Τὸ παρὸν νέο ἱστολόγιο εἶναι ἡ συνέχεια τοῦ παλαιοῦ μὲ τὸ ὁποῖο συνδέεσθε μέσῳ τῆς διευθύνσεως http://endiameseperioche.blogspot.gr

Τὰ ἄρθρα τοῦ παρόντος ἱστολογίου, ἀπὸ τὸ 2012 μέχρι τὸ 2017, ἐδημοσιεύοντο τακτικά, μαζὶ μὲ ἄλλα κείμενα τοῦ Κιτσίκη, στὴν ἀθηναϊκὴ ἡμερησία ἐφημερίδα "Ἐλεύθερη Ὥρα" καὶ ἐνεπλουτίζοντο μὲ ἐκτενῆ ἄρθρα, στὸ τριμηνιαῖο περιοδικὸ τοῦ Δημήτρη Κιτσίκη, ποὺ φέρει τὸν ἴδιο τίτλο μὲ τὸ ἱστολόγιο, δηλαδὴ "Ἐνδιάμεση Περιοχή" (http://www.intermediateregion.com), περιοδικὸ τὸ ὁποῖο δημοσιεύεται ἀνελλιπῶς ἀπὸ τὸ 1996.
Ὁ Κιτσίκης ἐδημοσίευε ἐπίσης τακτικά, μακροσκελῆ ἄρθρα, ἀπὸ τὸ 1999 μέχρι τὸ 2017 καὶ τὸν θάνατο τοῦ ἐκδότου του Παύλου Βουδούρη, στὸ ἀθηναϊκὸ μηνιαῖο περιοδικὸ "Τρίτο Μάτι".

Βλέπε καὶ μία συνέντευξη, ἐφ'ὅλης τῆς ὕλης τοῦ Κιτσίκη στὸ lifo.grΓιὰ ὅσους διαβάζουν γαλλικά,εἰσέρχεσθε στὸ παρακάτω ἱστολόγιο
γιὰ νὰ διαβάσετε ἄρθρα τοῦ Κιτσίκη

Jun 4, 2018

425 – Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος καταφέρει τὸ τελευταῖο κτύπημα στὸ πτῶμα τοῦ κρατιδίου.

Ιδοὺ τὸ ἀπίστευτο κείμενο τῆς Ἐκκλησίας τοῦ 2018 

Ἱερώνυμος Β΄

“Με ενότητα, υπέρ του ευρώ». Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε το 2015 προς τον ελληνικό λαό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, διαβλέποντας τις συνθήκες πόλωσης που έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται εν όψει των κρίσιμων πολιτικών διακυβευμάτων, αλλά και εστιάζοντας στην ουσία αυτών των διακυβευμάτων: ευρώ ή δραχμή.
Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του ο κ. Ιερώνυμος αναφέρει ότι «οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του έθνους μας, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Ελληνα και Ελληνίδα χωριστά. Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε». Και, συνεχίζοντας το μήνυμά του, ο κ. Ιερώνυμος τονίζει: «Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα εις βάρος των επόμενων γενεών».

Ο κ. Ιερώνυμος παίρνει θέση υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Χαρακτηριστικά, λέει προς τον ελληνικό λαό: «Στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μία Ελλάδα που θα προχωράει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Ας μη διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο” 
425 – Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος καταφέρει τὸ τελευταῖο κτύπημα στὸ πτῶμα τοῦ κρατιδίου.


Ἀπίστευτο καὶ ὅμως ἀληθινό! Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τοῦ κρατιδίου τοῦ καθολικοπροτεσταντικομασωνικοῦ συνονθηλεύματος τοῦ βαυαροῦ βασιλέως Ὄθωνος ποὺ σήμερα διοικεῖται ἀπὸ τὸν σοσιαλδημοκράτη Μακαριώτατο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καὶ Πάσης Ἑλλάδος καὶ Πρόεδρο τῆς Ἱερᾶς Συνόδου Ἰερώνυμο Β΄ (κατά κόσμον  Ἰωάννη Λιάπη), 20ὸ Προκαθήμενο τῆς δῆθεν Ὀρθόδοξου Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἀπὸ τῆς θλιβερῆς ἀνακηρύξεως τοῦ Αὐτοκεφάλου της καὶ ποὺ φέρει τὸν τίτλο Ἀρχιεπίσκοπο Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος, εἶναι πρόεδρος της Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας, δηλαδὴ τοῦ ἀνωτάτου θεσμικοῦ ὀργάνου διοικήσεως τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, καθὼς καὶ τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου, ποὺ... ἐξέφρασαν καὶ πάλι τὸ 2018, τὸν θαυμασμό τους γιὰ τὸ εὐρώ καὶ τὴν Εὐρωπαϊκὴ Ἕνωσι! Ἰδοὺ τὸ ἐπαίσχυντο γραπτὸ ποὺ λέγει: Ὅλοι μας πρέπει νὰ εἴμεθα ὑπερήφανοι γιὰ τὴν ΕΕ καὶ τὸ εὐρώ. Δηλαδὴ νὰ τρελλαίνεσαι. Εἶναι δυνατόν; Καὶ ὅμως

Δυστυχῶς οἱ πιστοὶ ποὺ συναθροίζονται στὶς ἐκκλησίες ἀγνοοῦν αὐτὸν τὸν ἐξευτελισμὸ τῆς πάλαι ποτὲ Μεγάλης Ἐκκλησίας τοῦ Γένους. Ἡ ἀλήθεια εἶναι πὼς τὸ τελευταῖο μετερίζι τοῦ Γένους ἔχει πέσει μέσα στὸν καπιταλιστικὸ βόθρο τοῦ Βατικανοῦ. Γιὰ πότε ἡ συγκρότησι μίας τραπέζης τῆς Ἱερᾶς Συνόδου; Ὁ Βαρθολομαῖος προσπαθεῖ νὰ σώσῃ τὰ σπασμένα καὶ ὁ ἀρχιεπίσκοπος Δημήτριος Ἀμερικῆς τὸν κατηγορεῖ γιὰ τουρκόσπορο καὶ προσπαθεῖ νὰ ἀνεξαρτοποιηθῇ ἀπὸ τὸ Φανάρι γιὰ νὰ ἀνοίξῃ αὐτὸς πρῶτος,  μὲ τὴν βοήθεια τῶν  ἑλληνοαμερικανῶν, τράπεζα τύπου Βατικανοῦ.


Τὸ ἑλληνικὸ χωράφι πρέπει νὰ ὀργωθῇ ἀπὸ τὴν ἀρχὴ μὲ τὸ αἶμα τῶν προδοτῶν τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως λέγει καὶ ἡ Μασσαλιώτιδα   Qu'un sang impur abreuve nos sillons (Τὸ μολυσμένο αἷμα
νὰ ποτίσῃ τὰ αὐλάκια στὰ χωράφια μας).

Δημήτρης Κιτσίκης                                                    5 Ἰουνίου 2018


Χειροποίητος χάρτης τοῦ Δημήτρη Κιτσίκη ποὺ ἐδημοσίευσε τὸ 1988, καὶ ποὺ δείχνει τὴν ἀπαραίτητη ἐπέκτασι σὲ 12 μίλια τῶν ἑλληνικῶν χωρικῶν ὑδάτων γιὰ τὴν ἐξασφάλισι τοῦ ἐλέγχου ἀπὸ τὴν μελλοντικὴ ἑλληνοτουρκικὴ συνομοσπονδία τοῦ διεθνοῦς περάσματος ἀπὸ Κρήτη-Αἰγαῖο-Στενὰ μέχρι τὸν Εὔξεινο Πόντο. Σήμερα ὁ Πᾶνος Καμμένος ἐπανέρχεται στὸ θέμα. Βλέπε τὶς δηλώσεις του
http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypetha/691263_pkammenos-syntoma-tha-epekteinoyme-ta-ethnika-horika-ydata

30 comments:

 1. Ἱερώνυμε βάστα γερά. Πολεμοκάπηλοι οὖστ!

  ReplyDelete
  Replies
  1. μικρος στρατιωτηςJune 6, 2018 at 5:45 AM

   Κωσταντη ,τα γραφω και σε σενα,τα γραψα και στο Ρωμηο(ελπιζω να δημοσιευτει το σχολιο στη προηγουμενη αναρτηση), και οι δυο μου φαινεσται ρωμηοι με αλαμανικα λεφτα ,που κρυβονται πισω απο το δακτυλο τους.
   Πλην του γεγονοτος οτι οι συγκυριες εχουν ξεπερασει τις προσδοκιες των ευρωρουφιανων αηδιαστικων τυπων του κρατιδιου ,πες μου ειλικρινα ποσο χριστιανικο ειναι να ψευδεσαι συνειδητα για να ικανοποιησεις τη κερδοσκοπια σου,και ταυτοχρονα να βγαζεις καποιον απο το σπιτι του για χρεη που δεν δημιουργησε ποτε, να ληστευεις εναν ολοκληρο λαο μονο και μονο για να ικανοποιηθουν αυτοι που σε οριζουν κυβερνηση και τα κλοπιμαια να πηγαινουν σ αυτους, ενα ολοκληρο συστημα δημοσιων υπαλληλων που στηριζεται στο ευρω μαζι με καποιους παρατρεχαμενους του κρατους να ειναι οι μονιμοι ρουφιανοι ,συνειδητοι ψευδολογοι και συκοφαντες ΟΛΩΝ των υπολοιπων Ελληνων.

   Delete
  2. Μὰ συγχέεις τὴν κλοπὴ μὲ τὴν μὴ ἀλλαγὴ νομίσματος.

   Delete
 2. Πολύ σωστά όσα γράφετε, κύριε καθηγητά, αλλά είναι πολύ αργά για δάκρυα. Δεν μπορεί να περιμένει τίποτ' άλλο κανείς από ένα αντίχριστο εσμό αμόρφωτων και βλακο-φανατισμένων που στην καλύτερη δυνατή περίπτωσή τους γίνονται ακούσια όργανα μασώνων, σιωνιστών κι ιησουϊτών.

  Ακόμη θυμάμαι πόσο είχα γελάσει πρόπερσι με την επίσκεψη του Πάπα και του 'πατριάρχη' (?? !!) Κωνσταντινουπόλεως στα ισλαμιστικά βρωμο-τσόγλανα, δηλαδή τους κακούργους κι εγκληματίες που, αφού είχαν σφάξει ο καθένας χίλιους ομόθρησκους και συμπατριώτες τους, είχαν μόλις καταφθάσει στα νησιά του Αιγαίου με σκοπό να ξεκινήσουν την ισλαμιστική εξέγερση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όποτε θα λάβουν το σήμα. Καθώς λοιπόν φυσούσε αέρας, σηκώθηκε η μικρή άσπρη μπέρτα του Φραγκίσκου Α', κι ο Βαρθολομαίος έσπευσε να την τακτοποιήσει και να την επαναφέρει κάτω! Λες κι ήταν καμμιά πλύστρα που σφουγγάριζε τα κατώφλια του Βατικανού! Κουμάσι να σου πετύχει όμως ο άθλιος! Το χαμένο ρούχο! Που να τον πάρει ο Χάρος μια ώρα αρχίτερα και μετά από τον χειρότερο κολικό! Νάτη κι η μνημειώδης ξεφτίλα στη φωτογραφία:
  http://www.greeknewsonline.com/tarakounisan-tin-psichi-tis-evropis-papas-fragkiskos-ke-ikoumenikos-patriarchis-vartholomeos/

  Η ψευτο-εκκλησία της Ελλάδας ήταν πάντοτε ένας εσμός αποβρασμάτων που υποκρίνονταν τους ευσεβείς ποιμένες στις λειτουργίες, τις κηδείες και τα μνημόσυνα όπου το αριστερό χέρι των ιερέων πήγαινε προς τα πίσω κι έστρεφε την κοίλη παλάμη προς τα πάνω με σκοπό να δημιουγηθεί χώρος για το μάτσο τα κατοστάρικα που περίμεναν σαν 'μπόνους για το τίποτα' αυτοί οι υλιστές που για θεό είχαν τον Μαμμωνά. Απλώς οι πιστοί ήταν αφελείς κι έδιναν λεφτά σ' αυτούς που τους έσερναν στον πάτο της Κόλασης. Και βέβαια το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι:

  Ακόμη θυμάμαι τι μου έλεγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου για το πως αντιλαλούσε όλη η Αθήνα στα χρόνια της Κατοχής, των Δεκεμβριανών και του συμμοριτοπολέμου για το αισχρό κι ανώμαλο τρίο που τώρα βρισκόταν στο 'πηδάλιο'! Να λοιπόν τι ήξεραν τότε όλοι οι Ρωμιοί ότι έλεγε ο ανάξιος κατοχικός ψευτοϊεράρχης - μαϊμού Δαμασκηνός (που είχε μπλέξει σε μασωνικές στοές στις ΗΠΑ το 1928 και που την διαβλητή εκλογή του σωστά ακύρωσε ο Μεταξάς), όταν χτυπούσε κάθε βράδι την πόρτα του σπιτιού της πανάθλιας κοπρο-οικογενείας Τσάτσου:
  - Πέσε Τσάτσαινα, γύρνα Τσάτσο!

  Ναι, έχετε δίκιο! Το αυτοκέφαλον ήταν μια επιχείρηση διάβρωσης του κατ' εξοχήν θεσμού της Ρωμιοσύνης. Ήταν ουσιαστικά μια 'Ελληνική Επανάσταση 2.0'. Και φυσικά ο στόχος ήταν διά των ενεργουμένων και των ανδρεικέλων της ψευτο-εκκλησίας να βάλουν αργότερα Γάλλοι, Άγγλοι κι Αμερικανοί μασώνοι, ιησουΐτες και σιωνιστές πόδι μέσα στο Πατριαρχείο και να το αλώσουν κι αυτό - τουθ' όπερ και εγένετο.

  Σήμερα, αυτός ο αισχρός και ποταπός θεσμός χρειάζεται αποκεφαλισμό, όπως σωστά λέτε. Έχει καταντήσει θλιβερός κομπάρσος του μοντερνισμού που συνέβαλε στο να πορευθεί εύκολα η χώρα κατά τη θέληση αντιθέων σιωνιστών, μασώνων κι ιησουϊτών μέχρι τη χολέρα των κιναιδογάμων!

  Υπάρχουν δυστυχώς πολλοί κρετίνοι που ακόμη νομίζουν ότι υφίστανται Χριστιανοί στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν εντοπίζεται ούτε μισός. Αν θα υπήρχαν θα είχαν κατεβεί στους δρόμους, όσοι κι αν ήσαν - χίλιοι ή εκατό χιλιάδες, και θα είχαν κάψει τα πάντα από υπουργεία μέχρι βουλή, από ψευτο-πανεπιστήμια μέχρι κρατικούς οργανισμούς, κι από αστυνομικά κέντρα μέχρι πρεσβείες. Αν θα ήταν χριστιανοί δεν θα τους ένοιαζε αν κατά την διαδικασία θα σκοτώνονταν, επειδή ένας Χριστιανός ξέρει ότι ήρθε στον κόσμο για να δημιουργεί, να παράγει, να αφήνει έργο, και να διαμορφώνει την κοινωνία κατά τα πρότυπα και τις οδηγίες των Πατέρων της Εκκλησίας. Οι πράξεις μετράνε.

  ReplyDelete
 3. Τα δύσοσμα πτώματα των ανάξιων ιεραρχών της σημερινής ψευτοχριστιανικής εκκλησίας της Ελλάδας θα συρθούν δικαιωματικά στο δρόμο, πριν πεταχτούν στα κοράκια, όταν θα τους ζητηθεί ο λόγος των πράξεων και των μη πράξεών τους.

  Γιατί καμμιά μητρόπολη δεν μετέφρασε σε απλή γλώσσα και δεν έκανε τέλεια γνωστούς σε όλους τους πιστούς Χριστιανούς τους Οκτώ Κατά Ιουδαίων Λόγους του Ιωάννου Χρυσοστόμου που είναι ο μόνος άξονας χριστιανικής και ρωμέικης εσωτερικής κι εξωτερικής πολιτικής;

  Γιατί καμμιά μητρόπολη δεν οργάνωσε τους πιστούς Χριστιανούς ενάντια στο σατανικό έγκλημα της άσκοπης έκθεσης μισόγυμνων ηλιθίων στον ήλιο σε παραλίες υπό το πρόσχημα των διακοπών, της ξεκούρασης, της αναψυχής, και της σατανοπληξίας που αποκαλείται ηλιοθεραπεία και που είναι η έσχατη αποβλάκωση πορνών και ξεφτιλισμένων αρσενικών; (Έκαναν 'διακοπές', 'μπάνιο' ή 'ηλιοθεραπεία' στα χρόνια του Ιουστινιανού, του Ηράκλειου, του Βουλγαροκτόνου ή του Κωνσταντίνου ΙΑ'; Ούτε στα χρόνια των παππούδων μου και των γιαγιάδων μου στη Σμύρνη του 1910 δεν έκαναν! Τότε μόλις ξεκινούσε εκεί η δυτικοκίνητη προπαγάνδα για το θέμα αυτό, κι είναι έγκλημα το ότι η λεγόμενη χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία δεν πολέμησε εναντίον κι αυτού του παρακλαδιού του μοντερνισμού.) Αν θα υπήρχαν Χριστιανοί στην Ελλάδα, μια μέρα θα έμπαιναν στις οργανωμένες παραλίες της Βουλιαγμένης και της Βάρκιζας και θα σκότωναν επί τόπου 2-3000 ψυχικώς νεκρούς βλάκες και πόρνες για παραδειγματισμό των υπολοίπων.

  Γιατί καμμιά μητρόπολη δεν ξεσήκωσε τους πιστούς Χριστιανούς ενάντια στα εκτρώματα του θεάτρου γενικώτερα κι ειδικώτερα της σατανικής και ψευδεπίγραφης αναβίωσης του αρχαιοελληνικού θεάτρου που είναι μια σύγχρονη σατανική επινόηση για να μετατρέπει τους εργατικούς, παραγωγικούς και δημιουργικούς ανθρώπους σε άθλια γουρούνια της Κίρκης και χαραμοφάηδες που επιτελούν το θανάσιμο αμάρτημα της οκνηρίας και βουλιάζουν στον αρχαιοελληνικό βαρβαρισμό της ζηλοφθονίας, της οργής, της απληστίας, της λαγνείας και της αλαζονείας; (ποια θα ήταν η αντίδραση του Πορφυρογέννητου, των Κομνηνών ή των Ισαύρων, αν κάποιος - στα χρόνια τους - πρότεινε να ξαναρχίσουν να παίζουν τα αρχαιοελληνικά αίσχη; Αυτή θα έπρεπε να είναι κι αντίδραση μιας Ορθόδοξης Εκκλησίας στο νεώτερο αίσχος κιναίδων και πορνών: σκότωμα όλων των δραστών (τάχα ηθοποιών) και των αφελών θεατών προς παραδειγματισμό.)

  Γιατί καμμιά μητρόπολη δεν κάλεσε τους πιστούς Χριστιανούς ενάντια στους ψευτο-ολυμπιακούς αγώνες, τον τουρισμό, τη νυκτερινή ζωή, τα κέντρα διασκεδάσεων, τα μπαρ κιναίδων και τα καμπαρέ, ενάντια στην θανάσιμη ταβερνοποίηση και την καφετεριοποίηση της καθημερινότητας, ενάντια στο αποτρόπαιο έγκλημα του επαγγελματικού αθλητισμού και την κτηνωδία του ποδοσφαίρου και των ξενόφερτων ψευτο-αθλημάτων, κι ενάντια στον κρετινισμό του καταναλωτισμού και της ανθυγιεινής διατροφής; (Δεν ήταν πολύ καλύτερη η φυσική, νοητική και πνευματική κατάσταση του μέσου Έλληνα του 1960, όταν δεν είχαμε Κόκα Κόλα και Μακ Ντόναλντς; Πόσοι έπαιρναν και πόσο συχνά φάρμακα; Να λοιπόν γιατί θα έπρεπε 5000 Χριστιανοί να κάνουν λαμπόγυαλο τις εγκαταστάσεις της σατανο-εταιρείας 3Ε και να κάψουν όλα τα φαστφουντάδικα!)

  Γιατί καμμιά μητρόπολη δεν εξήγησε στους πιστούς Χριστιανούς ότι συγκέντρωση σε σατανικά εκτρώματα μεγαλουπόλεων σύγχρονης τεχνολογίας σημαίνει απομάκρυνση από την Φύση, όπου ο Θεός έθεσε τον άνθρωπο, κι έκθεση σε δαιμονικές ιεραρχίες; Θα ήταν απλή έκφραση του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης για την Εκκλησία να κρατήσει τους πιστούς της στα χωριά και στην ύπαιθρο αντί να τους χάσει στην πορνεία, την μοιχεία και την ανωμαλία του λεκανοπεδίου. Κι όμως αυτό το ένστικτο δεν εκδηλώθηκε. Απόδειξη ότι η ψευτο-χριστιανική εκκλησία της Ελλάδας είναι ένα πτώμα. Δεν απομένει λοιπόν παρά να χωθούν ανεπιστρεπτί στον τάφο τους και τα ζόμπι του ψευτοχριστιανικού ξερολισμού και φαρισαϊσμού που αν και ανίεροι παριστάνουν τους ιεράρχες.

  ReplyDelete
 4. Τελευταίες δηλώσεις Καμμένου περί επεκτάσεως των χωρικών υδάτων και ότι η χώρα διέρχεται μία στιγμή στην οποία αυτή μεγαλώνει:

  http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ypetha/691263_pkammenos-syntoma-tha-epekteinoyme-ta-ethnika-horika-ydata

  Επιπλέον η Τουρκία έχει μπει πολύ βαθυά σε Συρία (Ιντλίμπ, Αφρίν) και Ιρακινό Κουρδιστάν (φτάνοντας μάλιστα στο αρχηγείο του ΡΚΚ). Τώρα μπαίνει και στην Κυπριακή ΑΟΖ...

  Προ μηνών ο Καθηγητής είχε πει ότι στόχος των ΗΠΑ είναι να ρίξουν τον Ερντογάν βαθυά σε Συρία, Ιράκ, Αιγαίο και Κύπρο ώστε να απλωθεί και στην συνέχεια να διαλυθεί, κάτι που έπαθε ο Ναπολέων στην Ρωσία και ο Ελληνικός Στρατός στην Μικρά Ασία.

  Για να δούμε. Οι δηλώσεις πάντως του Καμμένου σίγουρα δεν είναι τυχαίες.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Γνώμη μου α) Μην ασχολείσαι με αυτά που λένε και κάνουν οι γυναίκες και ο ... Καημμένιος ! β) Μη χαίρεσε τυχόν προβλήματα και διάλυση Τουρκίας. Ούτε θα ωφεληθούμε και ίσως υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις εναντίον μας.

   Delete
  2. Διαφωνώ.

   Καταρχήν ο Καμμένος είναι ο μόνος σοβαρός μαζί με τον Κοτζιά που διαθέτει η παρούσα κυβέρνηση. Πέραν αυτού είναι και ο καλλίτερος υπουργός Αμύνης που είχαμε από την Μεταπολίτευση και μετά μαζί με τις στρατηγικές επιλογές του Ανδρέα Παπανδρέου το 1988 και ξανά το 2003 (ΠΑΣΟΚ) που οδήγησαν στην αγορά των υπερόπλων της Ελλάδος (πύραυλοι Πάτριοτ, F-16, Μιράζ, υποβρύχια τύπου 214 που θέλει να πάρει και η Τουρκία). Συνεπώς, με δεδομένο και ότι είναι σωστά γεωπολιτικά στραμμένος προς τις ΗΠΑ, βασιλικός και Εθνικιστής, τον εκτιμώ.

   Πέραν αυτού, όχι. Θέλουμε και η Ιταλία και η Τουρκία να διαμελιθούν ως κρατικά μορφώματα ώστε να μειωθεί η γεωπολιτική πίεση που δεχόμαστε ή δεχθήκαμε και να ανακτήσουμε χαμένα μας εδάφη. Το ίδιο ίσχυε και για την Γιουκοσλαυία η οποία μας πίεζε φοβερά στον Βορρά και ευτυχώς διαλύθηκε ασχέτως εάν εμείς ήμασταν ανίκανοι να εξαπλωθούμε σε Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια) και Βόρειο Ήπειρο.
   Πιστεύω πολύ θα ωφεληθούμε διότι θα προχωρήσουμε και ανενόχλητοι στο Αιγαίο δίχως τα σημερινά Τουρκικά casus belli.

   Delete
 5. Υγ. Νὰ προσθέσω κάτι ἄσχετο μὲ τὴν ἁνάρτηση ἀλλὰ σχετικὸ μὲ μιὰ πρόσφατη συζήτησή μας. Θἀ κέρδιζε πολλἀ ἡ σωστἠ θέση τοῦ πρώην ἁρβανίτη κοσμικῶς Σεβασμιωτάτου Ἱερωνύμου νὰ μείνουμε στὀ εὑρὠ ἄν προσετίθετο ἡ γνώμη νἀ ἁποκτήσουμε στἠν Εύρωπη τἠν δική μας ΜΟΥΣΙΚΗ κλίμακα ποὐ ἀντιστοιχεῖ ἁκριβῶς στἠν γερμανικἠ ABCDEFG καἰ τἠν λατινικἠ LASIDOREMIFASOL. Εἶναι ἡ ΑΒΓΔΕΖΗ (παβουγαδηκεζωνη) καἰ τἀ διαστήματά της ποὐ διαφέρουν ἁπὀ τὰ εϋρωπαϊκὰ περιγράφονται ἐπακριβῶς στὀ θεωρητικὀ βιβλίο τοῦ Χρυσάνθου ἐκ Μαδύτων. πΑ=Λα. ΑΥΤΟ πρέπει νἀ κάνουμε, νἀ μείνουμε καἰ νἀ ἁνθίσουμε ἑκεῖ ποὐ εἴμαστε. Δἑν εἴμαστε μπανανία γιἀ νἀ μᾶς κουμαντάρει ἡ CIA. http://analogion.com/psaltologion/Xrysanthos_Diastimata_KatatomiKanona.pdf

  ReplyDelete
 6. Κυριακή 3 Ιουνίου πήγα για πρώτη φορά στη ζωή μου στη γιορτή του Σουλίου.Πρόσφατα ανακάλυψα, τυχαία , ότι έχω καταγωγή από Σούλι. Μετά τις επισημότητες και τη γιορτή μας είχε καλεσμένους στο σπίτι του , εμένα και το φίλο μου, τοπικός ιερέας.Συμφωνώ με αυτά που γράφει ο κύριος καθηγητής για το πολυτονικό και ειδικότερα τη χρήση του παλαιού ημερολογίου και ρώτησα τον παπά τη γνώμη του.Μου ανέφερε λοιπόν με απογοήτευση ότι κάποιοι κληρικοί "'έθιξαν" το θέμα στον Ιερώνυμο αλλά η μοναδική απάντηση του αρχιεπισκόπου ήταν ένα στιγμιαίο ειρωνικό χαμόγελο ...Που είναι ο καπετάν Μωυσής να ξεκινήσει το όργωμα ;

  ReplyDelete
 7. Ευχαριστώ που αναφερθήκατε κύριε Καθηγητά στα 12 ναυτικά μίλια.

  Για την Ελληνοτουρκική αναμέτρηση, βλέπετε το γεωτρύπανο "Πορθητής" ως αφορμή για πολεμικό επεισόδιο;;

  ReplyDelete
 8. Άντε έγινε και άρθρο ο Σουλτάνος στην Βικιπαίδεια!

  https://en.wikipedia.org/wiki/Turkish_currency_and_debt_crisis,_2018

  ReplyDelete
 9. Γιὰ τὰ λεγόμενα τοῦ κ. Μπαϊρακτάρη παραπάνω. Ἀφενὸς τὸν συγχαίρω καὶ τὸν παραπέμπω http://anemi.lib.uoc.gr/search/?dtab=m&search_type=simple&search_help=&display_mode=overview&wf_step=init&show_hidden=0&number=10&keep_number=10&cclterm1=&cclterm2=&cclterm3=&cclterm4=&cclterm5=&cclterm6=&cclterm7=&cclterm8=&cclfield1=&cclfield2=&cclfield3=&cclfield4=&cclfield5=&cclfield6=&cclfield7=&cclfield8=&cclop1=&cclop2=&cclop3=&cclop4=&cclop5=&cclop6=&cclop7=&isp=&display_help=0&offset=1&search_coll[metadata]=1&&stored_cclquery=creator%3D%28%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BC%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%AE%CE%BB%2C+%CE%93%CF%81%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%A7.%2C%29&skin=&rss=0&show_form=&export_method=none&display_mode=detail&ioffset=1&offset=1&number=1&keep_number=10&old_offset=1&search_help=detail.
  Ἡ ἑλλαδικὴ ὲκκλησία ἔχει ἐπαμφοτερίζουσα στάση ἔναντι τοῦ θεάτρου. Βλ. καὶ τὴν βιβλιοκριτικὴ τοῦ ὁμφυλοφίλου ποιητοῦ Κ. Π. Καβάφη. http://www.kavafis.gr/prose/content.asp?id=300&cat=6

  Ἁφετέρου ἑμεὶς οἱ κάπως θεατράνθρωποι μετὰ τὸν Στανισλάβσκι γνωρίζουμε πὼς ἡ καταδίκη τοῦ θεάτρου εἶναι ἡ μεγίστη ὑποκρισία - βασικὰ ἀπὸ τὸν Χριστὸ καὶ τὸν Μολιέρο. Ὁ Χριστὸς δὲν τὴν ἔπεσε στὸν ἑλληνικὸ ναὸ τῆς Ἱερουσαλήμ ἁλλὰ στοὺς ἑμπόρους ἔξω ἁπὸ τὴν Συναγωγή. Πολλοὶ φανατικοὶ Χριστιανοὶ τὸ παίζουν (ὑποκρίνονται) τὸν Σωτήρα (ἑκ τοῦ ψευδασφαλοῦς βέβαια ὅπως οἱ δολοφόνοι τῆς Ὑπατίας) ἑνῶι εἶναι αὐτοὶ ἀκριβῶς οἱ ἔμποροι, ποὺ ζητοῦν τὴν ἐκδίωξη τοῦ Ἰησοῦ φορῶντας μάσκα ζηλωτοῦ. Ξέρετε ὁ Θεὸς βλέπει τὰ πρόσωπα πίσω ἁπὸ τὴν μάσκα διότι Θεὸς εἶναι ἡ Ἀντίληψη. Αὑτὸ καὶ τὸ θέμα τῆς διατριβῆς τοῦ ὑποφαινομένου.

  ReplyDelete
  Replies
  1. μικρος στρατιωτηςJune 6, 2018 at 6:22 AM

   Κωσταντη συνειδητοποιησε το ,ο Θεος δεν εχει κριτηριο και δεν ειναι λογικος διοτι δεν ειναι ανθρωπινος, μην κατηγορεις (εμμεσως) αυτους που δικαιως θα προβουν σε εγκληματα το επομενο διαστημα. Ο Θεος δεν εχει αντιπροσωπους ουτε ειδικους, ουτε ερμηνευτες ,το μονο που μπορει να κανει καποιος ειναι να ασκειται με βαση τη παραδοση. Ο φονιας δε ξερουμε αν και ποτε αμαρτανει, εαν δηλωναμε οτι το ξερουμε θα ειμασταν ειδωλολατρες. Ο ειρηνισμος ειναι δικη σου ιδεολογια οχι του Θεου.

   Delete
  2. This comment has been removed by the author.

   Delete
  3. Για να γίνει αυτό που ζητά δικαίως ο κύριος Μπαϊρακτάρης και να υπάρχει πράγματι αποτέλεσμα αναγκαίες είναι 2 προϋποθέσεις:

   1. Μία ηγετική φιγούρα τύπου Χομεϊνί ή Χριστοδούλου να αποτελέσει κεφαλή ισχυρή για να καθοδηγήσει με επιτυχία το Κίνημα αυτό ώστε να μην διαλυθεί στην πρώτη παρακρατική επίθεση των ΚΥΠΑΤΖΗΔΩΝ όπως έγινε με τους Αγανακτισμένους και επιπλέον να μην χρησιμοποιήσουν την δυναμική του δόλιες προδοτικές δυνάμεις για δικούς τους σκοπούς όπως έγινε με τα συλλαλητήρια για την Μακεδονία που έγιναν όργανο προπαγάνδας από το ΣΚΆΙ, την ΝΔ και τους πάσης φύσεως "Πατούληδες" Βρυξελλικούς.

   2. Χρειάζεται μία ένοπλη οργάνωση τύπου ταγμάτων εφόδου Χρυσής Αυγής ή Χεζμπολλάχ. Επιπλέον στοχοποίηση κρατικών στόχων και συγκεκριμμένων προσώπων ώστε το προδοτικό καθεστώς να τρίξει εκ θεμελίων. Επίσης, στρατολόγηση και κατήχυση καινούριων μελών όπως έκανε η Χ.Α. πριν τις φυλακίσεις. Τέλος προσέγγιση ορισμένων μελών του Στρατού διότι η συμμετοχή μελών του Στρατού βοηθά πολύ την Επανάσταση, όπως βοηθά και η στρατολόγηση κρατικών οργάνων π.χ. Δικαστών και Αστυνομικών.

   Ειδάλλως, κερδίζει το καθεστώς, επιβάλλει Στρατοκρατία τύπου Πινοσέτ καταδικάζοντας τους εξεγερθέντες σε θάνατο ή εξορία και μπάι μπάι η Επανάσταση και η ανατροπή.

   Delete
  4. Μικρὲ Στρατιώτη ἑσὺ ἀποδίδεις ἑγκληματικὴ θέληση στὸν Θεό.

   Delete
 10. σημ. Οἱ ἐνδιαφερόμενοι γιὰ πολυτονικὸ ἁπλῶς ξεκινῆστε μὲ λάθη. Μὴν χάνετε τὸν χρόνο σας σὲ ... μονότονες εὐχές.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Κωσταντῆ,κι ἐγὼ αὐτὸ ἐπαναλαμβάνω συνεχῶς, ἀλλὰ ματαίως διότι ὁ σημερινὸς Ἕλλην οὐδεμίαν σχέσιν ἔχει μὲ τὸ ἑλληνικὸ πρότυπο, τρέχει καὶ δὲν γνωρίζει γιατί (κατὰ Χάρρυ Κλύνν),πάντα φταίει ὁ ἄλλος καὶ εἶναι θατζῆς (μὲ τὸ θά, θά, θά, στὸ στόμα, ἀνίκανος νὰ ὁλοκληρώσῃ!). Δημήτρης Κιτσίκης

   Delete
 11. Η ΕΠΙΣΚΕΨΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ
  «Μὴ οἱ ποιμένες βόσκουσιν ἑαυτούς;
  οὐχὶ τὰ πρόβατα βόσκουσιν οἱ ποιμένες;»
  (Ἰεζεκιήλ)

  Ἀφοῦ τὸ βαποράκι ἐστάθη ὣς μισὴν ὥραν εἰς τὸν μικρὸν ὅρμον, κατέναντι τῆς ἀγορᾶς, ἥτις ἐφαίνετο σχεδὸν γεμάτη ἀπὸ κόσμον, ἔστρεψε τὴν πρῷραν πρὸς ἀνατολὰς καὶ ἀπέπλευσε. Συγχρόνως οἱ καμπάνες τῶν δύο ἐκκλησιῶν, αἵτινες διέπρεπον μὲ τοὺς ὑψηλοὺς πύργους καὶ τοὺς θόλους των, ἡ μία εἰς τὸ ὕψος τῆς παραθαλασσίας ὁδοῦ καὶ τῆς πλατείας, ἡ ἄλλη εἰς τὸ κέντρον τῆς ἐπάνω συνοικίας, ἐκινήθησαν γοργῶς, ἐκχέουσαι μεγάλην καὶ παρατεταμένην κωδωνοκρουσίαν.

  Διατί αὐτό; Οἱ παπάδες ἤξευραν, ὅτι ὁ Δεσπότης ὁ νεοχειροτόνητος τῆς ἐπαρχίας ἦτο μέσα στὸ βαπόρι, ἀλλ᾿ ὁ πρῶτος μεταξὺ αὐτῶν, ὁ ἐπισκοπικὸς ἐπίτροπος, εἶχε πληροφορηθῆ ὅτι ἡ Σεβασμιότης του δὲν ἐπροτίθετο πρὸς τὸ παρὸν νὰ ἐξέλθῃ εἰς τὴν πολίχνην, ἀλλὰ θὰ μετέβαινε πρῶτον, χάριν τῆς ἰδίας εὐκολίας του, εἰς τὴν ἄλλην νῆσον, τὴν ἀνατολικήν, τὴν ἀπωτέραν εἰς τὸν δρόμον του, καὶ εἶτα θὰ ἐπέστρεφε νὰ ἐπισκεφθῇ καὶ τὸ ἐδῶ ποίμνιόν του. Οὐχ ἧττον ἐπῆραν μίαν βάρκαν καὶ ἀνῆλθον ὅλοι ὁμοῦ, οἱ ἑπτὰ παπάδες, εἰς τὸ βαπόρι, διὰ νὰ χαιρετίσουν ἁπλῶς τὸν ἐπίσκοπον εἰς τὴν διέλευσίν του.

  Μόλις ἡ μαύρη τῶν ρασοφόρων πλειὰς ἀνῆλθεν εἰς τὸ πρυμναῖον «κάσαρο»* τοῦ ἀτμοπλοίου, ὅπου ἵστατο ἀγναντεύων τὴν μικρὰν πόλιν ὁ περιοδεύων ἱεράρχης, καὶ ὁ διάκος, ἀποτεινόμενος πρὸς τὸν πρῶτον βαίνοντα ἐκ τῶν ἱερέων, τὸν ὁποῖον ἐκατάλαβεν ὡς ἐπίτροπον τοῦ Δεσπότη, ἂν καὶ πρώτην φορὰν τὸν ἔβλεπε, τοῦ λέγει μὲ τόνον δεσποτικόν:

  ― Γιατί δὲν ἐσημάνατε τὶς καμπάνες;

  Ὁ παπα-Γιαννάκης, 83 ἐτῶν ἄνθρωπος, ἂν καὶ κωφὸς ἦτο, ἐκατάλαβε τί ἔλεγεν ὁ διάκος. Ἐπειδὴ ὁ Δεσπότης δὲν ἐπρόκειτο νὰ ἐξέλθῃ, δὲν εἶχαν προβλέψει, ἢ τὸ ἐνόμισαν περιττόν, νὰ κρούσουν τὶς καμπάνες. Τώρα ὅμως, εἰς τὸ κέλευσμα τοῦ διάκου, ἐστράφη πρὸς τὴν λέμβον, ἐφώναξεν ἕνα νέον κρατοῦντα τὰς κώπας, καὶ τοῦ λέγει:

  ― Σταμάτη! τρέχα, γρήγορα, ἔξω! Τὶς καμπάνες! Βαρᾶτε τὶς καμπάνες!

  Ὁ Σταμάτης, ἔφηβος ὣς 16 ἐτῶν, κυρίως βαρκάρης δὲν ἦτο, ἀλλ᾿ ὀρφανὸς μάγκας, τρέχων παιδιόθεν κατόπιν εἰς τὰ ράσα τῶν παπάδων. Ὅπως ὑπάρχουν ἐκκλησιαστικὰ δαιμόνια, οὕτω ὑπάρχουν καὶ ἀγυιόπαιδα ἐκκλησιαστικά. Πάραυτα ἐσιάρισεν*, ἐκωπηλάτησε, καὶ μετὰ ἓν λεπτὸν ἔφθασεν εἰς τὴν προκυμαίαν. Θὰ ἠμποροῦσε νὰ φωνάξῃ ἀπὸ τὴν βάρκαν πρὸς τοὺς ἔξω, διὰ νὰ τρέξουν νὰ σημάνουν τὶς καμπάνες, ἀλλὰ δὲν τὸ ἔκαμεν. Ἐπήδησεν ἔξω, κ᾿ ἔτρεξε διὰ ν᾿ ἀπολαύσῃ αὐτὸς πρῶτος τὴν ὑπερτάτην ἡδονὴν τῆς κωδωνοκρουσίας.

  Καθὼς ἔτρεχεν, ἔκραξε τὸν ἄλλον ἀδελφόν του, τὸν Φώτην, καὶ τὸν ἔστειλεν εἰς τὴν ἐπάνω ἐνορίαν, πρὸς τὸν αὐτὸν σκοπόν. Εἶτα ἀνῆλθεν ὑψηλὰ εἰς τὸ καμπαναριό, ἐκόλλησεν ὡς τελώνιον εἰς τὴν μεγάλην καμπάναν, ἥρπασε τὸ γλωσσίδι της, μὲ τὴν ἄλλην χεῖρα τὴν λαβὴν τοῦ ἐπικράνου τῆς ἄλλης, κ᾿ ἔρριψε τὸ σχοινίον τῆς τρίτης εἰς ἓν ἄλλο παιδίον παρὰ τὴν βάσιν τοῦ κωδωνοστασίου, τὸ ὁποῖον εἶχε κλειδώσει πεισμόνως ἔξω ἀπὸ τὸ πορτέλο τοῦ καμπαναριοῦ.

  Μετὰ μίαν στιγμὴν μανιώδης κωδωνοκρουσία ἤρχισε καὶ ἄλλοι ἐναέριοι ἦχοι ἀπήντησαν ἀπὸ τὴν ἄλλην ἐκκλησίαν. Καὶ ὑπὸ τοὺς ἤχους αὐτοὺς τὸ ἀτμόπλοιον ἀπέπλεε, καὶ οἱ παπάδες ἐπέστρεψαν εἰς τὴν ξηράν.

  ReplyDelete
 12. Μετὰ δύο ἑβδομάδας, ὅταν ἐπέστρεψεν ἀπὸ τὴν γείτονα νῆσον, ὁ Σεβασμιώτατος, ἐν μεγάλῃ κλαγγῇ κωδώνων, ὡς πρώτην φορὰν ἐρχόμενος, ἐπῆγε κατ᾿ εὐθεῖαν εἰς τὸν ναόν. Ἐκεῖ, εἰς τὸ τέλος τῆς δοξολογίας ―καὶ αὐτὸ ὑπῆρξε μετὰ τὴν περὶ κωδωνοκρουσίας διαταγήν, τὴν διὰ τοῦ διάκου δοθεῖσαν, ἡ πρώτη χαρακτηριστικὴ πρᾶξις τῆς ποιμαντικῆς του― ἐπετίμησεν ἕνα τῶν ἱερέων, διότι ὡς ἐπαρχιώτης καὶ ἀσυνήθιστος ἀπὸ ἀρχιερατικὰς ἱεροπραξίας, εἶπε τὸ σύνηθες «Δι᾿ εὐχῶν τῶν Ἁγίων Πατέρων ἡμῶν», καὶ δὲν εἶπε: «Δι᾿ εὐχῶν τοῦ ἁγίου Δεσπότου ἡμῶν».

  Ὁ δυστυχὴς ἱερεὺς πῶς νὰ τὸ ξεύρῃ, ἀφοῦ πουθενὰ δὲν τὸ εἶχεν εὕρει γραμμένον.

  Τὴν Κυριακήν, ὅταν ἐλειτούργησεν ὁ Ἐπίσκοπος, εἰς τὸ τέλος τῆς λειτουργίας, ἔδωκε νέον δεῖγμα τῆς ποιμαντικῆς του. Εἰς τὸ «Πάντοτε, νῦν καὶ ἀεί», τὸν γεροντότερον, τὸν πλέον πεπειραμένον ἀλλὰ καὶ ἐγγράμματον ἱερέα, τὸν ἔπιασεν ἀποτόμως ἀπὸ τὸν βραχίονα, βαστάζοντα τὸ Ἅγιον Ποτήριον, καὶ τὸν ἐβίασε νὰ σταθῇ ἐπὶ ἓν λεπτὸν εἰς τὰ βημόθυρα, διὰ νὰ εἴπῃ τὸ «Πάντοτε» ― ὡς νὰ ἐπρόκειτο, κατόπιν τοῦ «Μετὰ φόβου Θεοῦ», νὰ γίνῃ καὶ δευτέρα Μετάληψις. Καὶ ὅμως τὸ Εὐχολόγιον γράφει μόνον ὅτι «βλέπει ὁ ἱερεὺς πρὸς τὸν λαὸν» καὶ ὄχι, ἵσταται εἰς τὴν Ἁγίαν Πύλην. Ὅ,τι δὲ περιττὸν γίνεται, μαρτυρεῖ μόνον τάσιν πρὸς τὸ πομπῶδες καὶ θεατρικὸν ― ὅπως συνηθίζουν μάλιστα οἱ Ρῶσοι.

  ReplyDelete
 13. Μέγα εὐτύχημα ὑπῆρξε διὰ τὸν ἄλλον γέροντα, τὸν ἐπίτροπόν του, εἰς τὴν οἰκίαν τοῦ ὁποίου κατέλυσεν ὁ ἱεράρχης, τὸ ὅτι ἦτο πολὺ κωφός. Ὁ δεσπότης ἠδύνατο νὰ τὸν ἐπιτιμᾷ καὶ νὰ τὸν ὀνειδίζῃ μάλιστα, χωρὶς αὐτὸς ν᾿ ἀντιλαμβάνεται μηδὲ νὰ πικραίνεται τίποτε. Ὅταν δὲν ἦτο παρὼν ὁ διάκος διὰ νὰ τοῦ ἐξηγήσῃ, αὐτὸς δὲν ἠδύνατο νὰ ἐννοῇ τίποτε ἀπὸ τοὺς θυμοὺς καὶ τὰς ἐξάψεις τοῦ Σεβασμιωτάτου.

  Τέλος κατώρθωσε νὰ δώσῃ λογαριασμὸν ὁ γέρων ἐπίτροπος, εἰς μετρητά, δι᾿ ὅλας τὰς ἀδείας γάμου καὶ τὰ λοιπὰ «δικαιώματα» τῆς Ἐπισκοπῆς. Ἀλλὰ διὰ τὰ γαλόπουλα, τοὺς ἀστακοὺς καὶ τ᾿ αὐγοτάραχα, κανεὶς δὲν τοῦ ἐζήτησε λογαριασμὸν πόσα εἶχεν ἐξοδεύσει. Εἶναι ἀληθές, ὅτι ὁ Δεσπότης ἦτο ἐγκρατέστατος. Ἔπασχεν ἀπὸ στομαχικὰ καὶ καρδιακὰ συμπτώματα ― ἴσως ἀπὸ ψαμμίασιν ἢ καὶ διαβήτην. Ἀλλ᾿ ὁ διάκος εἶχε τὰ νιᾶτά του, τὴν ξανθὴν γενειάδα καὶ τὴν κόμην του. Θὰ ἦτο ὑπερβολὴ βεβαίως ἂν ἐλέγαμεν, ὅτι ὡμοίαζε μὲ τὸν Ἀρχιποιητὴν ἐκεῖνον τῆς Παπικῆς αὐλῆς, τοῦ Λέοντος τοῦ Ι´, ὅστις εἶχε παραπονεθῆ ποτε, ὅτι ἔκαμνε στίχους διὰ χιλίους ποιητάς, καὶ εἰς τὸν ὁποῖον ὁ περιώνυμος Ποντίφιξ ἔδωκε τὴν ἀπάντησιν: Et pro mille aliis archipoëta bibit*.

  Ὅπως καὶ ἂν ἔχῃ, εἶναι βέβαιον, ὅτι ἠγάπα πολὺ τὸ ἐντόπιον μοσχᾶτον, εἰς δαμιτζάνες προσφερόμενον.

  Τέλος ὁ Σεβασμιώτατος, ἀφοῦ ἔδωκε τὸ τελευταῖον καὶ κυριώτερον μάθημα ποιμαντορικῆς εἰς τοὺς ἱερεῖς του ―τοὺς ἐνουθέτησε νὰ εἶναι καθάριοι, νὰ μὴ καπνίζουν ναργιλὲ δημοσίᾳ καὶ νὰ μὴ κρατοῦν ποτὲ ράβδον― ἐν ἤχῳ κωδώνων καὶ πάλιν, προεπέμφθη, ἐπεβιβάσθη στὸ βαποράκι, κ᾿ ἐπῆγε νὰ ποιμάνῃ καὶ ἄλλα πρόβατα.

  Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης (1906)

  ReplyDelete
  Replies
  1. μικρος στρατιωτηςJune 6, 2018 at 3:36 AM

   Ρωμηε σε περιμενω στη προηγουμενη αναρτηση.

   Delete
  2. Ποιός είναι ο λόγος που με απειλείς ... με διάλογο.Γράψε τις απόψεις σου να τις διαβάσουμε.
   Τα περί "ανδρισμού" και "γυναικότης" δεν είναι άξια λόγου ή πολύ περισσότερο απαντήσεως.

   Delete
  3. Μικρός στρατιωτηςJune 12, 2018 at 11:11 AM

   Ρώμης άμα γράψω αυτά που γνωρίζω επι αυτών των ζητημάτων θα πρέπει να ξεκινάω να αναπαράγω όλα αυτά που εμαθα,ο διάλογος έχει ακριβώς νόημα για συγκεντρώσουμε τη συζήτηση σε συγκεκριμένα ζητήματα άμα κάτσω και σου μιλάω γενικά για τα ζητήματα των τόκων ,των δανείων,των τραπεζών απλά θα κάθομαι και θα αντιγράφω,εσυ υποστηρίξες ότι εγώ είμαι άσχετος επειδή όπως ο Ερντογαν,ο Πούτιν,το Ιράν, υποστηρίζω το ολοκληρωτικό πόλεμο εναντίον της κυριαρχιας των δυτικών τραπεζών,οι οποιες ακριβως επειδή βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση,πρέπει να τους δωθεί ωθηση για τη καταστροφή.Υποστηριζω ευθέως την ολοκληρωτική αλλαγή της μορφής της ελληνικής οικονομίας και τη χρεοκοπια με το οποίο κόστος και τις οποίες θυσίες,εσυ απλά προσβάλεις κάποιον επειδή βρίσκεται στο αντίπαλο στρατόπεδο με σένα,κανένας δε σε προσέβαλε ,φυσικά οι απόψεις των ευρώ παπαγάλων εάν ήταν στο χέρι μου ούτε κάν θα υπήρχαν,παρόλα αυτά δε θεωρώ ότι έχουν αυτές τις απόψεις λόγο ασχετοσύνης αλλά λόγο διαφθοράς και συμφεροντολογιας. Εάν πραγματικά το οικονομικό ζήτημα γινοταν σαφεσ λίγοι Έλληνες θα θέλαν το ευρώ

   Delete
 14. Σημείωσις επεξηγηματική:
  Ο Παπαδιαμάντης αναφέρεται προφανώς στην πρώτη ποιμαντορική επίσκεψη του Επισκόπου Χαλκίδος και Καρυστίας κυρού Παντελεήμονος Κριεζή.
  Ο Παντελεήμων Κριεζής γεννήθηκε στην Ύδρα το 1864. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή Αθηνών. Στη συνέχεια μετέβη για ευρύτερες σπουδές στη Γερμανία, όπου παρέμεινε για μια εξαετία. Το 1895 επέστρεψε στην Ελλάδα και χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Ύδρας Αρσένιο. Υπηρέτησε ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Αθηνών και στο Αμαλίειο Ορφανοτροφείο. Στις 15 Οκτωβρίου 1906 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Χαλκίδος και Καρυστίας. Εκοιμήθη στις 4 Απριλίου 1907.

  ReplyDelete
 15. Mπροστὰ στοὺς σημερινοὺς Κυβερνητικούς μας ὑπαλλήλους ἐν περιοδείᾳ ὁ κάποιος μεσαιωνισμὸς τοῦ παπαδιαμαντείου Δεσπότου ἔχει γιὰ παρονομαστὴ τὸν Ἄνθρωπο τοῦ Νεάντερταλ ὅταν περιοδεύει στὰ σπήλαια τῶν χιμπατζήδων.

  ReplyDelete
 16. Για τον πιστό Χριστιανό (αυτόν που έχει ΠΙΣΤΗ, όχι αυτόν που συμφωνεί φιλοσοφικά με το ευαγγέλιο), δεν υπάρχει λάθος και σωστό, παρά μόνο κάτι που είναι ευλογημένο ή όχι. Ο θεός μπορεί να μετατρέψει το λάθος σε σωστό, γι αυτό είναι και μεγάλο αμάρτημα η κρίση και η κατάκριση πόσο μάλλον της ίδιας της εκκλησίας. Υπάρχουν περιπτώσεις που γεροντάδες στέλναν υποτακτικούς με καλάθια να φέρουν νερό. Δεν μπορεί να εξηγηθεί η εκκλησία με την λογική. Βάσει της λογικής δεν θα έπρεπε να υπάρχει.

  ReplyDelete
 17. Περίεργη κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στην Σουηδία, κλήθηκαν ξαφνικά πίσω στα πόστα τους 22.000 εθνοφύλακες.

  Μπορεί να ετοιμάζουν καμία προβοκάτσια τύπου Σκρίπαλ εναντίον της Ρωσίας; Για να δούμε...

  ReplyDelete
 18. Θαν Κον ἔπιασες τὸ θέμα τῇ διατριβῆς μου.

  ReplyDelete