Τὸ παρὸν νέο ἱστολόγιο εἶναι ἡ συνέχεια τοῦ παλαιοῦ μὲ τὸ ὁποῖο συνδέεσθε μέσῳ τῆς διευθύνσεως http://endiameseperioche.blogspot.gr

Τὰ ἄρθρα τοῦ παρόντος ἱστολογίου, ἀπὸ τὸ 2012 μέχρι τὸ 2017, ἐδημοσιεύοντο τακτικά, μαζὶ μὲ ἄλλα κείμενα τοῦ Κιτσίκη, στὴν ἀθηναϊκὴ ἡμερησία ἐφημερίδα "Ἐλεύθερη Ὥρα" καὶ ἐνεπλουτίζοντο μὲ ἐκτενῆ ἄρθρα, στὸ τριμηνιαῖο περιοδικὸ τοῦ Δημήτρη Κιτσίκη, ποὺ φέρει τὸν ἴδιο τίτλο μὲ τὸ ἱστολόγιο, δηλαδὴ "Ἐνδιάμεση Περιοχή" (http://www.intermediateregion.com), περιοδικὸ τὸ ὁποῖο δημοσιεύεται ἀνελλιπῶς ἀπὸ τὸ 1996.
Ὁ Κιτσίκης ἐδημοσίευε ἐπίσης τακτικά, μακροσκελῆ ἄρθρα, ἀπὸ τὸ 1999 μέχρι τὸ 2017 καὶ τὸν θάνατο τοῦ ἐκδότου του Παύλου Βουδούρη, στὸ ἀθηναϊκὸ μηνιαῖο περιοδικὸ "Τρίτο Μάτι".

Βλέπε καὶ μία συνέντευξη, ἐφ'ὅλης τῆς ὕλης τοῦ Κιτσίκη στὸ lifo.grΓιὰ ὅσους διαβάζουν γαλλικά,εἰσέρχεσθε στὸ παρακάτω ἱστολόγιο
γιὰ νὰ διαβάσετε ἄρθρα τοῦ Κιτσίκη

May 8, 2018

422 - Ἡ καρδιὰ τῆς Ἐνδιάμεσης Περιοχῆς


Τὸ ἀθάνατο ἑλληνικὸ χῶμα τῆς Ἐνδιάμεσης Περιοχῆς
στὰ χέρια τοῦ ἀναχωρητοῦ τοῦ μέλλοντοςΚείμενο ἀφορισμοῦ τῆς Φιλικῆς Ἑταιρείας ἀπὸ τὸν Γρηγόριο Ε΄


422 - Ἡ καρδιὰ τῆς Ἐνδιάμεσης Περιοχῆς
Μία ἀναδημοσίευσις μίας διαφορετικῆς ἀπόψεως γιὰ ἐνηλίκους καὶ μόνον«Γράμμα από το Ληξούρι, 23 Ἰουνίου 2010 : Αναγνώστης Λασκαράτος

»Να διδάσκεται στα σχολεία μας
 »Κύριε Ῥοΐδη,

»Πικρός καρπός του 1922 ήταν ο ξεριζωμός Χριστιανών και μουσουλμάνων από τις προγονικές τους εστίες. Η ανταλλαγή των πληθυσμών το 1922 έγινε με κριτήριο τη θρησκεία και όχι τη γλώσσα, όπως αναφέρεται και στο διήγημα “Στου Κεμάλ το σπίτι” του Γιώργου Ιωάννου. Μουσουλμάνοι της Ελλάδας, πολλοί από αυτούς ελληνικής συνείδησης (Βαλαάδες, Τουρκοκρητικοί) διώχτηκαν στην Τουρκία. Χριστιανοί Ορθόδοξοι της Τουρκίας, αρκετοί από αυτούς Τούρκοι (Μπαφραλήδες του Πόντου κοι Καραμανλήδες της Καππαδοκίας) διώχτηκαν στην Ελλάδα. Δεν ξέρω προς τα που γέρνει το ισοζύγιο του πόνου και της αδικίας, ας το μετρήσουν οι στενόκαρδοι, οι μικρόμυαλοι, οι εγωκεντρικοί και οι μικρόψυχοι. Ξέρω όμως πως αυτοί που ενοχλήθηκαν για το βιβλίο του “συνωστισμού” της Σμύρνης, θα έπρεπε πρώτα να θυμώσουν που η κα Ρεπούση αποσιώπησε τα φοβερά εγκλήματα του ελληνικού στρατού στην Τουρκία σε βάρος αμάχων, που προηγήθηκαν της σφαγής των Ελλήνων στη Σμύρνη, αποφεύγοντας μια ευπρεπή σύντομη αναφορά, χωρίς βέβαια φρικιαστικές λεπτομέρειες. Ασφαλώς μετά με μια εξ ίσου λιτή αναφορά θα μιλούσε για τις τουρκικές βαρβαρότητες στη Σμύρνη. Όποιος θέλει να πάρει μια γεύση από τις αγριότητες του ελληνικού στρατού -των Τούρκων εθνικιστών τις ξέρουμε με το παραπάνω- ας διαβάσει το εξαιρετικό και αδιάψευστο βιβλίο του εκ των “Ιών” της Ελευθεροτυπίας Τάσου Κωστόπουλου “Πόλεμος και Εθνοκάθαρση Η ξεχασμένη πλευρά μιας δεκαετούς εθνικής εξόρμησης (1912-1922)”. Για τη συγγραφή του χρησιμοποιήθηκαν κυρίως ημερολόγια κι απομνημονεύματα ελλήνων στρατιωτικών, σε συνδυασμό με αδημοσίευτο ή δημοσιευμένο αρχειακό υλικό.

»Θα έπρεπε να θυμώσουν οι Νεοέλληνες Χριστιανοί και για το δύστυχο ιμάμη των Γιαννιτσών που γκρεμοτσακίστηκε από τον μιναρέ του, πριν να αγανακτήσουν για την κατακρεούργηση του εθνικιστή δεσπότη Σμύρνης Χρυσόστομου που υποδέχτηκε τον ελληνικό στρατό με δοξολογίες και πίστευε στην αναβίωση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Το περιστατικό καταγράφει ο καλός αρχιμανδρίτηςα Φιλόθεος Φάρος, που δεν κρύβει τις ευθύνες του Χρυσόστομου (“Η Εκκλησία ως σκάνδαλο και ως Σωτηρία”), παραθέτοντας και το κατηγορητήριο που του απηύθυνε ο Τούρκος διοικητής Νουρεντίν του οποίου ο γιός είχε σκοτωθεί από τον ελληνικό στρατό.

»Ο ίδιος ιερωμένος καταγράφει τη θαμμένη από την αχάριστη και μικρόψυχη επίσημη ιστοριογραφία μας περίπτωση του θρησκευτικού ηγέτη (Σεϊχουλισλάμη) Χατζή Χαλήλ Εφέντη, που θυσίασε τη ζωή του για να μην σφαγεί το 1821 ο χριστιανικός πληθυσμός της Πόλης. Αν αγαπάς την πατρίδα σου τη θέλεις τίμια, τη θέλεις γενναία, τη θέλεις να αναγνωρίζει την αλήθεια και να διορθώνει τα λάθη της και κυρίως να μην τα επαναλαμβάνει. Αλλιώς είσαι ένας καραγκιόζης, υποκριτής, πατριδοκάπηλος, που βοηθάς κι εσύ να πλουτίζουν κάποιοι ερωτευμένοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και οι δυτικοί έμποροι όπλων που πουλάνε καραμπίνες στους Έλληνες και Τούρκους Ινδιάνους για να αλληλοφαγωθούν. Κατά κανόνα στη χώρα μας όσοι βιοπορίζονται από τον πατριωτισμό τους, υποδύονται και τους Χριστιανούς. Λησμονούν όμως τη σαφή ευαγγελική προτροπή να κρίνουν πρώτα τον εαυτό τους (και κατ’αναλογίαν την πατρίδα τους): “Υποκριτά, έκβαλε πρώτον την δοκόν εκ του οφθαλμού σου, και τότε θέλεις ιδεί καθαρώς διά να εκβάλης το ξυλάριον εκ του οφθαλμού του αδελφού σου”.

»Στο διήγημα του Ιωάννου ζωντανεύει ο πόνος για τη χαμένη γη, η νοσταλγία για την πατρίδα, αισθήματα πανανθρώπινα που δεν τα νιώθουν μόνο οι Νεοέλληνες. Ο αφηγητής και οι δικοί του συμπονούν μια Τουρκάλα συνειδητοποιώντας πως κι αυτή ξεριζώθηκε και κλαίει γι’αυτά που της πήρανε. Το διήγημα δείχνει την ανάγκη για μια αντικειμενική θεώρηση των γεγονότων με αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση, πέρα από το δηλητήριο του εθνικισμού των αγοραίων ανθρώπων που τόσο πρόστυχα βαπτίζεται πατριωτισμός. Οι Σαλονικιοί κερδοσκόποι εργολάβοι που σβήνουν τα χνάρια των ανθρώπων και των πολιτισμών, τα σπίτια των μουσουλμάνων, τα ψηφιδωτά τους (η ίδιας πάστας άνθρωποι σύλησαν αργότερα στην Κατοχή και τα ανυπεράσπιστα εβραϊκά μνήματα για να στολίσουν τις εκκλησιές και τα σπίτια τους), στηλιτεύονται. από τον ευαίσθητο συγγραφέα, που δεν κουκουλώνει τις αμαρτωλές καταστάσεις, όπως έκανε ο Βενέζης για να γίνει Ακαδημαϊκός. Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο της πανεπιστημιακής καθηγήτριας Νεοελληνικών Σπουδών Αγγέλας Καστρινάκη:

»Κάποτε κάποιος πρέπει να μας εξηγήσει τι γίνανε τα ωραία τζαμιά της χώρας μας, οι ισλαμικές κρήνες, τα λουτρά, οι οντάδες που ισοπεδώθηκαν στο όνομα της ομοιομορφίας στο όνομα της πλαστογράφησης της Ιστορίας, στο όνομα της δολοφονίας των αναμνήσεων. Σβήστηκε η Ιστορία της πατρίδας μας, η πολυπλοκότητά της, χάθηκε για πάντα μια αναντικατάστατη διάστασή της και μια αρχιτεκτονική ομορφιά. Γιατί η Αθήνα έχει μόνο ένα τζαμί κι αυτό αλειτούργητο όταν στην Πόλη λειτουργούν ελεύθερα δεκάδες ορθόδοξοι ναοί κι όταν σχεδόν σε όλες τις μουσουλμανικές χώρες υπάρχουν ορθόδοξες εκκλησίες και κληρικοί, ακόμα και πατριάρχες; Γιατί ο οικουμενικός πατριάρχης εκλέγεται ελεύθερα από τη Σύνοδο όταν ο Μουφτής της Θράκης διορίζεται (με φτηνές δικαιολογίες) από το ελληνικό κράτος; Ποιός πατριώτης θέλει να καταδικάζεται η πατρίδα του στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και να αδικεί αθώους ανθρώπους που έφτασε κάποτε να τους κλειδώνει πίσω από μπάρες;

»Δεν πάει καιρός που οι υπερπατριώτες επιτέθηκαν στον σημερινό ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο των Οικολόγων επειδή είχε ζητήσει το αυτονόητο. Να τιμήσει η Θεσσαλονίκη ένα από τα σημαντικότερα τέκνα της. Τον αναμορφωτή της Τουρκίας Κεμάλ Ατατούρκ. Σήμερα πάλι ο εσμός της ελληνορθόδοξης εθνικοφροσύνης ξεσηκώθηκε γιατί στις εισαγωγικές εξετάσεις μπήκε ένα θέμα από το φιλειρηνικό, κείμενο του Ιωάννου χτυπώντας τρεις γυναίκες. Διαμαντοπούλου, Δραγώνα, Ρεπούση. Ασφαλώς δεν υποβιβάζω τις δυο τελευταίες σε ίδια αξία με την πρώτη. Αναγνωρίζω όμως στην Υπουργό Θρησκευμάτων κάποια μικρή τόλμη που δεν την είχαν οι άνδρες προκάτοχοί της..

»Ευτυχώς οι σιωπηλοί κατά κανόνα διανοούμενοί μας αυτή τη φορά ξεσηκώθηκαν:

»78 συγγραφείς, καλλιτέχνες και άνθρωποι του πνεύματος καταγγέλλουν τις επιθέσεις που δέχτηκε η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων γιατί επέλεξε κείμενο του Γιώργου Ιωάννου («Στου Κεμάλ το σπίτι») για το θέμα των εξετάσεων στη Νεοελληνική Λογοτεχνία: «Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια, η λογοτεχνία και οι διάκονοί της, συγγραφείς, εκδότες, εκπαιδευτικοί, αναγνώστες, βρισκόμαστε υπόλογοι σε μερίδα πατριδοκαπήλων, οι οποίοι ελέω τηλεοπτικής και δημοσιογραφικής ασυλίας μάς στήνουν ξανά στον τοίχο με πρόσχημα πάντα τα δήθεν αντεθνικά μας φρονήματα…..».

»Το κείμενο υπογράφουν μεταξύ άλλων (ζητώ συγνώμη για την επιλεκτική αναφορά) και οι: Παντελής Βούλγαρης, Ρέα Γαλανάκη, Ντόρα Γιαννακοπούλου, Δημήτρης Γκιώνης, Κική Δημουλά, Λένα Διβάνη, Ζυράννα Ζατέλη, Γιάννης Κακουλίδης, Ιωάννα Καρυστιάνη, Χριστόφορος Κάσδαγλης, Μήτσος Κασόλας, Θανάσης Καστανιώτης, Νίκος Κουνενής, Ροβήρος Μανθούλης, Νίκος Α. Μάντης, Πέτρος Μάρκαρης, Παύλος Μάτεσις, Μιχάλης Μοδινός, Γιώργος Μπράμος, Θανάσης Θ. Νιάρχος, Αλέξης Πανσέληνος, Κωστής Παπαγιώργης, Τάσος Ρούσσος, Αντώνης Σουρούνης, Αρης Σφακιανάκης, Κωνσταντίνος Τζούμας, Μαρία Φακίνου, Θανάσης Χειμωνάς, Ανταίος Χρυσοστομίδης..
»Ας ελπίσουμε πως από την Ελλάδα του Άκη Τσοχατζόπουλου, του Αντώνη Σαμαρά και του Χουντόδουλου, θα περάσουμε σε μια Ελλάδα λιγότερη φοβική, πιο ευρωπαϊκή και πιο λογική. Άλλωστε περιθώρια για σπατάλες και λάθη δεν υπάρχουν πλέον. Αυτές οι πατριωτικές πολιτικές μας επτώχευσαν. Εξοπλίστηκε η Ελλάδα σαν αστακός, γέμισε έτσι τις τσέπες πολλών και τίναξε τα νοσοκομεία της στον αέρα, μεγαλοπιάστηκε να βλέπει παντού εχθρούς σαν την Αλβανία του Χότζα, ο εχθρός της όμως βρίσκεται εντός των τειχών. Είναι ο κακός της εαυτός».

Ἀναπαραγωγὴ Δημήτρη Κιτσίκη                                             9 Μαΐου 2018


144 comments:

 1. Η διαρκής πολιορκία των ξένων αγαπητέ μου, έσπειρε αγαπητέ μου Όλα αυτά τα "εσωτερικά " προβλήματα .και τώρα που βρήκαν την ευκαιρία τα κοράκια που είμαστε κνοκ άουτ σαν Έθνος ορμάνε να μας κατασπαράξουν. Δέστε Αλβανία,Σκόπια και λοιποί
  .Επιστροφή στην σκανδάλη υπέρ βωμών κ εστιών,Όχι πολύ μπαρουφολογία με γνώμονα πάντα τις Αξίες του Ιησού Χριστού μας.

  ReplyDelete
 2. Τὰ ἐγκλήματα τοῦ 1821 εἶναι ἴσης σημασίας μὲ τὰ εγκλήματα τοῦ γαλλικοῦ 1789.
  Ὄταν τὸ καταλάβουμε, τότε θὰ γραψουμε ἱστορία τῆς προκοπῆς.
  Δὲν προῆλθαν ἀπὸ παρθενογένεση στή μασωνική στοά.

  ReplyDelete
 3. Υγ. Εὰν ἐνδιαφερεστε πραγματικὰ γιὰ τὸν πυρῆνα τῆς Ἑνδιαμέσου Περιοχῆς, θὰ προτιμοῦσα τὸν αὐτόνομο τίτλο ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ, πηγαίνετε (ἄν καὶ αὐτὰ τὰ πράγματβρίσκονται μὲ ἐξωλεκτικὸ διαλογισμὸ καὶ ὄχι διατυπώσεις) στὸ κατὰ Ἰωάνννην. Δὲν ξέρω άν ὁ Ἀγουρίδης ἦταν φιλοκαθολικος, καὶ μὲ τὴν επιφύλαξη μήπως θεωροῦσε τὰ ἰωαννικὰ κειμενα τοῦ ἱδιου Αποστόλου, βάει σὰν πυρῆνα τῆς ὀρθοδοξίας τὶς ἐκκλησιες στὶς ὁποῖες ἀπευθύνεται ὴ Αποκάλυψη. Ἐκεῖ βρίσκει κανεις, ὡ μέγιστε ἱστορικὲ μὲ ἐνστικτο Παλαιέ, τὴν σύνθεση τοῦ ἑλληνικοῦ μὲ τὸ ἰουδαἰκὸ πνεῦμα. Γύρω ἀπὸ τὴν ΕΦΕΣΟ,

  ReplyDelete
 4. Υγ2 Κοντὰ στοῦ Ὁμήρου τὴν γενέτειρα.

  ReplyDelete
 5. Υγτελικό. Τὸ κατὰ Ἰωάννην εῖναι Ἀπολλώνειο, τὰ Συυοπτικὰ κύριε Παλαιὲ εἶναι Διονυσιακά. Ὁ Νῖτσε βρίσκεται στὴν Ἑνδιάμεση Περιοχη.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Προφανώς, για αυτό και τον ασπάζομαι.

   Και όλο το NSDAP εκεί ήθελε να ανήκει. Όχι στην Δύση των Αγγλογάλλων μπουρζουάδων!

   Χαρακτηριστική η τρισμέγιστη φράση του πολλά-βαρύ Göring "Όταν ακούω την λέξη "κουλτούρα", πιάνω το περίστροφο" αναφερόμενος στους θολοκουλτουριάρηδες α λα Παρί, προφανώς!

   Καημένη Γερμανία. Σήμερα είσαι ένα τραβελικό χάλι, βουτηγμένη στην βάρβαρη μηχανολαγνεία και ψόφια κατανάλωση υλικών πτωμάτων. Πώς σε κατήντησαν έτσι τα ξαδέρφια σου;; Τί έπραξες για να σύρεις τέτοιο βαρύ φορτίο;;

   Μα πολύ απλά. Τους θύμιζες τον παλιό καλό τους εαυτό, τον καθαρό και αναμάρτητο, πριν την εξέγερση των αβράκωτων ποπολάρων της Οδού του Τζιν και των παντεσπανίων.

   Ε, για αυτό σε διέλυσαν, σε βίασαν, σου αλλάξαν πρόσωπο και φύλο, με μπόλικο αστικό μέικ απ και σε ρίξαν στους δρόμους σαν νταβατζήδες. Έλα όμως που το bordelo άλλαξε χέρια και ήρθαν τα πάνω-κάτω (βλέπε Ε.Ε.)!   Τί έγραψα πάλι!

   Delete
 6. Δυστυχώς δεν λειτουργούν όλοι οι σύνδεσμοι στο παραπάνω άρθρο.

  ReplyDelete
 7. Θα ήταν ενδιαφέρον να μπορούσαμε να διαβάσουμε τους ανανεωμένους διαδικτυακούς συνδέσμους.

  ReplyDelete
 8. "Εν αρχή ην ο Λόγος"
  Σε μια πολιτεία της προκοπής, της εξέλιξης και της ανθρωπιάς θα πρέπει πάντοτε να τιμονται όλοι οι άξιοι, φίλοι και εχθροί.
  Διότι όλοι προσέφεραν με το έργο τους, διότι από όλους έχεις κάτι να πάρεις, είτε προσέφεραν στην δική σου "ομάδα", είτε στον "άλλων".
  Ένα και μόνον πράγμα δεν πρέπει ουδείς να λησμονεί, την μάχη κατά της βαρβαρότητας από όπου αυτή κι αν προέρχεται.
  Η Αλήθεια πλησιάζετε, όπως έχει πει πάμπολλες φορές και ο κύριος Κιτσίκης, μονάχα μέσω της διαλεκτικής και της συνθέσεως και διά τούτο ο δογματισμός καταστρέφει.
  Βέβαια και ο Ελληνικός στρατός προέβη σε βαρβαρότητες, όπως και ο κάθε στρατός πέραν πάσης αμφιβολίας διότι έτσι είναι η φύση των μαζών, έχει και καλούς μέσα στους κακούς, διότι η βία φέρνει βία.
  "Εκείνος που αγαπά τον τόπο του, τους δικούς του ονομάζεται Πατριώτης, εκείνος που μισεί τους άλλους Εθνικιστής" είχε πει κάποτε πολύ ορθά ο Στρατηγός Ντε Γκολ, αν ενθυμούμαι σωστά.
  Δεν είναι λάθος απόλυτο το να αγαπάς τον τόπο σου, τους δικούς σου, να είσαι Πατριώτης.
  Αλλοίμονο άλλωστε.
  Τον Κεμάλ τον σέβεσαι, δεν τον τιμάς.
  Της θηριωδίες του Ελληνικού στρατού, τις καυτηριάζεις, δεν τις επαινεις. Ποτέ μα ποτέ όμως δεν ξεχνάς τις πατρίδες που είχες κι έχασες.
  Για να είσαι είσαι ελεύθερος θα πρέπει να μπορείς να υπερασπισεις τον εαυτό σου και για να μπορείς να υπερασπισεις τον εαυτό σου πρέπει να έχεις ισχύ.
  Ιδανικό κράτος το Ισραήλ με φοβερό ελάττωμα τον δογματισμό του.
  Ο εβυθής μαθαίνει από τα λάθη του, ο ευφυής από τα λάθη των άλλων. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα λοιπόν.

  ReplyDelete
 9. Ἀπὸ σημερινὴ ἀνάρτησί μου στὸ Facebook:
  Ὁ Λένιν καθιέρωσε τὴν 8η Μαρτίου ἐπίσημη άργία πρὸς τιμὴν τῆς ἀγωνιζομένης γυναίκας. Ἡ κομμουνίστρια μητέρα μου Ἡρακλειώτισσα Μπεάτα Πετυχάκη-Κιτσίκη ἐγκατέλειψε τὰ σαλόνια τοῦ Κολωνακίου γιὰ νὰ ἀγωνισθῆ στὸ πλευρὸ τοῦ λαοῦ της καὶ κατεδικάσθη σὲ θάνατο ἀπὸ στρατιωτικὸ δικαστήριο τοῦ Ἐμφυλίου τὸ 1948, ἀλλὰ ποτὲ δὲν ὑπέγραψε δήλωσι μετανοίας. Ὡς υἱός της, ἐγὼ ὁ Δημήτρης Κιτσίκης, προσκυνῶ τὸ ἁγιασμένο χῶμα τῆς Κρήτης ποὺ τὴν ἐγέννησε καὶ δημοσιεύω ἐδῶ δύο φωτογραφίες της ὡς Ἑλασίτισσας τὸ 1944 καὶ ὡς ἐθελοντρίας ἀδελφὴ στὸν Εὐαγγελισμὸ θεραπεύοντας τοὺς ὁπλῖτες μας τοῦ ἀλβανικοῦ μετώπου τὸ 1940, παθαίνοντας ἕλκος στομάχου μὲ τὴν άκατάπαυστη φροντίδα της πρὸς τοὺς τραυματίες ἀλβανομάχους.Ζήτω ἡ Κρήτη ποὺ γεννᾷ τέτοιες γυναῖκες!
  1 - Φωτογραφία τῆς Μπεάτας Κιτσίκη
  2 - Φωτογραφία τῆς Μπεάτας Κιτσίκη
  Τὴν παραπάνω δημοσίευσι τὴν ἔκαμα πρὸ ἑνὸς ἔτους καὶ τὴν ἔχω ἀναπαράγει μέχρι θανάτου στὴν καρδιά μου διότι ἐκφράζει τὸν ὅρκο ποὺ ἔδωσα παιδὶ ἔγκλειστο σὲ σχολεῖο στὴν Γαλλία νὰ ἀφιερώσω τὴν ζωή μου στὴν μνήμη τῆς μητέρας μου Ἑλλάδος γιὰ νὰ τὴν βγάλω ἀπὸ τὴν φυλακὴ τοῦ δυτικοῦ ἰμπεριαλισμοῦ ὥστε νὰ ἐπανεύρῃ τὴν δεσπόζουσα θέσι της στὸ κέντρο τῆς Ἐνδιαμέσου Περιοχῆς ὡς συμπαντικὸ κράτος τοῦ Αἰγαίου.
  Σήμερα,μετὰ τὴν ἧττα τοῦ Δημοκρατικοῦ Στρατοῦ τὸ 1949,ἡ Ῥωσία, ὡς ὀρθόδοξη μεγάλη ἀδελφή μας, τῆς ὁποίας τὴν γλῶσσα τόσο ἠγάπη καὶ ὡμίλη ἡ Μπεάτα Κιτσίκη, παραμένει ἐπικίνδυνη νὰ μᾶς ἀπορροφήσῃ λόγῳ διαφορᾶς ἰσχύος καὶ πρέπει νὰ εἴμεθα προσεκτικοί.Ἐπίσης ὁ κοινὸς παρανομαστὴς φασισμοῦ καὶ κομμουνισμοῦ, ὁ Γάλλος ἀναρχοσυνδικαλιστὴς Σορέλ, πρέπει νὰ μᾶς ὁδηγῇ στὴν σκιὰ τοῦ ἐθνικομπολσεβικισμοῦ ὡστε νὰ ξεπεράσουμε στὴν Ἑλλάδα, μιὰ γιὰ πάντα, τὸ ἀδελφοκτόνο μῖσος μεταξὺ φασιστῶν καὶ κομμουνιστῶν πρὸς χάριν ὀρθοποδήσεως τοῦ Γένους τῶν Ἑλλήνων. Ἆραγε ἡ Χρυσῆ Αὐγὴ θὰ ἐπιτύχῃ ἕνα τόσο σχεδὸν ὑπεράνθρωπο ἐπίτευγμα. Οὐσιαστικά, μόνον ἕνας Ἕλλην ἥρως θὰ τὸ ἐπιτύχῃ.Ἄν καὶ ἡ Ἱστορία δὲν ἐπαναλαμβάνεται ποτὲ ἐπακριβῶς, ὑπενθυμίζω πὼς στὴν Κούβα ὁ Κάστρο ἀρχικὰ συνήντησε τὴν σθεναρὴ ἀντίθεσι στὸ πρόγραμμά του τοῦ κομμουνιστικοῦ κόμματος τῆς Κούβας. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 10. Πῶς θὰ γιατρευτῆι τὸ Σχῖσμα;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Μέσω του Ισλάμ.

   Delete
  2. Το θέμα είναι τί είδους Ορθοδοξία θα έχεις μετά.

   Ρωσσική για Κωνσταντινουπολίτικη;;

   Η τελευταία πάντως έχει μία ελπίδα λόγω της αρνήσεως υποταγής των Δυτικών στους Σλαύους. Ναι μεν θέλουν την πατρώα Πίστη αλλά όχι τους Σλαύους. Ε, θα έρθουν σε εμάς. Αφού πρώτα περάσουν από τους τζιχαδιστές βέβαια. Αφού ο Φασισμός εν τή Δύσει είναι γιαλαντζί ντολμάς, όπως γράφω συνεχώς εδώ και 2 χρόνια, μονάχα ο Ισλαμισμός στέκει ικανός να διαλύσει την τελείως έκφυλη και σάπια Δυτική αστική ψευδο-κοινωνία.

   Εάν είχαμε μυαλό συνεπώς, θα χρησιμοποιούσαμε τους Μουσουλμάνους ως όπλο κατά της Ε.Ε. Αυτό είχε προτείνει ο Καμμένος. Προς τιμήν του.

   Delete
  3. Τί είδους;;

   Φαναριώτικη ή Μοσχοβίτικη;;

   Delete
 11. Yγ. Γιατὶ ἡ Ῥωσσία ἑμφανίζεται σἀν ἐχθρός μας."Δύο Ῥῶμες ἔπεσαν. Ἡ τρίτη,ἡ Ῥώμη, ἀντέχει. Δὲν θὰ ὑπάρξηι τέταρτη". Πρίτς ποὺ ἔπεσε ἡ δεύτερη! Λέμε ἐμεῖς. Συνεπῶς ἡ Ῥωσσία εἶναι ΣΥΜΜΑΧΟΣ τῆς Δύσης. Καἰ διαχρονικὰ τἠν ἔχουμε καραπτήσηι στἠν Ἑλλάδα γιατἰ δἐν λέμε νὰ τὸ καταλάβουμε.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Πολύ σωστά.

   Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος η Ελλάδα με τεραστία Ρωμαίηκη και προ-Χριστιανικλη πολιτιστική κληρονομιά (η οποία πολεμάται δυστυχώς από το τωρινό σάπιο κρατίδιο) να έχει ανάγκη όλες τις βάρβαρες πρώην νομαδικές φυλές του Βορρά, ήτοι Γερμανούς (Φράγκους, Αγγλοσάξωνες) και Σλαύους (Ρώσους, Ουκρανούς, Σέρβους κλπ) ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της. Δεν πρέπει και δεν θα γίνουμε εμείς επίσης, αποικιακή μάχαιρα στην καρδιά της Ενδιαμέσου Περιοχής, όπως είναι το σημερινό Σιωνιστικό (και όχι θρησκευτικό Ιουδαϊκό) Ισραήλ. Επειδή μείναμε μονάχα με το αρβανίτικο εθνοκράτος ως πολιτική οντότητα δεν θα αυτοκτονήσουμε εμείς όπως κάνουν οι Εβραίοι. Άλλωστε την στιγμή που ανήκουμε στον Ενδιάμεση Περιοχή από τα πανάρχαια χρόνια ως πρώτον ηγέτες της και δεύτερον ασπίς της κατά της βαρβαρικής Δύσεως, οφείλουμε θέλουμε δε θέλουμε (και εγώ λέω θέλουμε) να συνεργαστούμε με την Τουρκία ΚΑΙ το Ιράν ώστε να ανυψώσουμε ενιαίο φράγμα κατά των βάρβαρων Ευρωπαϊκών φυλών στον Βορρά και των αποικιοκρατών στον Νότο.

   Delete
  2. Δἐν καταλαβες. Ἡ Δεύτερη Ῥώμη στέκει δὲν θὰ ὑπάρξηι τρίτη.

   Delete
  3. Σωστά.

   Απλά είναι σε αδρανοποίηση σαν το παλιό μου λάπτοπ.

   Delete
 12. Υγ2. Ὁλόκληρη ἡ Ἑλλάδα εἶναι μιἀ Οὐνία. Ἡ πραγματικὴ ἕνωση μὲ καμία ὑποχώρηση στὴν Ὁρθοδοξία εἶναι ὁ στόχος τοῦ ἑλληνισμοῦ καὶ ὄχι ἡ κεφαλονίτικη σκούφια τοῦ τρελλοῦ Ἰωάννη Μεταξᾶ.

  ReplyDelete
 13. Ο Καθηγητής γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο φἐισμπουκ ότι εμείς ως Χριστιανοί οφείλουμε να λάβουμε θέση υπέρ του εβραϊκού κράτους Ισραήλ και κατά του Σιιτικού Ιράν, διότι το Ιράν στηρίζει την Χαμάς.

  Το Ισραήλ μαζί με τις ΗΠΑ και τις λοιπές Δυτικές χώρες δεν ήταν αυτό που χρηματοδότησε και χρηματοδοτεί το ΣΥΝΟΛΟ των Σουννιτών γουαχαμπιστών/σαλαφιστών/τζιχαδιστών (οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί από σοβαρούς μουσουλμάνους θεολόγους σαν τον Ιμράν Ναζάρ Χοσεΐν (http://katehon.com/person/imran-hosein), ως τακφιριστές που παραποιούν το αληθινό Ισλάμ. Ο Κοσμάς Μεγαλομμάτης ανάλογη θέση έχει δε λάβει όχι μόνον για τους τζιχαδιστές αλλά και για το σύνολο του σημερινού αραβικού ισλάμ ως παραποιημένο, βασισμένο στον παραποιητή με μίσος για τις άλλες δύο Αρβααμικές θρησκείες Ibn Taimiya (https://greeksoftheorient.wordpress.com/2018/04/17/%CF%83%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CE%B2/)) του ISIS, της Αλ-Νούσρα και πολλών άλλων παραφυάδων τους με στόχο τον κατακερματισμό της Μέσης Ανατολής;; Αυτοί λοιπόν οι τζιχαδιστές σουννίτες, τα προϊόντα της Ισραηλινής και Δυτικής εξωτερικής πολιτικής δεν είναι αυτά που σφάγιασαν και σφαγιάζουν εκατομμύρια χριστιανούς σε Ιράκ, Λιβύη και Συρία;; Αυτοί δεν διέλυσαν σύν τοίς άλλοις πλήθος αρχαιοτήτων στην Μέση Ανατολή;; Δεν είδα την διεθνή κοινότητα τότε να έπραξε τίποτα.

  Αντιθέτως, το Ιράν όχι μόνον στηρίζει τον Μπααθιστή Άσαντ στην Συρία, ο οποίος έχει προστατεύσει τους Χριστιανούς εκεί και πολεμούν μάλιστα στο πλευρό του (https://en.wikipedia.org/wiki/Guardians_of_the_Dawn) αλλά πολεμά με τις Σιιτικές του μονάδες κατά των σφαγέων των Χριστιανών σουννιτών γουαχαμπιστών σε Συρία και Ιράκ (PMU). Το Ιράν δε ούτε σφάζει Χριστιανούς ούτε έχει ποτέ καταστρέψει αρχαιολογικά μνημεία, δείχνοντας μεγάλη ανοχή στην προ-Ιαλαμική Ζωροαστρική θρησκεία η οποία ασκείται και σήμερα ακόμη στο Ιράν.

  Θα περίμενα να ήσασταν πιο δίκαιος κύριε Καθηγητά και όχι να καταδικάζετε το Ιράν μόνον και μόνον επειδή εξοπλίζει (μαζί με τους άραβες σουννίτες) την Χαμάς. Οφείλετε να συμπεριελάβετε και τα παραπάνω στοιχεία όταν ζυγίζετε τα δύο κράτη.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Γιαννης ΑποστολοπουλοςMay 11, 2018 at 1:47 AM

   Παρα πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου θίγοντας όντως τα σημεία που έπρεπε να θιχτούν. Την ΐδια ακριβώς άποψη με την δική σου στα συγκεκριμένα θέματα που έθιξες είναι και η δική μας. Χωρίς να θέλω να δώσω απάντηση για τον Κ . Κιτσικη, θα κανω μια υπόθεση για το πώς σκέπτεται, μπορεί σωστή μπορεί λανθασμένη. Εφόσον ο Δυτικος πολιτισμός βάλλεται, και εφόσον ο ελληνισμός, ο πλανητικος ελληνισμός είναι Δύση, και εφόσον η Κίνα είναι ο μεγάλος εχθρός της Δύσης, και εν όσων το Ιραν των μουλάδων( με όλα αυτά που είπες, ότι προστατεύει τους χριστιανούς, ότι βοηθάει τον Ασσαντ, κοκ) συντάσσεται με την Κίνα και όχι με την Δύση, για τον Τραμβιο για τον Κιτσικη , και για όλους τους Δυτικούς, το Ιραν πρέπει να είναι εχθρός μας, παρόλο που προστατεύει τους Χριστιανούς τους εβραίους και όλα τα αλλά που ανέφερες. Το δίκαιο και το άδικο στην εξήγηση των μεγάλων είναι , αυτος που τάσσεται με εμάς στην εκάστοτε στιγμή της ιστορίας είναι δίκαιος, και αυτος που τάσσεται με τους εχθρούς μας είναι άδικος ακόμα και εάν βοηθάει Χριστιανούς και ας σώζει εβραίους κοκ. Ο Κίσινγκερ είχε πει κάποτε, « η σωστή διανόηση είναι αυτή που εξυμνεί την άρχουσα τάξη». Ο « κομμουνιστής» κ. Κιτσικης σε αυτό το σημείο της ιστορίας ταυτίζεται με τον κ. Κίσινγκερ. Για μια ακόμη φορά τα σχόλια σου κατά εμάς ήταν παρα πολύ σωστά. Φιλικά, Γιάννης Αποστολοπουλος.

   Delete
  2. Γιάννη να με συμπαθάς, αλλά όταν γράφεις ότι ο Δημήτρης Κιτσίκης είναι δυτικός, επειδή διαφωνείς μαζί του για την θέση, που παίρνει δημοσίως και με θάρρος στο θέμα του Ιράν, σημαίνει ότι δεν έχεις μελετήσει το έργο του (το οποίο μας έβγαλε από τον δυτικό λαβύρινθο), ούτε έχεις πληροφορηθεί για τον βίο του.
   Δεν ήταν πρωτεργάτης της ελληνοτουρκικής συνεργασίας;
   Δεν ήταν από τους πρωταγωνιστές της προσέγγισης με το Ιράν;
   Δεν εδίδαξε στα Κινεζικά πανεπιστήμια;
   Δεν υπήρξε ο ίδιος και η αείμνηστη μητέρα του από τους πρωτοπόρους της ελληνοκινεζικής φιλίας και συνεργασίας τον καιρό μάλιστα του ψυχρού πολέμου, που η Κίνα ήταν ο παρίας της διεθνούς (δυτικής) κοινότητος και όχι σήμερα που την γλύφουν όλοι για να τα οικονομήσουν;
   Ποιός είναι ο λόγος να μας εξηγήσεις πως σκέπτεται ο αγαπητός μας ιστοδεσπότης;
   Γιατί εκτίθεσαι;
   Ένα γκουγκλάρισμα να έκανες, δεν θα έγραφες αυτά που γράφεις.

   Delete
  3. Σε ευχαριστώ και κατανοώ το σκεπτικό σου αλλά διαφωνώ και μάλιστα καθέτως.

   Την στιγμή που η Δύση βασίζεται σε έναν ψευδο-Ελληνισμό και κυρίως στην άρνηση της Χριστιανικής πίστεως και τον Σατανισμό από γεννήσεώς της (15ος αιών), όποιος την ασπαστεί και πατριός ακόμα (Ελλάδα), θα νοσήσει και θα πεθάνει. Καλά γράφει ο Καθηγητής ότι και να..."νικήσει" στον επερχόμενο Σινικό Αρμαγγεδδώνα, η νίκη θα είναι πύρρεια δηλαδή θα ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Σύν τοίς άλλοις, η Δύση ΣΠΙΛΩΣΕ τον Ελληνισμό και τον Χριστιανισμό με τις πράξεις της αντί να τους υμνήσει. Σπίλωσε ακόμα και την Λευκή Φυλή. Σπίλωσε πράγματα τρίτων που ΔΕΝ της ανήκαν. Για ρώτα κάποιον μη-Λευκό να δεις τί θα σου πει όταν αντικρίζει έναν Λευκό. Αποικιοκρατία, σκλαβιά, μίσος, εκμετάλλευση, κατωτερότητα. Εγώ τί φταίω μαζί με πόσους άλλους μη-Δυτικούς Λευκούς να τραβώ τον βραχνά αυτόν;; Το ίδιο ισχύει για την παραποίηση που έκανε σε Χριστιανισμό και Ελληνισμό. Ο τελευταίος Έλλην (με πρότυπο την φυλετική Σπάρτη) εν τή Δύσει υπήρξε ο Χίτλερ, παρότι Τευτονικής εκδόσεως. Μετά από αυτόν, το τίποτα σαν το ποίημα του Σεφερλή στην γνωστή επιθεώρηση.

   Συνεπώς, όχι. Εάν ακολουθήσουμε το αυτοκτονικό Ισραηλινό μοντέλο ναι μεν θα έχουμε βραχυπρόθεσμα "οφέλη" από τους...χορηγούς-νταβατζήδες μας (βλέπε ΗΠΑ) αλλά θα θυσιάσουμε την ψυχή μας, δρώντας ως αποικιοκρατικά πιόνια στην Ενδιάμεση Περιοχή, τραβώντας επάνω μας όλο το μένος των αγανακτισμένων Λαών της, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούμε από τις κοιτίδες μας όπως θα πάθει σίγουρα το Ισραήλ στο εγγύ μέλλον, με γενοκτονία πολύ χειροτέρα εκείνης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

   Μία συνομοσπονδία ή έστω συμμαχία Ελλήνων, Τούρκων και Ιρανών (με την προσθήκη Αλβανών, Ρουμάνων και φυσικά Κυπρίων) όχι μόνον θα μας απεγκλώβιζε από τις Δυτικές αλυσίδες και θα εξέθετε γυμνή την δήθεν "Ελληνική" βάρβαρη Δύση των Γερμανο-Λατίνων, αλλά κυρίως θα ΘΩΡΑΚΙΖΕ τον κορμό του πολιτισμού της Ενδιαμέσου Περιοχής (μία περιοχή που ξεκινά από τις δύο όχθες του Αιγαίου και καταλήγει στην Περσία) από τους φοβερούς κινδύνους των καπιταλιστικών και αποικιοκρατικών κρατών (ΗΠΑ, Ε.Ε., Ρωσσία, Κίνα, Αραβικά κράτη) πέριξ της.

   Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

   Delete
  4. Γιαννης ΑποστολοπουλοςMay 12, 2018 at 4:33 AM

   Απαντηση στο σχόλιο του Ρωμηου May 11, 2018 at 1:43 PM

   Το σχόλιο μου ήταν μια απάντηση στη θέση του παλιού, που έγραψε « Ο Καθηγητής γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο φἐισμπουκ ότι εμείς ως Χριστιανοί οφείλουμε να λάβουμε θέση υπέρ του εβραϊκού κράτους Ισραήλ και κατά του Σιιτικού Ιράν, διότι το Ιράν στηρίζει την Χαμάς».

   Και συνεχίζεις

   Δεν ήταν πρωτεργάτης της ελληνοτουρκικής συνεργασίας; Δεν ανέφερα τίποτα για το αν ήταν η δεν ήταν, προφανώς και ήταν, αλλά δεν ήταν αυτό το συγκεκριμένο σημείο του σχολίου στο οποίο αναφέρθηκα.
   Δεν ήταν από τους πρωταγωνιστές της προσέγγισης με το Ιράν; Ομολογώ πως δεν μου αρέσει να υιοθετώ την θέση του ξερόλα, δεν γνωρίζω λεπτομέρειες, έχω διαβάσει τον ίδιον να γράφει πως προσπάθησε να παρουσιάσει την Ελληνική ορθοδοξία και τις Ελληνικές θέσεις και τα κοινά στοιχεία μας με τον περσικο πολιτισμό, αναμφισβήτητα προς τιμήν του. Τον εχω ακούσει επίσης να λέει πως ένα βασιλικο καθεστώς στο Ιραν τύπου Σάχη ( με την SAVAK, με τις εκτελέσεις αντιφρονούντων , με την εξάρτηση του από τις ΗΠΑ κοκ) θα ήταν προς συμφέρον της Δύσης και έχει εκθειάσει ουκ ολίγες φορές τον Τραμβιο που προσπαθεί μαζί με τον Μπολτον που επίσης έχει εκθειάσει να καταφέρει κάτι τέτοιο.
   Δεν δίδαξε στα Κινεζικά πανεπιστήμια; Δεν το αμφισβήτησα ούτε αυτό, δεν καταλαβαίνω τη σχέση που μπορεί να έχει αυτό, με το συγκεκριμένο θέμα του παλιού, πάνω στο οποίο βασίστηκε η απάντηση μου.
   Δεν υπήρξε ο ίδιος και η αείμνηστη μητέρα του από τους πρωτοπόρους της Ελληνοκινεζικής φιλίας και συνεργασίας τον καιρό μάλιστα του ψυχρού πολέμου, που η Κίνα ήταν ο παρίας της διεθνούς (δυτικής) κοινότητος και όχι σήμερα που την γλύφουν όλοι για να τα οικονομήσουν; Ούτε αυτό αμφισβητήθηκε από εμάς, ακόμα δεν κατανοούμε γιατί αναφέρεις όλα αυτά τα παραδείγματα τα οποία δεν αμφισβητήθηκαν από εμάς ποτέ, πουθενά.

   Ποιός είναι ο λόγος να μας εξηγήσεις πως σκέπτεται ο αγαπητός μας ιστοδεσπότης; Παρακαλώ όταν κάποιος αποφασίζει να απαντήσει στο σχόλιο κάποιου συσχολιαστου ας το διαβάζει προσεκτικά, γιατί η δημιουργία παρεξηγήσεως των λέξεων είναι πολύ εύκολη. Τούτο είναι που έγραψα « Χωρίς να θέλω να δώσω απάντηση για τον Κ . Κιτσικη, θα κανω μια ΥΠΟΘΕΣΗ για το πώς σκέπτεται, μπορεί σωστή μπορεί λανθασμένη.» Εκαμα μια υπόθεση για το πώς μπορεί να σκέπτεται ο Κ. Κιτσικης, βάση της πολιτικής και των γεγονότων που χαράζονται το 2018, πιστεύω ότι έχω αυτό το δικαίωμα, βάση της ελευθέριας της έκφρασης, και προσέθεσα ότι, μπορεί να είναι σωστή, μπορεί λανθασμένη, δηλαδή μπορεί να ερμηνεύω την άποψη του σωστά μπορεί να την ερμηνεύω λάθος. Ο μονος αρμόδιος που μπορεί να κρίνει την ορθότητα η το λάθος της ερμηνείας της σκέψης του εκ μέρους μας, είναι προφανώς ο ίδιος.
   Γιατί εκτίθεσαι; Αυτό είναι άποψη δική σου, προσωπική εχεις δικαίωμα να το νομίζεις, αλλά δεν πιστεύω ότι με αγγίζει και την αντιπαρέρχομαι. Φιλικά, Γιάννης Αποστολοπουλος.

   Delete
  5. Γιαννης ΑποστολοπουλοςMay 12, 2018 at 5:24 AM

   Απάντηση στο σχόλιο του παλιού May 11, 2018 at 5:19 PM

   Όπως και στην απάντηση μου προς τον Ρωμιό, κανω την ίδια παράκληση/ προτροπή στους σχολιαστές που αποφασίζουν να απαντήσουν στα σχόλια συσχολιαστον τους να διαβάζουν ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ, τα κείμενα διότι η παρερμηνεία των λέξεων του καθενός από εμάς είναι πολύ εύκολο να οδηγήσει σε λαθεμένα νοήματα.

   Γράφεις «Σε ευχαριστώ και κατανοώ το σκεπτικό σου αλλά διαφωνώ και μάλιστα καθέτως».

   Το σκεπτικο στο οποίο αναφέρεσε και διαφωνείς ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟ. Το ξαναλέω άλλη μια φορά για να γίνει αντιληπτο. ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟ.

   Το σχόλιο μου ήταν βασισμένο σε μια ΥΠΟΘΕΣΗ, για το πώς ΠΙΘΑΝΟΝ να ερμηνεύει ο κ. Κιτσικης τα πολιτικά γεγονότα που χαράζονται από τις ΗΠΑ, σαν ηγέτιδα δύναμη του δυτικού κόσμου το ε τος 2018, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τον μέγιστο εχθρό που αμφισβητεί την παντοδυναμία των ΗΠΑ από το τέλος του ΒΠΠ, και ποια θα πρέπει να είναι η στάση των κρατων της ΕΠ σε αυτή την αναμέτρηση.

   Ανέφερα συγκεκριμένα, ότι μπορεί να κανω λάθος στην ερμηνεία της σκέψης του κ. Κιτσικη η μπορεί να είμαι σωστός. ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΘΕΣΗ για το αν τα γεγονότα ΠΡΕΠΕΙ να είναι έτσι η δεν ΠΡΕΠΕΙ να είναι έτσι. ΕΡΜΗΝΕΙΑ της σκέψης του κ. Κιτσικη έκανα. Μπορεί να μου πει ο καθείς, είσαι λάθος. ΕΝΤΑΞΕΙ καμία καμία αντίρρηση.

   Ο Ρωμιός εξέθεσε ένα κατεβατο με τα credentials του Κ. Κιτσικη, λες και αμφισβήτησα ποτέ όλα εκείνα που ανέφερε για τον κ. καθηγητή. Μιλάμε την ίδια γλώσσα και ο ένας δεν κατανόει τον άλλον. Αυτό και τίποτα άλλο. Φιλικά, Γιάννης Αποστολοπουλος.

   Delete
  6. Άρα, Γιάννη, δέχεσαι ότι ο πλανητικός ελληνισμός δεν είναι Δύση;

   Delete
  7. Γιάννη αρπάζεσαι δίχως λόγο πνιγμένος σε μία κουταλιά νερού.

   Αντι να διακρίνεις την ουσία του σχολίου μου παραξηγιέσαι με μικρο-εγωισμούς. Κρίμα.

   Delete
 14. Υ.Γ.

  Η Χαμάς χαίρει μεγάλης στηρίξεως από Κατάρ και Τουρκία. Μάλιστα πολλοί εντός της, βλέπουν την Ερντογανική Τουρκία ως Ισλαμικό μοντέλο για την Χαμάς. Επιπροσθέτως, η Χαμάς ανήκει στην ίδια διεθνή οργάνωση Σουννιτών Ισλαμιστών με τον Ερντογάν και το ΑΚ Parti, την Μουσουλμανική Αδερφότητα.

  Συνεπώς, δεν λαμβάνει όλη ή έστω την κυρία στήριξή της, η Χαμάς, από το Ιράν, το οποίο εκτός αυτού, χρησιμοποιεί κυρίως την Χεζμπολλάχ ως βραχίονά του.

  ReplyDelete
 15. ...ἡ φύση τῆς ἐξουσίας στἠν Ἑλλάδα εἶναι διπλὴ κατοχή - Τουρκοφραγκοκρατία (ζητῶ κοπυράιτ). Ἡ τριπλὴ κατοχὴ 41-44 ἦταν τὀ πανηγύρι τοῦ διαβόλου. ΠΡΙΝ τἠν τουρκοφραγκοκρατία, στὀ Βυζάντιο, πάλι ὑπῆρχε διπλὴ κατοχή- ῥωμαιοοἱκογενειοκρατία. ΜΙΑ εἶναι ἡ έλεύθερη κοινωνία, ἡ χριστιανική, ἑκείνη ποὺ δἐν ἔχει κράτος, ὄχι ἐπειδἠ μαζεύονται σαρανταδύο βλαμμένοι καἰ τἠν φτιάχνουνε, σὰν τοὺς Φιλικούς, ἁλλὰ ἑπειδὴ ἐγὼ ὁ Λοῦκος καὶ σεῖς χωριστὰ καἰ μαζὶ ἀρνούμεθα παντελῶς τὸ κράτος. Ὁ Ποῦτιν τὸ ἑνσαρκώνει. Ποῦτιν, Μπάμπαλης, Βασίλειος Βουλγαροκτόνος εἶναι κρατος, Μεταξᾶς, Ἁνδρέας Παπανδρέου,Βουγιουκλάκη, εἶναι οἱκογενειοκρατία (πατρίκιοι).

  ReplyDelete
 16. Η ανατροπή του Ιρανικού καθεστώτος (και όχι αυτό καθ΄εαυτό το Ιράν και οι Σιίτες σύμμαχοί του) δεν είναι στόχος μόνο του Τράμβιου, είναι στόχος της Αμερικής.
  Και η πολιτική Ομπάμα στόχο είχε την ανατροπή του Ιρανικού καθεστώτος. Απλώς επεδίωκε να την επιτύχει με άλλη μέθοδο.
  Η διαφορά είναι μεθοδολογική και ενδοαμερικανική.
  Και γιατί η Αμερική τα έχει με το Ιρανικό καθεστώς;
  Όπως τα έχει και με τον Ερντογάν (το πραξικόπημα εναντίον του οποίου έγινε επί των ημερών Ομπάμα) και με τον Πούτιν;
  Την απάντηση μας την έχει δώσει ο καθηγητής Πρεβελάκης με το άρθρο του της 3ης Δεκεμβρίου 2017 στην Καθημερινή (αντιγράφω):
  “Σ​​τις 22 Νοεμβρίου (2017) ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Χασάν Ροχανί συναντήθηκαν στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής. Για πρώτη φορά από τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από τις διαπραγματεύσεις απουσίασαν οι δυτικές δυνάμεις. Οι κληρονόμοι των παλαιών αυτοκρατοριών εισήγαγαν ένα νέο «δόγμα Μονρόε» για τη Μέση Ανατολή. Οπως δήλωσαν σαφώς οι Ιρανοί, σκοπός είναι να αποκλεισθούν «οι έξωθεν παρεμβάσεις», δηλαδή οι δυνάμεις οι οποίες επί εκατονταετία καθόριζαν τις μοίρες των λαών της περιοχής: οι Αγγλοι, οι Γάλλοι, οι Αμερικανοί. ”
  Εγώ, ως διακηρυγμένος οπαδός της ενότητος της ενδιάμεσης περιοχής και της πολιτικής της ακόμη και βιαίας εκδίωξης των δυτικών από την περιοχή μας (που ενεκαινίασε ο Σαλαντίν), τάσσομαι με την πολιτική του Ιρανικού καθεστώτος.
  Γιατί και δικός μου σκοπός όπως και ο σκοπός του Μεγάλου Φωτίου, του Σαλαντίν, του Μάρκου του Ευγενικού, του Εβρενού, του Βαγιαζήτ (Κεραυνού), του Ζαγανού, του Φατίχ, του Σχολάριου,της Πατρικής Διδασκαλίας (του Γρηγορίου του Ε δηλαδή) είναι ο ίδιος με των Ιρανών.
  Να αποκλεισθούν “οι έξωθεν παρεμβάσεις” στην ενδιάμεση περιοχή.
  Διότι όπως ορθώς διέγνωσε και σαφώς διεκήρυξε ο Μέγας Φώτιος οι παρεμβάσεις αυτές θα μας καταστρέψουν (βλ. Γερ. Κακλαμάνης “Το Ανατολικό ζήτημα σήμερα”).
  Αυτό είναι και το νόημα και η πολιτική ουσία του εκκλησιαστικού σχίσματος και όχι τα διάφορα χαζοπατερικογεροντικά και σωτηροζωϊκά και Μεντζελοπουλικά (Εγώ είμαι Εγώ κι άλλος κανένας).
  Ο Φώτιος αρνήθηκε το δικαίωμα επεμβάσεων του πάπα και των Φραγκοαλαμανών εις τα (εκκλησιαστικά και πολιτικά) πράγματα της ενδιάμεσης περιοχής, όπως το είχαν στο παρελθόν αρνηθεί οι πατριάρχες Αλεξανδρείας (βλ, έρις των δύο Διονυσίων).
  Σκοπός δεν είναι να κόψουμε την καλημέρα με τους δυτικούς, σκοπός είναι να μην τους επιτρέπουμε να ανακατεύονται στις δουλειές μας.
  Τι νόημα έχει να καταριέται τον πάπα ένας που επιδιώκει “μια (προτεσταντική) Γραικία ευτυχισμένη στου Χριστού το φως λουσμένη”; Ή στην γόνατα του Σόϊμπλε καθισμένη; Ή υπό του Τραμβίου (στα καπούλια) θωπευομένη (I love Greeks) ;
  Και αυτός πρέπει να είναι και ο σκοπός μιας σημερινής νέας ανατολικής παρατάξεως στην Γραικία. Η παράταξη αυτή δεν πρέπει να αναζητεί την νεκρανάσταση τελειωθέντων και ξεπερασμένων καθεστώτων και πολύ περισσότερο (δυτικών) ιδεολογιών (περιλαμβανομένου και του φασιστοκομμουνισμού), αλλά να χαράξει καινούργια πορεία για την Γραικία στη βάση της νέας γεωπολιτικής πραγματικότητος, που εκφράζει η διακήρυξις του Σότσι.
  Η θεωρία και η πραγματικότητα της ενδιάμεσης περιοχής αποτελεί επαρκέστατη ιδεολογικοπολιτική και γεωπολιτική βάση, πάνω στην οποίαν μπορεί να οικοδομηθεί η (νέα) πολιτική αυτή.
  Όπως είναι φανερό με τον αγαπητό μας ιστοδεσπότη διαφωνούμε. Όχι στην βάση της πολιτικής σκέψεως του (θεωρία της ενδιάμεσης περιοχής), άλλωστε γιαυτό και εκφράζω τη γνώμη μου στην φιλόξενη ιστοσελίδα του, διότι άνευ της βάσεως και των θεμελίων, που παρέχει η θεωρία της ενδιάμεσης περιοχής, δεν στέκεται (ούτε μπορεί να κατανοηθεί) η πολιτική μου σκέψις, αλλά στο δια ταύτα (το δέον).
  Πράγμα εντελώς φυσιολογικό και γόνιμο. Άλλωστε τι θα ήταν η ζωή χωρίς διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις;
  Mια σκέτη πλήξη και ανία.
  Όπως ακριβώς ένας σωτηροζωϊκοτσιριντανικός κύκλος(!) μελέτης της Αγίας Γραφής.
  Ή ένα κήρυγμα του Ανθίμου.
  Ή μια προτεσταντική προσευχή.
  Άκρα του τάφου σιωπή!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Αυτό που δυστυχώς ΔΕΝ κατανοείται από τους περισσοτέρους είναι η βορεία και φοβερή Ρωσσική απειλή η οποία ως ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, δρα ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΗΠΑ, Η ΚΙΝΑ ΚΑΙ Η Ε.Ε.

   Εάν έχουμε γεωπολιτικά μεσάνυχτα και βλέπουμε "ξανθά" φαντάσματα, θα διαλυθούμε με τρόπο πολύ χειρότερο της τωρινής εξωγεννούς αποικιοκρατίας εν Ελλάδι. Διότι η Ρωσσική αποικιοκρατία θα είναι πολύ χειροτέρα της καθαρά οικονομικής (και ηθικής) Δυτικής (Γερμανικής/Αμερικανικής), διότι θα μας αλλοιώσει ανεπιστρεπτί εθνολογικώς και γλωασικώς. Ο κύριος όγκος των Σλαύων θα πέσει επάνω μας και εμείς θα καταντήσουμε "Φιλιππινέζοι" του κάθε Σαββίδη και Ρώαου ολιγάρχη. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα με τον εσωτερικό αποικιοκρατικό διπολισμό σε Βρυξελλικούς Δυτικολάγνους από την μία και Εθνικιστές Ρωσσολάγνους από την άλλη.

   Για τον λόγο ακριβώς αυτόν, αναφέρθηκα επάνω σε σχόλιό μου, σε κοινό άξονα, κοινό ΣΩΜΑ, Ελλάδος-Τουρκίας-Ιράν και ιδανικώτερα και Αλβανίας και Κύπρου.

   Ο κίνδυνος που συντρέχουν τα παραπάνω κράτη με διαμελισμό ή Φινλανδοποίηση (ή πελατισμό) δεν προέρχεται αποκλειστικά από την Δύση. Κάθε άλλο. Και πιστεύουν όλοι οι παραπάνω πλην γραικοφραγκίας, Έρντογαν και Ρουχανί δηλαδή έχουν αντιληφθεί ότι ο κίνδυνος προέρχεται από Βορρά (Καπιταλιστική Ρωσσία) και Ανατολή (Καπιταλιστική Κίνα), όχι μόνον από την Δύση. Απλά η Δύση με την ηλιθία πολιτική της του νταή, κάνει τον κίνδυνο πιο αισθητό και άμεσο. Στο παρελθόν οι Ρώσοι είχαν διεξάγει πολλούς συνεχείς πολέμους ως αποικιοκράτες κατά του Ιράν (τότε Περσίας) αποσπόντας από αυτό σταδιακά εδάφη, κυρίως στα βόρεια συνορά τους, έχοντες ως στόχο την έξοδο στον Περσικό κόλπο. Η Κίνα σήμερον, αντιστοίχως μέσω του πασιγνώστου σχεδίου της αναβιώσεως της Οδού της Μετάξης αποπειράται τον έλεγχο θαλασσίων και οδικών οδών και αξώνων, από την Ασία προς την Ευρώπη.

   Συνεπώς, Ελλάδα, Τουρκία και Ιράν ως κορμός της Ενδιαμέσου Περιοχής βρίσκονται σε κίνδυνο συνθλίψεως μεταξύ των συμπληγάδων Δύσεως-Ρωσσίας-Κίνας. Επιπροσθέτως, από Νόττον όλες οι οντότητες αυτές έχουν να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη εργαλείο εξωτερικής πολιτικής των Δυτικών, τους άραβες τζιχαδιστές γουαχαμπιστές οι οποίοι πριν από 4 χρόνια, είχαν φτάσει στα σύνορα Ελλάδος (Λιβύη), Τουρκίας (ISIS στην Συρία) και Ιράν (ISIS στο Ιράκ).

   Ας βἀλουμε λοιπόν μυαλό και ας προσευχηθούμε τα παραπάνω να γίνουν σύντομα κατανοητά εν Ελλάδι. Στην τελική ας ρίξουμε και καμια πιστολιά εάν βοηθήσει αυτή στν κατανόηση των θανασίμων κινδύνων που συντρέχει και η πατρίδα μας, μαζί με το Ιράν και την Τουρκία.

   Delete
  2. *Και πιστεύω

   Delete
 17. Συγχαρητήρια στον Ρετσέπ Ταγίπ Έρντογαν:

  https://www.rt.com/business/426462-iran-turkey-trade-sanctions/

  Με την κίνησή του αυτή δείχνει πρώτον ότι αποτελεί μία μεγάλη ηγετική μορφή όχι μόνον για την Τουρκία αλλά και όλον τον Ισλαμικό κόσμο! Εύγε και πάλι εύγε! Η στήριξη που δείχνει στο Σιιτικό Ιράν, ο Σουνίτης Έρντογαν, δύναται κάλλιστα να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο αδελφοποιήσεως της Μέσης Ανατολής, ξεπερνώντας την παντελώς εξωγεννή τεχνητή κόντρα Σουνιτών και Σιιτών. Με τις κινήσεις του αυτές πολύ γρήγορα ο Έρντογαν θα αναδειχθεί στον καινούργιο αδιαφιλονίκητο ηγέτη των Σουνιτών της Μέσης Ανατολής και της ΝΑ Ασίας, εκτοπίζοντας τους πλέον τελείως έκφυλους Σαουδάραβες γουαχαμπιστές και δη τον παραποιητή φιλο-Δυτικό Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ο οποίος κοιτά να...Δυτικοποιήσει με "μέτρο" το βασίλειο!

  Δεύτερον, αποδεικνύεται για εμάς τραννή ευκαιρία σανίδος σωτηρίας και προπάντως, ηθικής. Με την απόλυτη σαπίλα που επικρατεί στην Ελλάδα και την Δυτικολαγνεία στο μέγιστο, η Ελλάδα δύναται να σωθεί όχι γινόμενη Ρωσσική αποικία (αντί για Δυτική που είναι τώρα) αλλά πυλών στηρίξεως μίας Ελληνοτουρκικής αιγαιακής δυαρχίας, η οποία θα εξαπλώνεται μέχρι το Ιράν μακρυά από Ρώσσους, Αμερικανούς και Ευρωπαίους αποικιοκράτες, ως ανεξάρτητη οντότητα με επίκέντρο την Ορθοδοξία και όχι πόρνη των Mykonian ψευδο-ισλαμιστών Αράβων σεΐχηδων.

  Πού να βάλλουμε βέβαια εμείς μυαλό. Εμείς θέλουμε να μας φτύνουν και να λέμε "βρέχει". Να μουτζώνουμε τον τόπο μας, εγκαταλείποντάς τον για τον βόθρο της πολυφυλετικής άθεης χρηματικής Ευρώπης και να κορδονόμεθα σαν τα χειρότερα βλαχαδερά ότι πιάσαμε δουλειά (δουλεία) στον "ανεπτυγμένο" (!!!) κόσμο! Ε λοιπόν εάν φάμε Τουρκική φάπα θα μας αξίζει 1000%!

  ReplyDelete
 18. Τὸ εὐρὼ εἶναι εὐκαιρία γιὰ ὀρθόδοξη Εὐρώπη.

  ReplyDelete
 19. Τὀ πρόβλημα εἶναι τὸ δολλάριο ὄχι τὸ εὐρώ. Καὶ δὲν τὸ παραδεχόμαστε διότι εἴμαστε ὅλοι χουντικοἰ καὶ προδότες. Ἑν σχέσει μὲ ἕναν λεπτὀ, εἱρηνικό, θεωρησιακὸ τρόπο ζωῆς. Ἁκόμα καἰ τὀ ΚΚΕ εἶναι φοβᾶμαι στὸ κόλπο.

  ReplyDelete
 20. ...σἐ ἐπίπεδο λαῶν στόχος μας εἶναι Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΙΝΑΣ. Σἐ ἑπίπεδο θρησκειῶν ἡ Ἕνωση μἐ τοὺς καθολικοὺς καὶ τοὺς προτεστάντες μἐ ἀπαλοιφὴ τοῦ φιλιόκβε καὶ τῶν πρωτείων τοῦ Πάπα.

  ReplyDelete
 21. Nὰ πῶ κάτι καὶ γιἀ τἠν ἀνάρτηση. Εἶναι μισὴ ἡ κριτικὴ τῶν ἑμμονῶν Ῥοϊδου καὶ Λασκαράτου. Τὸ ἑθνικὀ ἱδεολόγημα ΕΛΛΑΣ εἶναι μαφιοζικο-μασωνικο-καπιταλιστικο-φραγκικο ἀπὸ τὴν ἁρχὴ μέχρι τὸ τέλος. Τὸ θέμα δὲν εἶναι νὰ καταρρεύσηι. Τὸ θέμα εἷναι νὰ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ τί εἶναι. Ἡ ΕΛΛΑΣ λοιπὸν εἶναι μιὰ ἑμπορικὴ κοινοπραξία ξένων δυνάμεων στὴν καρδιὰ τῆς Ὁθωμανικῆς Αύτοκρατορίας.

  ReplyDelete
 22. Ἀπὸ τὸν λογαριασμό μου στὸ Facebook:

  ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΩΣ ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΜΟΝΑΡΧΗΣ

  Xenophon Vourliotis Μα τι λες, βρε Δημήτρη!;... Τη μια, μας υμνείς τον Ήρωα και Φιλειρηνιστή Ερντογάν, την άλλη τη Χρυσή Αυγή, τώρα τον Άνακτα, όπως σ' αρέσει να τον αποκαλείς. Τι πρεσβεύεις; Μας έχεις όλους μπερδέψει, όλους, εκτός κι αν το κάνεις για να εντυπωσίαζεις το κοινό σου. Να μην πούμε για το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, την 21η Απριλίου, κι εκεί μέσα είσαι, και στην Κύπρο και με τον Παπανδρέου, και με τον Καραμανλή το γέρο, και με το Μακάριο, και με τον Οζάλ και τα κρυφά σχέδιά του για επανενοποίηση των δυο λαών και εσένα πρωθυπουργό στην Κωνσταντινούπολη! Δεν ξέρω και πού αλλού είσαι που δεν μας το έχεις αποκαλύψει! Αξίζει να τα συναρμολογήσεις όλ' αυτά σε Μία Θεωρεία, γιατί αποσπασματικά τα ξέρουμε, μας τα έχεις πει. Αλλά δεν μονιάζουνε, όση καλήν πίστη να έχουμε. Μιαν εξήγηση ή μιαν απολογία ζητούμε, τίποτ' άλλο.

  Dimitri Kitsikis Χενοφῶν, σὲ συγχωρῶ. Δὲν φταῖς ποὺ ἄν καὶ γνωρίζεις, δὲν καταλαβαίνεις. Γνωρίζεις δέ, ὅτι πολλοὶ ἄλλοι δὲν δύνανται, παρὰ τὴν καλή τους θέλησι, νὰ μὲ καταλάβουν. Χρειάζεται νὰ διαβάσουν τὰ 90 καὶ πλέον βιβλία μου καὶ τὰ χιλιάδες ἄρθρα μου καὶ πάλι δύσκολα θὰ μὲ καταλάβουν.Θὰ χρειασθῇ πολὺς καιρὸς μετὰ τὸν θἀνατό μου γιὰ νὰ μὲ καταλάβουν πλήρως.Εἶμαι συναθροιστὴς τοῦ Γένους.Τὴν πρόθεσι "ἀντί" δὲν τὴν γνωρίζω. Ὅλοι χωρᾶνε, φθάνει νὰ εἶναι λάτρεις τοῦ συμπαντικοῦ ἑλληνισμοῦ.Ἐγὼ ὑπῆρξα ἀνέκαθεν βασιλικός. Μὲ πολιτικὸ ἡγέτη τὸν Γεώργιο Γεωργαλᾶ καὶ μὲ στήριξι τμήματος τοῦ στρατοῦ εἴχαμε ἐπιχειρήσει τὸ 1976-77 πραξικόπημα γιὰ νὰ ἐπαναφέρουμε τὸν βασιλέα. Εἶχε ἀποκαλύψει τότε τὴν συνωμοσία μας στὴν Βουλὴ ὁ Μπαντουβᾶς καὶ εἶχαν κλείσει στὴν φυλακὴ τὸν Γεωργαλᾶ. Εἶχαν τότε βουίξει οἱ ἐφημερίδες (βλέπε τὰ "Νέα" τῆς ἐποχῆς) Ἔχω γράψει καὶ σχετικὸ ἐκτενὲς ἄρθρο γιὰ τὸ πραξικόπημα αὐτὸ στὸ περιοδικὸ "Τρίτο Μάτι". Ἄλλωστε, τὰ ξέρεις, ἐφ'ὅσον σοῦ ἔχω δώσει πλῆθος συνεντεύξεις γιὰ τὸ ῥαδιόφωνο. Στὴν σκιώδη κυβέρνησι ποὺ θὰ ἀνελάμβανε τὴν ἀρχὴ μετὰ τὸ πραξικόπημα, ἐγὼ θὰ ἦμουν ὑπουργὸς τῶν Ἐξωτερικῶν.Τώρα αὐτὰ ἔχουν παραγραφῆ.Θὰ τὰ ποῦμε ἀπὸ κοντὰ τὸ καλοκαίρι στὴν Χερσόνησο.Θὰ εὑρίσκομαι στὸ Imperial Belvedere, τοῦ φίλου μου τοῦ Σκουλλῆ, μὲ τὴν Ἄντα. Ζήτω ὁ βασιλεύς! Τὸ μέλλον μᾶς ἀνήκει! Δημήτρης Κιτσίκης

  Τὸ ἀθάνατο ἑλληνικὸ χῶμα

  Xenophon Vourliotis Dimitri Kitsikis Καλώς να έρθεις.

  ReplyDelete
 23. Ὁ καπιταλισμὸς θέλει βασιλευόμενο κοινοβουλευτισμό, βλ. τὴν πιὸ καπιταλιστικὴ χώρα τοῦ κόσμου, τὴν Ἀγγλία. Ἁκριβῶς ὅπως ἡ λεγομένη φεουδαρχία.
  Τὸ Βυζάντιο καἰ ἡ Ἰσταμποὐλ δὲν ἀνέπτυξαν ποτὲ καθαρὴ φεουδαρχία. Στὰ Ἑπτάνησα κάτι ἔγινε. Στὰ Ἑπτάνησα διαμορφώθηκε σὲ μεγάλο βαθμὀ τὸ πρότυπο τῆς Ἑλλάδος - ὁ ἀστυνόμος στὴν Βαβυλωνία εἶναι Ἑπτανήσιος.
  Ἡ Βυζαντινἠ - δηλαδὴ ῥωμαϊκὴ κληρονομιά- εἶναι μιᾶς ἀπολύτου μὲν μοναρχίας πλὴν αἱρετῆς. Σαφέστατα ἡ μοναρχία αὑτὴ κρεμιέται ἀπὸ τὸν χριστιανισμὸ ὅπως τὸ τσιμποῦρι ἀπὸ τὸν σκύλο.

  ReplyDelete
 24. Ο Ελληνισμός πολύ απλά σαν τον αδερφό του, Ινδουισμό, έχει σαν τον θεό Σίβα πολλά πρόσωπα:

  https://i.pinimg.com/originals/2e/21/4b/2e214b09c9071f90a1a5ca2acb5a6e88.jpg

  Όλως τυχαίως δε, ο Σίβα είναι ο Ινδουιστικός Θεός των...Αντιθέσεων (δηλαδή της Διαλεκτικής):

  https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%AF%CE%B2%CE%B1

  Φυσικά και τα πολλά "αντιφατικά" πρόσωπα του Ελληνισμού είναι δυσκολονόητα για έναν που βιώνει την σημερινή τελείως βαρβαρική καθημερινότητα και με το κυρίαρχο στην κοινωνία σκεπτικό "άσπρο-μαύρο" οπαδικού τύπου.

  ReplyDelete
 25. YΓ. Οἱ παραπάνω ὑπογράψαντες ἁναρωτιέμαι τί θεωροῦν ἑθνικό... "με πρόσχημα πάντα τα δήθεν αντεθνικά μας φρονήματα…..». Προτιμῶ ἕναν ἑθνικόφρονα ἤ φασίστα ἁπὸ ἕναν γλοιώδη , ποὺ δὲν τολμάει κἄν νὰ μιλήσηι κατὰ τοῦ ἕθνους!!!!

  ReplyDelete
 26. Συνέντευξη του Μπασάρ αλ-Ασάντ, προέδρου της Μπααθικής Συρίας και συμμάχου του Ιράν στην περιοχή, στην Καθημερινή του Παπαχελά:

  https://www.youtube.com/watch?v=GxnyQkynUhA

  Το σημαντικώτερο είναι ότι ισχυρίζεται πώς η Τουρκική εισβολή αποτελεί μέρος της Αμερικανικής ατζέντας και όχι πρωτοβουλία του Έρντογαν.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Μπράβο!!! Γιὰ αὑτὸ τὴν εὑλόγησε ὁ Βαρθολομαῖος.

   Delete
 27. Συναθροιστής του Γένους, όπως ο Σολομών. Δεν ξέρω όμως πως θα συναθροίσεις τόσα ανομοιογενή στοιχεία, πρεσβεύοντας συγκεκριμένες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτειακές στάσεις.

  ReplyDelete
 28. Φώτη,
  1 - Ὁ μακαρίτης Γιῶργος Καψάλης ἱδρυτὴς τοῦ «Στόχου» καὶ μέλος τῆς σκιώδους κυβερνήσεως Γεωργαλᾶ ποὺ ἐτοίμαζε τὸ βασιλικὸ πραξικόπημα τοῦ 1976-1977, σκιώδης κυβέρνησις τῆς ὁποίας ἤμουν ὁ ὑπουργὸς Ἐξωτερικῶν, στὸ τμῆμα τοῦ προγράμματος τοῦ ὁποίου ὑπεύθυνος ἤμουν ἐγὼ καὶ ποὺ ἐξέθετε τὴν ἐπανωποίησι τῆς Ἐνδιαμέσουη Περιοχῆς μέσῳ ἀναβιώσεως τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας ὑπὸ μορφὴν ἑλληνοτουρκικῆς συνομοσπονδίας, ἐπέμενε νὰ προσθέσουμε τὴν Μάγκνα Γκρέτσια τῆς Νοτίου Ἰταλίας. Ἐκείνη τὴν ἐποχὴ ὁ Καψάλης ἐδημοσίευε στὸν «Στόχο» χάρτες τῆς Ἐνδιαμέσου Περιοχῆς προσθέτοντας τὴν Κάτω Ἰταλία.
  2 – Γιὰ τὴν Ῥουμανία δὲν ἐγένετο λόγος. Ἀντιθέτως ὁ Γεωργαλᾶς, ἐπηρεασμένος καὶ ἀπὸ τὴν γυναίκα του Φεβρονία (Φούλη) ποὺ ἦταν Ἀρβανίτισσα ἐπέμενε καὶ μὲ ἔπεισε νὰ προσθέσουμε ὡς τρίτο μέλος τῆς Συνομοσπονδίας Ἑλλάδος-Τουρκίας καὶ τὴν Ἀλβανία. Ἐπίστευε, κάτι αὐτονόητο γιὰ μᾶς, ὅτι ἡ ἐπανάστασι τοῦ 1821 ἦταν οὐσιαστικὰ χριστιανοαλβανική, ἀρβανίτικη.
  3 – Τὸ Ἰρὰν εἶναι σκληρὸ καρύδι. Μετὰ ἀπὸ ὀκτὼ χρόνια φοβεροῦ πολέμου μὲ τὸ Ἰρὰκ τοῦ Σαντάμ, ποὺ ὑπεστηρίζετο, μὲ ὅλα τὰ μέσα ἀπὸ τὴν Ἀμερική, τελικὰ κατεποντίσθη ὁ Σαντάμ, ὄχι ὁ Χομεϊνή. Ναί, ἀμερικανοϊσραηλινὴ ἐκστρατεία κατὰ τῆς Τεχεράνης κινδυνεύει νὰ γίνῃ γι αὐτοὺς ἐπιχείρησι Μπαρμπαρόσσα.
  Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 29. Θἀ δώσω κάποια στοιχεῖα μἐ τἠν μεγαλύτερη δυνατἠ συντομία. 1) Τὀ Γένος εἶναι ἡ ἑλληνόφωνη ὁρθόδοξη μειονότητα τῆς Ὁθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας, ποὺ κατὰ παράβασιν τοῦ χριστιανισμοῦ ἁποκτᾷ πολεμικὰ χαρακτηριστικά. Προϊστορία του εἶναι ἡ νίκη κατὰ τῶν Ἀβάρων ἀπόντος τοῦ βασιλέως Ἡρακλείτου. 2) Ὁ ἱστορικὸς Πετρόπουλος ἔχει ἁναλύσηι μὲ ἁξιοθαύμαστην ἁκρίβεια τὀ ἑλληνικὸ κομματικὸ σύστημα, ποὺ φτιάχνει ἕνα τουρκοκρατούμενο Γένος ἁπὸ ἀντιμαχόμενα στοιχεῖα. 3) Μὲ σὸκ ἔχω πρατηρήσηι τἰς βιντεοσκοπημένες ἑκπομπὲς τοῦ Ἱωαννιδικοῦ ὑπουργοῦ τύπου Καρακώστα, ὁ ὁποῖος μετὰ μανίας παρουσιάζει τἀ ἑλληνικὰ συμφέροντα ὡς ταυτιζόμενα ΑΠΟΛΥΤΩΣ τότε (ἐπὶ πραξικοπηματικῆς ὑπουργίας του) καὶ τώρα μἐ αὑτὰ τῶν ΗΠΑ καὶ μάλιστα τῶν φανατικῶν ἁντικομμουνιστῶν τῶν ΗΠΑ (διότι ἑγὼ δυσκολεύομαι νὰ δεχτῶ ὅτι τὸ ΠΑΚ καἰ τὸ ΚΚΕ ἑδύναντο νὰ στηρίζονταν ἐπὶ χούντας μόνο ἁπὸ τὸ ΚΚΣΕ ὅπως ίσχυρίζεται. Πρέπει νἀ ὑπῆρχε μυστικὴ συνεργασία ΗΠΑ-ΕΣΣΔ γιἀ τἠν στήριξη τουλάχιστον τῶν σοσιαλιστικῶν κομμάτων καἰ ἴσως καἰ τοῦ ἑνόπλου "τρομοκρατικοῦ" βραχίονος αὑτῶν, γιἀ ἄγνωστο σἐ μένα σκοπό). Ποῦ καταλήγω; Ὁ Ῥωμηὀς τυφλώνεται πάρα πολὺ εὔκολα ἁπὸ τὸ κομματικὸ σύτημα καὶ βαφτίζει συμφέρον ἑλληνικὸ τὸ συμφέρον τῆς εὑρισκομένης κάτωθεν τῆς κοιλάρας του προεξοχῆς. Μάλιστα -ἑμένα αὐτὸ μοῦ ἔχει κάνει ζημιά - μαζεύονται σἐ παρέες καἰ δίνουν συγχαρητήρια ὁ ἕνας στὀν ἄλλον γιὰ τἠν δημόσια διακήρυξη λατρείας τοῦ ἑν λόγωι ὀργάνου των. Μᾶλλον αὑτὸ προέρχεται ἁπὸ τὰ φαλλικὰ ἔθιμα ποὺ ἁναφέρει ὁ Ἀριστοτέλης.

  Προφανῶς ἡ δημοκρατία ἔχει προβλήματα διότι εἶναι κράτος καὶ ὁ χριστιανὸς ἁρνεῖται τὸ κράτος ὡς ὑπόσταση. Γιὰ τὸν χριστιανὀ ὁ Καίσαρ ἔχει ὑπόσταση μόνον ὡς ὑπεύθυνος τῆς ἁποθήκης. Ἁπὸ κεῖ καὶ πέρα οἱ Ἕλληνες βασιλεῖς ποὺ εἶναι τοποτηρηταὶ τῶν ξένων δυνάμεων ἑπὶ τοῦ ξένου μας στρατοῦ μόνο ἁπὸ φιλόδοξους ἑγωιστὰς δύνανται νὰ στηριχτοῦν, κατὰ τὴν ταπεινή μου γνώμη. Πέραν τοῦ ὅτι οἱ βασιλεῖς ἁποτελοῦν φράγκικο ἐξωγενὲς πρὸς τὴν Ἑλλάδα φελλό, ποὺ ἑπιπλέει πάνω στὴν πλαστικὴ λεκάνη μὲ τὴν ῥετσίνα, μᾶς προκαλοῦν ἕνα ἀκόμη ἐμπόδιο πρὸς τὴν συνειδητοποίηση τοῦ τί χειάζεται τὸ Γένος. Τὸ Γένος χρειάζεται ΑΚΕΦΑΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. Καὶ τὸ ΕΥΡΩ μᾶς βολεύει γιὰ αὑτό. Ἀκέφαλο ὑλικῶς.

  Μᾶς ἔχουν πρήξηι οἱ έν Ἑλλάδι βασιλόφρονες. Δὲν βλέπουν ποὺ τὸ ἑθνικὸ εἱσόδημα μειώθηκε μονοκοπανιᾶς στὸ μισὸ ἐπειδὴ ἔτσι γούσταρε τὀ ΔΣ τῆς πολυεθνικῆς, δὲν βλέπουν ποὺ μᾶς παίρνουν τὰ σπίτια, μόνο ὁ φερετζὲς τὴν νοιάζει τὴν Μαριορή.

  ReplyDelete
 30. Υγ. Τὀ 21 ἦταν -ἑλληνικὸ- γιὰ 2 λόγους. 1) Λόγωι τοῦ ὁρθοδόξου καὶ βυζαντινοῦ παρελθόντος τοῦ ῥωμαϊκοῦ μιλλιετιοῦ. Αὐτὸ ἔκανε τὰ ῥωμέικα τὴν πιὸ διαδεδομένη γραπτὴ γλῶσσα. 2)Λόγωι τοῦ ὅτι ἔπιανε τὸ σύνθημα Ἑλλὰς στοὺς ἡμιμαθεῖς Φράγκους, κατὰ τὸν ἴδιο τρόπο ποὺ προσπαθοῦν νὰ πιάσουν οἱ Φευτομακεδόνες τὸ Μεγαλεξαντρηλίκι. Ἧταν σύνθημα ἠθοποιίστικο, κατὰ τὸ σύστημα τῶν θεατρίνων Γάλλων τῆς Ἑπανάστασης.

  Κατὰ τὰ ἄλλα, -Γραικοί-,Ἁρβανῖτες ΚΑΙ χριστιανοὶ ΚΑΙ Μουσουλμᾶνοι, Αἱγύπτιοι (μἐ τὀν ἁρβανίτη Μωχάμετ Ἄλη), Σέρβοι, Βούλγαροι, Ῥουμᾶνοι, Ἅραβες, καὶ τέλος Τοῦρκοι καὶ Κοῦρδοι, ὅλοι ἁνεξαιρέτως ὑπακοῦν στὸν ἵδιο ἄχρωμο μηχανισμὸ καὶ σχηματίζουν συμμαχίες. Ὁ μηχανισμὀς λέγεται ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ. Ὁ ἐθνικισμὀς ἁναπτύσσεται στὰ καπιταλιστικὰ δίκτυα παραγωγῆς καὶ διανομῆς. Συνεπῶς οἱοσδήποτε συγκροτεῖ ἑθνικὸ μηχανισμό, εἴτε λέγεται Ὑψηλάντης, εἴτε λέγεται Ὄθων, εἴτε λέγεται Γλύξμπουργκ, Κεμάλ, Ἁλῆ Πασᾶς, Ῥήγας, Κουντουριώτης, ὁποιοσδήποτε, ἑξαρτᾷται θέλει δὲν θέλει ἁπὸ τὸν καπιταλισμὀ καὶ τὶς δυνατώτερες ἑταιρείες ποὺ τὸν τρέχουν.

  Ἕτσι ἔπιασε ἡ Ἑλληνικὴ Ἑπανάσταση.

  ReplyDelete
 31. Υγ2. Παραπάνω συνεζίζεται μιὰ φοβερὴ παρανόηση ἀπὸ τοὺς ἁγαπητοὺς σχολιαστές, ὅτι ὁ ἑλληνισμὸς εἶναι ἡ Δύση. Καταρχἠν ὁ ἑλληνισμὀς δὲν κουράζομαι νὰ ἑπαναλαμβάνω πὼς εἶναι μιὰ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ἔννοια, ποὺ ἔχει πατέντα-τἠν ἐφηῦρε ὁ Γερμανὀς ἱστορικὸς Ντρόυζεν. Κατάγεται ἁπὸ τὸ ἑλληνίζειν, ποὺ σήμαινε κάνω σὰν τοὐς Ἕλληνες ἑπειδὴ κατοικῶ στὰ κράτη τῶν διαδόχων τοῦ Μεγάλου Ἁλεξανδρου. ΔΗλαδὴ τὸ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ τοῦ ἑλληνισμοῦ εἶναι ὁ μή-Ἕλλην. Λέγοντας κάποιος ὅτι ἑλληνίζει δηλώνει ὅτι δὲν εἶναι Ἕλλην...μιλᾶμε, τραγικό.

  Κατὰ δεύτερον, ἡ Δύση ΕΛΛΗΝΙΖΕΙ, δὲν εἶναι ἑλληνική. Οὔτε ἡ Ἑλλάδα εἶναι ἑλληνική. Οἱ Ἕλληνες δὲν ὑπάρχουν πιά, τοὐς πάτησε τὀ τρένο. Ὁ Ἕλληνας ποὺ λέει ὁ καθένας μας εἶναι ἕνα ἁποκριάτικο κουστοῦμι ποὺ τὸ φόρεσαν Ἁλβανοί, Ῥωμαῖοι, Τοῦρκοι, Βούλγαροι (ὁ ἑπικεφαλῆς τοῦ ἱππικοῦ Χατζηχρῆστος),Μικρσιᾶτες, γιὰ νὰ κάνουν ἁστικὴ ἑθνικὴ ἐπανάσταση. Ὅλοι ἑμεῖς ἑδῷ εἴμεθα Ῥωμαῖοι.

  ReplyDelete
  Replies
  1. "Οὔτε ἡ Ἑλλάδα εἶναι ἑλληνική. Οἱ Ἕλληνες δὲν ὑπάρχουν πιά, τοὐς πάτησε τὀ τρένο. Ὁ Ἕλληνας ποὺ λέει ὁ καθένας μας εἶναι ἕνα ἁποκριάτικο κουστοῦμι ποὺ τὸ φόρεσαν Ἁλβανοί, Ῥωμαῖοι, Τοῦρκοι, Βούλγαροι (ὁ ἑπικεφαλῆς τοῦ ἱππικοῦ Χατζηχρῆστος),Μικρσιᾶτες, γιὰ νὰ κάνουν ἁστικὴ ἑθνικὴ ἐπανάσταση. Ὅλοι ἑμεῖς ἑδῷ εἴμεθα Ῥωμαῖοι."

   Δεν είναι πρώτη φορά που το ισχυρίζεσαι. Εξηγήσου. Πως υπάρχουν Ρωμαίοι αλλά όχι Έλληνες;

   Delete
  2. Φυσικά και φυλετικά μιλώντας υπάρχουν Έλληνες απλά είναι μειοψηφία στο Αρβανίτικο κρατίδιο.

   Θα τους δεις. Είναι αυτοί που παραπονιούνται για τις Βαλκανικές και Ανατολίτικες νοοτροπίες εν Ελλάδι και αγαπούν τον Δυτικό τρόπο ζωής.

   Delete
  3. Ναι, κατά κανόνα.

   Delete
  4. "Αρβανίτικο κρατίδιο". Δεν ξέρεις τι λες, παλικάρι μου. Διαβάζεις πολύ Αρβελέρ και αρλούμπες των βαρβάρων αντί για τα αντικειμενικά δεδομένα της ανθρωπολογίας, και πιο συγκεκριμένα της σύγχρονης πληθυσμιακής γενετικής. Επιπροσθέτως, διαπιστώνω μια γνωστική ασυμφωνία σε σένα.

   Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο το φαινόμενο του αυτομισουμένου εβραίου. Τώρα οφείλουμε να μιλήσουμε για τους αυτομισούμενους Έλληνες.

   Delete
  5. Εάν εσύ θεωρείς τον εαυτό σου "πολιτισμένο" υβρίζοντας την Αρβελέρ ως...βάρβαρη(!) και κάνοντας τον μάγκα σε ένα ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟ γεγονός, τότε σου αξίζει η σημερινή κατάντια σου, Μπολιτισμένε!

   Το ότι οι σημερινοί "Έλληνες" αποτελούν απογόνους των ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ (σ.σ. Αρβανιτών) που πολέμησαν το 1821 μαζί με ΟΛΙΓΟΥΣ μη-Αλβανοφώνους Ρωμηούς, κατά το 1/3 βάσει του ποσοστού ανηκόντων είς τον Διναρικό φαινότυπο στην χώρα μας, είναι επιστημονικά αυταπόδεικτο. Αυταπόδεικτο είναι και το γεγονός ότι μέχρι την εποχή του Βενιζέλου επικρατούσε διγλωσσία στην Ελλάδα, με την Αλβανική στην Αττική, Στερεά, Εύβοια και σε μέρη της Πελοπόννησου να ομιλείται μαζί με την Ελληνική, η οποία καλλιεργήθηκε σταδιακά στα σχολεία μαζί με την αντίστοιχη Ελληνική (κρατική) εθνική συνείδηση, σε μορφή πακετοποιήσεως και ομογενοποίησεως του ελλαδικού πληθυσμού.

   Εσύ πες ό,τι θες "μπολιτισμένε". Άλλωστε, ποίος πλην των ιδίων λαμβάνει υπόψιν παγκοσμίως τί λένε οι ελλαδιστανόβιοι;; ΟΥΔΕΙΣ!!

   Delete
  6. Υ.Γ.

   Εγώ δεν αυτομισούμαι, διότι δεν ανήκω στην ίδια με εσάς κάστα, να χρειάζεται να καλύψω το τεράστιο υπαρξιακό κενό μου με τον ζητωπατριωτισμό των χοχόλων που φωνάζουν "Ζήτω η Μακεδονία!" και μετά χτυπάνε 5 πιτόγυρα, 6 μπυρόνια, καμιά δεκαριά "προπά" και το βράδυ εισπνέουν νικοτίνη με τα καραγκιοζηλίκια του Λεπά και της Πάολας. Κατά τα άλλα νομίζουν ότι αυτοί δημιούργησαν και την...Ευρώπη! Ε ρε γλέντια! Με τέτοια κατάντια πώς να μην σας ξεπεράσουν οι Άραβες και οι Τούρκοι;;

   Το Αρβανίτικο κρατίδιο των Αθηναϊκών Κοσσόβων το απεχθάνομαι διότι ωθεί εμένα σε μετανάστευση και σε συμβίωση εγχώρια με μία πρωτόγονη ράτσα Βαλκάνιων που νομίζουν ότι αυτοί ανακάλυψαν τα πάντα, καπηλεύοντας την Ιστορία ενός ολοκλήρου πολιτισμού με τον οποίο κάθε μέρα που περνά αποδεικνύουν πόσο ΜΑΚΡΥΑ είναι. Εάν θέλαν να μας σώσουν οι αρβανίτικες κεφάλες το 1821, αυτές κατάφεραν να μας γελοιοποιήσουν και να μας διαλύσουν!

   Delete
  7. Κατάλαβε ότι δεν θα βοηθήσεις τον τόπο σου με αρχαιολατρικούς φαντασιακούς μύθους ή με Εθνικιστικά παραμύθια, αλλά μονάχα κατανοώντας τα αληθή περπαγμένα των τελευταίων 200 ετών που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι.

   Γιατί είναι ανθελληνικό να έχει το 1/3 του πληθυσμού Αλβανικές ρίζες;;

   Γιατί να μην χρησιμοποιηθεί αυτό το 1/3 των Αρβανιτών ως γέφυρα επανελληνισμού της Αλβανίας;; Προτιμάς δηλαδή η Αλβανία να υποπέσει στον τζιχαδισμό και τον ανθελληνισμό;;

   Delete
 32. Υγ4. Γιατὶ δὲν παραδεχόμαστε ὅτι τὸ κράτος τοῦ Ἰσραὴλ δὲν εἶναι Ἑβραϊκό. Τί καούρα ἔχουν οἱ βαθειὰ ἁντισημῖτες Δυτικοὶ ποὺ ἀφῆσαν τὸν Χίτλερ νὰ ψήσηι στὰ κάρβουνα τὀν μισὀ ἑβραϊκὀ πληθυσμὀ τῆς γῆς νὰ ὑποστηρίξουν ἕνα ἑβρέικο κράτος; Στὰ παλὴά τους τὰ παποῦτσια τους ὁ ἑβραϊσμός. Ὁ Ἑβραῖος εἶναι, ἀκριβῶς ὅπως ὁ ῥομαντικὸς κλέφτης τοῦ Μπάυρον, ἕνα προπέτασμα γιὰ τὶς μπίζνες τῶν Φράγκων στἠν Μέση Ἁνατολή. Μὰ καλὰ δουλευόμαστε; Δηλαδὴ τὀ Ἰσραὴλ κατατσἀκισε τοὺς γείτονές του στὀν πόλεμο τῶν ἕξι ἡμερῶν ἑπειδὴ τοῦ ἔψελνε ὁ βασιλιᾶς Δαβὶδ τοῦ Μοσἐ Νταγιὰν ψαλμοὺς στὸ τηλέφωνο; Ὁ Δαβὶδ ἦταν ὁ θεῖος Σάμ. Ὅσο ὁ Χριστὸς ἔδινε τἠν νίκη στοὐς Σταυροφόρους στἠν Ἱερουσαλήμ, καὶ τσάκισε τἠν Αὐτοκρατορία τἠ ῥωμαϊκὴ πρὸς ὄφελος τῶν Τούρκων, ἄλλο τόσο ὁ Γιαχβἐ κατοικεῖ στὰ Ἱεροσόλυμα. Τὸ Ἰσραὴλ εἶναι ἕνα κράτος-στρατόπεδο, μὲ θανατηφόρες μυστικὲς ὑπηρεσίες, ποὺ βρίσκεται στὴν ὑπηρεσία μεγάλων ὑπερεθνικῶν ἑπιχειρήσεων. Τἰ ἑβραϊσμός, καὶ πράσινα ἄλογα. Τὀ κράτος τοῦ Ἱσραἠλ μαζἰ μὲ ἕνα τμῆμα τοῦ κατεστημένου τῶν ΗΠΑ καἰ τῆς Εὐρώπης εἷναι μιὰ καπιταλιστικὴ ὀμάδα μέσα στὀ δυτικὸ στρατόπεδο. Δικαίωμα τοῦ καθενὸς νὰ θεωρεῖ πὼς ἔχει καὶ τὴν εὐχὴ τῆς Παναγίας. Ποὺ εὑλογεῖ καὶ τὸ σύμφωνο συμβίωσης μεταξὺ ὁμοφύλων,μεγάλη ἡ Χάρη της. Ἁλλὰ ὄχι καὶ ὅτι εἶναι συμφέρον τοῦ Γένους, δηλαδὴ τὴς ὁρθοδοξίας, παρακαλῶ, νὰ σωθῆι τὸ στρατόπεδο τῶν Φράγκων στοὺς Ἅγιους Τόπους! Ἡ Ὁρθοδοξια δὲν ἔχει συμφέροντα. Συμφέροντα ἔχει ὁ ἔχων προσκόλλησιν εἰς τὸ σαρκίον αὐτοῦ.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Πολύ σωστός Κωσταντή.

   Αναγκαστικά τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα δυστυχώς εις ό,τι αφορά το κράτος είναι με το Ισραήλ. Διότι και εμείς είμεθα πιόνια της Δύσεως, ταυτιζόμαστε πέον ΔΥΣΤΥΧΩΣ με την Δύση και όχι την Ενδιάμεση Περιοχή ή την Ανατολική Μεσόγειο που αποτελεί κοιτίδα μας. Το πλέον παράλογο ότι η Ελλάδα αποτελεί...ασπίδα της Ευρώπης (Δύσεως) κατά της "βαρβάρου" Ανατολής υποδεικνύει τέλεια την μαλάκυνση που έχουμε υποστεί.

   Το πνεύμα και η Ψυχής μας όμως είναι ξεκάθαρα της Ε.Π. Και ας έχουμε για την ώρα σώμα τεχνητό μηχανικό, Δυτικό. Οπότε κάθε νίκη της Ε.Π. είναι και δική μας νίκη. Και κάθε της πληγή, σαν το Ισραήλ στην τωρινή του μορφή ή τον Σουνιτικό Αραβικό και Ερντογανικό τζιχαδισμό και δική μας πληγή. Κάθε της δε επιτυχία, σαν το φοβερό Θεοκεατικό Ιράν και δική μας επιτυχία.

   Delete
 33. Ἀνάρτησι ἀπὸ τὸν λογαριασμό μου στὸ Facebook, σήμερα:

  Η ΔΥΣΙΣ ΜΟΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΣΦΑΓΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, 1821-1923 (ΣΥΝΕΧΕΙΑ)
  Συνεχίζω ἐδῶ τὴν ἀφήγησι τῶν ἀποτρόπαιων ἐγκλημάτων τοῦ δυτικοῦ φραγκικοῦ ἐθνικισμοῦ ποὺ εἰσχωρῶντας στὸν χῶρο τῆς Ἐνδιαμέσου Περιοχῆς κατέστρεψε τὴν περσο-αλεξανδρο-ρωμαιο-ὀθωμανική Αὐτοκρατορία μας 2500 ἐτῶν (500 π.Χ.-1923 μ.Χ.) βαρβαροποιῶντας τοὺς πλέον πολιτισμένους λαούς (σὲ σχέσι μὲ τοὺς Φράγκους) Ἑλληνοτούρκων, οἱ ὁποῖοι, ὑπὸ τὴν καθοδήγησι τῶν Φράγκων κατέσφαξαν τὸν ἴδιο τὸ ἑαυτό τους καὶ διέλυσαν κυριολεκτικὰ τὴν αὐτοκρατορικὴ πατρίδα τους.Σήμερα οἱ βάρβαροι ἄραβες σουννῖτες τζιγαδιστὲς ἐκδικοῦνται στὸ ὄνομα τῆς δολοφονημένης Αὐτοκρατορίας, ἐπιχειρῶντας νὰ καταστρέψουν τὴν φραγκικὴ Δύσι, ἰδιαιτέρως δὲ τὸ αἶσχος τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως τοῦ Καρλομάγνου.
  Μὲ τὴν εἰσχώρησι στὴν Ἐνδιάμεση Περιοχὴ τῶν μικροβίων τοῦ ἰμπεριαλισμοῦ καὶ τοῦ ἐθνικισμοῦ ἀπὸ τὸ 1821 στὸ 1923 μὲ στόχο τὴν διάλυσι τοῦ αὐτοκρατορικοῦ συγκροτήματος 2500 ἐτῶν, ἡ Δύσις εἶναι ἡ μόνη ὑπεύθυνη τῆς ἐξαφανίσεως ἑκατομμυρίων χριστιανικῶν πληθυσμῶν, ἀρμενικῶν, ἑλληνικῶν καὶ ἀσσυριακῶν. Τὸ δυτικὸ φοβερὸ ἔγκλημα κατὰ τῆς χριστιανοσύνης συνεχίζεται μὲ ὅπλο τὴν ἄφθαστη δυτικὴ ὑποκρισία τῶν "ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων" τῆς δυτικῆς Δημοκρατίας καὶ σήμερα, μὲ ὅπλο τὸν ἰσλαμισμὸ τῆς Ἄλ Κἀϊντα καὶ τοῦ Ντάες ποὺ ἐπιστρέφει ἐναντίον της ὡς μπούμερανγκ. Ἡ Δύσις ἀπὸ τὴν Ἀναγέννησι, ἀπέβαλε τὸν χριστιανισμὸ καὶ ἀφιερώθη στὸν σατανισμό, μὲ τὴν προσχώρησι σὲ αὐτὴν ὅλων τῶν δυτικοποιημένων ἀνὰ τὸν κόσμο δωσιλόγων τῆς μὴ Δύσεως ὅπως στὴν Ἑλλάδα οἱ Εὐρωπαϊστές, μὲ ἄξονα τὴν σοσιαλδημοκρατία. Ὁ ἐπερχόμενος Ἀρμαγεδδὼν θὰ εἶναι ἡ αὐτοκτονία ὁλοκλήρου τῆς Δύσεως καὶ τῶν δυτικοποιημένων γενιτσάρων τους. Δημήτρης Κιτσίκης
  Akçam: 'Turkey's Denial Defines its Present'
  The following is a speech delivered Turkish historian Taner Akçam to the Swedish parliament on the 103rd anniversary of the Armenian Genocide. Akçam is the Robert Aram and Marianne Kaloosdian and Stephen and Marian Mugar [...]
  ARMENIANWEEKLY.COM

  ReplyDelete
 34. Φώτη,
  Ἡ Μολδοβλαχία (σημερινὴ Ῥουμανία) ἦταν τὸ ῥωμαίϊκο καμάρι τῆς Ὀθωμανικῆς Αὐτοκρατορίας. Ἀλλὰ στὸν ΙΘ΄αἰῶνα ὁ πανσλαυϊσμὸς εἰσεχώρησε στοὺ σλαυϊκοὺς πληθυσμοὺς τῆς Ῥούμελης καὶ ἀπεμόνωσε τὴν Ῥουμανία ἀπὸ τοὺς ὑπολοίπους μὴ σλαυϊκοὺς λαούς, Ἀλβανούς, Ἕλληνες καὶ Τούρκους. Μία ἐπανασύστασι τῆς Αὐτοκρατορίας ὑπὸ μορφὴν Ἑλληνοτουρκικῆς Αὐτοκρατορίας, δὲν δύναται νὰ συμπεριλάβῃ τὸν φθοροποιὸ γιὰ μᾶς πανσλαυϊσμό, ποὺ ὑποχρεωτικὰ θὰ τὸν συμπεριλάβῃ μὲ τὴν πρόσθεσι τῆς Ῥουμανίας στὸ αὐτοκρατορικὸ σύνολο.Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 35. Ἐπεξήγησις: Ἐὰν συμπεριλάβουμε τὴν Ῥουμανία στὴν Ὁμοσπονδία, γιὰ νὰ ὑπάρξῃ ἐδαφικὴ συνέχεια μεταξὺ μὴ σλαυϊκῆς Ῥουμανίας καὶ μὴ σλαυϊκῆς Ἑλλάδος πρέπει νὰ ἐξαφανίσουμε τοὺς ἐνδιαμέσους ἡμῶν Σλαύους ποὺ ἔχουν ἐμποτισθῆ μὲ τὸν πανσλαυϊσμό (Σέρβους, Βουλγάρους κλπ) κάτι ἀδύνατον.Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 36. Παρακαλῶ τὶς ἐρωτήσεις σας νὰ τὶς κάνετε ἐδῶ στὸ μπλόγκ, γιὰ νὰ τὶς βλέπουν καὶ οἱ συσχολιαστές σας, καὶ ὄχι στὴν ἠ/διεύθυνσί μου. Εὐχαριστῶ.Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 37. Για την Ρουμανία έγραψα τα εξής στο προηγούμενο άρθρο:

  Οι Ρουμάνοι έχουν πάμπολλα κοινά με τους Έλληνες. Το όνομά των το πήραν από την Ρωμανία/Ρώμη ενώ η Εθνική και πολιτισμική των συνείδησις έχει ως κεντρικό άξωνα την Ορθοδοξία. Εάνη γλώσσα τους ήταν τα Ελληνικά αντί των Λατινικών, σίγουρα θα λογίζονταν Έλληνες. Γνωστοί ως Μολδοβλάχοι κατά τα Οθωμανικά χρόνια, οι σχέσεις τους με τον Ελληνισμό και την Πύλη ήτο στενότατες, σε βαθμό που οι Φαναριώτες να αποτελούν τοποτηρητές εκεί για λογαριασμό του Σουλτάνου. Η γεωπολιτική των σημασία είναι τεράστια. Κόβουν στην μέση (μαζί με την Ουγγαρία στα Δυτικά), την Σλαυική κάθοδο, ελαφρύνοντας έτσι την πίεση των Σλαύων στα βόρεια του Ελληνισμού και κάθίστωντας την ενωποίησή των σε μία ενιαία κρατική οντότητα αδύνατη. Για αυτό και άλλωστε αποτελούν άριστο σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Μία μελλοντική Ελληνοτουρκική Συνομοσπονδία οφείλει πάσει θυσία να τους περιλάβει στους κόλπους της ως ακρίτες των βορείων συνόρων μας αλλά και ως ασπίδα προστασίας ενάντια στο Καθολικό δόρυ της Δύσεως στην Βαλκανική, την Ουγγαρία.

  Επίσης οι Ρουμάνοι μπλοκάρουν το πολύ επικίνδυνο Σλαυικό σχέδιο Πολωνών και Ουκρανών Εθνικιστών, ονόματι Intermarium, ήτοι την ένωση Βαλτικών και Βαλκανικών χωρών με πρωταγωνιστές Πολωνούς και Ουκρανούς σε μία κοινή Σλαυική επί το πλείστον κρατική οντότητα που θα ενώνει την Βαλτική θάλασσα με την Βαλκανική και τον Εύξεινο Πόντο, έχοντας φυσικά ως τελικό στόχο την έξοδο στο Αιγαίο μέσω του Σκοπιανού ή Βουλγαρικού Εθνικισμού. Το σχέδιο αυτό είναι πολύ επικίνδυνο εάν υλοποιηθεί και η Ρουμανία ως αίμα μας ακριτικό το διαλύει και αυτό τεμαχίζοντάς το στα δύο.

  Επήρα την παραπάνω απάντηση από τον Καθηγητή και απαντώ:

  "Αυτονόητο Καθηγητά.

  Εγώ δεν είπα ποτέ για εδαφική συνέχεια. Μπορεί να είναι «προτεκτοράτο» δια θαλάσσης συνδεδεμένο. Το ζήτημα είναι να αποτελεί μακριά επαρχία μας. Δεν χρειάζεται να συνδεθεί εδαφικά. Θα είναι client-state."

  Επίσης έγραψα,

  "Το ίδιο πιστεύω και για την Βοσνία στα Βορειο-Δυτικά, η οποία επίσης δεν συνορεύει με την Αλβανία εδαφικά λόγω του Μαυροβουνίου αλλά δύναται κάλλιστα να αποτελεί Δυτικό μουσουλμανικό προτεκτοράτο μας διότι η Οθωμανική ταυτότητα της Βοσνίας υπερέχει της Σλαυικής γλώσσης της και επίσης ψάχνει προστάτη λόγω της Σέρπσκα στα Ανατολικά και της Κροατίας στα Βόρεια. Η Βοσνία είναι περικυκλωμένη από Σλαύους ακριβώς όπως η Ρουμανία."

  ReplyDelete
 38. Περἰ Πρωίμων Σλαϋικῶν ἑγκαταστάσεων στὴν Βαλκανική.https://archive.org/details/earlyhistoryofsl00consrich

  ReplyDelete
  Replies
  1. Πλήθος τοποθεσιών εν Ελλάδι έχουν Σλαυικές ονομασίες...

   Delete
 39. Τὰ περὶ Σλάβων καὶ Ῥουμάνων τὰ λέει ὁ Πορφυρογέννητος ἑξαιρετικά. Περὶ
  τῶν Χρωβάτων καὶ ἧς νῦν οἰκοῦσι χώρας. Ὅτι οἱ Χρωβάτοι [ΚΡΟΑΤΕΣ], οἱ εἰς τὰ τῆς ∆ελματίας
  νῦν κατοικοῦντες μέρη, ἀπὸ τῶν ἀβαπτίστων Χρωβάτων, τῶν καὶ ἄσπρων
  ἐπονομαζομένων, κατάγονται, οἵτινες Τουρκίας [ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ] μὲν ἐκεῖθεν, Φραγγίας [ΑΥΣΤΡΙΑΣ] δὲ πλησίον
  κατοικοῦσι, καὶ συνοροῦσι Σκλάβοις, τοῖς ἀβαπτίστοις Σέρβλοις [ΣΕΡΒΟΙ]. Τὸ δὲ Χρωβάτοι τῇ
  τῶν Σκλάβων διαλέκτῳ ἑρμηνεύεται, τουτέστιν "οἱ πολλὴν χώραν κατέχοντες". Οἱ
  δὲ αὐτοὶ Χρωβάτοι εἰς τὸν βασιλέα τῶν Ῥωμαίων, Ἡράκλειον πρόσφυγες
  παρεγένοντο πρὸ τοῦ τοὺς Σέρβλους προσφυγεῖν εἰς τὸν αὐτὸν βασιλέα, Ἡράκλειον
  κατὰ τὸν καιρόν, ὃν οἱ Ἄβαρεις πολεμήσαντες, ἀπ' ἐκεῖσε τοὺς Ῥωμάνους [ΡΟΥΜΑΝΟΥΣ]
  ἐναπεδίωξαν, οὓς ὁ βασιλεὺς ∆ιοκλητιανὸς ἀπὸ Ῥώμης ἀγαγὼν ἐκεῖσε
  κατεσκήνωσεν, διὸ καὶ Ῥωμᾶνοι ἐκλήθησαν διὰ τὸ ἀπὸ Ῥώμης μετοίκους αὐτοὺς
  γενέσθαι ἐν ταῖς τοιαύταις χώραις, ἤγουν τῆς νῦν καλουμένης Χρωβατίας καὶ
  Σερβλίας. Παρὰ δὲ τῶν Ἀβάρων ἐκδιωχθέντες οἱ αὐτοὶ Ῥωμᾶνοι ἐν ταῖς ἡμέραις τοῦ
  αὐτοῦ βασιλέως Ῥωμαίων, Ἡρακλείου, αἱ τούτων ἔρημοι καθεστήκασιν χῶραι.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Οι Ρουμάνοι είναι Λατινόφωνοι Έλληνες/Ρωμηοί του Βορρά.

   Είναι τα βόρεια αδέρφια μας και ας τους βλέπουμε εν Ελλάδι υποτιμητικά.

   Delete
  2. Ὅχι ὑπάρχει σεβσσμὸς στοὺς Ῥουμάνους. Ὑπάρχει φόβος γιἀ τοὐς Ἁλβανούς, ἀπέχθεια γιὰ τοὺς Βουλγάρους, φιλία πρὀς τοὐς Τούρκους, ῥατσισμὀς πρὸς τοὺς Ἑβραίους καὶ λυκοφιλία μὲ Σέρβους καὶ Ῥώσους. Μὲ Κροάτες καὶ Σλοβένους ὑπάρχει θέμα καθολικισμοῦ. Γενικὰ τἀ ἴδια ποὺ ὑπῆρχαν σὲ Βυζάντιο καὶ Τουρκοκρατία.

   Delete
  3. Περίπου.

   Delete
 40. Γιὰ νὰ ὑπάρξῃ ἐδαφικὴ συνέχεια μεταξὺ Ἀλβανίας-"Ελλάδος-Τουρκίας σὲ μία ἑλληνοτουρκικὴ συνομοσπονδία μὲ τὴν Ῥουμανία στὸν Βορρᾶ, πρέπει νὰ περικυκλώσουμε τοὺς Σλαύους τοῦ Νότου καὶ νὰ τοὺς ἀπομονώσουμε ἀπὸ τοὺς Σλαύους τοῦ Βορρᾶ, Οὐκρανοὺς καὶ Ῥώσους. Ὁ Τίτο προσεπάθησε νὰ τὸ κάνῃ ἀλλὰ πρὸς χάριν του. Ἐμεῖς πρέπει νὰ τοὺς ἐξελληνήσουμε,ἀφομοιώνοντάς τους στὴν ἑλληνικὴ ὀρθοδοξία, καὶ γι'αὐτὸ πρῶτο μέλημά μας θὰ ἦταν νὰ ἀγκαλιάσουμε τὰ Σκόπια καὶ νὰ δεχθοῦμε τοῖς μετρητοῖς τὸν ἰσχυρισμό τους ὅτι εἶναι ἀπόγονοι τοῦ Ἀλεξάνδρου, συνεπῶς ὄχι Σλαύοι! Μὲ μία καλὴ διπλωματία καὶ πίεσι οἰκονομικοῦ ἀποικισμοῦ θὰ ἐφέρναμε στὴν ἐξουσία ἀνθρώπους μας ποὺ θὰ ἡρμήνευαν τὴν ἐθνική τους προέλευσι ὡς ἑλληνομακεδονική, ἐφ'ὅσον οἱ Μακεδόνες ἔπαιρναν μέρος στοὺς ἀρχαίους Ὀλυμπιακοὺς Ἀγῶνες τῆς μεγάλης ἑλληνικῆς οίκογενείας.Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 41. Επικροτώ την άποψή σας αυτή.

  Εμείς λαμβάνουμε τα πρωτεία της Ορθοδοξίας στην Συνομοσπονδία και συνεπώς την επικυριαρχία μας επί των Ορθοδόξων Σλαύων των Βαλκανίων (συν της Ρουμανίας) και η Τουρκία επί των Μουσουλμάνων των Βαλκανίων (Κοσσοβάροι και Βόσνιοι).

  Ο μεγαλύτερος και πιο μισητός εχθρός Ελλήνων, Σέρβων και Τούρκων, είναι η Βουλγαρία, στα Βαλκάνια. Για αυτό και πρέπει να διαμελισθεί. Πάντοτε αποτελούσε δάκτυλο Γερμανικό ή Ρωσσικό. Το ισχυρό Τουρκικό στοιχείο στον Βουλγαρικό Νότο θα βοηθήσει στην υλοποίηση μίας καινούριας "Ανατολικής Ρωμυλίας" και ας έχει μουσουλμανικό Τουρκικό χαρακτήρα. Το Πιρίν δε δύναται κάλλιστα να αποτελέσει μέρος μίας Μεγάλης Μακεδονίας υπό δική μας αιγίδα, Ελληνική.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Με τους τσιγγάνους και τους λαθρομετανάστες τι θα κάνουμε.

   Delete
  2. Ό,τι και ο Χίτλερ.

   Αυτοί που μιλούν υπέρ των τσιγγάνων και μάλιστα υμνούν τον τρόπο ζωής των αλλά και την...νοοτροπία τους (!) οφείλουν να μας πουν γιατί αφού τους εκτιμούν τόσο πολύ δεν συμπεθέριασαν μαζί τους. Διότι καλά είναι να τα λες όλα σε πλαίσιο διανοουμενιστικό και ανθρωπιστικό και συνάμα να μην έχεις ζήσει ούτε μία μέρα με αυτούς ή σαν αυτούς, όντας εν αντιθέσει μέλος της Δυτικής αστικής κοινωνίας η οποία δεν έχει καμμία σχέση με την νομαδική τσιγγανική στην οποία δε δεν υφίσταται καν η έννοια της περιουσίας.

   Οι τσιγγάνοι μονάχα προβλήματα δημιουργούν στις κοινωνίες όπου διαμένουν. Είναι κοινωνική μάστιγα και οφείλουν να ελεγχθούν ή να εκλείψουν.

   Delete
  3. Παρακαλώ τον κύριο Καθηγητή να μην παρεξηγηθεί από το παραπάνω σχόλιό μου.

   Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ουδείς δύναται να ομιλήσει για ενσωμάτωση των τσιγγάνων στην αστική μετα-βιομηχανική κοινωνία ή αντιθέτως να εξυμνήσει τον τρόπο ζωής των (ο οποίος βασίζεται σε πλήθος εγκλημάτων και ως εκ τούτου λαμβάνει χώρα είς βάρος του κοινωνικού συνόλου το οποίο δεν φταίει σε τίποτα να θρηνεί θύματα διότι ορισμένοι είναι ακόμα νομάδες) εάν ο ίδιος δεν έχει ζήσει ποτέ του σαν τσιγγάνος ή μαζί με τσιγγάνους ώστε να είναι σε θέση να βιώσει από πρώτο χέρι τον τρόπο ζωής αυτόν.

   Delete
  4. Δηλαδή η εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία τι έκανε;

   Delete
  5. Τί σοῦ φταῖνε οἱ τσιγγάνοι; Γιατὶ δὲν τὸν πᾷς γιὰ πολιτιστικὴ ἀναμόρφωση σὲ τσιγγάνικο περιβάλλον τὸν ἑνσωματολάγνο;

   Delete
  6. Καμμία ανοχή σε όποιον εγκληματεί είς βάρος της κοινωνίας και χρησιμοποιεί βία είς βάρος αθώων.

   Εσύ γιατί δεν πας να μείνεις μαζί τους, Κωσταντή;;;

   Ζήσε και εσύ σαν τσιγγάνος και μετά υπερασπίσου τους.

   Δεν είναι ο νομαδικός τρόπος ζωής το θέμα. Νομαδικά ζούσαν πολλές ομάδες εντός Ελληνικού εδάφους για πολλά χρόνια (Σαρακατσάνοι, Βλάχοι π.χ.). Είναι η βία και το έγκλημα σαν τα Μεξικανικά καρτέλ.

   Delete
  7. Μία άλλη φιλοσοφική προσέγγιση στο ζήτημα των τσιγγάνων και την επ΄αυτώ ηθική σχετικότητα:

   Θα μπορούσαν οι τσιγγάνοι να μιμηθούν τα ξαδέρφια τους, τους Ινδουιστές της Ινδίας.

   Περιουσία ελάχιστη ή μηδαμινή, λεφτά γιόκ, όλη μέρα διαλογισμό και φούμο.

   Μήπως τελικά από την αιματοχυσία, η λύσις των Χίππις είναι προτιμωτέρα;

   Μήπως την Ανατροπή φέρει τελικά το σύγχρονο "Fin de Siécle" κίνημα;;

   Τζάμπα δηλαδή παιδευόμεθα με επαναστάσεις, σφαγές, δολοφονίες, ρουκέτες, ματσέτες και οβυδοβόλα;;

   Λέτε η λύσις να βρίσκεται στην πνευματική αιώρηση του Αψεντίου, της Μαριχουάνας, της νηστείας και της κωματωειδούς υπάρξεως;; Εάν όλη η κοινωνία ήτο για 5 λεπτά έτσι, πού θα έβρισκες ρε καπιτάλα αστέ εργάτη να σε υπηρετήσει;; ΠΟΥΘΕΝΑ!

   Ας αναφωνήσουμε λοιπόν, ναι στα ναρκωτικά και ζήτω οι Μαύροι, ιδίως της Τζαμάικας!

   Delete
  8. Υ.Γ.

   Καλά τα λέτε λοιπόν εσείς νεο-μαρξιστές σχετικιστές.

   Αφού Κομμουνισμός, Σταλινισμός και Χιτλερισμός απέτυχαν να διαλύσουν τον Διάολο, μόνη κύσις μένει ο...Θάνατος!

   Ε λοιπόν, για να μην μας τυρρανάται θα αυτοκτονήσουμε! Θα γίνουμε ΟΛΟΙ ζωντανοί-νεκροί, να πάνε να γαμ.... οι πολέμοι και οι κερδοσκοπίες σας!

   Έχει μία λογική το επάνω δεν λέω. Αλλά υπάρχει βέβαια και άλλη εναλλακτική με τα σημερινά δεδομένα, ερχόμενη από την Συρία...

   "Και είδε ο Τζιχαντιστής τον Χασισάτο...Και εμίλησαν επί πλήθους θεμάτων και ζητημάτων"...

   για φαντάσου! Να τα λέει ένας τζιχαδιστής των 4000 βαθμών κελσίου με έναν υποτονικό κωματοειδή "αποσυνδεδεμένο". Αυτό και εάν θα ήταν θέαμα! Αρκεί βέβαια ο πρώτος να άφηνε τον δεύτερο να ζήσει ώστε να γίνει διάλογος...

   Τελικά λοιπόν, τζιχαντιστής και χασισόβιος είναι δύο όψεις φαινομενικά αντίθετςς του ιδίου νομίσματος:

   Της απελπισμένης αυτοκτονίας και "αποσυνδέσεως" από το καθημερινό Θέατρο του Παραλόγου.


   Και ερωτώ ο Χατζηγώγος που το έχει ρίξει στον Σαδομαζοχισμό τί διαφορά έχει από τους επάνω;; Εγώ σας λέω ότι είναι και αυτός θύμα...

   Τζιχαδισμός, χασισολαγνεία και σαδομαζοχισμός, όλα έχουν ένα σκοπό:

   Την ΦΥΓΗ από τον καπιταλιστικό "παράδεισο".

   Delete
  9. ...

   Εγώ να δω πού θα καταλήξω...

   ...Δεν λέω καλή η Ενδιάμεση Περιοχή του Καθηγητού ως φυγή αλλά δυστυχώς είναι τρόπον τινά..."αδρανοποιημένη" (hibernated).

   Μπορεί τελικά να καταλήξω χασισόβιος διανοουμενιστής - ξοδευτής της πατρικής περιουσίας.

   Δεν ξέρω, πολύ μονόχνωτη η ζωή του "επιτυχημένου" προλεταρίου-αστού στις κοινωνίες ρομπότ του "ανεπτυγμένου" κόσμου. Ύστερα σου'ρχεται το Ιράν με 50% ανεργία στους νέους και φοβερά προβλήματα υδροδοτήσεως και είναι υπερδύναμη στην περιοχή του. ΑΡΑ, στην πνευματική θρησκευτική ντόπα βρίσκεται η απάντηση όπως έχω δε, ξαναγράψει στο παρελθόν! Αρκεί να μην κρύβεται καμιά τράπεζα από πίσω (όπως γίνεται με το Αμερικανο-Ισραηλινό-Σαουδαραβικό ΙΣΙΣ και Γουαχαμπισμό).

   Επί αυτού, ο Σιιτικός Τζιχαδισμός/Ισλαμισμός (βλέπε Χεζμπολλάχ και Ιρακινούς Σιίτες) θεωρείται σωτήριος ενώ ο Σουνιτικός διαβολικός στην Μέση Ανατολή. Μελετήστε το αυτό!

   Delete
  10. Υ.Γ. 2

   Συγγνώμη εάν σας κούρασα.

   Delete
  11. Τέλος:

   Ο τρόπος ζωής ενός χίππυ ομοιάζει πολύ αυτόν ενός μοναχού.

   ΑΡΑ, λοιπόν Κωσταντή και το κλείνω επιτέλους το ζήτημα, η απληστία για καπιταλιστικό κέρδος φταίει που οι τσιγγάνοι γίναν μάστιγα!

   Παραδείγματα ορθά να μιμηθούν έχουν πολλά. Τους Χίππυδες, τους μοναχούς και τους ινδουιστές.

   Αλλά αυτή προτιμούν τον χρηματικό τζιχαδισμό. Ε, καλώς δεχτήκανε την γενοκτονία λοιπόν!

   Delete
  12. Γιατί λοιπόν δεν εκφυλίζομαι και εγώ;;

   Διότι ανησυχώ για την ψυχή μου.

   Delete
  13. Δεν είναι όμως ο λόγος αυτός για τον οποίο διαλέγω Φασισμό και Φονταμεταλισμό.

   Είναι πολύ απλό.

   Με φέραν (γεννήσαν) με το ζόρι στο εστιατόριο και αναγκαστικά πρέπει να παραγγείλω...

   Delete
 42. Μετά το χθεσινό αίσχος της Γιουρβίζιον, το οποίο κατέκριναν προς τιμήν τους πλείθος Ελβετών (κατακρίνοντας επίσης πώς μία Μεσανατολίτικη χώρα κέρδισε την Γιουροβίζιον*), προτείνω να στείλουμε τον μοναδικό άξιο Έλληνα καλλιτέχνη που κρατώ ψηλά το Εθνικό λάβαρο με τους στίχους του, τον Iso Xl:

  https://www.youtube.com/watch?v=Ajnptuvxp5w

  Εγώ αυτό θα έστελνα τον τσοντο-διαγωνισμό, υποδεέστερο ακόμα και από τα πορνικά AVN Awards.


  *Μην γράψετε απάντηση οι "γνώστες". Ξέρω θα μου πείτε η Δύση βασίζεται στον Ελληνικό και Ιουδαιο-Χριστιανικό πολιτισμό συνεπώς το Ισραήλ ανήκει και στην Ευρώπη. Βέβαια το Ισραήλ αξίως λαμβάνει μέρος στην Γιουροβίζιον αφού στην τωρινή Σιωνιστική του μορφή αποτελεί Δυτικό Ευρωπαϊκό αποικιοκρατικό δάκτυλο στην Ενδιάμεση Περιοχή. Ως εκ τούτου βέβαια οφείλει είτε να καταστραφεί είτε να μετατραπεί σε Θεοκρατικό Κράτος της Ιουδαίας.

  (https://en.wikipedia.org/wiki/State_of_Judea)

  ReplyDelete
 43. Συνεπῶς ἡ καλύτερη ἑθνικἠ πολιτικὴ (ὅπως καὶ ἡ καλύτερη σκηνοθεσία) εἶναι νὰ μὴν ἐπεμβαίνεις. Αὑτὸ εἶναι τὸ περιβόητο μυστικὸ τοῦ Βυζαντίου. Αὐτὸ ἔλεγε κι ὁ Γεννάδιος κ.λπ. Ἁπὸ μόνοι τους οἱ Ἀλβανοἰ σηκώνουν τἠν ἑλληνικὴ σημαῖα, ἁπὸ μόνοι τους οἱ Σκοπιανοἰ λέγονται Μακεδόνες καὶ γιὰ μᾶς, ἔλεγε ἡ προγιαγιά μου..
  ὅποιος καλὰ καθόντανε, καλύτερα γυρεύει
  κι ὁ διάολος τοῦ κώλου του κουκιὰ τοῦ μαγειρεύει.

  ReplyDelete
 44. Yγ. Δηλ. εἴμαστε ἡ οἰκουμένη, δὲν χρειάζεται νὰ γίνουμε. Τὸ δηλητήριο τοῦ ἐθνικισμοῦ εἶναι μιὰ ἁνησυχία ποὺ σὲ σπρώχνει νὰ κατακτήσηις. Τὰ ἑθνικὰ κράτη εἶναι ἑξ ὁρισμοῦ ἑπεκτατικά. Δὲν ὑπάρχει μή-ἑπεκτατικὀ ἑθνικὸ κράτος.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Πολύ σωστή παρατήρηση Κωσταντή.

   Εύγε!

   Το καλλίτερο εξ΄ου παράδειγμα Εθνοκράτους και δη φιλελευθέρου αστικού είναι η Γαλλία, η οποία αφομοίωσε και εκΦράγκισε πλήθος Λατινογεννών και Γερμανικών μειονοτήτων στο εσωτερικό της.

   Delete
 45. Υγ. Ὅταν εἶναι κανεῖς μόνος του καὶ ἁπελπισμένος στρέφεται στὸν Θεό. Σἐ ὅλουςτοὺςτόπους και τὶς ἑποχὲςἡ¨εξυσία προσπαθεῖ εἴτε νὰ διαστρέψηι εἴτε νὰ ἁποκλείσηι το θεῖον. Ὥστε ὁ¨απελπισμένος νὰ μὴνἔχει ποῦ νὰ ἁποτανθῆι. Καὶ νὰ τὴν ὑπηρετεῖ. Ὁ περιβόητος ἑλληνισμὀς εἶναι λέξη-κλειδί. Σημαίνειτὀν ὑλισμο τῆς Δύσης. Ὅλως τυχαίως¨εμπεριέχει τὀ θέατρο, ποὺκαταδικάζει ὁ Ϊησοῦς. ῑσμὀς σημαίνει σὰν κάτι. Εἶναι ¨ανωμαλία νὰ ¨επαίρεται ὁ Ἕλλην γιὰ τὸν ἑλληνισμό του!!!!!!! Ὁ Ἕλληνας, ὅπως ἔχουν καταλάβηι ὅλα τἀ φωτιμένα πνεύματα, Βιλαμόβιτς, Νῖτσε, Κερένυι, ἴσως ὁ δικός μας ο Λιαντίνης, εἶναι ἕνα ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟ ΑΤΟΜΟ. Καὶ ὁ Θρησκευόμενος λατρεύει τὀ θεἶον ποὺτοῦ ἁποκαλύπτεται. Ἅντὸ θεῖον εἶναι ἑβρέικο, τὀ λατρεύει. Δὲν κάνει τὀν θρησκευόμενο, νιώθει τὀ θεῖο. Ἅν δὲν τὸ νιώθει, τὸ βουλώνει.

  ReplyDelete
 46. ..oἱ ¨επαναστᾶτες τοῦ 21 δὲν θέλανε νὰ φτιάξουνε ἁνεξάρτητο ἑλληνικὸ κράτος. Θέλανε νὰ φᾶνε τὸν Σουλτᾶνο λάχανο καὶ νὰ γίνηι ὁ Ὑψηλάντης Ναπολέων τῆς Ἁνατολῆς. Ἥξερε πάρα πολὺ καλὰ τί ἔκανε ὁ Μαχμοῦτ. Καὶ ξέρει ἑπίσης πάρα πολὺ καλὰ τί λέει ὁ Ἑρντογάν. Ὁ ¨Ερντογὰν εἶναι ῥωμαῖος Αὐτοκράτορας καὶ μεῖς πιόνια τῆς Δϋσης.

  ReplyDelete
 47. μικρος στρατιωτηςMay 14, 2018 at 5:21 AM

  Αν δε κανω λαθος ,και το προβλημα με τους Τσαμηδες ξεκιναει απο την ανταλλαγη των πληθυσμων κατοπιν της καταστροφης οταν το ελληνικο κρατος θελησε να απαλλοτριωσει τις περιουσιες τους για να τους στειλει στη Τουρκια. Παντως ενω σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον αρθρογραφο ,η τελευταια παραγραφος ειναι μαλλον περιεργη καθοτι αυτα για τα οποια κατηγορει ο αρθρογραφος την ελληνικη πλευρα ειναι ακριβως τα επιτευγματα της ευρωπαικης Ελλαδος την οποια επικροτει στο τελος. Ο αριστερισμος ειναι η νεα μασκα της δυσης οπως παλαιοτερα ηταν ο εθνικισμος ,το να συντασσεται καποιος με την Ευρωπη σημαινει το να συντασσεται με τη γενοκτονια των λαων της ενδιαμεσης περιοχης ειτε με αριστεριστικα μεσα (διεθνισμο,μεταναστευση,πολυφυλετισμο,καταργηση γλωσσων και θρησκειων,ευρωπαισμο,καταναλωση,μισος για την παιδοποιια,ναρκωτικα,αθεια,καταργηση της οικογενειας,...) ειτε με εθνοκαθαρσεις, η δυση απλως προαγει τη μαζοποιηση και την ισοπεδωση ,οι ιδεολογιες ειναι κατι δευτερευον, πρεπει πρωτα απο ολα να υπαρξει συνταξη εναντιον της δυσης ,το βασικο διαχρονικο προβλημα της Ελλαδας ειναι ο ευρωπαισμος της. Το ελληνοτουρκικο ,οπως και το ελληνοαλβανικο προβλημα ειναι μικροπολιτικες παθογενειες που αποτρεπουν τη θεα του πραγματικου εχθρου,πρακτικα μιλωντας ο κατακερματισμος του χωρου Αιγαιου-μικρας Ασιας καθιστα και τις δυο πλευρες εκτεθειμενες σε ολες τις υπολοιπες θεσεις τους,ο βασικος μοχλος πιεσης στην ελληνικη πλευρα απο τη δυση ηταν η Τουρκια και ισχυε και το αντιστροφο,εαν η ελληνικη πλευρα ειχε τα προηγουμενα χρονια καποια επαρκη στρατιωτικη ισχυ, ειναι σιγουρο οτι θα χρησιμοποιουταν απο τους δυτικους εναντιον της Τουρκιας σε συνδυασμο με καποια εσωτερικη της υπονομευση . Νομιζω οτι αυτες οι δυναμεις πρεπει να ανασυνταχθουν και μολις προκυψει ευκαιρια να κινηθουν συντεταγμενα και δυναμικα, η δυση επιθυμει μονο διαλυση και εκμεταλευση.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Σωστά μικρέ στρατιώτη.

   Αλλά να θυμάσαι ότι το μυστικό φυγής από την Δύση, κρύβεται στους Αλβανούς και τους Τούρκους.

   Απλώς εμείς τους θέλουμε παιδιά της Ελλάδος και όχι του Αλλάχ ή της Δύσεως (Τουρκία-ΗΠΑ βλέπε Ίμια και Αλβανία-Ιταλία βλέπε 1940).

   Delete
  2. μικρος στρατιωτηςMay 16, 2018 at 11:27 AM

   Ειναι παιδια της Ελλαδος ,το βασικο προβλημα ειναι ο μουσειακος εθνικισμος της ψευτοδεξιας στην Ελλαδα, νομιζω ο Δημοπουλος ειχε γραψει ενα βιβλιο στο οποιο τονιζοταν η συγγενεια Αλβανων Ελληνων. Τη καλυτερη προταση για επεκταση την ειχε προτεινει ο καθηγητης εμμεσως , πληρης ελληνοποιηση της γλωσσας τους ,παιρνουμε ολες τις ριζες της αλβανικης και της αρβανιτικης και τις επιπροσθετουμε ελληνικα γραμματα, ελληνικη καταληξη ,ελληνικη κλιση ,ελληνικο τονισμο (πολυτονικο) οπουδηποτε υπαρχουν κοινες ριζες γινεται προπαγανδιστικη εκμεταλλευση. Απο οσο γνωριζω μονο η χρυση αυγη εκανε προσπαθειες να ελληνοποιησει τους Αλβανους μεσω της ενταξεως τους στις ομαδες της (επισης μεγαλο μερος των μελλων της χρυσης αυγης εχει αρβανιτικη καταγωγη), αλλα δυστυχως και αυτη ταλανιζεται απο το λαικισμο που υπαρχει σε καθε εκδημοκρατισμενο,αντιιεραρχικο και παρακμιακο λαο. Ενω σωστα η χρυση αυγη αντισταθηκε στη παραδοση της σημαιας σε αλλοεθνεις κακως αντεδρασε στη παραδωση της σημαιας σε Αλβανους ,οι οποιοι πρεπει να θεωρουνται Ελληνες ,οσο Ελληνες ηταν και οι αρβανιτες της επαναστασης και οι Ρωμαιοι που εγιναν Ελληνες. Οσο για τους Τουρκους ,το βασικο προβλημα ειναι η θεωρια του παντουρκισμου ,δηλαδη οι ταυτοποιηση των Τουρκων με τις ασιατικες φυλες. Πιστευω οτι και το αρβανιτικο στοιχειο ειναι θετικο και το φαναριωτικο μικρασιατικο ,απλα το πολεμικο στοιχειο στους ελλαδιτες,κατα την επανασταση, ηταν καταπιεσμενο και επρεπε να βρει εκφραση. Σημερα ειναι δυνατη η συνθεση ,ο μονος εχθρος σημερα ειναι οι φαναριωτες της ευρωπαικης ενωσης.

   Delete
  3. Ἕλληνας τὸ 1821 δὲν σημαίνει ἀπόγονος ἑξ αἵματος τοῦ Μιλτιάδου, περὰ λοξά, σημαίνει Ἑπαναστάτης κατὰ τοῦ Σουλτάνου. Δηλαδὴ ὁ Μπάυρον εἶναι Ἕλληνας, ὁ Οὐάσιγκτον Ἕλληνας, ὁ Μπολιβὰρ Ἕλληνας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Delete
 48. πρεπει πρωτα απο ολα να υπαρξει συνταξη εναντιον της δυσης ,το βασικο διαχρονικο προβλημα της Ελλαδας ειναι ο ευρωπαισμος της. Διαφωνῶ. Εἶναι ὁ φόβος τῶν βαρβάρων Φράγκων.

  ReplyDelete
  Replies
  1. μικρος στρατιωτηςMay 16, 2018 at 11:51 AM

   Κωσταντη το προβλημα δεν ειναι οι Φραγκοι ,το προβλημα ειναι ο δαιμονας που κρυβεται στο μυαλο τους, η δυση ειναι καταστροφικη προς ολες τις κατευθυνσεις, η καρδια της ειναι ο ιδιος ο θανατος, η δυση πρωτα καταστερφει τον εαυτο της και τους ανθρωπους της. Εαν δεν υπαρξει ανωτερη θεα των πολιτικων ζητηματων με καθαρα ορθοδοξα ασκητικα κριτηρια ,τοτε οποιαδηποτε κινηση θα ειναι ανωφελη. Συνταξη εναντιον της δυσης σημαινει συνταξη εναντιον ενος τροπου ζωης που την δικαιωνει και την ωθει μεσω των μαζων της στην επεκταση. Στο πολιτικο επιπεδο χρειαζομαστε να αντιταξουμε στη βιομηχανια της ,την οπλομηχανια και μια αμεσοτητα στη πολεμικη δραση ,η οποια δεν θα αφηνει χωρο για μισθοφορους, και ενα λητο τροπο ζωης και πρεπει επιτελους οι δημοκρατικες μαζες να παψουν να λαμβανονται υποψιν ως ουδετερες. Η κυρια αιτια του πολεμου της δυσης ειναι ακριβως ο μεσος καταναλωτης του οποιου οι αναγκες δημιουργουν τη πιεση για μαζικη παραγωγη ,και η καταναλωση ειναι η κυρια αιτια της καταθλιψης , της μανιας και της απομονωσης.

   Delete
  2. Επικροτώ τα λεγόμενά σου μικρέ στρατιώτη εδώ και επάνω.

   Πρέπει ο κορμός της Ενδιαμέσου Περιοχής να ενωθεί εάν είναι να συγκροτήσει κοινό κατά της Δύσεως μέτωπο. Δηλαδή να συνεργαστεί ο Ελληνοτουρκικός χώρος με το Ιράν.

   Οι γύρω δυνάμεις είναι ιμπεριαλιστικές ή αποτελούν πιόνια της Δύσεως σαν τους Άραβες.

   Delete
 49. πρεπει πρωτα απο ολα να υπαρξει συνταξη εναντιον της δυσης ,το βασικο διαχρονικο προβλημα της Ελλαδας ειναι ο ευρωπαισμος της. Διαφωνῶ. Εἶναι ὁ φόβος τῶν βαρβάρων Φράγκων.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Που μετασχηματίσθηκε σε κόμπλεξ κατωτερότητος και σύνδρομο Στοκχόλμης...

   Delete
 50. Οὔτε ἡ Ἑλλάδα εἶναι ἑλληνική. Οἱ Ἕλληνες δὲν ὑπάρχουν πιά, τοὐς πάτησε τὀ τρένο. Ὁ Ἕλληνας ποὺ λέει ὁ καθένας μας εἶναι ἕνα ἁποκριάτικο κουστοῦμι ποὺ τὸ φόρεσαν Ἁλβανοί, Ῥωμαῖοι, Τοῦρκοι, Βούλγαροι (ὁ ἑπικεφαλῆς τοῦ ἱππικοῦ Χατζηχρῆστος),Μικρσιᾶτες, γιὰ νὰ κάνουν ἁστικὴ ἑθνικὴ ἐπανάσταση. Ὅλοι ἑμεῖς ἑδῷ εἴμεθα Ῥωμαῖοι."

  Δεν είναι πρώτη φορά που το ισχυρίζεσαι. Εξηγήσου. Πως υπάρχουν Ρωμαίοι αλλά όχι Έλληνες;

  Λοιπόν. Μετὰ τὴν κυρίευση τῆς Περσικῆς Αὺτοκρατορίας ἀπὸ τὸν Ἀλέξανδρο, σύντομα Ἕλλην δὲν ἦταν μόνον ὁ κάτοικος τῆς Ἑλλάδος καὶ τῶν ἁποικιῶν της ἀλλὰ καὶ ὁ ἔχων ἁνατραφῇ κατὰ τὰ ἑλληνιστικὰ πρότυπα. Σὲ κείνην τὴν ἐποχὴ ἁναφέρεται ὁ ὅρος ἑλληνισμός τοῦ ΓκούσταβΝτρόυζεν, καὶ τότε διαμορφώθηκε αὐτὸ ποὺ λέγεται ἑλληνικὸ πρότυπο παιδείας. Ὁ πυρῆνας αὑτοῦ τοῦ προτύπου εἶναι τὰ συγγράμματα τοῦ Ἀριστοτέλους. Τότε χτίζονται θέατρα παντοῦ, στἠν Συρία, κ.λπ. κ.λπ. καὶ διαμορφώνεται μιὰ κατὰ τόπους ἁνωτέρα τάξη, λ.χ. οἱ Σαδδουκαῖοι στὴν Παλαιστίνη, ποὺ εἶναι σὰν τὶς ἁγγλόφωνες ἑλίτ στὴν Ἰνδία τῆς ἁποικιοκρατίας.

  Ταυτόχρονα διδίδονται καὶ τὰ ἑλληνικὰ σὰν προφορικὴ γλῶσσα καὶ ὑφίστανται ἁλλοιώσεις. Τὸ πολυτονικό, πολὺ μεταγενέστερο, εἶναι ἁπόπειρα γεφύρωσης τῆς ἁλλοίωσης. Καὶ σήμερα τὰ ἁγγλικὰ ὅταν τὰ μιλᾷ ἕνας Ἕλληνας τἀ ἁλλοιώνει. Κάτι ἁντίστοιχο ἔπαθαν τὰ ἑλληνικὰ ἁπὸ τοὺς ἁνατολικοὺς καὶ νότιους λαούς.

  Ὅταν ἐμφανίστηκε ὁ Χριστιανισμὀς ἔκανε τεράστιο σουξὲ στὴν Ἁνατολικὴ Μεσόγειο. Σύντομα οἱ πρῶτες ἑκκλησίες υϊοθέτησαν τὰ ἑλληνικὰ ποὺ μιλιόντουσαν ὅμως καὶ γραφόντουσαν μάλιστα στὴν λαϊκὴ καὶ ἁλλοιωμένη αὑτὴ ἑκδοχή, τὴν κοινή. Τότε Ἕλληνας ἦταν ὁ μὴ χριστιανὸς καὶ μὴ ϊουδαῖος ποὺ μιλοῦσε ἑλληνικὰ. Ὅταν καὶ Ἕλληνες τῆς καθεαυτὸ Ἑλλᾶδος γίνονταν χριστιανοί, π.χ.ὁ Λουκᾶς, κατὰ πᾶσα πιθανότητα, παῖρναν ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ καὶ θεωροῦνταν πλέον ὄχι Ἕλληνες ἁλλὰ χριστιανοί. Κάποιες γενιὲς ἀργότερα ὁ Καρακάλλας ὁνόμασε Ῥωμαίους πολῖτες ὅλους τοὺς κάτοικους τῆς Αὐτοκρατορίας ποὺ πληροῦσαν κάποιες προϋποθέσεις. Τότε ὅλη ἡ Ἀνατολικὴ Μεσόγειος ἔγιναν Ῥωμαῖοι.
  Ἑπὶ Θεοδοσίου καὶ Ἱουστινιανοῦ Ἕλλην ἦταν ὁ μὴ χριστιανὸς ἑλληνοφωνος εἱδωλολάτρης. Αὐτὸς κυρήχτηκε παράνομος καὶ ὁ... χριστιανισμὸς ἑξαφανίστηκε ἀπὀ προσώπου γῆς.

  ReplyDelete
 51. Τὰ ἑλληνικὰ παρέμειναν σὰν καθημερινὴ γλῶσσα (γιὰ αὐτὸ τὰ μιλᾶμε σήμερα).Παρέμεινε τὸ ἑλληνικὸ πρότυπο (ἠ Ἅννα Κομνηνὴ εἶχε διδαχτῆι Πλάτωνα καὶ Ἁριστοτέλη καὶ δὲν πᾷ νὰ κουρεύονται οἱ Ὁξφορδιανοί). Ἡ ἐκκλησία ἔγραφε, ἔψελνε, θεολογοῦσε στὰ ἑλληνικά. Τὸ κράτος ὑπὸ τὴν πίεση τῶν πραγμάτων ΚΑΙ ΜΟΝΟ ἐγκατέλειψε τὰ λατινικὰ σταδιακά.

  Ὅμως ἁπὸ τὸν Θεοδόσιο μεχρι τὸν Πλήθωνα κανεὶς γιὰ χίλια χρόνια καὶ δὲν ἔγραψε πὼς εἶναι Ἕλληνας. Μόνο ὁ Πλῆθων φαίνεται τὸ σκέφτηκε. Ἧταν ἠλίθιοι;; Ὄχι, ἦταν Ῥωμαῖοι.

  Μόλις μιὰ γενιὰ πρὶν τὸν Κολοκοτρώνη Ῥωμῃὀς ἦταν ὁ ὀρθόδοξος στὴν Αὐτοκρατορία καὶ Ῥωμηὸ τὸν λέγανε.

  Ὁ Ἕλλην εἶναι τὸ ἴδιο μὲ τοὺς Βορειοαφρικανοὺς στὴν Γαλλία τοὺς μετανάστες, ποὺ λένε πλέον ὅτι δὲν εἶναι Ἄραβες, ἁλλὰ ΚΑΜΠΥΛ. Δὲν ἔχει ἁρχαῖο περιεχόμενο ὁ ὅρος αὐτὸς ἁλλὰ μασωνοειδές, κατὰ τὸ Γάλλος τὸ 1789, καὶ μαφιοζοειδές, κατὰ τὸ οὐόμο ντὶ ὀνόρε. Εἶναι ἕνας ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΚΟΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ. Δὲν ἔχει ὑπόσταση ἁλλὰ οἰκονομικὴ καὶ κοινωνικὴ καὶ ἑδαφικὴ διεκδίκηση. Καὶ ὁ μάγκας μεταμφιέζεται. Τὰ συλλαλητήρια ἑμένα μὲ τρομάζουν. Εἶναι μικροαστικά.

  ReplyDelete
 52. Tέλος, θὰ πῆι κάποιος. Λοῦκο, λὲς ἑσὺ πὼς τὸ ὅνομα Ἕλλην εἶναι στὴν νεωτερική του χρήση τεχνητό. Γιατὶ δὲν διαλέξανε οἱ Ἑπαναστᾶτες κάποιο ἄλλο, λ.χ. Ῥωμαῖοι ἤ Γραικοὶ ἤ Ἵωνες ἤ Λακεδαιμόνιοι; ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  Διότι οἱ ἑλληνικὲς διεκδικήσεις ἁπετείνοντο στὴν Εὐρώπη (Ῥωσσίας περιλαμβανομένης) καὶ ἡ Εὐρώπη εἶχε δύο στερεότυπα. 1) Τὸν Γραικὀ ποὐ ζοῦσε τὸν 5ο αἱῶνα 2) τὀν διεφθαρμἐνο όρθόδοξο. Ἀναπτυσσομένου τοῦ νεοελληνικοῦ διαφωτισμοῦ ἐπελέγη τὸ ὄνομα ποὺ θὰ ἔδειχνε ΠΛΗΡΗ ταὔτιση μἐ τὀ άλεξανδρινὀ πρότυπο ποὺ εἶχαν στὸν ἐγκεφαλό τους οἱ Φράγκοι. Ἕτσι, ὁ λῃστὴς ἀρβανίτικης μᾶλλον καταγωγῆς Κολοκοτρώνης βγαίνει ἀπὸ τὴν κρυψώνα του στὴν Μάνη, φορᾷ τὴν περικεφαλαία-φανταιζὶ τοῦ τάγματος Γραικῶν τοῦ Ἄγγλου Τσώρτς, άνεβαίνει σὲ ἕνα βαρέλι καὶ προσφωνεῖ τοὺς Μωραῖτες ΕΛΛΗΝΕΣ!! Καὶ ἀρχίζει ἡ σφαγή. Τὸ ΡΩΜΑΙΟΙ ὅμως θὰ ἦταν διεκδίκηση εἱς βάρος τῶν ΦΡΑΓΚΩΝ. Ὅχι τῶν Τούρκων. Αὐτὸ πρέπει νὰ κάνουμε (εἱρηνικά).

  ReplyDelete
  Replies
  1. Πάνω στον ωκεανό παπαγαλλολογίας σου ρε Κωσταντή πετάς και κάτι φοβερά σχόλια σαν το επάνω!

   Τί να πω! Θαυμάζω το...εντός-του-κεφαλιού-σου!!!

   Delete
 53. Τέλος κάτι γιὰ τὴν δημόσια τοποθέτηση ποὺ ἀναπαράγεται στὴν ἀνάρτηση. Τυγχάνει νὰ γνωρίζω μερικοὺς ἀπὸ τοὺς ὑπογράφοντες. Σᾶς δηλώνω πὼς τὸ κείμενο ποὺ ὑπογράφουν εἶναι ἀρρωστημένα ταξικό. Φιλειρηνισμὸς χωρἰς μεταφυσικὴ τοποθέτηση ἑπὶ τοῦ ταξικοῦ ζητήματος εἶναι πολεμικὴ πρόκληση, καὶ ἑπιπλέον ὁ φιλομουσουλμανισμὀς ποὺ προβάλλει τὸ κείμενο εἶναι ὑποκριτικὸς καὶ ἐμετικός. Λυπᾶμαι ποὺ τὸ λέω, θὰ δώσουν λόγο. Ὁ Ϊησοῦς εἶπε νὰ μὴν σκοτώνουμε οὔτε μὲ τὴν σκέψη. Καὶ τὸ κείμενο παραπάνω εἶναι κάλεσμα σὲ γενοκτονία.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Qu'est-ce que c'est Ντούκου;;

   Delete
 54. Ερώτηση:

  Οι τελευταίες αναταραχές και εξελίξεις σε Αρμενία και Γεωργία σχετίζονται κάπως με την επικείμενη Ελληνοτουρκική σύγκρουση;;

  Προ 2 ετών είχε πει ο Καθηγητής ότι η Τουρκία θα διαμελιστεί σε αυτόνομο Κουρδιστάν, Μεγάλη Αρμενία και πιθανώς ένα (Γεωργιανό) Λαζιστάν στον Πόντο.

  Ύστερα βγήκε επάνω ο Τράμβιος και γλύτωσε ο Έρντογαν για την ώρα.

  Τώρα θα έχουμε την τρίτη προσπάθεια καθαιρέσεώς του μέσω πολέμου. Άρα θα ισχύσουν τα παραπάνω ή όχι;;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ξεκάθαρες προετοιμασίες για πολεμική αναμέτρηση η τελευταία αναδιοργάνωση του στρατεύματος και δη των ειδικών δυνάμεων στον τομέα του (ανορθοδόξου) πολέμου και των αποβατικών επιχειρήσεων (υπεράσπιση νησιωτικών συμπλεγμάτων):

   https://www.youtube.com/watch?v=3XZX4mZDYP4

   Delete
 55. Δἐν θἀ γίνηι ἑλληνοτουρκικἠ σύγκρουση μεγάλης ἐκτάσεως. Μακάρι νἀ μἠν γίνηι καθόλου. Γίνεται ἐμφύλιος κάθε μέρα μέσα σἐ κάθε σπίτι διότι τὀ Γένος πάει κατἀ διαόλου ἔχοντας χάσηι τὀν μπούσουλα. Δὲν μπορεῖ νὰ κάνει παιδιὰ ὀ Ἕλληνας διότι ἔχουν χαθεῖ οἱ ψευδεῖς βεβαιότητεςτοῦ παρελθόντος ὅτι κταγόμαστε ἁπαυθείας ἁπὸ τὸν Σωκράτη. Καὶ τοὐς λέμε τἠν ¨αλήθεια, ὅτι καταγόμαστε ἁπὸ τὸνΠαλαιολόγο,καὶ δὲν θέλουν νὰ τὸἁκούσουν. Γιατί;;

  ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ.

  ReplyDelete
 56. ..χάρη στὸν Παλαιολόγο εἴμαστε καὶ Ἕλληνες καὶ Ῥωμαῖοι καὶ Τοῦρκοι. Μόνο Φράγκοι δὲν εἴμαστε. Αὑτοι οἱ¨ηλίθιοι παραπάνω καμώνονται ὅτι εἴμαστε αὑτὸ ποὺ δὲν εἴμαστε, ἁκριβῶς ἁπειδὴ ὁ Ἁρχοντοχωριάτης καμώνεται τὸνἌρχοντα. Τόσο ἁπλὸ εἶναι.

  ReplyDelete
 57. Προσέξτε τὸ τελευταῖο ποὺ θὰ γράψω. Ὁ Κωνσταντῖνος Παλαιολόγος ἦταν ὁ Ἁντίχριστος. Ὁ ἡρωικός του θάνατος ἔχει μεγαλύτερη σημασία ἁπὸ τοῦ Ϊουλιανοῦ στὴν Περσία. Ὁ θάνατός τουλύτρωσε τὴν Ἑνδιάμεση Περιοχή, τῆς ὁποῖας ἡ καρδιά-ὁ τίτλος τῆς Ἁν΄τησης-εἶναι ἡ ἀγάπη.

  ReplyDelete
 58. Πολύ καλή ανάλυση ενός Αζερμπαϊτζανού ερασιτέχνη γεωπολιτικού σχετικά με το γιατί η Αμερικανοϊσραηλινή εκστρατεία κατά του Ιράν, κινδυνεύει να καταλήξει σε "Επιχείρηση Μπαρμπαρόσσα":

  https://www.youtube.com/watch?v=ERL652uFOzE

  ReplyDelete
 59. μικρος στρατιωτηςMay 16, 2018 at 11:51 AM
  Κωσταντη το προβλημα δεν ειναι οι Φραγκοι ,το προβλημα ειναι ο δαιμονας που κρυβεται στο μυαλο τους...

  Ἡ Ἑνδιάμεση περιοχὴ τοῦ κου Κιτσίκη εἶναι ἡ ῥωμαϊκὴ αὐτοκρατορία. Δύο τάσεις ὑπάρχουν ἐντός της, ὁ χριστιανισμὸς καὶ ὁ Καισαρισμός. Ὁ Καῖσαρ εἶναι ὁ Ἀντίχριστος ὅταν λατρεύεται σὰν Θεός. Ὁ δαίμονας τῶν Φράγκων λέγεται Πάπας. Ὁ Πάπας ἐκδίδει συγχωροχάρτια. Τὸ χρῆμα εἶναι τὰ συγχωροχάρτια τοῦ Πάπα. Ἡ άλλοίωση τῶν συνειδήσεων στὴν ῥωμαϊκὴ Αὐτοκρατορία γίνεται μὲ τὸ νὰ ἁπομακρύνεται τὸ μυαλὸ ἀπὸτὶς ἁπλὲς αἱσθήσεις καὶ νὰ προσανατολίζεται, ἀπὸ ἐνοχή, στὸ χρῆμα=συγχωροχάρτι.

  Δὲν εἶναι τυχαῖο ποὺ οἱ τελευταῖοι ῥωμαῖοι Αὐτοκράτορες τἀ βρῆκαν μὲ τοὺς Πάπες. Κάναν καὶ οἱ δύο τὴν ἴδια δουλειά. Ὅλα τὰ προβλήματα ἀνάγονται στὸν Καίσαρα, ὅπως κατάλαβε ὀρθότατα ὁ Εὐαγγελιστὴς Ἱωάννης. 666=Καῖσαρ Νέρων.

  ReplyDelete
 60. Γιὰ τοὺς τσιγγάνους. 1. Ἀνάρτηση Κιτσίκη. Διαβάστε την. 2. Καταλάβετε ὅτι ὁ προβιομηχανικὸς πολιτισμὀς συνυπάρχει μὲ τὸν βιομηχανικὸ καὶ ὅτι οἱ τσιγγάνοι σὲ αὐτὸν δἐν εἶναι νομᾶδες, ἐκτελοῦν χρέη μετακινούμενου μπακάλη. Στὶς τεράστιες Αὐτοκρατορίες τὰ ἐπαγγέλματα εἶναι κληρονομικά. Ὅπως ἡ βλακεία!

  ReplyDelete
 61. Υγ2. Νομάδες εἶναι οἱ Τοῦρκοι, ἀπὸ τὴν προϊστορία (βλ. Μάριο Ἀλινέι). Αὐτὸ εἶναι προβλημα. Οἱ Τοῦρκοι ἦταν ἕνα τσιρότο στὴν πληγὴ τῆς δευτέρας Ῥὠμης. Τὸ τσιρότο ἔχει χαλάσηι.

  ReplyDelete
 62. Υγτελικὀ. Γιὰ τὀν ἑλληνισμὸ (κος Ἰχώρ). Ὁ ἑλληνισμὀς ὡς σηματοδοτῶν τὴν κοινωνικὴ ἀνισοτητα εἶναι τελείως ἁπορριπτέος. Καὶ παιδαριώδης. Ὅμως τὸ πνεῦμα τὸ ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ζεῖ στοὺς αἰῶνες τὼν αἱώνων. Ὁ ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ εἶναι ἀξία. Ὁ Νῖτσε τὸ εἶχε καταλάβηι καὶ αὐτό. Τὸ πολυτονικὸ διασώζει τὸν ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Αυτό το Ελληνικό μας έχει διαλύσει με το συμπάθειο!

   Μας π...ξε!

   Εάν είναι να πεθάνουμε χάριν του "Ελληνισμού" των τραπεζών να πάμε όλοι κατευθείαν στα μοναστήρια.

   Εγώ τον Ελληνισμό πουθενά δεν τον βλέπω γύρω μου.

   Η λύσις δεν είναι ένας τελείως άκυρος και αόριστος χρηματικός ψευδοελληνισμός της πόρνης Ευρώπης αλλά ο βαθύς ΚΠολίτικος Χριστιανισμός με βαθύ και αυστηρό θρησκευτικό νόμο βάσει του Ευαγγελλίου και της Αγίας Γραφής. Με κληρονομιά και χροιά Ρωμαίηκη όχι "Ελληνική".

   Αλλιώς στο λέω, με αυτά που κάνουν οι παγκόσμιοι "Ελληνιστές" σαν τον Τράμβιο, θα την πάθουμε από το Ισλάμ...

   Delete
  2. Γιαννης ΑποστολοπουλοςMay 18, 2018 at 1:25 PM

   Ναι όταν λες το πνεύμα το ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΚΟ μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής και να αναφέρεις σε ποιες ημερομηνίες αναφέρεσαι? Παράδειγμα ο τρωικος πόλεμος, η χρονολογία που δίνει ο αρχαίος ιστορικός Ερατοσθένης, 1194-1184 π.Χ. είναι κατά πολλούς η πιο αντιπροσωπευτική, εσύ σε ποιες χρονολογίες ορίζεις τον ΠΡΟΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Φιλικά, Γιάννης Αποστολοπουλος.

   Delete
  3. Πρὸ τῆς γραμμικῆς Β!!!!!!!!!!!!!!!!

   Delete
  4. Γιάννη ο Κωσταντής τα έχει μπερδέψει, προελληνισμό εννούμε το...πνεύμα Μινωιτών, Μυκηναίων και ίσως και των Αχαιών.

   Το πνεύμα αυτό και οι δοξασίες, τα ήθη και τα έθιμά του, λαμβάνουν διάφορες εκφραστικές μορφές.

   Ο προελληνισμός δηλαδή σχετίζεται τα μέγιστα με την Ανατολή και τους λαούς της Μεσοποταμίας, της Περσίας, της Αιγύπτου κλπ.

   Αν και ο Νίτσε έριχνε κατάρες για τον προελληνισμό λόγω εσφαλμένων φυλετικών θεωριών (κατώτεροι Μεσογειακοί Πελασγοί, ανώτεροι οι Άριοι Έλληνες ως Νορδικοί), η σοφία της περιόδου αυτής και η λατρεία της για το τελετουργικό, έχει άμεση σχέση με την Ρομαντική ψυχοσύνθεση, η οποία σιχαίνεται κάθε είδους Αριστοτέλεια "όργανα".

   Το ότι εκείνη την εποχή δε, δέσποζε το Μητριαρχικό πνεύμα σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις (πολιτικές, θρησκευτικές ακόμα και κοινωνικές) ιδίως στην Κρήτη, ενισχύει την άποψη ορισμένων φιλοσόφων περί "αμολύντου" προελληνικής κοινωνίας, την οποία οι "ινδοευρωπαίοι"/"άριοι" Έλληνες με την κάθοδο των Δωριέων διέλυσαν, όπως ακριβώς διέλυσαν την Χριστιανική Λατινική Ρώμη οι βάρβαροι Γερμανοί τον 5ο μ.Χ. αιώνα, εγκαθιδρύοντας μία Νέα Τάξη Πραγμάτων, που οδήγησε στην άνοδο της Λογικής, της Αθηναϊκής πρωτοκαπιταλιστικής χρηματοκρατίας (Δημοκρατίας) και της απομονωτικής φυλετικλης Σπάρτης. Η μετάβαση αυτή δε, από τον προελληνισμό στον Ελληνισμό, οδήγησε στην πτώση της γυναικείας θέσεως στην κοινωνία και την θρησεκία ανοίγοντας δε τον δρόμο για την εκπόρνευσή της, η οποία έφτασε στο ζενίθ της στην αρχαία Αθήνα και Κόρινθο, δύο πόλεις που βασίζοντο επί το πλείστον στην χρηματική εξουσία επί του περιγύρου τους.

   Πιστεύω να σου έδωσα μία ιδέα.

   Το σημαντικώτερο που οφείλουμε να κρατήσουμε από την περίοδο αυτή, κατ'εμέ με επίκεντρο την αρχαία Κρήτη είναι το Μητριαρχικό της κοινωνικό σύστημα και η ένωση θρησκευτικής και πολιτικής εξουσίας στον Άνακτα. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά, καθλως και η παιδική φύση των τότε ανθρώπων, οδήγησε σε μία ειρηνική και ευήμερη θαλασσοκρατία των Μινωιτών, την οποία διέλυσε το πολεμολαγνικό πνεύμα των Μυκηναίων οδηγώντας δε την γύρω περιοχή όχι μόνον στην παρακμλη αλλά και το απόλυτο Χάος με τις ορδές των Λαών της Θαλάσσης, Αιγαικών Μεσογειακών πληθυσμών που κατέφυγαν στην λεηλασία όταν όλα γύρω των κατέρρευσαν λόγω του πολέμου της Τροίας, ο οποίος δεν είχε νικητές αλλά μονάχα ηττημένους.

   Τα παραπάνω μου έχουν εμφυτεύσει την σκέψη ότι την σημερινή κοινωνία μπορεί μόνον να σώσει ένα αρχαϊκό Μητριαρχικό σύστημα, το οποίο θα θέσει τέλος στους ανδρογεννείς πολέμους και το καπιταλιστικό κοινωνικό σύστημα που βασίζεται στην ίδια την ανδρική ανταγωνιστική και άπληστη ψυχοσύνθεση, η οποία θυματοποιεί τις γυναίκες μέσω του εξανδρισμού δηλαδή φεμινισμού των και μέσω της παγίδας της καταναλώσεως από την οποία μονάχα η Ισλαμική μαντήλα τις γλυτώνει.

   Θέλουμε γυναίκες σαν εκείνες στην σκηνή της ταινίας "Μαλένα" (Maléna) όπου η παραδοσιακή Μητριαρχία των Σικελιανών γυναικών, θανατώνουν την πορνεία της Μπελούτσι, ξεσκίζοντάς της τα ρούχα και αποκαλύπτοντας σε όλους την ψυχική γύμνειά της στην οποία υπέπεσε λόγω υποθετικού θανάτου του συζύγου της.

   Ο Ντούγκιν, ο οποίος όπως και πλήθος άλλων φιλοσόφων σαν τον Αλέν Ντε Μπενουά, έχουν τελείως εσφαλμένη και πλασματική εικόνα της Μητριαρχίας, με αποτέλεσμα να την πολεμούν και να την σιχαίνονται, τελείωσε ένα άρθρο του με αναφωνώντας απεγνωσμένος "Πού θα βρούμε άνδρες για ένα τέτοιο εγχείρημα;;!".

   Εγώ αναφωνώ "Πού θα βρούμε γυναίκες;;!".

   Για την ώρα πολεμούν με πρωτόγνωρο φανατισμό για το αντιφεμινιστικό Ισλάμ ως "μαύρες χήρες" και βομβίστριες αυτοκτονίας. Για να αλλάξει αυτό, οφείλουν γύναια σαν αυτό στο παραπάνω βίντεο, να εξοστρακισθούν από το Φασιστικό Κίνημα και να κηρυχθούν αιρετικοί παρείσακτοι. Προς το παρόν, οι απόψεις των, δυστυχώς επικροτούνται.

   Delete
  5. Ὁ Παλῃὸς προσφέρει μιὰν ἐκχυδαϊσμένη μορφὴ τοῦ τί ἐννοῶ. Πράγματι ὑπάρχουν σοβαρἐς (Μπαχόφεν ἔχω ἀκουστά) καὶ γιαλατζῆ θεωρίες τῆς μητριαρχίας ἀλλὰ δὲν ἐννοῶ τὶς φεμινιστικὲς σαχλαμάρες ποὺ ἀναφέρει. Πρόκειται γιὰ τὸν Θεό-Πατέρα. Μιὰ μορφὴ ἀρχαιοτέρα τῶν ὑπολοίπων. Προσέξτε τὴν ἔννοια μορφή. Ὁ Πρωτέας (ἀναφέρεται στἠν Ὀδύσσεια στὴν ἃφηγηση τοῦ Μενελάου, ἀπὸ οπου ἑνεπνεύσθη ὁ Εὐριπίδης τῆν Ἑλένη του) εἶναι ἕνα δεῖγμα.

   Delete
  6. Παλαιὲ παιδί μου σταμάτα νἀ τρέφεσαι μὲ κουλτούρα κομμωτηρίου ΒΠ. Δὲν ἐννοῶ τἰς φεμινιστικἐς μποῦρδες ποὺ λές. Πρῶτα ἀπὀ ὅλα ὑπάρχουν σοβαροὶ θεωρητικοὶ τῆς μητριαρχίας. Ἁλλὰ ἐγὼ ἐννοῶ μιὰ ἀρχέγονη πρωτεϊκὴ μορφἠ. Κάνε τὸν κόπο νὰ διαβάσηις τὴν ἀφήγηση τοῦ Μενελάου στἠν Ὀδύσσεια καὶ ἴσως τὴν Ἑλένη τοῦ Εὐριπίδη.

   Delete
  7. Yγ. Ἐπὶ γονίμου Τουρκοκρατίας νομίζω τολμοῦν νὰ ἀπεικονίσουν τὸν Θεό-Πατέρα. Τὸν λένε ὁ Παλαιὸς τῶν Ἡμερῶν, εἶναι ὁ σοφὸς γέρων. Ἡ σημερινὴ ἔννοια ἑλληνισμὸς εἶναι μολυσμένη ἀπὸ τὸν πατροκτονικὸ γκέϋ αὐνανισμὸ τῶν Διαφωτιστῶν. Γιὰ αὐτὸ μοὺ τὴν δίνει. Εἶναι Δίας μὲ κολὰν τοῦ ἀθλουμένου Γιωργάκη Παπανδρέου. Ἐγὼ τὸν θέλω μὲ τὰ οὗλα του.

   Delete
  8. Τα μπέρδεψες και εσύ.

   Δεν μιλώ για φεμινισμό αλλά για Μητρική γυναικεία φύση.

   Μάλιστα επάνω, καταδικάζω τον φεμινισμό ως εξανδρισμό των γυναικών.

   Όσο για τους άνδρες και δη της κοινωνίας μας, καλλίτερα να μην αναφέρω περί τί χοίρων πρόκειται...!

   Delete
  9. Αυτή η μητρική Αγάπη είναι τόσο ισχυρή Κωσταντή που θεραπεύει τα πάντα.

   Κάλλιστα λοιπόν δύναται να θεραπεύσει και τον Καπιταλισμό.

   Μακάρι να κατανοούσαν οι γυναίκες τί όπλο ψυχικό διαθέτουν αντί να εκπορνεύονται.

   Delete
  10. Μπράβο Παλῃέ! Πολὺ σωστός. Ἁλλὰ καὶ ἡ πατρικὴ ἁγάπη ἑνωμένη μὲ τὴν μητρικὴ εἶναι ἑξίσου σημαντική. Γιὰ αὑτὸ αἰώνιο πρότυπό μας εἶναι ὁ Ϊωσὴφ καὶ ἡ Μαρία, ὁ πατέρας καὶ ἡ μητέρα τοῦ Κυρίου μας Ἱησοῦ Χριστοῦ.

   Delete
  11. Η πατρική αγάπη είναι σαφώς κατωτέρα της μητρικής. Εξάλλου ο ανήρ-πατέρας απλά γονιμοποιηεί το ωάριο που αποτελεί μέρος της γυναικός-μητέρας, ώστε να δημιουργηθεί Ζωή.

   Ο μητρικός δεσμός είναι σαφέστατα ισχυρώτερος και η αγάπη γενικά σχετίζεται με την καθαρή μη-εκπορνευμένη Γυναικεία Μητρική μορφή και όχι με την σάπια ανδρική της καταστροφής.

   Παραδόξως, σε τριτοκοσμικές μη-Δυτικές κοινωνίες, ναι και στην Ελληνική κατά ένα σημαντικό μέρος, οι γυναίκες έχουν τα επάνω χαρακτηριστικά, όπως στις Ισλαμικές χώρες, παρότι οι άνδρες δεν τις εκτιμούν γενικά. Οι Ελληναράδες είναι δε, πρώτοι στον φραστικό βιασμό των θηλυκών. Πόσες φορές επισκέπτομαι την Ελλάδα και λυπάμαι τις Ελληνικές για τον τρόπο που τους φέρονται όλα τα γουρούνια κάτω...Παραδόξως λοιπόν, εάν και δεν τον ασπάζομαι καθόλου, ένας θετικός φεμινισμός σε μικρή δόση θα έκανε καλό στην Ελλάδα. Ιδίως όταν βρίζονται γυναίκες σαν την μητέρα μου, ΜΑΝΕΣ και ΣΥΖΥΓΟΙ, δηλαδή με χυδαιοτάτους χαρακτηρισμούς από τα ανθρωπόμορφα κτήνη των τεσσάρων τροχών, τους ταξιτζήδες.

   Στην Δύση γενικά νόημα δεν έχει πλέον ο Φεμινισμός διότι δεν τπάρχουν πλέον γυναίκες, μονάχα εξανδρισμένα θηλυκά και αντιστοίχως εκθηλυκοποιημένα αρσενικά. Γενικά μου την σπάνε πολύ τα ζώα αυτά της Ευρώπης ουδετέρου φύλου και κουρέματος γιδίου, με κοντό μαλλί! Δυστυχώς πολλές φορές το κοντό μαλλί συνοδεύουν ρούχα ανδριστικά και γυαλιά λεσβίας. Καημένοι Μεσανατολίτες. Τα βλέπουν αυτά και λένε "Τί'ν τούτο!;;".

   Delete
  12. Σημαντικό είναι να κατανοήσεις Κωσταντή ότι ο καπιταλισμός βασίζεται στα καταστρεπτικά ένστικτα της ανδρικής Φύσεως.

   Αυτό είναι το κλειδί για όλα. Αυτό εξηγεί γιατί και ο καπιταλισμός προβάλλει τον ΦΕΜΙΝΙΣΜΌ για να διαλύσει την γυναικεία φύση μέσω εξανδρισμού των γυναικών. Όχι μόνον δηλαδή δεν βοηθά την γυναικελια φύση των αλλά την μεταλάσσει σε ανδρική ώστε να διαλύσει αυτήν ακριβώς την αγάπη που σου λέω επάνω και να μην μπορέσουν οι γυναίκες να εκφράσουν αντίθεση στον καπιταλισμό. Έρχεται και η πλύση εγκεφάλου που τους κάνουν με τον καταναλωτισμό δημιουργώντας πλήθος κόμπλεξ και ανασφάλειες σε αυτές, και δένει το γλυκό. Ύστερα ο γιαλαντζί Φασισμός (ο Θεός να τον κάνει!), περιμένει να σωθεί με κάτι λοβοτομημένες εξανδρισμένες σαν το γύναιο στο επάνω βίντεο. Αντί το ηλίθιο να επικεντρωθεί στον Καπιταλιστικό εχθρό, τα βάζει με την μαντήλα και το Ισλαμικό πέπλο!

   Επειδή με έχει μάλλον παρεξηγήσει και ο Καθηγητής εν σχέσει με το Ισλάμ η συλλογιστική μου είναι απλή:

   Το τέρας εδώ και 200 χρόνια όπως έχουμε πει λέγεται Καπιταλισμός. Μήτρα των κακών λοιπόν, η κοινωνία που ζει βάσει των αρχών του Καπιταλισμού, η αστική, και το πρότυπό της ο αστός. Ποία εναλλακτική υπήρχε προ του 1989, έστω και σε παρακμή;; Η Κομμουνιστική. Ποία πιο πριν;; Η ατόφια Φασιστική και Εθνικομπολσεβικική (Στρασσερική). Σήμερα ποία υπάρχει δύναμη ισχυρή και τόσο αντι-αστική ώστε να διαλύσει την κοινωνία των αστών;; Μονάχα ο Ισλαμισμός. Ο Φασισμός δυστυχώς έχει αστικοποιηθεί σε έναν σημαντικό βαθμό. Για να μπορέσει λοιπόν να ξεφύγει από την αστικοποίησή του αυτή και να εύρει εκ νέου τις ρίζες του ο Φασισμός, χρειάζεται για αντίπαλο, όχι τις παρακμιακές αστικές μάζες που θα τον ευνουχίσουν, όπως έγινε στην Γαλλία, Βρετανία, Ολλανδία κλπ, αλλά τον Ισλαμισμό, ο οποίος λόγω του φοβερά αντι-αστικού χαρσκτήρα του, θα τον αναγκάσει να σκληρύνει και να καθαρίσει κάθε παρακμιακό στοιχείο μέσα του αφού πλέον δεν θα χρειάζεται τις σάπιες αστικές μάζες αλλά το τουφέκι για να εκδιώξει τον Αλλάχ.

   Έτσι μονάχα δύναται να επικρατήσει ο ατόφιος Φασισμός. Μλεσω μίας συντόμου μεταβάσεως της καρδιάς της Δυτικής Ευρώπης στον Ισλαμισμό. Εάν ακολουθήσει την οδό των ψήφων και θα εκφυλιστεί και θα χάσει, όπως έγινε π.χ. με την Λεπέν.

   Η Ελλάδα ευτυχώς τέτοιο θέμα δεν λεχει, διότι ανήκει στον τρίτο κόσμο και συνεπώς θα την σώσει ο ατόφιος Φασισμός (βλέπε Χρυσή Αυγή) εν συνεργασία με ένα Χριστιανικό φονταμεταλισμό, ο οποίος σήμερον έχει φοβερή άνοδο ιδίως στον Βορρά (Θεσσαλονίκη). Επίσης, οι ανθεβραϊκές συνομωσιολογίες που έχουν φτάσει στο ζενίθ τους σε Ελλάδα και Τουρκία, τροφοδοτούν την άνοδο του Φασισμού και στα δύο κράτη, ενλω τα φέρνουν παραδόξως και κοντά κατά των Εβραίων υποτιθέμενα.

   Delete
 63. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
 64. Όσο για τον Τράμβιο ο Καθηγητής με μία ολόκληρη απάντησή του σε μορφή άρθρου μου απεφάνθη στο παρελθόν πώς "σφάλλω θανατηφόρα" (you are deadly wrong) επειδή κατηγόρησα τον Τράμβιο για τραμπουκισμό και παλιατσισμό.

  Η έκβαση της εκαστρατείας του κατά του Ιράν με μπροστάρη το Ισραήλ, που θυμίζει την δική μας το 1922 κατά της Τουρκίας, θα δείξει τελικά εάν είχα δίκαιο ή άδικο. Για την ώρα χάνει και εγώ λέω ότι θα φα τα μούτρα του ο...Φασιστοκαπιταλιστής (!). Μάλιστα δύναται κάλλιστα να χαρακτηρισθεί εάν αποτύχει και καταστροφεύς της Αμερικής. Για το Ισραήλ δε, είναι θέμα ζωής ή θανάτου. Εγώ το βλέπω μελλοθάνατο.

  ReplyDelete
 65. ΔΙΟΡΘΩΣΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ.

  Γιατί ο Φασισμός θα χάσει από τον Ισλαμισμό στην Δυτική Ευρώπη:

  https://www.youtube.com/watch?v=rEmoJqf44Cs

  Το βίντεο αυτό δείχνει τέλεια την κατάντια του σημερινού γιαλαντζί-παραποιημένου "Φασιστικού" κινήματος στην Ευρώπη, το οποίο μάλιστα έχει φτάσει σε βαθμό να υιοθετεί ξεκάθαρα ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΕΣ (!) θέσεις σχετικά με τον τρόπο ενδυμασίας των γυναικών, επί παραδείγματι. Μάλιστα η αστοτραφής Εθνικίστρια στο βίντεο, με έναν γελοιώτατο τρόπο προσπαθεί να χλευάσει την μουσουλμανική σεμνότητα της μαντήλας και των μακρυών φορεμάτων χάριν του προστύχου γυναικείου ντυσίματος των συγχρόνων Δυτικών κοινωνιών το οποίο δε σύν τοίς άλλοις δημιουργεί πλήθος ψυχολογικών ανασφαλειών στις γυναίκες σχετικά με το πώς δείχνουν, ποία η εκάστοτε τάση της μόδας, τί και πόσο μέικ-απ να βάλουν κλπ, ενώ οι παραδοσιακές σεμνές φορεσιές (μεταξύ αυτών και η μαντήλα) αυτομάτως διαλύουν τα παραπάνω τεχνητά κόμπλεξ, απελευθερώνοντας την γυναίκα από την τρέλα των πολυεθνικών εταιρειών καλλυντικών. Ξεχνά δε, προφανώς πρώτον ότι οι γιαγιάδες της στον τρόπο ντυσίματός των, ελάχιστα διέφεραν από το πέπλο που χλευάζει, μάλιστα δε η Βικτωριανή μόδα περιείχε ανάλογα πέπλα. Δεύτερον, της κακοφαίνεται η θέση της να είναι εντός της οικογενείας ως μητέρα ("μηχανή αναπαραγωγής θα γίνω;" λέει), υιοθετώντας δίχως να το αντιλαμβάνεται ακραίες καταστροφικές φεμινιστικές θέσεις που οδηγούν την κοινωνία της όχι μόνον σε επικράτηση της Ισλαμικής μαντήλας αλλά και της...μπούρκας!

  Επιτέλους, πότε θα ξυπνήσουν οι δικοί μας Χριστιανοφασιστές να απεμπλακούμε από την καταραμένη Ευρωπαϊκή μαλάκυνση! Και αντί να χαίρονται που η Ελλάδα μαζί με τα υπόλοιπα Ορθόδοξα Βαλκάνια θα χαράξει Χριστιανοφασιστική πορεία ή Χριστιανο-ταλιμπανική (όπως χλευαστικά την λένε πλήθος σοσιαλ-φιλελέδων από την άκρα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την άκρα Δεξιά του Τζήμερου) μακρυά από την τρέλλα της Ευρώπης, ορισμένοι επιμένουν ακόμα ότι το πρόβλημά μας είναι ότι δεν γίναμε ένα σύγχρονο φιλελεύθερο αστικό Δυτικοευρωπαϊκό κράτος!!!

  Πού είσαι Μιχαλολιάκο να τους φας!;;

  ReplyDelete
  Replies
  1. Χριστιανοφασίστας εἶναι λίγο σὰν τοὺς τύπους ποὺ σπάγανε τὰ ἀγάλματα μὲ λοστάρια καὶ λυντσάρανε τἠν Ὑπατία.

   Delete
 66. ...πρέπει νὰ τὸ κάνω ἀκόμα πιὸ λιανά. Ὅ,τι εἶναι ὁ Γάλλος γιὰ τὸν Λουδοβῖκο τὸ 1789 καὶ εἶναι μέχρι σήμερα, εἶναι ὁ Ἕλληνας τὸ 1821 γιὰ τὸν Ῥωμαῖο Αὐτοκράτορα.

  ReplyDelete
 67. Γιἀ μένα ἡ ἱστορία τοῦ ἑλληνικοῦ ἔθνους εἶναι ἡ ἱστορία μιᾶς σωστῆς θεολογίας. Σύμφωνα μὲ αὑτὴν ὁ Θεὀς δὲν εἶναι ἁφεντικὸ (Ῥωμαῖος Αὐτοκράτορας, φεουδαλικὸς ἁφέντης, Μεγάλος Ἁρχιτέκτονας, Διάβολος) ποὺ ἁντιστοιχει σὲ ἱδεολογίες (Βυζαντινή, Δυτική, Μασωνική, ΚΚΕ). ΕΙΝΑΙ (ἐγὼ εἱμὶ ὁ ὦν). ὁ Ἅνθρωπος μετέχει τῆς οὑσίας του καὶ ὁ Ἱησοῦς Χριστὸς εἶναι τέλειος ἄνθρωπος καὶ τέλειος Θεός. Ὅσο περισσότερο ὁ ἄνθρωπος κατανοεῖ τὴν θεία του φύση τόσο περισσότερο ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ Θεάνθρωπος. Ἕτσι ἡ ὁρθόδοξη θεολογίς εἶναι μᾶλλον ὁλόσωστη μὲ ἑρωτηατικὸ στὰ θέματα τῆς ποίησης καὶ τῆς τελικῆς κρίσης, τώρα, ἡ θεολογία αὑτὴ ἔχει προηγούμενα στὸν αἱγαικὀ χῶρο. Αὐτὰ τὰ προηγούμενα συνθέτουν μιὰ ῥωμαίικη ἱστορία ποὺ εἶναι κάπως γραμμική καἰ ἡ ἱστορία μας εἶναι καὶ θεολογία καὶ Σωτηρία. Κωσταντῆς Λοῦκος. Αὐτὀς εἶναι ὁ ἄξων τοῦ πρὸς ἔγκρισιν σχεδιαζόμενου διδακτορικοῦ μου.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Σαν πορεία προς το τρίγωνο των Βερμούδων μου κάνει...

   Delete
 68. Στην σημερινή δημοσίευση του Καθηγητού στο φέισμπουκ, έγινε πρόταση για μείωση του σώματος των βουλευτών σε 150 και πρόσθεση, λες και δεν έφταναν τα ήδη υπάρχοντα όργανα, μίας Γερουσίας που θα τρώει και αυτή από τον δημόσιο κορβανά, γραφειάδων, παπαγαλλολόγων και γραφειοκρατών.

  Εξουσία πού έχει ο Στρατός με το παραπάνω σύστημα;; Πουθενά!

  Η Εκκλησία που εκπροσωπεί την Ορθόσοξη Πίστη μας;; Πουθενά!

  Οι κοινότητες και το εγχώριο Κεφάλαιο (από μικρομεσαίους μέχρι μεγαλοκεφαλαιούχους);; Πουθενά!

  Πώς είναι δυνατόν να συναινείτε στην περαιτέρω πολυπλοκότητα ενός ήδη άκρως δυσλειτουργικού και περιπλόκου συστήματος διακυβερνήσεως, Καθηγητά;;

  Μένω αμήχανος.

  Είς ό,τι αφορά δε τον Βασιλέα, με Καραμανλήδες και χίλιους δύο άλλους πολιτικάντηδες, Βασιλέα δεν είχαμε;; Ποίος ο λόγος να προσθέσουμε άλλη μία μαριονέττα η οποία μάλιστα να υπόκειται και στην...Βουλή(!), μην μπορώντας ή μην διαθέτοντας την πυγμή να κυβερνήσει ολοκληρωτικά;;
  Πολύ σωστά είχε πει ο Κωσταντής σε προηγούμενο σχόλιό του ότι η Κοινοβουλευτική Μοναρχία βοηθά το αστικό πολίτευμα του καπιταλισμού, δεν το πολεμά.

  Εάν πραγματικά θέλετε, ένα επαναστατικό πολίτευμα για την Ελλάδα που θα επιφέρει πολιτειακή αλλαγή, τότε οι παραπάνω προτάσεις περί συνταγματικής μοναρχίας, γερουσίας και λοιπά, αποτελούν επιστροφή στο σάπιο αυτό σύστημα που πολεμάτε. Όχι μόνον δεν θα το θανατώσουν αλλά θα συμβάλλουν στην μετάλλαξη και διαιώνισή του.

  Οι μοναδικές χώρες που κατόρθωσαν να ξεφύγουν από το Δυτικό σύστημα του Συντάγματος και του Κοινοβουλίου, είναι η Βόρειος Κορέα η οποία ναι μεν έχει μοναρχικού τύπου διαδοχή αλλά βασίζεται σε ένα κοινό "Σύνταγμα" ιδεών και αρχών, το "Juche". Αντιστοίχως το Ιράν, ναι μεν θρησκευτική Δημοκρατία με παρατάξεις και κόμματα, συντηρητικά είτε προοδευτικά, αλλά βασίζεται η όλη κρατική δομή στις Σιιτικές Ισλαμικές αρχές της Επαναστάσεως του Χομεϊνί. Στο εσωτερικό του δε, ο Στρατός είναι τελείως αυτόνομος, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης ΔΕΝ εκλέγεται από τον Λαό (υπήρξε δημοψήφισμα προ 30 ετών στο Ιράν για αυτό) αλλά από ειδικό σώμα θεολόγων-δικαστών και τέλος οι κοινότητες έχουν δικό τους ξεχωριστό Σώμα εκπροσώπησής τους.

  Το μελλοντικό Ελληνικό πολίτευμα για να επιφέρει ουσιαστική αλλαγή οφείλει να αντλήσει έμπνευση από τα δύο παραπάνω επαναστατικά αλλά και σταθερά πολιτεύματα, μη-Κοινοβουλευτικού τύπου.

  ReplyDelete
 69. Οι Αγγλοσάξωνες χρησιμοποίησαν στο Ιράν, την Περσική Ζωροαστρική κληρονομιά είς βάρος της Σιιτικής θρησκείας ακριβώς όπως σε εμάς χρησιμοποίησαν τον Ελληνισμό είς βάρος της Ρωμηοσύνης.

  Βέβαια η σύνθεση Ζωροαστρισμού και Ισλαμικής θρησκείας αποτελεί δείγμα ανωτερότητος του Ιρανικού καθεστώτος. Άραγε, ένα αντίστοιχο μελλοντικό Ρωμαίηκο, θα έπραττε τα ίδια;;

  ReplyDelete
 70. Ἡ ἀνάρτηση ἔχει τίτλο ἡ καρδιὰ τῆς Ἑνδιάμεσης περιοχῆς. Ἡ περιοχὴ αὑτὴ ἔχει τρία κέντρα. Τἠν Κωνσταντινούπολη. Τὴν Ἱωνία. Τὴν Παλαιστίνη.

  Ἁπὸ τὴν Ἱωνία ξεκίνησε κάτι προελληνικό. Ἡ ἄρση τῆς διακρίσεως ἀνάμεσα σὲ ἑσωτερικὸ καὶ ἐξωτερικὸ κόσμο. Στὴν Παλαιστίνη ἑνσαρκώθηκε. Στἠν Κωνσταντινούπολη ἔγινε γιὰ πρώτη φορὰ στὴν Ἱστορία τῆς Ἁνθρωπότητας μιὰ προσπάθεια νὰ χτιστῇ μιὰ κοινωνία πάνω σὲ αὑτὴν τὴν ἀρχή.

  ReplyDelete
 71. -----------ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ============Ὑπάρχει ὁμοιότης μεταξὺ ἑπίθεσης σὲ Μπουτάρη καὶ δολοφονία Λαμπράκη.«Είμαι Πόντιος στην καταγωγή και είχα ακούσει παλιότερα τις δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Μπουτάρης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Όταν τον είδα μπροστά μου αισθάνθηκα θυμό για τα όσα είχε πει για τους Πόντιους και κινήθηκα εναντίον του».

  Σύμφωνα με πληροφορίες, το ίδιο ισχυρίζεται και ο 36χρονος.

  Αὐτὰ εἶναι τυπικὲς καταθέσεις παρακρατικῶν τραμπούκων.

  ReplyDelete
 72. Υγ. Τὸ παραπάνω σχόλιο εἶναι δημόσια ἀνακοίνωση τοῦ ἀντιθεατρικοῦ μας ὀργανισμοῦ, ΟΛΥΜΠΙΑΣ 46 112 53 ΑΘΗΝΑ.

  ReplyDelete
 73. Σὰν Λοῦκος Κωνσταντῖνος ὑποψήφιος διδάκτωρ Θεατρολογίας καθότι ἡ ὑποψηφιότητά μου ἔχει κατατεθῇ στὸ Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης προκαλῶ ὁποιονδήποτε μιλᾷ γιὰ Ποντιακὸ ἑλληνισμὸ νὰ προσκομίσηι μία ἔμμεση ἤ ἄμεση πηγὴ ἀπὸ τὴν Αὐτοκρατορία τῆς Τραπεζούντας στὴν ὁποία νὰ γίνεται λόγος γιὰ ἑλληνικότητα τῆς Αὐτοκρατορίας αὐτῆς.

  ReplyDelete
 74. Υγ. Θὰ χρησιμοποιήσω μιὰ ἑλληνικὴ ῥατσιστικὴ λέξη. Ὁ ἑλληνισμὀς εἶναι μιὰ μεταμφίεση τῆς κατακτητικῆς ἱδεολογίας τῆς Δύσης (ὄχι τῆς Ἑλλάδας). Σχηματίζεται ἡ ϊδεολογία αὑτὴ στὶς σταυροφορίες. Ἅμεσο ἁποτέλεσμα τῶν Σταυροφοριῶν εἶναι ἡ κατάλυση τῆς Ῥωμαϊκῆς Αὐτοκρατορίας. Ἡ δὲ τῆς Τραπεζούντας εἶναι ἑπιβίωσή της. Πρέπει νὰ εἶσαι... Πόντιος γιὰ νὰ ὑποστηρίζεις τὸν δυτικοστραφῆ ἑλληνισμό.
  Τὰ ἁδέλφια μας τοῦ Πόντου νὰ βάλουν στὸ μυαλό τους ὅτι ὁ ἐθνικισμὸς ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ. Αὐτὸ φοβᾶμαι δὲν τὸ ἔχει καταλάβηι ὁ κος Καλεντερίδης. Τὸ συμφέρον ὅλων μας εἶναι ἡ εἰρηνικὴ ἀνασύσταση τῆς Ῥ.Αὐτοκρατορίας ὥστε τὰ τοῦ Καίσαρος νὰ πᾶνε τῶι Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῶι Θεῶι.

  ReplyDelete