Τὸ παρὸν νέο ἱστολόγιο εἶναι ἡ συνέχεια τοῦ παλαιοῦ μὲ τὸ ὁποῖο συνδέεσθε μέσῳ τῆς διευθύνσεως http://endiameseperioche.blogspot.gr

Τὰ ἄρθρα τοῦ παρόντος ἱστολογίου, ἀπὸ τὸ 2012 μέχρι τὸ 2017, ἐδημοσιεύοντο τακτικά, μαζὶ μὲ ἄλλα κείμενα τοῦ Κιτσίκη, στὴν ἀθηναϊκὴ ἡμερησία ἐφημερίδα "Ἐλεύθερη Ὥρα" καὶ ἐνεπλουτίζοντο μὲ ἐκτενῆ ἄρθρα, στὸ τριμηνιαῖο περιοδικὸ τοῦ Δημήτρη Κιτσίκη, ποὺ φέρει τὸν ἴδιο τίτλο μὲ τὸ ἱστολόγιο, δηλαδὴ "Ἐνδιάμεση Περιοχή" (http://www.intermediateregion.com), περιοδικὸ τὸ ὁποῖο δημοσιεύεται ἀνελλιπῶς ἀπὸ τὸ 1996.
Ὁ Κιτσίκης ἐδημοσίευε ἐπίσης τακτικά, μακροσκελῆ ἄρθρα, ἀπὸ τὸ 1999 μέχρι τὸ 2017 καὶ τὸν θάνατο τοῦ ἐκδότου του Παύλου Βουδούρη, στὸ ἀθηναϊκὸ μηνιαῖο περιοδικὸ "Τρίτο Μάτι".

Βλέπε καὶ μία συνέντευξη, ἐφ'ὅλης τῆς ὕλης τοῦ Κιτσίκη στὸ lifo.grΓιὰ ὅσους διαβάζουν γαλλικά,εἰσέρχεσθε στὸ παρακάτω ἱστολόγιο
γιὰ νὰ διαβάσετε ἄρθρα τοῦ Κιτσίκη

Jul 14, 2017

363 - Γιὰ ἕνα νέο Γουδί στὴν Κρήτη

                

Προσοχή! Δηλώνω ὅτι δὲν γνωρίζω ποῖος εἶναι ὁ καπετὰν Μωϋσῆς καὶ ἐὰν ὄντως εἶναι ὑπαρκτὸ πρόσωπο363 - Γιὰ ἕνα νέο Γουδὶ στὴν Κρήτη

Τὸ παρακάτω κείμενο κυκλοφορεῖ σήμερα εὐρέως στὴν Κρήτη μὲ στὸχο νὰ συμβάλῃ στὴν ἀπελευθέρωση τῆς Μεγαλονήσου ἀπὸ τὸν γερμανικὸ ζυγὸ τοῦ  Δ΄  Ῥάϊχ καὶ τὴν δωσιλογικὴ κυβέρνηση τῶν ἈθηνῶνΜανιφέστο Κηρύξεως Ἐπαναστάσεως στὴν Κρήτη


Δεν απευθυνόμαστε  στους λίγους  του  ΜΑΖΙ ΤΑ ΤΡΩΜΕ”… Απευθυνόμαστε στους πολλούς που πληρώνουν τον λογαριασμό!!
Διαπιστώσεις:  Μας  είπαν  πολλά  ψέματα, ώρα  να  πούμε  αλήθειες.
1.Δεν είχαμε έλλειμμα χρημάτων, έλλειμμα πάντα, ηγεσίας ,αρχών και αξιών είχαμε, τα άλλα δεινά ήταν επακόλουθα. 2.Χρεοκοπήσαμε  γιατί  διεφθαρμένοι πολιτικοί μας κυβέρνησαν με  ρουσφέτια, διαφθορά, διαπλοκή, αναξιοκρατία, φοροδιαφυγή, κομματοκρατεία  – οικογενειοκρατία, ιδιοτέλεια, γραφειοκρατία, σπατάλη, διχόνοια, αλαζονεία, εξουσιομανία, ανευθυνότητα.
3.Αν δεν ξεριζωθούν αυτά τα καρκινώματα της κακοδιοίκησης, ευημερία δεν θα δούμε ούτε τα επόμενα 200 χρόνια.
4.Οι πολιτικοί  με λάθος μέτρα λιτότητας κανένα από τα αίτια της χρεωκοπίας  δεν διόρθωσαν, αντίθετα η αδικία μεγάλωσε.
Συμπέρασμα:  κάθε πέρσι και καλύτερα!  Οι  ίδιοι  που μας κατέστρεψαν δεν πρόκειται να μας σώσουν. Ο καυγάς είναι για τις καρέκλες τους, όχι  για την σωτηρία μας.
Απόφαση :  Καλούμε  τον εξαπατημένο ,αγανακτισμένο  πολίτη να επαναστατήσει. Να μετέχει σε  μια  μεγαλειώδη, πρωτοφανή  γιορτή  της  Δημοκρατίας  στην  πλατεία  Ελευθερίας στις    /     /   2017   ώρα   21:00
Ο λαός στη  μαζική αυτή ανοιχτή λαϊκή συνέλευση, (προπομπό δημοψηφίσματος) θα αποφασίσει για την τύχη του. Πως θέλει το μέλλον του. Ως παντοδύναμη εκκλησία του δήμου να ψηφίσει  τις προτάσεις και σκοπό, της επανάστασης.
Δεν είναι κάλεσμα ανώφελης διαμαρτυρίας. Δεν είμαστε  συνδικαλιστές  στείρων  κινητοποιήσεων. Κυρίως  Δεν  είμαστε ένα  νέο κόμμα για να βολευτούμε εμείς στη βουλή και οι οπαδοί  στο δημόσιο. * Είμαστε όλοι εσείς! που πάντα πληρώνουμε ακριβά τα εγκλήματα των πολιτικών: πολέμους, αιχμαλωσίες, Μικρασιάτικη καταστροφή, Εμφύλιος, Δικτατορίες, Διχασμούς και τώρα  Χρεοκοπία! * Ένα κράτος ξεπουλήθηκε! χιλιάδες ξενιτεύτηκαν, φτωχοποιήθηκαν,  αυτοκτόνησαν! Οι επόμενες γενιές υποδουλωμένες, εκατομμύρια οι αγανακτισμένοι , αδικημένοι, εξαπατημένοι. Φταίχτης ουδείς! Ανάληψη ευθηνών, τιμωρημένος ουδείς! Μόνος τιμωρημένος ο λαός, Όπως πάντα! Οι προδότες οι  δωσίλογοι  πάντα  ατιμώρητοι! Αυτό θα τ’αλλάξει ο λαός τώρα. Οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. * Δεν ανεχόμαστε πλέον  300 αποτυχημένοι της ζωής, που δεν διοίκησαν περίπτερο, να διήκουν την Ελλάδα. Δεν ανεχόμαστε πλέον  ν’ αυτοσχεδιάζουν,  να παίζουν, να γελούν εις βάρος  μας.* Αρκετά γέλασαν είναι ώρα να γελάσει ο λαός… γελά καλά ο τελευταίος… Μετά τους Τούρκους, σκλαβωθήκαμε χειρότερα σε  Γενίτσαρους. Δεν επαναστατήσαμε  γιατί πάντα μας έλειπαν τα 6 απαραίτητα όπλα που τώρα μόνο αποκτήσαμε:

1.Ηγεσία  2.Ενότητα  3.Στρατηγική  4. Στόχους  5 .Όραμα  6.Ανιδιοτέλεια

Τώρα δεν φοβάται ο λαός. Τρέμουν οι επίορκοι καταχραστές της εξουσίας και της δημοκρατίας. Η Ελλάδα οι Έλληνες όσες φορές βρέθηκαν με ηγέτη μεγαλούργησαν! Επαναστάτες, ηγέτες πρότυπα: ο Μωυσής, ο Γκάντι, ο Μαντέλα! Ελευθέρωσαν – διέσωσαν ειρηνικά με ήθος, οδήγησαν τον λαό τους στην λύτρωση! Μια τέτοια ηγεσία αναζητά ένας απεγνωσμένος λαός, που στην απελπισία του, για να σωθεί, ψήφισε από δεξιούς φασίστες, ως και αριστερούς άθεους αν και λαός δημοκράτης και Θεοσεβούμενος. Οι δικοί μας  κομματάρχες  δήθεν ηγέτες, δήθεν δημοκράτες , λαοπλάνοι, ψεύτες, ψηφοθήρες, αντί να οδηγούν ακολουθούσαν  έρποντας κολακεύοντας, εξαπατώντας το λαό μέχρι την καταστροφή. Μοιάζουν βρεγμένες  κότες και σκιάχτρα ηγετών ανεπαρκή να τρομάξουν σπουργίτες όχι πεινασμένους  λύκους... Ποτέ δεν φταίνε οι λύκοι… Ποτέ δεν φταίνε τα πρόβατα… Πάντα φταίνε οι φύλακες… Και το χειρότερο για τον λαό  “ μπήκαν  λύκοι στο μαντρί οι 300 της βουλής” Δυστυχώς ο εχθρός είναι “εντός  των τειχών”… Δεν χρεοκοπήσαμε επί δικτατορίας  χρεοκοπήσαμε επί δημοκρατίας.  Όπου ευημερεί η δημοκρατία  πεθαίνει η διαφθορά. Όπου ευημερεί η διαφθορά πεθαίνει η δημοκρατία. Καλείτε ο λαός να αναστήσει την δημοκρατία στην πατρίδα της. Όλοι οι επαναστάτες στην πλατεία  ελευθερίας. Να μην λείψει κανένας εξαπατημένος, οργισμένος, αδικημένος πολίτης. Όλοι στο εθνικό προσκλητήριο χωρίς ύβρεις, πέτρες, ξύλα, φωτιές, βία. Αυτά δεν μας χρειάζονται βλάπτουν τον σκοπό μας και την δημοκρατία. Ο λαός ήρεμη δύναμη, με όπλο την παντοδύναμη καταρχάς  λαϊκή συνέλευση και στην συνέχεια με δημοψήφισμα να βροντοφωνάξει την απόφαση του:
 
Ψηφίζουμε – νομιμοποιούμε την επανάσταση να υλοποιήσει 10 εντολές :

1.       Αποκλείονται τέως – νυν πολιτικοί να μετέχουν στην επανάσταση.
2.       Κατάργηση όλων των προνομίων των τέως – νυν πολιτικών, στέρηση ισοβίως των πολιτικών δικαιωμάτων τους.
3.       Αυτοί που μας πτώχευσαν δεν δικαιούνται να παραμένουν πλούσιοι οι ίδιοι. Δήμευση συντάξεων, περιουσίας, καταθέσεων σε Ελλάδα – εξωτερικό όλων των τέως – νυν πολιτικών. Να γνωρίσουν τι εστί άπορος.
4.       Την κατώτερη σύνταξη που ψήφισαν οι 300 για τους άλλους να την πάρουν οι ίδιοι τέως – νυν πολίτικοι και να ζήσουν με αυτήν.
5.       Από πρόεδροι δημοκρατίας, πρωθυπουργοί έως και όλους όσους η έρευνα από το 1974 έως σήμερα ενοχοποιήσει για εθνική προδοσία να δικαστούν αντί κρέμασμα στο σύνταγμα, σε κοινωνική εργασία ως οδοκαθαριστές στους δήμους. Να τους βλέπει καθημερινά ο αδικημένος πολίτης από τον Έβρο ως την Γαύδο και να διαπιστώνει ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.
6.       Νέο σύνταγμα, μείωση βουλευτών σε 100, μια θητεία, μισθός – σύνταξη η ίδια με πριν την εκλογή. Η επανάσταση δεν έχει ευνοούμενους, δεν έχει την φαυλοκρατία της κομματοκρατείας. Πιστεύει στην αριστεία. Να στέλνουμε  τους αρίστους στην βουλή. Με κλήρωση μεταξύ των αρίστων που η τοπική κοινωνία προτείνει θα προκύψουν οι υποψήφιοι βουλευτές της επανάστασης. Επικρατείας  θα είναι, 20 προσωπικότητες κύρους, επιτυχημένοι  επαγγελματίες ανά τομέα: Οικονομία, υγεία, παιδεία, άμυνα κ.τ.λ.  Οι επαναστάτες δεσμεύονται: Πρώτα η Ελλάδα και μετά οι έλληνες.
7.       Εξάλειψη της ιδιοτέλειας. Μόνο ένας ηλίθιος, απολίτιστος είναι ιδιοτελής, γιατί όποιος βλάπτει το σύνολο βλάπτει κυρίως τον εαυτό του. Να ποινικοποιηθεί σε κακούργημα η ιδιοτέλεια.
8.       Όποιος βλάψει το δημόσιο ταμείο, δέσμευση περιουσίας και συμπληρωματικά  κοινωφελής εργασία.  Συνδικαλιστικά αιτήματα ικανοποιούνται  αν πρωτίστως ωφελούν το σύνολο.
9.        Ύπουλος εχθρός του γένους, η υπογεννητικότητα. Οι πολύτεκνοι θα είναι οι μόνοι προνομιούχοι πολίτες της νέας Ελλάδας. Θα δοθούν όσα οικονομικά κίνητρα χρειαστούν με αδιαπραγμάτευτο στόχο: 80% πολύτεκνοι. Με  προϋποθέσεις που να ευνοούν τους πραγματικά Έλληνες.
10.    Η Ελλάδα, οι Έλληνες μπορούν και αξίζουν να έχουν το καλύτερο κράτος στον κόσμο με πρότυπο: Ισλανδία, Ελβετία, Δανία, Σουηδία, Καναδάς, Αυστραλία.  Προτείνουμε την εκ θεμέλιων ανασύσταση Νεοελληνικού σύγχρονου κράτους. Αυτό έπρεπε να έχει γίνει προ πολλού, όμως δεν το ήθελαν ντόπια και ξένα συμφέροντα, στην λαϊκή συνέλευση θα μάθουμε αν το θέλει ο μόνος αρμόδιος  Ελληνικός λαός. Ο Καποδίστριας το ξεκίνησε, αλλά τον δολοφόνησαν…  Ο λαός να ψηφίσει αποδεικνύοντας  ότι μετά 186 χρόνια  ωριμάσαμε… Ο οικουμενικός Ελληνισμός των 20 εκατομμυρίων θα πρωτοστατήσει στο πατριωτικό προσκλητήριο. Με αδελφοποιήσεις, ανταλλαγή τεχνογνωσίας στελεχών κ.τ.λ. αντί ν’ ανακαλύψουμε  τον τροχό, θα διδαχτούμε από  κράτη πρότυπα. Στο εξής η ομογένεια θα μετέχει στο εκλέγειν εκλέγεσθαι  και θα αξιοποιηθεί κατά το εβραϊκό πρότυπο.

Επίλογος : Η Ελλάδα είναι το οικόπεδο γωνία του πλανήτη, το κρατήσαμε χιλιετίες με όπλα – θυσίες – αίμα.
Δεν θα το χαρίσουμε σήμερα ξαπλωμένοι στον καναπέ ! Σηκωθείτε! Οι Έλληνες κάνουν θαύματα. Έχουν  επανειλημμένα  ανατρέψει προγνωστικά και δεδομένα. Μας θεωρούν όλοι τελειωμένους!! Ξεσηκωθείτε να τους διαψεύσουμε! Βαδίζουν βάση σχεδίου! Ξεσηκωθείτε να τ‘ανατρέψουμε! Διεφθαρμένο κράτος και πολιτικοί εξυπηρετούν την μειοψηφία η πλειοψηφία έχει γονατίσει. Τα χειρότερα έρχονται αν δεν πάρουμε τις σωστές αποφάσεις τώρα. Αν η προκήρυξη αυτή δεν σας πείθει βοηθείστε να γίνει  πειστική. Για πρώτη φορά η απελευθέρωση και η ευημερία του γένους, κερδίζεται με τόσα  λίγα και ακίνδυνα, ήτοι  με την συμμετοχή σε μια μόνο λαϊκή συνέλευση. Ο λαός καλείτε με υπευθυνότητα να το κάνει. Στο σταυροδρόμι του μυθικού Ηρακλή, βρίσκετε ο λαός μας. Εμείς του προτείνουμε ευημερία με  τον δρόμο της αρετής. Οι πολιτικοί τέως και νυν αποτυχημένοι, προτείνουν τον δρόμο της κακίας, χωρίς ευημερία. Εμείς κάναμε το χρέος μας. Στη λαϊκή συνέλευση καλείτε να κάνει το χρέος του ο πολίτης. Να επιλέξει το  μέλλον του. Να μετρηθούμε, πόσοι ακολουθούν… Υποχρέωση του  πολίτη, είναι αν θέλει να πραγματοποιηθούν οι 10 εντολές να συμμετέχει ειρηνικά, αυτό αρκεί. Τα υπόλοιπα είναι εύκολα και θα τα αναλάβουν άλλοι. Πράξετε το καθήκον σας το οφείλουμε στους Άγιους  Επαναστάτες του Αρκαδίου. Το οφείλουμε στους απογόνους όταν μας ρωτήσουν τι πράξατε;

                                                        Σας ασπάζομαι 
                                                            Ο αρχηγός
                                                 
                                                     Καπετάν  Μωυσής

Υ.Γ : Ο εμπνευστής, αρχηγός της επανάστασης  θα γνωστοποιηθεί αργότερα.


           

12 comments:

 1. Κύριε Δημήτρη ποτε αργότερα? Χεχεχε, όλα τα πολιτικά συστήματα εφαρμόστηκαν. Και απέτυχαν. Ποιος θα ηγηθεί και τι θα προτείνει, κάτι νέο? Ο Ρουσσώ στο «Discourse on the Origin and Basis of Inequality Among Men» λέει αν η Ρώμη με ένα τέτοιο τέλειο σύνταγμα έπεσε, ποια χωρα ευελπιστεί να φτιαχτεί και να υπάρξει για πάντα? Οι προσωπικότητες αυτού του κυρους που χρειάζονται για να βγάλουν την Ελλάδα και την υφήλιο όλη από τα σημερινά αδιέξοδα, απλα δεν υπάρχουν. It was nice while it lasted…!!! Ο θεος, να λυπηθεί τις ανθρώπινες ψυχές, που είναι σήμερα μικρά παιδάκια και θα καούν στο προσεχές μελλοντικο πυρηνικο ολοκαύτωμα. Φιλικά πάντα, Γιάννης Αποστολοπουλος.

  ReplyDelete
 2. Μας ανατρίχιασες πρωί πρωί !

  ReplyDelete
 3. Καπετάν Μωυσή στη διαθεσή σου !!!

  ReplyDelete
 4. Ἕχω διατυπώσῃ πολλὲς φορἐς τὴν ἄποψη ὅτι ἡ Ἑλλάδα καὶ ἡ Κρήτη μαζί εἶναι ἡ Χριστιανικὴ Κοινωνία καὶ ὅτι ὁ ἀρχηγὸς τῆς τελευταίας εἶναι ἡ Θεία Πρόνοια. Αὐτὴ ἡ κοινωνία εἶναι τὀ Δημόσιο. Τὸ δὲ ἱδιωτικὸ εἶναι μέσα στὀ Δημόσιο τὀ παράρτημα ἐπὶ τῶν θεαμάτων (τῆς θυμελικῆς, ποὺ λέγαν οἱ Βυζαντινοί). Ὄταν οἱ Κρητικοὶ δίνανε τὀν φόρο γιὰ τὴν Κωνσταντινούπολη μετἀ τὀ 1204, ὅπως καἰ ὁ Ἀθηναῖοι τὸν φόρο στὸν Τοῦρκο φοροεισπράκτορα τὀ 1833 λίγες μέρες πρὶν τὴν παράδοση τῆς Ἁκρόπολης στὸ καινούργιο ἑλληνικὸ κράτος, δὲν τὸ κάναν ντὲ καὶ καλὰ μὲ τὸ ζόρι ἁλλὰ σὰν μιὰ φυσικὴ λειτουργία ἑναρμονισμένη μὲ τὴν κοινωνική τους ζωή. Τὀ πράγμα μπερδεύεται ὅταν ὁ φοροεισπράκτορας εἶναι ταὑτόχρονα θεατρώνης. Δηλαδὴ ὅταν ὁ φόρος ἁντὶ νὰ πάει στὀν στρατὸ λ.χ. ἤ στὰ δημόσια ἔργα πάει γιὰ τὰ θεάματα.

  Αὑτὸ λοιπὸν ποὺ εἶναι δύσκολο νὰ δεχτῇ ἡ χριστιανικὴ κοινωνία, νὰ δεχτεῖ τὸ Δημόσιο, εἶναι τὀ ὅτι καὶ τὰ θεάματα ἐντάσσονται σἐ ἕνα θεϊκὸ σχέδιο. Εἶναι δἐ παράδοξο ὅτι πιὸ δύσκολα δέχεται τἀ θεάματα σὰν ἐκδήλωση τῆς Θείας Προνοίας παρὰ τοὺς σεισμοὺς, λιμούς, καταποντισμοὺς, κομμουνισμούς φασισμοὺς καὶ πάνω ἁπόλα φαντάρους, ἀστυνομικοὺς καὶ δικαστές.

  ReplyDelete
 5. ΥΓ Κρήτη ἁνυπότακτη -
  https://www.youtube.com/watch?v=bDNF88kvxoo

  ReplyDelete
  Replies
  1. https://www.youtube.com/watch?v=EaIdWdDLw6E&index=126&list=PLU6MmuwT0kpNv70moWjxZLQYeajVuEES0

   Delete
 6. https://www.youtube.com/watch?v=hRD3l3rlMpo

  ReplyDelete
 7. https://www.youtube.com/watch?v=XtBo1ujdOyg

  ReplyDelete
 8. Μωσῆς κατενόησεν ἐν βάτῳ, τὸ μέγα Μυστήριον τοῦ τόκου σου· Παῖδες προεικόνισαν, τοῦτο ἐμφανέστατα, μέσον πυρὸς ἱστάμενοι, καὶ μὴ φλεγόμενοι, ἀκήρατε ἁγία Παρθένε· ὅθεν σε ὑμνοῦμεν εἰς πάντας τοὺς αἰῶνας.
  Η΄ ωδή του κανόνος του Ακαθίστου Ύμνου. (Αν θέλετε)Ακούστε την η΄ωδή εδώ (Μη φοβάστε δεν δαγκώνει, ελληνική μουσική είναι και στα ελληνικά ψάλλουν), το τροπάριο είναι το τρίτο στη σειρά:

  https://www.youtube.com/watch?v=g4C4rm6SMVE

  Γνόφον ἄυλον, τεθεαμένος, νόμον ἔνθεον, πλαξὶν ἐδέξω, ὡς θεάμων μυστηρίων τοῦ Πνεύματος καὶ καταπλήξας τὴν Αἴγυπτον θαύμασι, δημαγωγὸς Ἰσραὴλ ἐχρημάτισας. Μωυσῆ ἔνδοξε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμιν τὸ μέγα ἔλεος.
  Ἀπολυτίκιον Ἦχος γ’. (Αν θέλετε) Ακούστε το εδώ:

  https://soundcloud.com/byzantine-music/09-04

  «Σταυρόν χαράξας Μωσῆς, ἐπ᾿ εὐθείας ῥάβδῳ, τήν ᾿Ερυθράν διέτεμε, τῷ ᾿Ισραήλ πεζεύσαντι· τήν δέ ἐπιστρεπτικῶς, Φαραώ τοῖς ἅρμασι, κροτήσας ἥνωσεν· ἐπ᾿ εὔρους διαγράψας, τό ἀήττητον ὅπλον· διό Χριστῷ ᾄσωμεν, τῷ Θεῷ ἡμῶν· ὅτι δεδόξασται».
  Καταβασίες τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ ᾿Ωδή α´. ῏Ηχος πλ. δ´.(Αν θέλετε) Ακούστε το εδώ:

  https://www.youtube.com/watch?v=-UNz4teLt7g

  Αυτά (ψάλλουμε εμείς, ο νέος Ισραήλ) περί του Προφήτου Μωυσέως του Θεόπτου, τώρα περί του καπετάν Μωυσή (και του νέου δεκαλόγου του) τι μπορούμε να πούμε εμείς, τα λέει (όλα) μοναχός του.

  ReplyDelete
 9. Που βρίσκεται Κύριε Κιτσίκη αυτό το κείμενο? Έψαξα στον ιστότοπο μα ουδέν ανευρέθει.
  Ευχαριστώ..

  ReplyDelete
 10. Τὸ κείμενο αὐτὸ θὰ τὸ εὕρῃς στὶς ἀθἀνατες καρδιὲς τὼν Κρητῶν. Δημήτρης Κιτσίκης

  ReplyDelete
 11. Γεννήθηκα στην Κρήτη, μεγάλωσα στην Κρήτη, κατοικώ στην Κρήτη, μάχομαι για την Κρήτη και την Πατρίδα.
  Έχετε ποτέ αναλογιστεί με ποιόν τρόπο η φωτιά που καίει στα στήθια των υγιών ανθρώπων δεν θα κάψει, άθελά της, την Πατρίδα?
  Έχετε αναλογιστεί ποιά είναι η πραγματική επανάσταση που θα οδηγήσει στην αλλαγή φάσης για την Πατρίδα μας?
  Εύχομαι, αν υπάρχει κάποια υπόσταση σε αυτήν την ανακοίνωση, οι εμπλεκόμενοι, παρόλα τα όσα ορθά αναφέρονται, να αναλογιστούν τις πράξεις τους εντάσσοντας την οποιαδήποτε σκέψη ή πρόθεσή τους στο γενικότερο πλαίσιο που στήνεται στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο, πλαίσιο που ευνοεί τα μέγιστα τον Ελληνισμό.
  Δεν αρκεί η καλή πρόθεση για επανασύσταση του Ελληνικού Κράτους σε μια δίκαιη, αξιοκρατική και βιώσιμη βάση, πρέπει η οποιαδήποτε ενέργεια να μελετηθεί σε στρατηγικό επίπεδο λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, όχι μόνο τα τοπικά αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ειδάλλως θα ομοιάζουμε με πνιγμένο που πιάνεται από τα μαλλιά του μη βλέποντας το σχοινί που υπάρχει δίπλα του.
  Βρισκόμαστε είτε το θέλουμε, είτε όχι σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας σαν Έθνος και σαν ανθρωπότητα. Το όραμα παίρνει σάρκα και οστά μόνο μέσω της στρατηγικής και λάθη τούτη την ώρα δεν επιτρέπονται.
  Τούτο πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπόψιν τους όσοι αγαπούν τον Ελληνισμό και οραματίζονται ένα λαμπρό μέλλον για αυτόν και την Πατρίδα.

  ReplyDelete