων" από τα σάπια ΜΜΕ της καπιταλιστικής παγκοσμιοποιήσεως.

   Delete
 8. 20 και 27 Ιανουαρίου έκλεισε η ημερομηνία για τα νέα Συλλαλητήρια!

  Έγχρωμη επανάσταση, αναταρχή και ύστερα η αναγκαία εκ όπλων "επέμβαση"! Είθε!

  http://www.efsyn.gr/arthro/syllalitirio-sto-syntagma-anakoinosan-oi-makedonomahoi

  http://www.enikos.gr/society/618762/neo-syllalitirio-gia-ti-makedonia-stis-27-ianouariou-video

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ο Παλιός κινδυνεύει να πάθει εγκεφαλικό απ΄το πολύ μυαλό !! 'Ετσι εξηγείτε η ευφυία του και η μελαγχολία του.

   Delete
  2. Πολύ σωστά Γρηγόρη.

   Εγκεφαλικό όχι, αλλά υπαρξιακές κρίσεις του χειριστου είδους περιστοιχισμένος από βαρβάρους και γραικύλους, ναι.

   Σαν τον Καζαντζάκη στα μέσα της ταινίας, βλέπω ελπίδα στην Ελλάδα και πουθενά αλλού (με εξαίρεση τους "περιούσιους Λαούς" της Ενδιαμέσου Περιοχής). Η Ευρώπη επιεικώς με αηδιάζει. Και δεν θέλω να ζήσω σε αυτήν. Άλλωστε, χώρια του ότι δεν έχει πλέον ΤΙΠΟΤΑ να προσφέρει σε κανέναν λαό παγκοσμίως (πλην καταθλίψεως, χρηματικής δουλείας, ναρκωτικών και πορνείων, βλέπε πώς κατήντησαν οι πρώην αποικίες της από τα εκεί Δυτικολαγνικά Ευρώφρονα "Κολωνάκια" σαν την Ταϋλάνδη, το παλαιό Βουδδιστικό Σιάμ), είναι ρημαγμένη τρελαμένη ήπειρος τελείως πλέον ξεπερασμένη με μαζικά απαρχαιωμένα μυαλά και νοουτροπίες. Οι κάτοικοί της δε, θυμίζουν ορδές ζόμπι. "Όλες οι ψυχές εδώ είναι πουλημένες στον Διάολο" μου εκμυστηρεύεται ένας φίλος εστιάτορας στα Γερμανικά σύνορα. "Πάω μια βόλτα να ξεσκάσω και δεν μπορώ από την αρνητική ενέργεια που μαζεύω από τον εδώ κόσμο" λέει. Παρότι έφυγε έφηβος για Γερμανία, όλο την Ελλάδα σκέφτεται. Δεν έχει κανένα νόημα να σαπίσω μία ολόκληρη ζωή σαν μηχανή που την πάνε για "απόσυρση" στο τέλος της. Ούτε νόημα έχει Λαοί και πολιτισμοί ΤΕΛΕΙΩΣ άσχετοι και διαφορετικοί (ευτυχώς) με την Δυτική Ευρώπη να εισέρχονται σε αυτήν (ψάχνοντας δε καλλίτερο...μέλλον!!!) ιδίως σήμερα που είναι βόμβα έτοιμη να σκάσει.

   Για τον λόγο αυτό, σκέφτομαι πολύ σοβαρά τί θα πράξω στο μέλλον, προσωπικά θέλω να γυρίσω Ελλάδα (απλά σπουδές ολοκληρώνω εδώ) και επίσης σκέφτομαι πολύ σοβαρά εάν αξίζει κάποιος να μάθει μία ακόμη γλώσσα Ευρωπαϊκή όπως έμαθα εγώ τα Γερμανικά (πλήρως άχρηστα και νεκρά πλέον διότι δεν παράγουν καμία απολύτως σκέψη). Καλλίτερα είναι πιστεύω να μελετήσω Τουρκικά ή και Ρωσσικά, Αραβικά και Περσικά. Δεν έχει νόημα να μάθεις μία γλώσσα άλλης εποχής με βιβλία που σου παρουσιάζουν μία τελείως ψευδή πραγματικότητα προ...25ετίας όπως κάνουν όλα ανεξαιρέτως τα ξενόγλωσσα βιβλία εκμαθήσεως γλωσσών από την Δυτική Ευρώπη.

   Delete
 9. Καλά σε κάνουν μπαγλαμά!

  Τα ίδια και χειρότερα έπρεπε να κάνουν στον Κοτζιά.

  Και οι δυό σας έχετε κερδίσει "αδυνάτισμα εξπρές" από Ρωσσο-Τραμβικό ινστιτούτο "αδυνατίσματος", "μάγκα"!

  https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/anel/742165_thpapahristopoylos-me-apeiloyn-oti-tha-vro-kefali-moy-se-hantaki

  ReplyDelete
  Replies
  1. "...Θέλω να γνωρίσω τον κομμωτή του Παπαχριστόπουλου. Πιστεύω πως το δημιούργημα του ενέπνευσε τον Δ. Ινδαρε για την ταινία "Ο τσαλαπετεινός του Γουαϊόμινγκ"...." --Φαήλος Κρανιδιώτης στο twitter

   Delete
  2. Το λιντσάρισμα που χρειάζεται ο Παπαχριστόπουλος δεν έχει καμμία σχέση με το τσουλούφι του.

   Ο Κρανιδιώτης δείχνει έτσι ότι δεν διαφέρει από τους ακροδεξιούς γραικύλους που υβρίζουν εν έτει 2019 τους...Κομμουνιστές! Εδώ θα χαθεί ο Πλανήτης ολόκληρος από τον Καπιταλισμό και ο άλλος βρίζει τον...Στάλιν!

   Delete
  3. Καποτε επι δραχμης,ο κυνηγος των UFO,Χαρδαβελλας,ειχε καλεσμενο στην εκπομπη του,(και) τον Παπαχριστοπουλο.
   Θεμα της εκπομπης,και ερωτηση (και) προς τον Παπαχριστοπουλο,η δυσλειτουργια του ΕΣΥ.
   Η απαντηση που εδωσε:Μα ο γιατρος παιρνει...μονο εκατο χιλιαδες δραχμες,περισσοτερο απο την καθαριστρια!
   Απορησε και ο Χαρδαβελλας και τον ρωτησε:Τι σχεση εχει αυτο;
   Ετσι ειναι,"αγωνες" για "δικαιοσυνη",για "ισοτητα" κτλ. αλλα οχι και να ειμαστε...ισοι και ομοιοι με την...καθαριστρια!

   Delete
  4. Δεν είναι θέμα ισότητος αλλά πρώτον υπακοής στον νόμο και όχι την λαμογιά (π.χ. "φακελάκι") και δεύτερον ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κατανοήσεως ότι όλοι οι τροχοί της αμάξης είναι εξίσου σημαντικοί μολονότι επιτελούν διαφορετικού τύπου έργου.

   Στην Ιαπωνία των Σαμουράι, η δεύτερη κάστα αμέσως υπό της Αριστοκρατίας ήσαν οι Αγρότες. Οι έμποροι ήσαν η τέταρτη κάστα μονάχα μία βαθμίδα πάνω από τα "κοινωνικά ρετάλια" (πόρνες, γουναράδες, ξένοι) ενώ στην τρίτη ανήκε η τάξις των τεχνητών-χειρωνακτών η οποία σήμερον έχει δυστυχώς κατακλύσει τα Πανεπιστήμια μετατρέποντάς τα αποκλειστικά σε τεχνολογικά ιδρύματα θρησκευτικού τύπου μέσω του Ρασιοναλιστικού πνεύματος. Η κάστα αυτή των τεχνητών (μηχανικοί, "επιστήμονες" δηλαδή τεχνολόγοι και λοιποί) εργάζονται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την τάξη/κάστα των εμπόρων στο Καπιταλιστικό σύστημα, του οποίου ηγούνται οι "έμποροι"-κεφαλαιούχοι. Τα Πανεπιστήμια συνεπώς λογικότατα αποτελούν πλέον ναούς της Τεχνολογίας και όχι της Γνώσεως διότι δουλεύουν και αυτά (και μάλιστα με υπερηφάνεια!) για το Κεφάλαιο.

   Η επιτυχία του Αμερικανικού Καπιταλισμού έγκειται στο ότι οιοσδήποτε δύναται να πλουτίσει και να πετύχει, μεγαλουργώντας αποκλειστικά μέσω του εαυτού του, ως έμπορος και συνεπώς δεν χρειάζεται να γλύφει "πισινούς" για μία θέση ή να παίρνει "φακελάκια" για να μην εξισωθεί χρηματικώς ίσαμε την...καθαρίστρια. Βέβαια, μολονότι θεωρητικά ισχύον, στην πράξη ιδίως προ Τραμβίου γινόταν ολοένα και πιο δύσκολο λόγω του αυξανόμενου συγκεντρωτισμού της κρατικής μηχανής επί Δημοκρατικών Ομπαμικών, ενώ το σύστημα αυτό επιπροσθέτως ως εμπορό-τροπο (Καπιταλισμός) διαλύει τον κοινωνικό ιστό με μεγάλης κλίμακος αρνητικές για την κοινωνία συνέπειες. Δεν είναι δηλαδή βιώσιμο μακροπρόθεσμα εξ΄ου και η μαζική στροφή των "πατριωτών Αμερικανών" (Κεντρικές, Νότιες και Κεντροδυτικές (Midwest) πολιτείες) στην ενασχόληση με την γη και την πολιτεία-κοινότητά τους, επιστροφή έμμεση δηλαδή στο "Blut und Boden" (Αίμα και Χώμα) της Εθνικοσοσιαλιστικής Γερμανίας, μία μορφή Ακριτικού τρόπου ζωής βασισμένη στην ιερή γη, οικογένεια, κοινότητα και θρησκεία.

   Delete
 10. Μικρός στρατιωτηςJanuary 13, 2019 at 2:34 AM

  Στις πρώτες σελίδες του περί ηρώων γίνεται λόγος περί της ιστορικής μεθόδου.
  Γράφω το σχόλιο διότι με έχουν προβληματίσει πολύ αυτά τα ζητήματα.
  Κατάρχην αναφέρεται η άποψη του Μαρξ ότι υπάρχει μόνο μια επιστήμη ,η ιστορία . Συμφωνώ απολύτως και μάλιστα σε ένα επίπεδο πέρα και από αυτό που εννοεί ο Μαρξ , ακόμα και τα βιβλία μαθηματικών είναι ιστορικά βιβλία ,η επιτυχία μιας επιστήμης έγκειται ακριβώς στην ιστορική της αυτοσυνείδηση ,η λογική η ίδια ως μέθοδος βασίζεται στην αφαίρεση των γεγονότων χωρίς τα οποία δε μπορεί να υπάρξει, επίσης κάθε ορθολογισμός προσπαθεί να εξηγήσει τα γεγονότα με μια συγκεκριμένη αφαίρεση που έχει προκύψει και έτσι όταν τα γεγονότα δεν πληρούν αυτήν την αφαίρεση τότε αυτός καθίσταται μαγγανεία όπως για παράδειγμα έγινε με την αστρολογία στα παλιά τα χρόνια και θα γίνει στο μέλλον με καποιες από τις σημερινές επιστήμες για παράδειγμα τα οικονομικά .
  Ο καθένας στη Δύση ιστορεί με βάση την αντίληψη του και άρα με βάση τον κομμάτι του εαυτού του το οποίο του είναι συνειδητό ,άρα κάθε τέτοια ιστορία είναι πέρα από υποκειμενική και μια παρανόηση.
  Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να γραφτεί αντικειμενικά ιστορία ,να καταστρέψει κάποιος πλήρως την υποκειμενικότητα του και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να στραφεί ολοκληρωτικά στο Θεό και αυτό με τη σειρά του γίνεται μόνο μέσω του παραδοσιακού ασκητισμου,του οποίου ο μόνος φορέας στο κόσμο πλέον είναι η ορθόδοξη παράδοση ,η εγκυρότητα αυτής της παράδοσης έγινε παραδεκτή ως μόναδικη στη Δύση ακόμα και από τον φραγκοφιλο Ιούλιο Εβολα.
  Κατά την άποψη μου πρέπει ο ελληνικός φασισμός,του οποίου είμαι τέκνο , να μελετήσει τη τεχνογνωσία του ορθόδοξου μοναχισμού και να εφαρμόσει τις μεθόδους του στο μέτρο που του επιτρέπουν τα καθήκοντα του και σε επικοινωνία πάντα με τη μοναστική επιστήμη και στη συνέχεια να καταστήσει όλο το έθνος ασκητικό ,πρέπει να φτάσουμε στο σημείο εκείνο που το έθνος να είναι η απόλυτη πηγή της αλήθειας ,δηλαδή να ξαναγίνουν Έλληνες.

  ReplyDelete
 11. Η αποτυχία του Τουρκικού Νεο-Οθωμανικού Επεκτατισμού και το Δράμα της Ενδιαμέσου Περιοχής:

  https://hellasjournal.com/2019/01/xespathose-o-tramp-enantion-toy-erntogan-tha-sas-katastrepsoyme-gia-toys-koyrdoys/

  Εδώ και καιρό συνεχώς γράφω ότι ο Έρντογαν και η Τουρκία έχουν αποτύχει πλέον πλήρως να αποκομίσουν κάποιο όφελος από την εκστρατεία τους στην Συρία η οποία δε, δείχνει σημάδια συνεχούς διαλύσεως (https://southfront.org/fearing-hayat-tahrir-al-sham-revenge-hundreds-of-turkish-backed-militants-flee-to-occupied-afrin/) και επιπλέον ΒΛΑΚΩΔΩΣ συγκεντρώνει ό,τι καλλίτερο μάχιμο και οπλικό δυναμικό επεβίωσε των Γκιουλενικών "εκκαθαρίσεων" στην Συρία, στο "μαλακό υπογάστριο" της Τουρκίας όπου πρώτον ανοίγεται σε διαφόρους κινδύνους (Κούρδοι αντάρτες, Ισλαμιστές τζιχαδιστές, Δημοκρατικές Δυνάμεις της Συρίας Κουρδο-Αραβικές (SDF-YPG), Σιίτες Ιρανοί αντάρτες, Ασαντικές δυνάμεις, Ρωσσική στρατονομία) ενώ αφήνει δεύτερον εκτεθειμένη την Τουρκία από Ανατολάς (Αρμενία-Γεωργία) και Δυσμάς (Αιγαίο-Ελλάδα).

  Το δράμα της Ενδιαμέσου Περιοχής συνεχίζει να εκτυλίσσεται αφού αντί ο Έρντογαν να αποδεχθεί τον πνευματικό του πατέρα, Φετουλλά Γκιουλέν, με απώτερο σκοπό την Ελληνο-Τουρκική Συνομοσπονδία μη-σουνιτικής φύσεως ενάντια στον τζιχαδισμό της Μέσης Ανατολής (θα δρούσε ως δύναμη ιάσεως και σύμπνοιας) ο Έρντογαν αγκάλιασε σωρεία σουνιτών τζιχαδιστών στην Βόρειο Συρία με αποτέλεσμα να εμπλακεί όλο και περισσότερο ενώ η Τουρκική λίρα βιώνει νέα πτώση και εκτεθειμένη αφήνεται η Δυτική και Ανατολική Τουρκία σε πέριξ της απειλές, μη-δυνάμενη να πράξει ό,τι επιθυμεί λόγω Ρωσσο-Αμερικανικών Πουτινο-Τραμβικών "δικλείδων". Την ίδια στιγμή γίνεται ολοένα και πιο απειλητική για τους αδερφούς Έλληνες αντί να επικεντρωθεί στον πραγματικό Δυτικό (Αμερικανο-Ευρωπαϊκό) κίνδυνο. Αυτή κοιτάει "καθρεφτάκια" ("..εάν φύγω από την Συρία μπες 120 χιλιόμετρα στο εσωτερικό της και διέλυσε το Ι.Κ." και μετά "...εάν πειράξεις τους Κούρδους (πώς αλλιώς θα μπει 120 χιλιόμετρα μέσα στην επαρχία Ντέιρ-Αζ-ζούρ;;) θα σου διαλύσω την οικονομία...").

  Το δράμα της Ενδιαμέσου Περιοχής συνεχίζεται...

  Τσίπρας και Ταγίπ ως μελλοθάνατοι παγιδευμένοι.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ευχαριστώ το ίδρυμα του Μπόλτον που συμφωνεί μαζί μου:

   https://www.gatestoneinstitute.org/13541/turkey-erdogan-syria-withdrawal

   Έτσι ακριβώς!

   Delete
 12. Διαλύεται το δίπολο Αριατερα-Δεξιά:

  Επιτέλους και στην Ελλάδα το βλακώδες δίπολο Αριστεράς-Δεξιάς με πιθηκοειδείς κραυγές τύπου "Γαμώ τους Κομμουνιστοσυμμορίτες" και αντιστοίχως "Θάνατο τα φασισταριά και τους αστούς" καταρρέει.

  Το ΝΕΟ ΔΙΠΟΛΟ:

  ΚΑΤΑ ή ΥΠΕΡ της Συμφωνίας των Πρεσπών δηλαδή

  υπέρ της εκχωρήσεως της Ελληνικής Μακεδονικής Κληρονομιάς ή κατά αυτής.

  https://hellasjournal.com/2019/01/anoiktos-se-synergasia-dilonei-o-anexartitos-fokas-enantia-sti-symfonia-ton-prespon/

  Σε ευχαριστούμε Τσίπρα που μας απάλλαξες από το σκουριασμένα "Δημοκρατικά μυαλά" του γεροκομείου και της Καρανίκιας γενιάς του ψευδο-Πολυτεχνείου. Η προδοσία σου ζωτικός αέρας για τη Αναγέννησή μας!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ο Έλληνας Μακρόν, Κούλης, κατηγορεί για "στρατιωτική εξουσία" την ανάληψη καθηκόντων ΥΠΕΘΑ από τον Ναύαρχο Αποστολάκη, συγκρίνοντάς τον με τον Σπαντιδάκη της Χούντας!

   https://olympia.gr/2019/01/15/%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B5-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B9%CF%89%CF%84/


   Πές την αλήθεια Κούλη που ουδείς γραικυλόφωνος οπαδός του κρατιδίου έχει ένα δράμι μυαλό να καταλάβει:

   ΣΑΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ Η ΥΠΟΥΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΙΚΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΠΙΝΟΣΕΤΙΚΟΥΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΔΕΣ!


   Αλλά ποίος διαθέτει ένα γραμμάριο μυαλό να καταλάβει τί γίνεται στην γραικυλική μπανανία των μάο-μάο Τσουκαλόβιων;;

   Delete
  2. Και επίσημη επιβεβαίωση των όσων είπα δια στόματος "Πινοσέτ":

   https://hellasjournal.com/2019/01/ochi-stin-emploki-ton-enoplon-dynameon-se-politika-paignidia-leei-o-stratigos-kostarakos/

   Delete
 13. Ελαφρύ να είναι το χώμα που θα σε σκεπάσει τρισμέγιστε Δάσκαλε Καργάκο!

  https://youtu.be/R7q6EeAb-cY?t=418

  Ο ακομμάτιστος, ο πατριώτης, ο Έλλην, ο "Δάσκαλος".

  Από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες των Γραμμάτων ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ιδίως εάν κρίνει κανείς την δίχως πάτο έλλειψη επιστημόνων στην Ευρώπη του σήμερα, μολονότι έζησε κυρίως εντός των Εθνικών ορίων του Ελληνισμού.

  ReplyDelete
 14. Πολύ στεναχωρέθηκα με τον Καμμένο:

  https://vimeo.com/311282817

  Από τον Καποδίστρια η εγχώρια μαφία των κοτζαμπάσηδων (σήμερα οι Εθνικόφρονες-Ευρώφρονες Βρυξελλικοί) τρώει κάθε άξιο τέκνο του τόπου αυτού για λογαριασμό του κάθε αποικιοκράτη "Μέτερνιχτ".

  Αποτέλεσμα: Έχουμε καταντήσει σύγχρονοι νομάδες. Η Πατρίδα μας κατάντησε μονάχα χώρα αναψυχής για τα ρεμάλια του εξωτερικού τα οποία είναι ακόμη πρόθυμα να θυσιάσουν εκ νέου τον Ελληνισμό για την καπιταλιστική ψευδο-Ευρώπη της Ε.Ε.-Γερμανίας.

  ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΣΚΑΣΩ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΩ ΑΛΛΟ ΕΤΣΙ! ΥΠΟΦΕΡΩ!


  (Τώρα αντιλαμβάνομαι τί τραβήξαν τόσα χρόνια οι Εβραίοι στην ξενιτιά...τουλάχιστον αυτοί βέβαια είχαν τις κοινότητλες τους. Εμείς βγάζουμε ο ένας τα μάτια του άλλου!)

  ReplyDelete
 15. Όταν είσαι πιο γρήγορος και από τα γραικυλικά ψευδο-γεωπολιτικά ειδησεογραφικά σάιτ (σαν το ακόλουθο που στάζει φαρμάκι για τον Καμμένο συνεχώς ενώ ομιλεί με το "σεις και το σας" στον Κουμουτσάκο):

  https://www.defence-point.gr/news/proetoimazetai-praxikopima-sta-skopia-nai-lene-rosikes-piges

  Μπράβο ωρέ παλουκάρια που το πήρατε χαμπάρι! Τζιμάνια μιλάμε, τζιμάνια...!

  ReplyDelete
 16. Με τα λίγα που καταλαβαίνω καλή μου φαίνεται η συμφωνια, το κείμενο εδώ http://s.kathimerini.gr/resources/article-files/symfwnia--2.pdf

  ReplyDelete
 17. Κύριε Κιτσίκη το 2012 (σε μια τηλεοπτική εκπομπή, στο Crete tv αν δεν απατώμαι) είχατε υπαινιχτεί εμμέσως πλην σαφώς τη δημιουργία φιλορωσικού κόμματος στην Ελλάδα. Σήμερα, με το πολιτικό σκηνικό της χώρας να μεταλλάσσεται με γοργούς ρυθμούς και τις...μαριονέτες των μεγάλων δυνάμεων να αναπληρώνονται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, πιστεύεται ότι το κόμμα του Βελόπουλου (ασχέτως το ποιόν του) μπορεί να αποτελέσει το αντίβαρο στα συμφέροντα των δυτικών;

  ReplyDelete
 18. Ἡ Ἑλλάς, ὡς τὸ ἀπόλυτο πολιτισμικὸ κέντρο τῆς Ἐνδιάμεσης Περιοχῆς ἔχει ἐξ ὁρισμοῦ προνομιοῦχες σχέσεις μὲ τὴν Ῥωσσία ποὺ εἶναι ἡ κύρία ὑλικὴ δύναμις τῆς Ἐνδιάμεσης Περιοχῆς ὡς τρίτη Ῥώμη. Τὸ πρόβλημα εἶναι ὅτι ὡς ἀγαπημένη κόρη τῆς Ὀρθοδοξίας τῆς ὁποίας ἡ μητέρα εἶναι καὶ θὰ παραμείνῃ πάντα ἡ Ἑλλὰς, δὲν σέβεται τὰ πρωτεῖα τῆς μάνας της, τῆς Ἑλλάδος, διότι θὰ ἔπρεπε πρῶτα ἀπὸ ὅλα νὰ δίδῃ στὴν Ἑλληνικὴ γλῶσσα τὴν θέσι μητρικῆς γλώσσας μέσα σὲ ὅλη τὴν ἔκτασι τῆς ἀπεράντου σλαυϊκῆς αὐτῆς χώρας. Ῥωσσικὸ κόμμα στὴν Ἑλλάδα ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τοῦ Καποδίστρια, ἀλλὰ καὶ στὴν διάρκεια τοῦ ΙΗ΄αἰῶνος πρὶν ἀπὸ αὐτόν, ἀντεπροσώπευε πάντα τὴν μεγάλη πλειοψηφία τοὺ ἑλληνικοῦ λαοῦ. Δυστυχῶς ἡ Μόσχα ἐδιάλεξε νὰ προωθήσῃ τοὺς Σλαύους τοῦ Νότου εἰς βάρος τῆς μητρός της τῆς Ἑλλάδος ἡ ὁποία -καὶ ὡς ναυτικὴ χώρα- ὑπεχρεώθη νὰ συμμαχῇ πάντα μὲ τοὺς Ἀγγλοσάξωνες. Πάντως ἡ καρδιὰ τῆς μάνας Ἑλλάδος πάντα κτυπᾷ μὲ ἄπειρη ἀγάπη γιὰ τὴν ξανθιὰ κότη τοῦ Βορρᾶ. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 19. διόρθωσις: κόρη τοῦ Βορρᾶ. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 20. Σημαντικά γεγονότα σήμερα,

  Πρώτον ο Πούτιν επισκέπτεται το Βελιγράδι ώστε να σταματήσει τα δύο διαλυτικά Γερμανικά σχέδια στην Βαλκανική της "Μεγάλης Αλβανίας" και της "Μεγάλης Μακεδονίας". Ελπίζει οι αντι-Βουτσικές μαζικές διαδηλώσεις μέχρι και εχθές των Σέρβων να έχουν λογικέψει τον Βούτσιτς ο οποίος ως Σέρβος Μητσοτάκης τείνει εντολοδόχος των Βρυξελλών.

  Δεύτερον, τα μίντια πάλι αδυνατούν να καταλάβουν ως προς τι η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συνθήκη πυρηνικών όπλων (INF):

  http://katehon.com/article/negotiations-failed-united-states-called-exit-date-inf

  Στόχο έχει η αποχώρηση αυτή την ανάπτυξη εκ νέου πιο ισχυρού οπλοστασίου πυρηνικών των ΗΠΑ με στόχο την Κίνα και όχι φυσικά την Ρωσσία. Άλλωστε η Κίνα είναι αρκετά πίσω στα πυρηνικά εν σχέσει με τις ΗΠΑ, την Ρωσσία αλλά δευτερευόντως την Γαλλία και το Ηνωμένο Βασιλείο. Εξ'ού και η επανενεργοποίηση του πυρηνικού πλεονεκτήματος των ΗΠΑ. Άλλωστε, η Ρωσσία ήδη διαθέτει όπλα ανεπτυγμένης τεχνολογίας, υπερ-βαλλιστικής φύσεως όπως πρόσφατα έδειξε.

  ReplyDelete
 21. Επιτέλους ένα άρθρο της προκοπής!

  Συγχαρητήρια στο RT το μοναδικό μέσο που αναπαράγει σωστές αναλύσεις ιδίως εν σχέσει με τα αντι-Τραμβικά κουρελόχαρτα που πλασάρονται και ως "Πουλιτζερικής" αξίας:

  https://www.rt.com/op-ed/449031-nato-trump-gift-russia/


  Πολύ σημαντικά συμπεράσματα εξάγονται:

  Πρώτον και αυτό αφορά και εμάς, όσοι ομιλούν ακόμα εν έτει 2019 για "Ευρωπαϊκή πορεία" των Δυτικών Βαλκανίων και "ένταξή των στο ΝΑΤΟ"(!) είναι εκτός τόπου και χρόνου. Πλέον το ΝΑΤΟ είναι θνησιγεννές, δυσλειτουργικό και καθόλου ευέλικτο. Για τις ΗΠΑ συνιστά μόνον τεράστια κόστη που πλέον δεν χρειάζονται αφού εχθρός του Τραμβίου ΔΕΝ είναι η Ρωσσία αλλά η Κίνα. Ο Τράμβιος επιθυμεί συμμαχία Εθνικομπολσεβικικών κρατών (Βόρειος Κορέα (μελλοντικά ενωποιημένη Κορέα υπό το Juche), Πουτινική Ρωσσία, στρατο-λαοκρατική Ιαπωνία του Άμπε, Εθνικοσοσιαλιστική-Φασιστική Βραζιλία του Μπολσονάρου, Φασιστική Πολωνία (κατά της Γερμανίας) και Καμμενική Ελλάδα και ίσως Ερντογανική Τουρκία) τα οποία στέκονται στον αντίποδα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποιήσεως που έχει καβαλήσει η Κίνα. Για αυτό εξάλλου επιθυμεί να πάρει με το μέρος του και το αντι-φιλελεύθερο Ιράν των Μουλλάδων μα και την Ινδία η οποία με την τωρινή κυβέρνηση επίσης Φασιστικοποιείται μέσω ενός "Εθνικιστικού Ινδουισμού". Ο Μαδούρο μπορούσε επίσης να είναι σύμμαχός του αλλά πρώτον ο Καστρικός Σοσιαλισμός του "περασμένου αιώνα" και δεύτερον η ανάδειξη στην Βραζιλία του Μπόλσονάρου τον καθιστούν πλέον περιττό για τον Τράμβιο.
  Στην Ευρώπη, η Πολωνία από τα Ανατολικά και η μελλοντική Λεπενική Γαλλία από τα Δυτικά, περικυκλώνουν έξυπνα την μελλοθάνατη Γερμανία δίχως την ανάγκη στρατιωτικών Αμερικανικών δυνάμεων "κατοχής". Άλλωστε, ήδη το Φασιστικό AfD ζητά έξοδο της Γερμανίας από Ευρώ και Ε.Ε. και αυτό σε συνδυασμό με το εσωτερικό κοινωνικό της Χάος, την καθιστούν ωρολογιακή βόμβα η οποία θα αρχίσει να κτυπά αντίστροφα μετά την Εθνικιστική νίκη τον Μάιο στις Ευρωεκλογές.
  Ο Τράμβιος συνεπώς κρατίδια της πλάκας παρωχημένης εποχής με κατσάβραχα σαν την Αλβανία, το Κόσοβο και το Μαυροβούνιο ή θνησιγεννή παντελώς αδύναμα και φτωχά σαν τα Σκόπια, είναι το τελευταίο που επιθυμεί. Για τον λόγο αυτό η Μεγάλη Αλβανία και Μεγάλη Μακεδονία πάνε περίπατο για τον Τράμβιο. Το τελευταίο που επιθυμεί είναι να τον σύρουν Βαλκανικά κρατίδια με χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο σε ένα βαλκανικό "Ιράκ" που αποτέλεσμα θα έχει να συγκρουστεί με την Ρωσσία και τον Πούτιν (π.χ. λόγω Σερβο-Αλβανικής συμπλοκής). Άλλωστε ο Τράμβιος έχει αγάπη για τους Σλαύους και όχι για τους Αλβανούς ή τους Άραβες ή γενικά τους σουνίτες μουσουλμάνους. Ούτε και επιθυμεί κάτι τέτοιο το Μπολτονικό του επιτελείο, εν αντιθέσει με το Κουρδιστάν βέβαια.


  Δεύτερον και πολύ σημαντικό είναι το συμπέρασμα ότι η Ε.Ε.-Γερμανία με τον Βρυξελλικό άξονα Μακρόν-Μέρκελ επιθυμεί να αντικαταστήσει τις ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ εξ'ου και η προθυμία της, δημιουργίας Ευρωστρατού ώστε να αντικαταστήσει την Αμερικανική ισχύ στο ΝΑΤΟ, μετατρέποντας το ΝΑΤΟ σε στρατιωτικό σκέλος της Ε.Ε. επί της ουσίας. Δόξα τώ Θεώ κάτι τέτοιο αποκλείεται να συμβεί παρά την τεράστια προθυμία των Βρυξελλών λόγω της τάχιστης καταρρεύσεως της Ε.Ε. ιδίως εσωτερικά (social implosion).

  ReplyDelete
  Replies
  1. https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/744114_somple-den-yparhei-isotita-sta-germanika-noikokyria-poies-symvoyles

   Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η Δυτική Ευρώπη δεν έχει μέλλον.

   Όχι μόνον δεν υπάρχει ισότητα αλλά οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ στην Γερμανία έχουν καταντήσει ένα μάτσο χάλια. Βρώμικες, ανδροπρεπείς, ατιμέλητες με μηδενικό επίπεδο πολιτισμού (οι περισσότερες). Όσες "μορφώνονται" δεν μαθαίνουν να σκέπτονται, μηδενική διαίσθηση της κουλτούρας, κακαισθησία και απλά παπαγαλίζουν ό,τι μάθανε στο Πανεπιστήμιο ή αλλού για ένα θέμα δίχως να μπορούν μόνες τους να το αναλύσουν.

   Δεν μας πειράζει το τελευταίο, ΕΑΝ όμως παραμένει θηλυκή μία γυναίκα. Το πρώτο μέλημα μίας γυναικοπρεπούς γυναίκας είναι ο καλλωπισμός. Πολλές φορές στην Ελβετία και ιδίως όταν κάθομαι δίπλα σε Γερμανίδες συμμαθήτριές μου, ομολογώ ότι ελλείπονται παντελώς καλλωπισμού και πολλές φορές υγιεινής...μολονότι διαθέτουν ντουζιέρα (λογικά) και φυσικά αποσμητικό!

   Σπάνια θυμάμαι Έλληνα να βρωμάει ιδίως αστό. Για Ελληνίδα ούτε λόγος. Αντιθέτως προχθές έγραφα εξετάσεις και ήδη είχα 2 δυσάρεστες εμπειρίες. Η διπλανή μου, Γερμανίδα (που νομίζει ότι είναι καμάρι για γυναίκα να είναι ατιμέλητη και βρώμικη αρκεί να γράφει σαν γραφομηχανή...) και ο "επιτηρητής" της πατάτας που έβλεπε βίντεα στο γιουτιούμπ καθόλη την διάρκεια της εξετάσεως, περνώντας μπροστά μου να "ελέγξει" τον κωδικό φοιτητού, κόντεψα να λιποθυμήσω από την έλλειψη αποσμητικού του...Περιέργως ουδέναν άλλο στην τάξη τον επείραξε (ιδίως όχι την "συναδέλφισσά" του, διπλανή μου)!


   Ζήτω ο Δυτικός ΜΠολιτισμός του παπαγάλου και της βρώμας!

   Delete
  2. Η καημένη η Ελλαδίτσα έχει σωθεί από αυτά παρά την ύπαρξη σημαντικού αριθμού "ελλεεινίδων" στο εσωτερικό της.

   Η μάνα Ανατολή μας έχει σώσει. Και θα μας σώσει και πάλι, από Δύση (Ευρωπαίοι) και από Βορρά (Σλαύοι και Αλβανοί). Η ζωτική ενέργεια του Γένους μας, ρέει με μοναδικό τρόπο από Νότον προς Βορά και όχι αντίστροφα όπως σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη (π.χ. Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ρωσσία όπου ο Βοράς ηγεμονεύει και ο Νότος ακολουθεί παθητικά).

   Έρντογαν άσε τους επεκτατισμούς και τις τζιχαδιστικές μαλακύνσεις και έλα μαζί μας!

   Delete
  3. Υπενθυμίζω την δήλωση του Καθηγητού:

   "Η Κρήτη είναι το αεροπλανοφόρο του Ελληνισμού στην Μεσόγειο"

   μία ακόμα ένδειξη ότι ο ζωτικός χώρος της Ελλάδος αρχίζει από τον Νότο και επεκτείνεται στον Βορά, από την Μινωική ήδη εποχή.

   Λυπούμαι μονάχα για την "Τουρκία" δηλαδή την Μικρασία. Ομολογώ ότι περισσότερη Οθωμανική κουλτούρα της Πόλεως ευρίσκει κανείς στην σύγχρονη Ελληνική (π.χ. γαστρονομία, μουσική, συνήθειες) παρά στην σημερινή Τουρκία.

   Δυστυχώς μολονότι άκρως Δυτικότροπος με υψηλές τάσεις Ευρωπαϊσμού, ο Κεμαλισμός στηρίχθηκε (ιδίως αρχικά) στο ατόφιο μουσουλμανικό προλεταριάτο της κεντρικής και ανατολικής Ανατολίας δηλαδή σε πληθυσμούς μακρυά από την Πόλη και το Αιγαίο, ανήκοντες στο μουσουλμανικό μιλλέτι. Με τα σημερινά δεδομένα Ερντογανικούς σουννίτες της κεντρικής Ανατολίας (αγρο-κτηνοτρόφοι επί το πλείστον) και έπειτα ό,τι σήμερα ονομάζουμε "Κούρδους" (Κουρμαντζί και Ζαζά της ανατολικής Μικράς Ασίας).

   Αποτέλεσμα αυτού είναι η αντικατάσταση της Ρωμαίηκης Σουλτανικής Κωνσταντινουπολίτικης παραδόσεως από την κτηνοτροφική νομαδική της κεντρικής-ανατολικής Μικράς Ασίας. Ο Ερντογανισμός ήταν μονάχα η τελική εξέλιξη, το "κερασάκι στην τούρτα" της μεγάλης αυτής ζυμώσεως η οποία έχει και φυλετικά επίσης αίτια. Μία ακόμη σημαντική επίπτωση αυτής της αντικαταστάσεως, πέραν της ανόδου του σουννιτικού Ισλαμισμού ήταν η άνοδος του Τουρανικού Τουρκικού φυλετισμού μέσω των Γκρίζων Λύκων (MHP).


   Κάτι αντίστοιχο έτεινε να γίνει στην Ελλάδα λόγω του σχεδόν αποκλειστικά Αρβανίτικου Βαλκανικού πληθυσμού της το 1832. Η ανανέωση του αίματος όμως στην πολιτική ζωή μέσω της Κρήτης (Βενιζέλος, ένωση Κρήτης με Ελλάδα) καθώς και η έντονη συνεισφορά των Κρητών στους Βαλκανικούς Αγώνες (Κρητική Χωροφυλακή στην Θεσσαλονίκη το 1912) επανέφερε την Ελλάδα στην "Μεσογειακότητα" της Ρωμηοσύνης γεγονός που εντάθηκε με την προσθήκη σχεδόν ολοκλήρου του Αιγαικού κορμού (Νησιά Αιγαίου, Σμύρνη, Ανατολικό Αιγαίο έως το 1922 με τελική ολοκλήρωση το 1947 με την παράδοση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα) και μεταφορά των Ρωμαίηκων πληθυσμών της Πόλεως και Σμύρνης του πιο ατόφιου και δυναμικού κομματιού της Ρωμηοσύνης στο Ελληνικό κρατίδιο. Επί της ουσίας μία μετάγγιση Ρωμαίηκου αίματος έλαβε χώρα στο τότε ακόμα Βαλκανικού Αρβανιτο-Βλαχικού υποβάθρου Ελληνικό κρατίδιο, από Κρήτη, Αιγαίο, Πόλη και Σμύρνη. Αποτέλεσμα ήταν η πολιτιστική (και οικονομική) άνοδος του κρατιδίου με μπροστάρηδες τους Μικρασιάτες ιδιαίτερα Κρήτες, Πολίτες και Σμυρνιώτες.

   Οι παραπάνω παρατηρήσεις κάποτε πρέπει να αναλυθούν ενδελεχέστερα, καθώς συνάδουν πρώτον με την γεωπολιτική θεώρηση του Καθηγητού (Αιγαιακός κορμός ως κέντρο της Ενδιαμεσου Περιοχής) και δεύτερον με την αντίστοιχη φυλετική θεώρηση της "Μεσογειακότητας" του Ελληνισμού ανά τους αιώνες (Μεσογειακός φυλετικός τύπος ως κινητήριος δύναμη στην επέκταση του Ελληνισμού μέσω εποικισμού από Νότον προς Βορά, ήδη από την εποχή του Μίνωος). Πολίτες, Σμύρνιοι και Κρήτες χαρακτηρίζονται κυρίως από τον φαινότυπο αυτόν. Δεν είναι δε, τυχαίο ότι σχεδόν όλοι οι "Τούρκοι" ηθοποιοί που μας θυμίζουν Έλληνες ανήκουν στον φαινότυπο αυτόν.

   Delete
  4. Θα με ενδιέφερε η άποψη του Καθηγητού στο τελευταίο επάνω σχόλιο για τον Ελληνισμό και τις παρατηρήσεις που έγραψα.

   Delete
  5. Συμφωνῶ μὲ τὴν παραπάνω ἀνάλυσί σου Παλιέ. Ἄλλωστε ἔχω ἐπαναλειμμένως γράψει ὅτι οἱ περισσότεροι δημιουργικοὶ πολῖτες τοῦ σημερινοῦ ἑλληνικοῦ κρατιδίου εἶναι οἱ Κρῆτες καὶ οἱ Μικρασιᾶτες ποὺ ἐπέτρεψαν τὴν ἀνάπτυξι ἑνὸς κρατιδίου ποὺ οἱ Ἀγγλογάλλοι τὸ 1821 εἶχαν ἱδρύσει ὡς ἀρβανίτικο-ἀλβανικό φουστανελλοφόρο (ὡς δυτικοὶ Κοῦρδοι τῶν Βαλκανίων). Δημήτρης Κιτσίκης

   Delete
  6. Ευχαριστώ πολύ.

   Κάνω αναφορά και στην αντίστοιχη περίπτωση της Τουρκίας, τί πιστεύετε επί αυτού; Εγώ παρατηρώ ό,τι γράφω επάνω στους σημερινούς Τούρκους.

   Delete
 22. Οταν παίρνεις εντολή από τα αφεντικά σου του ΕΛΚ:

  https://hellasjournal.com/2019/01/suddeutsche-zeitung-an-i-nd-den-paei-se-istoriko-symvivasmo-gia-tis-prespes-tha-einai-sovaro-lathos/

  ReplyDelete